Sabah aksam mama verıyorm
Sabahları 60 cc aksam yatmadan once 90 cc
Benım kızımın reflusü var bu mıktarın uzerıne cıkamıyoruz bazen bunu bıle kusuyo bebeğin emme ve tolere etme durumuna göre ver canım
Bende hep bıberonla verıyorm ve
Bu ara kızmın kılo alması ciddi ciddi yavasladı sütüm yetmıyo mu tribine girdim
Kızlar sütünüz oldıgunu nasıl anlıyosnz
Sagdıgımda toplamda 30-40 cc cıkıyodu ıkı gogsumden şimdi sagmak modunu dusuruyo dıye hıc sagmıyrm sıkınca süt gelıyo yetmıyo mu acaba yetıyosa neden kılo alımı cok azaldı
Sag salım bı buyutseydk
Biberonla veriyorum.
İlk hafta enjektörle verdim.
Sonrasında ara ara mama desteğini hep biberonla verdim.
Kızlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Peki emen bebek maması farklı mı oluyo ne kullanıyorsunuzSabah aksam mama verıyorm
Sabahları 60 cc aksam yatmadan once 90 cc
Benım kızımın reflusü var bu mıktarın uzerıne cıkamıyoruz bazen bunu bıle kusuyo bebeğin emme ve tolere etme durumuna göre ver canım
Kızlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Peki emen bebek maması farklı mı oluyo ne kullanıyorsunuz
Sizin ne kadarlikken donduBence her bebegin gelisimi farkli 1 2 hafta sarkma olabilir belki. Siz onu pratiklestirecek hareketler yapiyor musunuz ? Belki yardimci olur.
Birde cocuk doktoru daha iyi karar verebilir.
Diger gelisimlerinde sikinti yoksa problem olmayabilir sanki.
Hayır canım bildiğimiz kadarıyla yok. Mama markalarını biliyorum fakat eşim illa araştır ben araştırdım emen bebek faklı mama mı kullanıyor diyor,aynı mamanın 0-6 ay arası iki farklı versiyonu var diyo biri hem emen hem mama alan bebek içinmiş diğeri sadece mama ile beslenen için,bende anlamadım o biraz pimpirikli fazla araştırır. Bende buraya sormak istedim :) soruları cevaplayayım, doğumdan bu yana gayet güzel ilerliyorduk kilo alımı vs her şey yolundaydı aylık hep 1 kg civarı alıyordu. Emme sıklığı dersen saat başı emiyo hatta bazen yatım saat bile nadiren bir buçuk saat o da ortam kalabalıksa ilgiden vs aklına gelmiyo. Geceleri kendi uyanmasını bekliyorum ilk uyudığunda güzel sıkıntı yok kalkıp emiyoruz falat sonrası hep yarım saatte bir ağlayarak emme. Bu ay korona olduk bebişte 2,3 gün ateşlendi birde boğazı enfeksiyonlandı ilaçları vs kullandık doktorun bebiş için verdiği, fakat bu ay kontrole gittik ve sadece 150gr almış hastalıktan ötürü olabilir dedi doktor her hafta kilo kontrolü yapıp mama başlıcaz gerekirse sedi iki üç hafta gibi bi süre verdi. Ama bu iki üç hafta nasıl geçcek bi fikrim yok gün içinde çoğu kez emerken ağlıyo hep huzursuz huysuz kilo da almayınca bende en azından gece versem mama biraz o da rahat uyusa bende diye düşünmeye başladım artık gücüm kalmıyo hep ağlamakla geçiyo gün boyu huzursuz emmek istemiyo bazen emerkende ağlıyo burunlarını vs hep temizliyorumda işin içinden çıkamadım en azından bi denesem mi mamayı günde bir iki kez dedim doymama ihtimali aklıma geliyo. Biraz uzun oldu ama anca anlatabildim durumuAlerji yada reflü gibi bir durumu yoksa normal mama alacaksınız.
Hipp Combiotic
Aptamil
Sma
Evolvia
Bebelac gibi bir çok ürün var.
30 mm 1 ölçek şeklinde ılık suyla hazırlanıyor.
Sütünüz mü yetersiz yoksa uzun süreli mi emmiyor?
Süt arttırma yöntemlerine başvurdunuz mu?
Saat başı emzirdiniz mi?
Gece uykusunda kalkıp karnını doyuruyor musunuz?
Öğün sayısı nasıl?
Sorgu gibi oldu ama :)
Hayır canım bildiğimiz kadarıyla yok. Mama markalarını biliyorum fakat eşim illa araştır ben araştırdım emen bebek faklı mama mı kullanıyor diyor,aynı mamanın 0-6 ay arası iki farklı versiyonu var diyo biri hem emen hem mama alan bebek içinmiş diğeri sadece mama ile beslenen için,bende anlamadım o biraz pimpirikli fazla araştırır. Bende buraya sormak istedim :) soruları cevaplayayım, doğumdan bu yana gayet güzel ilerliyorduk kilo alımı vs her şey yolundaydı aylık hep 1 kg civarı alıyordu. Emme sıklığı dersen saat başı emiyo hatta bazen yatım saat bile nadiren bir buçuk saat o da ortam kalabalıksa ilgiden vs aklına gelmiyo. Geceleri kendi uyanmasını bekliyorum ilk uyudığunda güzel sıkıntı yok kalkıp emiyoruz falat sonrası hep yarım saatte bir ağlayarak emme. Bu ay korona olduk bebişte 2,3 gün ateşlendi birde boğazı enfeksiyonlandı ilaçları vs kullandık doktorun bebiş için verdiği, fakat bu ay kontrole gittik ve sadece 150gr almış hastalıktan ötürü olabilir dedi doktor her hafta kilo kontrolü yapıp mama başlıcaz gerekirse sedi iki üç hafta gibi bi süre verdi. Ama bu iki üç hafta nasıl geçcek bi fikrim yok gün içinde çoğu kez emerken ağlıyo hep huzursuz huysuz kilo da almayınca bende en azından gece versem mama biraz o da rahat uyusa bende diye düşünmeye başladım artık gücüm kalmıyo hep ağlamakla geçiyo gün boyu huzursuz emmek istemiyo bazen emerkende ağlıyo burunlarını vs hep temizliyorumda işin içinden çıkamadım en azından bi denesem mi mamayı günde bir iki kez dedim doymama ihtimali aklıma geliyo. Biraz uzun oldu ama anca anlatabildim durumu
O na kalsa doktor sanki altı üstü bi mama alsak mı dedim hemen araştırmalara dalmış millet ne veriyosa sende onu verirsin diyorum bendeHiç duymadım öyle bir şeyeşin öyle biliyorsa baksın
Sağlık sorunlarımız olduğu için mama desteğini genel itibariyle aldık biz de.
6 aylık döngülerde formül mamaların numaraları değişiyor evet. Ancak 6 ay üstünde bir de kaşık mama destekleri olabiliyor. O ek gıdayı pratik hazırlamak için ama :)
Covid geçirdiyseniz öyle zaten maalesef iştah gidiyor.
Bir de zamanla çocukların algıları açılıyor özellikle 4 ay civarında. Etrafa bakmak emmekten daha keyifli geliyor.
Gece ne kadar süreler uyanıyor bilemiyorum ama 1,5-2 saatte siz uyanın onun uyanmasını beklemeden emzirin. İnanın farkedecektir.
Herkese yine ve yeniden merhaba :) kızlar bebişim 4.5 aylık. 5 martta 5 aylık olacak insallah. Ama hala dönmüyor. Yani sağa sola kafasını döndürme yattigi yerken kafasini öne dogru cekip dogrulma istekleri var. Ya da yarim yamalak yarım dönüyor gibi oluyor. Ama karin üstündeyken sırt üstüne ya da aksini yapmiyor. Ben yardim etsem de yapmiyor henuz. Endise etmeli miyim
Endişe etme çünkü benimkinde bile hala tık yok çok tembel . Doktor 5 aydan sonra çocuğunluk dönüyor dediHerkese yine ve yeniden merhaba :) kızlar bebişim 4.5 aylık. 5 martta 5 aylık olacak insallah. Ama hala dönmüyor. Yani sağa sola kafasını döndürme yattigi yerken kafasini öne dogru cekip dogrulma istekleri var. Ya da yarim yamalak yarım dönüyor gibi oluyor. Ama karin üstündeyken sırt üstüne ya da aksini yapmiyor. Ben yardim etsem de yapmiyor henuz. Endise etmeli miyim
Canım sağlık ocağına versen orda ihtiyaç sahiplerine verirlerKızlar elimde 6 şubat tarihinde açılmış aptamil mama var. 3 kaşık aldım içinden okadar. Çöpe gitsin istemiyorum valla tertemiz. İsteyen varsa ücret istemiyorum gönderiyim birinize. 30 gün içinde tüketilmeli yazıyor.
Evime çok uzak ya gitme şansım yok hiçCanım sağlık ocağına versen orda ihtiyaç sahiplerine verirler
Size de çok geçmiş olsun canım. Evet sürümde çok azalma olmuştu. Bebek emiyordu ama çişli bezi çok azdı. İştahsızdı birde hastalık yüzünden . Mamayı da ilk etapta kabul etmedi. 30 ml içiyor kaşıkla anca. Şuan düzeldi gibi sütüm şükür . Bu seferde iştahsız mı etrafa ilgi mi duyuyor bilmiyorum pek emmek istemiyor.Oncelikle gecmis olsun canim. Ben de aralıkta kovid oldum bi de gecen hafta. 2 ay aralikla yani oldum ben ve etrafimdakiler saskiniz antikorluyim rahat 6 ay olmam hasta diye dusunuyodum. Her neyse yazdiklarindan anladigim kadariyla kovidken sutunde azalma mi oldu?
O na kalsa doktor sanki altı üstü bi mama alsak mı dedim hemen araştırmalara dalmış millet ne veriyosa sende onu verirsin diyorum bendeAnladım :) Bizimkinin pek etraf algısıyla ilgisi yok bence emmeme konusunun çünkü ağlıyo gözü memedeyken ağlıyo açken ağlıyo bazen, bazen kısa emip etrafı seyrediyo o ayrı ama ağlayarak sinirle öfkeyle memeyle kavga ediyo.
Peki siz neden mama kullanıyorsunuz yani ne olduğunda mama vermeye başlamak gerektiği anlaşılıyor?
Pazartesi çıktık düzeldi çok şükür salı da sünnet oldu çok canı yandı sonrasında öyle pişman oldum ki travma bende kaldı resmen iki gecedir kabuslardan uyuyamıyorum hep bağırarak kalkıyorum keşke büyüyüp anlatabileceğim yaşa gelmesini bekleseydim kocamı dinlemeseydim. Ağlamaları kuşağımdan gitmiyor.nillsn nasılsınız hastanede misiniz hala nasıl durumu bebeğinin
Ne yaşan söyliyim yalnız olmadığıma çok sevindim
Bugün ilk defa verdim
Günde 1 kere tadımlık vericem. 3 gün kuralını uygulıcam. İlk denediğimin yanında önceki denediğimi de ekleyebilirmişim. Şuanda sadece tadım yapıcaz.
Covidden sonra inan daha yeni düzgün emmeye başladı minnoş beni. Öyle iştahı kesilmişti. Doktor dedi sen anlarsın, eğer seni düzgün emmezse kilo alımı az olucağını hissedersen ek besin gibi 1 çorba kaşığı ver. Ama emerse düzelirse tadımlık 1 çay kaşığı ver. Düzeldiği için 1 çay kaşığıyla devam edicem ben.
Arak minnoşu en çok gündüz etkilemişti. Offf o neydi ya kabus gibi hatırlamak bile istemiyorum
Gece uykuları aylardır çook kötü. Saat başı kalkıyor emiyor, mız mız ses çıkartıyor sürekli. Emziği eline alıyor uyurken, sonra emziğim çıktı diye ağlıyor
Bir haftadır 01.00 İle 04.00 arasında çok derin ve kesintisiz uyuyor. Öncesi ve sonrası saat başı kalkıyor. Oradaki uzun uykuya bile şükrediyorum.
Ben de 8-8.30 arası yatırıyorum kızlar. 11 gibi emzirip kendim uyuyorum. 2de 4te bazen 5te , 6da uyaniyor. Yani 4 kez emziriyorum en az . bir de 3 gündür huy çıkardı 5 6 gibi emdikten sonra uyuyamıyor. Eşime veriyorum gezdirip uyutuyor malesef. Bilmiyorum ya sabahları uykusuz uyaniyorum. Zaten en geç 7.30da kalkıyoruzBir tık iyileşti gibi canımiki üç kez kalkıyor artık. Covid sonrası iyice dağıtır uykuları diyordum ama çok şükür öyle olmadı. 9 civarı uyuyor, ilk 30 dk içinde uyanıyor tekrar uyuyor. 12 civarı uyanıp emiyor, 3 gibi ve 5-6 gibi kalkıyor birde. Üç aşağı beş yukarı değişiyor tabi saatler. Bazen gece çığlık atıyor uyandı sanıyorum ama uyanmıyor, geri dalıyor uykuya
Gündüz uykuları yine az ama en azından 30dkden 45dkye çıktı kendi kendine. Yine en kötü 2 saat uyuyor gündüz. Şansımız yaver giderse 3.5 saate kadar çıkarıyoruz gündüz uykularını. Gece uyusun da gündüz idare ederim modundayım artık
Büyüdüğünde ne kadar zorlandıklarini bilsen bence bu fikrinden vazgeçerdinPazartesi çıktık düzeldi çok şükür salı da sünnet oldu çok canı yandı sonrasında öyle pişman oldum ki travma bende kaldı resmen iki gecedir kabuslardan uyuyamıyorum hep bağırarak kalkıyorum keşke büyüyüp anlatabileceğim yaşa gelmesini bekleseydim kocamı dinlemeseydim. Ağlamaları kuşağımdan gitmiyor.
Benim eşim 13 yaşında olmuş hiç travması falan yok kendi isteyerek gitmiş hiçte sorun yaşamamış annesi de çocuğunun ağladığını görüp travma yaşamamış çünkü büyük olduğu İçin anlatılmış oda anlamış benim kardeşim de 9 yaşında oldu gayet kendisi yürüyerek girdi yürüyerek çıktı biraz ağrıyor ama sorun değil diyordu çünkü herşeyin farkındaydı yani yok gerçekten çok pişmanım kulaklarımdan gitmiyor anestezi geçtikten sonraki çığlıkları el kadar bebeğe yaptığımız İçin asla kendimi affedemicemBüyüdüğünde ne kadar zorlandıklarini bilsen bence bu fikrinden vazgeçerdinkardeşim 1.5 yaşında oldu, oğlum 18 günlük. Kesinlikle oğlum çok daha çabuk atlatti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?