2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Bebeğim 4 ay 20 günlük şu anda 6.700gr dr az buluyor. Sizde durumlar nasıl
Kuzum neye göre düşük dıyolar anlamıyorm vallahıBebeğini kıyafetle mı tartıyo yoksa bezle mi? Bızım dr ılla bezle tartıyo ve kızm 5.750-800 gram anca gelıyo 2.950 dogdu kılosu persentılın alt sınırında ama ek gıdaya kadar bu duzende bı gidelım dedi 6.700 e nasıl zayıf der ki
Emziğe döktüğümüz paralara yazık bizim de öyle. Yine de her yola çıktığımda cebime atıyorum. Evde zaten mümkün değil aldırmıyoruz da.
Sorma canım ya hele bibsi bi hevesle almıstm ki sorma olmayınca olmuyo
Arada wee emzık alıyo her gece bı umut verıyorm işte

Ne yaşan söyliyim yalnız olmadığıma çok sevindim
Bugün ilk defa verdim
Günde 1 kere tadımlık vericem. 3 gün kuralını uygulıcam. İlk denediğimin yanında önceki denediğimi de ekleyebilirmişim. Şuanda sadece tadım yapıcaz.
Covidden sonra inan daha yeni düzgün emmeye başladı minnoş beni. Öyle iştahı kesilmişti. Doktor dedi sen anlarsın, eğer seni düzgün emmezse kilo alımı az olucağını hissedersen ek besin gibi 1 çorba kaşığı ver. Ama emerse düzelirse tadımlık 1 çay kaşığı ver. Düzeldiği için 1 çay kaşığıyla devam edicem ben.
matmazel34 Kedilervekitaplar kızlar sizin bebekler atağını bitirmiştir herhalde artık, gece uykularında iyileşme oldu mu
Arak minnoşu en çok gündüz etkilemişti. Offf o neydi ya kabus gibi hatırlamak bile istemiyorum

Gece uykuları aylardır çook kötü. Saat başı kalkıyor emiyor, mız mız ses çıkartıyor sürekli. Emziği eline alıyor uyurken, sonra emziğim çıktı diye ağlıyor
Bir haftadır 01.00 İle 04.00 arasında çok derin ve kesintisiz uyuyor. Öncesi ve sonrası saat başı kalkıyor. Oradaki uzun uykuya bile şükrediyorum.

matmazel34 Kedilervekitaplar kızlar sizin bebekler atağını bitirmiştir herhalde artık, gece uykularında iyileşme oldu mu
Bir tık iyileşti gibi canım iki üç kez kalkıyor artık. Covid sonrası iyice dağıtır uykuları diyordum ama çok şükür öyle olmadı. 9 civarı uyuyor, ilk 30 dk içinde uyanıyor tekrar uyuyor. 12 civarı uyanıp emiyor, 3 gibi ve 5-6 gibi kalkıyor birde. Üç aşağı beş yukarı değişiyor tabi saatler. Bazen gece çığlık atıyor uyandı sanıyorum ama uyanmıyor, geri dalıyor uykuya

Gündüz uykuları yine az ama en azından 30dkden 45dkye çıktı kendi kendine. Yine en kötü 2 saat uyuyor gündüz. Şansımız yaver giderse 3.5 saate kadar çıkarıyoruz gündüz uykularını. Gece uyusun da gündüz idare ederim modundayım artık

Canim merhaba doktora gittin mi? Merak ettim. Yani oncelikle bu bir insanin elinin kulaginin buyuk kucuk olmasi gibi bir sey yani yapısal diye dusunuyorum. Bir de benim yeğenim sünnet olduğundan beri (5 yasinda simdi) pipisi ara ara içine kaçıyor. Bebekken sunnet oldu. Yani yok gibi oluyor. Geçenlerde altina kacirdi ve ben ilgilenmek zorunda kalmistim üşüdü her halde havuzdan cikmistik yine o içe kaçma durumu oldu ve o bolgesi düzlesiyor pipi yok gibi oluyor. Sonra meğer bazen olurmuş diye duydum.

İyiyiz canım çok şükür atlattık, bebişim de keyfi yerinde. Sütüm de düzeldi gibi ama iştahsız yine pek emmek istemiyor.
Oncelikle gecmis olsun canim. Ben de aralıkta kovid oldum bi de gecen hafta. 2 ay aralikla yani oldum ben ve etrafimdakiler saskiniz antikorluyim rahat 6 ay olmam hasta diye dusunuyodum. Her neyse yazdiklarindan anladigim kadariyla kovidken sutunde azalma mi oldu?

İyiyiz canım çok şükür atlattık, bebişim de keyfi yerinde. Sütüm de düzeldi gibi ama iştahsız yine pek emmek istemiyor.

Çok şükür canım.
Ya emmek istememesi aylarıyla da ilgili geçen konuştuk ya kafasını çevire çevire keyfi yettiğince emiyor. Düzeliyormuş sonra hatta bağımlı oluyormuş :)
Sorma canım ya hele bibsi bi hevesle almıstm ki sorma olmayınca olmuyo
Arada wee emzık alıyo her gece bı umut verıyorm işte

Ahaha wee emziği benimki de sevmişti. O da her yıkamada, kaynatmada içine su alınca eşim pis bu atalım dedi
Mamajoo, nuk, avent...
Gitti paracıklar en azından güzel Bi kıyafet alırdık

Ne yaşan söyliyim

Bir kaç gün sonra çok şükür bebeğim büyüyor diyor insan. Özellikle yumurtaya, peynire, yoğurda geçince güzel oldu. Emin ol daha keyifli yiyecek. Ben de meyve konusunu geciktiriyorum. Bakalım ne zaman başlarız, doktor başlayabilirsin dedi ama :)
Zira babası kılıklı kızım sebzeyi normal formda çok sevmedi. Un kavurup sebzeleri içine attım, çorbaya çevirdim. :)
Ben de dediğin gibi oldukça pütürlü bıraktım.

Kızlar acil bişey sormak istiyorum.. Bebişini hem emzirip hem mama ile besleyen anneler mamayı ne ile veriyorsunuz ya da günde ne kadar 4 aylık oldu oğlum ilk kez vericem kilo almı çok azdı bu ay hasta oldu emmek istemiyo akşamları kriz yaşıyoruz en azından sadece akşamları versem siz nasıl yapıyosunuz aynı durumda olanlar ?

Herkese yine ve yeniden merhaba :) kızlar bebişim 4.5 aylık. 5 martta 5 aylık olacak insallah. Ama hala dönmüyor. Yani sağa sola kafasını döndürme yattigi yerken kafasini öne dogru cekip dogrulma istekleri var. Ya da yarim yamalak yarım dönüyor gibi oluyor. Ama karin üstündeyken sırt üstüne ya da aksini yapmiyor. Ben yardim etsem de yapmiyor henuz. Endise etmeli miyim

Kaç aylıkken basladiniz ek gidaya?

Biberon la veriyorum. Ben her ögun veriyorum gun icerisinde emiyor birde 90 veya 105cc.
Emmek istemiyor ise sagarak vermeyi denedin mi ? Mama olayi kisir dongu gibi giren bir daha cikamiyor.

Bence her bebegin gelisimi farkli 1 2 hafta sarkma olabilir belki. Siz onu pratiklestirecek hareketler yapiyor musunuz ? Belki yardimci olur.
Birde cocuk doktoru daha iyi karar verebilir.
Diger gelisimlerinde sikinti yoksa problem olmayabilir sanki.

Biberonla veriyorum.
İlk hafta enjektörle verdim.
Sonrasında ara ara mama desteğini hep biberonla verdim.

Sabah aksam mama verıyorm
Sabahları 60 cc aksam yatmadan once 90 cc
Benım kızımın reflusü var bu mıktarın uzerıne cıkamıyoruz bazen bunu bıle kusuyo bebeğin emme ve tolere etme durumuna göre ver canım

Benimki de tam dönmüyor hala.
5.aylık oldu.
Bir kaç kez dönmüşlüğü var.
Ama rutinde yok :) doktor kontrolünde sıkıntı yok dedi.

Bende hep bıberonla verıyorm ve
Bu ara kızmın kılo alması ciddi ciddi yavasladı sütüm yetmıyo mu tribine girdim
Kızlar sütünüz oldıgunu nasıl anlıyosnz
Sagdıgımda toplamda 30-40 cc cıkıyodu ıkı gogsumden şimdi sagmak modunu dusuruyo dıye hıc sagmıyrm sıkınca süt gelıyo yetmıyo mu acaba yetıyosa neden kılo alımı cok azaldı
Sag salım bı buyutseydk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…