2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285

Minik oburiksim ağzını açıyor sonra ağlıyor doymadıysa. Süt yoksa kafa atıyor, kedi gibi memeye eliyle masaj yapıyor

Biberonla veriyorum.
İlk hafta enjektörle verdim.
Sonrasında ara ara mama desteğini hep biberonla verdim.

Sabah aksam mama verıyorm
Sabahları 60 cc aksam yatmadan once 90 cc
Benım kızımın reflusü var bu mıktarın uzerıne cıkamıyoruz bazen bunu bıle kusuyo bebeğin emme ve tolere etme durumuna göre ver canım
Kızlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Peki emen bebek maması farklı mı oluyo ne kullanıyorsunuz

Kızlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Peki emen bebek maması farklı mı oluyo ne kullanıyorsunuz

Alerji yada reflü gibi bir durumu yoksa normal mama alacaksınız.
Hipp Combiotic
Aptamil
Sma
Evolvia
Bebelac gibi bir çok ürün var.
30 mm 1 ölçek şeklinde ılık suyla hazırlanıyor.
Sütünüz mü yetersiz yoksa uzun süreli mi emmiyor?
Süt arttırma yöntemlerine başvurdunuz mu?
Saat başı emzirdiniz mi?
Gece uykusunda kalkıp karnını doyuruyor musunuz?
Öğün sayısı nasıl?
Sorgu gibi oldu ama :)

Bence her bebegin gelisimi farkli 1 2 hafta sarkma olabilir belki. Siz onu pratiklestirecek hareketler yapiyor musunuz ? Belki yardimci olur.
Birde cocuk doktoru daha iyi karar verebilir.
Diger gelisimlerinde sikinti yoksa problem olmayabilir sanki.
Sizin ne kadarlikken dondu

Hayır canım bildiğimiz kadarıyla yok. Mama markalarını biliyorum fakat eşim illa araştır ben araştırdım emen bebek faklı mama mı kullanıyor diyor,aynı mamanın 0-6 ay arası iki farklı versiyonu var diyo biri hem emen hem mama alan bebek içinmiş diğeri sadece mama ile beslenen için,bende anlamadım o biraz pimpirikli fazla araştırır. Bende buraya sormak istedim :) soruları cevaplayayım, doğumdan bu yana gayet güzel ilerliyorduk kilo alımı vs her şey yolundaydı aylık hep 1 kg civarı alıyordu. Emme sıklığı dersen saat başı emiyo hatta bazen yatım saat bile nadiren bir buçuk saat o da ortam kalabalıksa ilgiden vs aklına gelmiyo. Geceleri kendi uyanmasını bekliyorum ilk uyudığunda güzel sıkıntı yok kalkıp emiyoruz falat sonrası hep yarım saatte bir ağlayarak emme. Bu ay korona olduk bebişte 2,3 gün ateşlendi birde boğazı enfeksiyonlandı ilaçları vs kullandık doktorun bebiş için verdiği, fakat bu ay kontrole gittik ve sadece 150gr almış hastalıktan ötürü olabilir dedi doktor her hafta kilo kontrolü yapıp mama başlıcaz gerekirse sedi iki üç hafta gibi bi süre verdi. Ama bu iki üç hafta nasıl geçcek bi fikrim yok gün içinde çoğu kez emerken ağlıyo hep huzursuz huysuz kilo da almayınca bende en azından gece versem mama biraz o da rahat uyusa bende diye düşünmeye başladım artık gücüm kalmıyo hep ağlamakla geçiyo gün boyu huzursuz emmek istemiyo bazen emerkende ağlıyo burunlarını vs hep temizliyorumda işin içinden çıkamadım en azından bi denesem mi mamayı günde bir iki kez dedim doymama ihtimali aklıma geliyo. Biraz uzun oldu ama anca anlatabildim durumu

Hiç duymadım öyle bir şey eşin öyle biliyorsa baksın
Sağlık sorunlarımız olduğu için mama desteğini genel itibariyle aldık biz de.
6 aylık döngülerde formül mamaların numaraları değişiyor evet. Ancak 6 ay üstünde bir de kaşık mama destekleri olabiliyor. O ek gıdayı pratik hazırlamak için ama :)
Covid geçirdiyseniz öyle zaten maalesef iştah gidiyor.
Bir de zamanla çocukların algıları açılıyor özellikle 4 ay civarında. Etrafa bakmak emmekten daha keyifli geliyor.
Gece ne kadar süreler uyanıyor bilemiyorum ama 1,5-2 saatte siz uyanın onun uyanmasını beklemeden emzirin. İnanın farkedecektir.

O na kalsa doktor sanki altı üstü bi mama alsak mı dedim hemen araştırmalara dalmış millet ne veriyosa sende onu verirsin diyorum bendeAnladım :) Bizimkinin pek etraf algısıyla ilgisi yok bence emmeme konusunun çünkü ağlıyo gözü memedeyken ağlıyo açken ağlıyo bazen, bazen kısa emip etrafı seyrediyo o ayrı ama ağlayarak sinirle öfkeyle memeyle kavga ediyo.
Peki siz neden mama kullanıyorsunuz yani ne olduğunda mama vermeye başlamak gerektiği anlaşılıyor?

Asla endişe etme. 5 aylık bir bebeğin hafif yan dönmesi bekleniyor. 7 aylıkken bebek tam dönemsi beklenir.
Tamamen dönme de bir gelişim basamağı değilmiş. Yani her bebek dönmek zorunda değilmiş. Yeğenimin bitanesi hiç dönmedi benim. Asla gayret bile etmedi.
Benim minnoşum da 3,5 aylıktı 2 kere döndü ve bitti. En ufacık gayreti bile yok şuanda dönmüyor
Emeklemek de bir gelişim basamağı değilmiş bu arada. Emekleme olmadan da bebekler yürüyebilirmiş. Birçok doktoru takip ediyorum hepsi aynı şeyi söylüyor. Benim doktorum da aynısını söyledi.

Kızlar elimde 6 şubat tarihinde açılmış aptamil mama var. 3 kaşık aldım içinden okadar. Çöpe gitsin istemiyorum valla tertemiz. İsteyen varsa ücret istemiyorum gönderiyim birinize. 30 gün içinde tüketilmeli yazıyor.

Endişe etme çünkü benimkinde bile hala tık yok çok tembel . Doktor 5 aydan sonra çocuğunluk dönüyor dedi

Canım sağlık ocağına versen orda ihtiyaç sahiplerine verirler

Size de çok geçmiş olsun canım. Evet sürümde çok azalma olmuştu. Bebek emiyordu ama çişli bezi çok azdı. İştahsızdı birde hastalık yüzünden . Mamayı da ilk etapta kabul etmedi. 30 ml içiyor kaşıkla anca. Şuan düzeldi gibi sütüm şükür . Bu seferde iştahsız mı etrafa ilgi mi duyuyor bilmiyorum pek emmek istemiyor.

Memeyle kavga ve ağlama bence bi açlık belirtisi. Sonucunda da kilo alımı yoksa zaten durum açık.
Süt neden yok mesela onu da tesbit etmek lazım. Lullaby diye damla kullandım ben ilk başta çok güzel süt yapıyor. Yumurta, boş su, yulaf, kuru meyveler... Beslenmenizi düzenleyebilirsiniz.
Mamaya karşı değilim ama anne sütünü de devamını sağlamak lazım.
Bazı genetik etkenlerden dolayı süt olmayabiliyor.
Bazen beslenme, az emzirme gibi sebepler.
Ben anne memesine benzemeyen biberon aldım özellikle. Mamanın farklı bir şey olduğunu bilmesi gerekiyor fikrimce.
Mamayı doktorun söylediğinden 30 ml az verdim. Son doygunluğu bende hissetmesi sonrasında emzirmeye gayret ettim.
Her zaman değil ama özellikle sabahları meme saati yapıyoruz biraz oyun biraz süt derken hem oksitosin hormonu salgılanıyor hem de anne sütü ile bağı kuruluyor.
Benim bebeğim prematüre idi o yüzden mama destekli gidelim dedi doktor. İlk haftadan sonra asla istemedi.
Sonra bebeğim hastaneye yattı burnundan oksijen verdiler ememedi o sırada.
Bdnim sağlık sorunlarım arttı yemek yiyemedim sütüm çok az oldu. Bir reflü var bebeğim de günde bir kez bile olsa reflü maması içince daha sakin geçiyor kusma meselesi.
Açıkçası mama tercihlerimi de hep ihtiyaca yönelik aldım.
Hastane çantasına hipp combiotic aldım.
Ama beklemediğimiz şekilde erken doğdu evolvia prematüre almamızı istediler.
Aptamil bağışıklık destekliyor o sebeple onu da kullandım. Doktor elinizdeki mamalar bitince anti reflü mamaya geçelim dedi ona göre aldık.

Son düzenleme:
nillsn nasılsınız hastanede misiniz hala nasıl durumu bebeğinin
Pazartesi çıktık düzeldi çok şükür salı da sünnet oldu çok canı yandı sonrasında öyle pişman oldum ki travma bende kaldı resmen iki gecedir kabuslardan uyuyamıyorum hep bağırarak kalkıyorum keşke büyüyüp anlatabileceğim yaşa gelmesini bekleseydim kocamı dinlemeseydim. Ağlamaları kuşağımdan gitmiyor.

Ben de 8-8.30 arası yatırıyorum kızlar. 11 gibi emzirip kendim uyuyorum. 2de 4te bazen 5te , 6da uyaniyor. Yani 4 kez emziriyorum en az . bir de 3 gündür huy çıkardı 5 6 gibi emdikten sonra uyuyamıyor. Eşime veriyorum gezdirip uyutuyor malesef. Bilmiyorum ya sabahları uykusuz uyaniyorum. Zaten en geç 7.30da kalkıyoruz

Kızlar benim oğlan dünden beri tam dönmeye başladı. Özellikle bugün altını değiştirirken bile yuvarlanıp kaçtı Kundağı bırakmak istiyorum ama nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Dün kundaksız uyumadı asla, uyuyunca açtım kundağını 5 dk sonra uyandı filan. Yavaş yavaş bırakmam lazım sanırım ama nasıl yapayım bilemedim, açıkçası ben de çok alışmıştım kundağın rahatlığına

Büyüdüğünde ne kadar zorlandıklarini bilsen bence bu fikrinden vazgeçerdin kardeşim 1.5 yaşında oldu, oğlum 18 günlük. Kesinlikle oğlum çok daha çabuk atlatti

Büyüdüğünde ne kadar zorlandıklarini bilsen bence bu fikrinden vazgeçerdin kardeşim 1.5 yaşında oldu, oğlum 18 günlük. Kesinlikle oğlum çok daha çabuk atlatti
Benim eşim 13 yaşında olmuş hiç travması falan yok kendi isteyerek gitmiş hiçte sorun yaşamamış annesi de çocuğunun ağladığını görüp travma yaşamamış çünkü büyük olduğu İçin anlatılmış oda anlamış benim kardeşim de 9 yaşında oldu gayet kendisi yürüyerek girdi yürüyerek çıktı biraz ağrıyor ama sorun değil diyordu çünkü herşeyin farkındaydı yani yok gerçekten çok pişmanım kulaklarımdan gitmiyor anestezi geçtikten sonraki çığlıkları el kadar bebeğe yaptığımız İçin asla kendimi affedemicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…