2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Bence instgram tamamen annelerin psikoljisini bozmak icin var.
Surekli emzirme danismani, uyku egitimi, uyku danismani yok okadar uyumasi gerek, bukadar emmesi gerek, su kiloda olmasi gerek vs vs. Ister istemez bilinc altina yerlesiyor ve strese giriyor insan. Sonra da kendimizi yetersiz hissediyoruz. Sahsen ben oyle hissediyorum.

Denedım canım ya
Emzık tutmuyo
Kac tane emzık denedık bırını bıle tutturamadık yine de her gece bı umut denıyorm ama kanmıyo

Aynen öyle hıssedıyo insan…
Ama kendıme laf gecıremesende o kadar hızlı buyuyolar ki bu gunler öyle cok özleniyo ki
Süreklı uykusuz ve gergın oldugum için tadını cıkaramıyo olmaya üzülüyrm ama hala aynı moddayım Uyku ne buyuk nımetmiş
Acaba bebekler ihtiyac duymuyo mu ki yaneden bu dırenıs anlamadm

Ağlatmadan yapılacağını sanmıyorum çok direniyorlar çünkü alıştılar artık destekle uyumaya.
8 aya kadar desteksiz uyutan arkadaşım çocuğun diş dönemiyle covid aynı anda denk geldi.
Destekli uyutmaya başlamak zorunda kaldı.
Alışmaktan öte sanırım ihtiyaçları var.
Hastaneye yatana kadar gayet iyi idi, niyetim de en başından minimum destek vermekti. Hep beşiğine yatırıp elimi veriyordum yada bir iki pış pıl hop uyku idi.
Sonra mecburen ayağıma aldım.
Son günlerde emerek uyumak sonrasında sallanmak istiyordu ki bir kaç gündür dişleri iyice zorlaştı ağzında duruyor meme, kaşıya kaşıya uyuyor. Bir de etrafa ilgisi çok arttı sündürmek suretiyle eziyete dönüşüyor çılgın bir haldeyiz. Kucağımda emzirirken hem geziyor hem sallıyorum. Her geçen gün huy değiştiriyor.

Denedım canım ya
Emzık tutmuyo
Kac tane emzık denedık bırını bıle tutturamadık yine de her gece bı umut denıyorm ama kanmıyo

Emziğe döktüğümüz paralara yazık bizim de öyle. Yine de her yola çıktığımda cebime atıyorum. Evde zaten mümkün değil aldırmıyoruz da.

Geçenlerde öylesine bi deneyim dedim beşiğine dönence almıştık bayağı bi izledi onu emziği düştükçe ağzına koydum biraz ağlar gibi oldu sakinleştirir yatırdım tam 1 saat 50 dk da dönenceye baka baka uyudu. Şuan kararsızım eğitim versem mi vermesem mi

Kızlar benim oğlan bugün 3 kez kakasini yaptı normalde haftada 1 kez yapardı acaba demir ilacindan dolayi böyle olmuş olabilirmi

Kızlar benim oğlan bugün 3 kez kakasini yaptı normalde haftada 1 kez yapardı acaba demir ilacindan dolayi böyle olmuş olabilirmi
Demir ilacı benim bile boşaltım sistemimi değiştirirdi hamileyken millet kabız olur, ben daha rahat yapardım. Bence ondandır.
Haftada bir kez yapması daha zor bence

Ben sakinleştiremiyorum işte, illa kalk ordan gidelim diyor

3200 gr dogan bir bebek.Kiz bebek.boyu 65 cm

Persentil tablosu bakın.
İçimize sinmiyorsa başka doktora da sorun.
Benim kızım da 6500 gr idi 4 ay 10 günlük iken. Benim kızım prematüre doğmuştu. Doktor yaşıtlarına ulaşmış, bu vakitlerde ortalama 6-7 kg olurlar dedi.

Demir ilacındandır.
Ben de ishal olmuştum doğum sonrası kullanırken. (kronik kabızlığı var oysaki)
Kızım da çok kakası yaptı demiri verdiğimde, karın ağrısı da cabası.

Demir ilacındandır.
Ben de ishal olmuştum doğum sonrası kullanırken. (kronik kabızlığı var oysaki)
Kızım da çok kakası yaptı demiri verdiğimde, karın ağrısı da cabası.
Başladığımızdan beri cocuk şancı içinde
Doktor demişti bu demir ilacı kabiz yapmaz

Hangisini veriyorsun.
Ya demir ilacı resmen alt üst etti gerçekten çocuklarımızı
Laktofe yazan canım valla ilk oğlumda sağlık ocaginin verdiğini kullanıyordum oda felaket kabız yaptiriyodu bunlar gerçekten ağır ilaçlar ya

Eklentiler

• IMG-20220219-WA0030.webp
    19,3 KB · Görüntüleme: 28
Laktofe yazan canım valla ilk oğlumda sağlık ocaginin verdiğini kullanıyordum oda felaket kabız yaptiriyodu bunlar gerçekten ağır ilaçlar ya

Ben de ocean bestiron kullandım da.
Doktor fertamir kullan dedi. Şase imiş. Dörtte birini eritip meyve püresine yada muhallebiye döküp yedirebilirsin dedi.
Henüz onu denemedim.
Ek gıdaya yeni geçiyoruz zaten. Alerji yapıp yapmadığını denediğim süreçte bir de onu karıştırmak istemedim.
Zaten daha hiç meyve de vermedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…