2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Yerim ben onun minnak tekmelerini siz daha öndesiniz ya ümidimi yitirmeye başlıyorum

Kızlar aranızda uyku eğitimini deneyen var mı, olumlu veya olumsuz deneyimleri olan falan? Daha benimki 4 aylık olmadı, min. 4 ay deniliyor ama çoğunuzunki olmuştur. Ne düşünüyorsunuz
6.aydan önce önermeyen eğitimcilerde var canım. Ek gıda vücudun biyolojisini etkilediği içinmiş.

Ben bir ara eğitim almayı düşündüm, fiyat ve kişi araştırması da yaptım hatta. Ama sonra vazgeçtim. En azından şuanlık erken olduğunu düşünüyorum. Mutlu ve stressiz olduğum günlerde bebeğimin de güzel uyuduğunu farkettim. Birde 5.aya girdik biz. Gündüz uykuları nispeten düzelmeye başladı. 2 saatte bir uyutmaya çalışıyorum. Dönmeye başladığı için desteksiz uyutamıyorum. Ayağımda sallıyorum ya da ayağımda mayıştırıp beşikte sallayarak uyutuyorum. Şu aralar tek önceliğim uyusun da nasıl uyursa uyusun.

Gözlemlerime göre 4.ayı atlatınca uykuda düzelmeler başlıyor. Diş döneminde tekrar bozulacak gibi ama bakalım. Bizde covid sonrası birkaç gün zorladı, ama iki gündür iyi şükür uykuları. Saldım biraz uyku konusunu yani. Uyku aralarını çok açmamak şartıyla işi bebeğime bıraktım, patron o.

Sana resmini atsam tiksinir misin. Boyle mi olur bilemedim

Sana resmini atsam tiksinir misin. Boyle mi olur bilemedim

Tiksinmem :) ama anlamam da.
İstersen at olanca tecrübesizliğimle bakıyım :)
Demir ilacı zaten ağır.
Kendi rengi de zaten kan renginde.
Bağırsak hafızası hemen emilimini yapmayı bilmiyor.
Olduğu gibi atıyor vücut ilk süreçte.
O yüzden dedim ağrısı yoksa bir hafta denenebilir diye.

Yerim ben onun minnak tekmelerini siz daha öndesiniz ya ümidimi yitirmeye başlıyorum

Benimki 5 aylık olmak üzere ama :)
Mesela bunları yazdım ya size.
O vakitten beri uyutmaya çalışıyorum
Sebebini asla bilmiyorum. Uykusu var kendine ninni söylüyor ama bütün duvarlara yüz kere filan baktı herhalde neyi bu kadar merak etti inan bilmiyorum.

Okadar korkuyorum ki kakayı bir daha oyle göreceğim diye bir kez daha vermeye cesaretim hiç yok

Etrafa çok meraklılar sanırım bu aylarda çıt duymasınlar sürekli etrafta gözleriben 1 ayı daha gözden çıkarıyım o zaman

Ben de senin gibi bir ton şey araştırdım ve hala araştırıyorum. Denedim de açıkçası birkaç kez. Ağlatmadan uyku eğitimine olan inancımı tamamıyla yitirdim. Benim bebeğim maşallah çok güler yüzlü bir bebek, nadir ağlar. Çok çok sıkılması veya bir derdi olması lazım ağlaması için , en fazla mirildanir yani. Kız yatakta pis pis pat pat yöntemini denedim, inan bana öyle bir ağlama yok ya gözünden yaşlar boşaldı. Doğduğundan beri öyle görmedim çocuğumu, dayanamadım tabiki aldım geri. Ya napacagimi bilemiyorum Alır almaz gülmeye başladı ona da ayrı bir içim gitti zaten. Yatır kaldır yöntemini denedim onda da aynı. Tabi bunlar istikrar gerektiriyor ama yine de böyle bir alıştırma şekli olur mu ya bilmiyorum. Yapamıyorum ve bu şekilde yapamam.

Benimkisi de 40-45 dk uyuyor bir uyuyusta. Ayakta birkac gün uyudu ama yapamadık, çünkü huzursuz uyuyor onda da. Uyku arasında sürekli sıçrıyor uyanmasa bile, demek ki korkuyor diyorum yani bir anormallik oluyor. 45 dk uykuda 5-6 kez sıçranir mi. Haliyle tekrar kucağımda uyutmaya dönmek zorunda kaldım. Bir iki gezince uyuyor , çok zorlanmıyorum ama böyle de olmasi canımı sıkıyor. 50 dk uyumuslugu nerdeyse yoktur yani, 40-45. Uyku geçişinde uyanıyor işte biliyorsunuzdur siz de bu muhabbeti zeynones

Korkma bak ağrısı olsa anlarım.
Ama bir kaç gün daha denemekten bir şey kaybetmezsiniz.
Doğru söylüyorsun kuzum sanirim sakin olup bir damla daha vereceğim bugun.
Belki bana kizacaksin ama bu uyku eğitimine inanmıyorum ben ya. Patron bebek oluyor sonucta uyumak istemiyorsa hicbir turlu uyumuyoki zaten. Uykusuda varsa bur sekilde uyuyor. Oglumda çok denedim videolar izledim ama cik yani benlik degil yapamadim salladim valla ayagimda ne zamanki beni anlamaya basladi memeyide birakti kendi uyudu yavrum. Şimdi kizimda egitime falan hoc vaktim yok zaten uyusunda nasil uyursa uyusun yani

Ben 2 ay önce filan bayağı desteksiz uyutuyordum. Ninni açıyordum sadece, parmağımı tutarak uyuyordu. Sonra atağa bir girdi, bir daha desteksiz uyku hayal oldu

Uyku eğitmenleri hep mükemmeli vadediyor, hep o yönde paylaşım yapıyorlar ama bende o kadar sabredecek irade yok ya. Bride bu güvenli bağlanmayı zedeliyor diye şeyler de okudum, o yüzden şuanlık erteledim uyku eğitimini . Sadece saatlerine ve yorulmasına, uyku sinyallerine dikkat ederek uyutmaya çalışıyorum artık. Birazda bu zamanları çocuğu asker gibi disipline sokarak geçirmeye çalışmak bana çok stres veriyor. Akışına bıraktım o yüzden canım. Çok yorgun olduğu zamanlar tekrar uykuya döndürmeye çalışıyorum o kadar.

Kizlar demir ilaci günde kaç damla veriyorsunuz. Bizim doktor sabah akşam 10 damla dedide bana biraz fazla geldi
Canım kılosuna göre vermelısn
7 kiloya 7 damla gibi
Kızlar aranızda uyku eğitimini deneyen var mı, olumlu veya olumsuz deneyimleri olan falan? Daha benimki 4 aylık olmadı, min. 4 ay deniliyor ama çoğunuzunki olmuştur. Ne düşünüyorsunuz
Maya oğlumda denedm ama 6-7 aylıktı aglaya aglaya uyutmaktan baska care yok baska türlü eğitim olmuyo ve pes ettim kıyılacak gıbı değil
Bırakıyodm benımle oyalansn
Ama kızım öyle değil asla bıseyle oyalanmıyo ya kucakta gezecek ya da kucakta gezecek
Aklımda hep tekrar denemek var ama oğlum oyle agladıysa kızım kıyameti koparır hıc cesaretim yok

Reactions: The
Kızlar atak bende derman bırakmadı
Takvımde bugun bitmiş olarak görünüyo inşaAllah öyledir. Gecede 3-4 kez uyanan bebeğim 15-20 dakıkada bır uyanıyo arrk geceleri yastıga kapanıp ağlıyorm hungur hungur
Eşim zaten destek olmayı gectim gece gece cocugu nıye aglatıyosn dıye uykusunun arasında söylenıyo Aklıma mukayyet olmaya calısıyrm
Hayr kızımı da anlamıyorm kı bı yeri mi ağrıyo bu kadar sık neden uyanır ki doymuyo mu acaba dıye mama bıle verdık yine yok uyku yıne yok
Meme agzında emmeden saabaha kadar beklıyo
Gunduz uykularıda berbat Bu saate kadar 1 bucuk saat anca uyumustur pes ettm memede uyutuyrm barı yavrm dınlensin dıye
Ne zaman gecıyodu bu huzursuzluklar ya((

Ya bence çocuklarımızı biz görüyoruz biliyoruz. Kitap değil ki bu çocuklar her birine aynı yöntemi uygulayalım.
Ağlatmadan oluyorsa denerdim ama emin değilim.
Bu arada ayakta benimki de sıçrıyor. Ama ayağımdan indiriğimde anlık uyanıyor.
Gerçi benimki hep sıçrıyor uyanıkken bile, ürkek ceylanım

Reactions: The
Ben de kıyamadım canım ya yani gözümün içine bakıyor , ağlıyor bunu bana neden yapıyorsun der gibi içli içli. İnsan dayanamıyor ki kucağıma aldığım an boynuma sokuluyor. E bizden başka sığınakları yok çok üzülüyorum ya. Ama böyle de uyutmasi zor, azcik uyuyor vs.. ne bileyim ya arada derede saçma sapan kaldım böyle.

Ağlatmadan yapılacağını sanmıyorum çok direniyorlar çünkü alıştılar artık destekle uyumaya.

Canım memede dalarken emzik vermeyi denedin mi? Benimki dün akşam sürekli memedeydi, ama bir türlü tam uyumuyor, memeden alınca uyanıyordu. O yarı uyur halinde emzik verdim, kucağımda çok az sallayıp beşiğe yatırdım, direkt uyudu. Yani benimki emziğe ihtiyaç duyuyor bazen tam uykuya geçmek için, belki seninki de öyledir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…