Pazartesi çıktık düzeldi çok şükür salı da sünnet oldu çok canı yandı sonrasında öyle pişman oldum ki travma bende kaldı resmen iki gecedir kabuslardan uyuyamıyorum hep bağırarak kalkıyorum keşke büyüyüp anlatabileceğim yaşa gelmesini bekleseydim kocamı dinlemeseydim. Ağlamaları kuşağımdan gitmiyor.
Günaydın kızlar aranızda erkem ek gıdaya geçen var mı. Kızım hiç anne sütü almadı 25 gündür yoğurda basladık hamd olsun bir sorun çıkmadı
Kızlar benim oğlan dünden beri tam dönmeye başladı. Özellikle bugün altını değiştirirken bile yuvarlanıp kaçtıKundağı bırakmak istiyorum ama nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Dün kundaksız uyumadı asla, uyuyunca açtım kundağını 5 dk sonra uyandı filan. Yavaş yavaş bırakmam lazım sanırım ama nasıl yapayım bilemedim, açıkçası ben de çok alışmıştım kundağın rahatlığına
Bizde o civarlarda basladık 2 gün sonra 5 bitiyor 6'ya basacak insaAllah. Tadımlık herşeyden tattırdım acı hariç. Ne yediysem tattırdım sofrada öyle bakıyor ki4 ay 23 günlükken başladık. Şu an 5 aylık.
Sadece yoğurt mu veriyorsunuz. Diğer gıdalarında tadına baktırsanız...
Kaç aylık şu an?
Instagram'da bir kadın yavaş yavaş yaptığını söylemişti canım. Önce gündüz uykularında, sonra gece bir kolunu sonra diğer kolunu vs gibi. Ama bence artık refleksleri azalmış olabilir, ben bazen kundak yapıyorum bazen hiç yapmıyorum, pek de farketmiyor açıkçası. Hatta kundakla çok daralıyor :)Kızlar benim oğlan dünden beri tam dönmeye başladı. Özellikle bugün altını değiştirirken bile yuvarlanıp kaçtıKundağı bırakmak istiyorum ama nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Dün kundaksız uyumadı asla, uyuyunca açtım kundağını 5 dk sonra uyandı filan. Yavaş yavaş bırakmam lazım sanırım ama nasıl yapayım bilemedim, açıkçası ben de çok alışmıştım kundağın rahatlığına
Sağol canım rahatlattın. Yani mesela bazen bayagi öne doğru kalkiyor. Besleyecegim zamanlarda kucagimdan bayagi dogruluyor hani bunlari gorunce kas gelişimi iyi diyorum ama dönme yok. Sese konuşana bayagi donup bakiyor. Emzirirken hareket edip ayaklarini asagi sarkitiyor felan. Fakat dönme cıkAsla endişe etme. 5 aylık bir bebeğin hafif yan dönmesi bekleniyor. 7 aylıkken bebek tam dönemsi beklenir.
Tamamen dönme de bir gelişim basamağı değilmiş. Yani her bebek dönmek zorunda değilmiş. Yeğenimin bitanesi hiç dönmedi benim. Asla gayret bile etmedi.
Benim minnoşum da 3,5 aylıktı 2 kere döndü ve bitti. En ufacık gayreti bile yok şuanda dönmüyor
Emeklemek de bir gelişim basamağı değilmiş bu arada. Emekleme olmadan da bebekler yürüyebilirmiş. Birçok doktoru takip ediyorum hepsi aynı şeyi söylüyor. Benim doktorum da aynısını söyledi.
Bu konuda seninle aynı dusunmedigim için pek bir şey söyleyemiyorum :) benim bebeğim anesteziden sonra iki saat falan mırıldandı, sonra da hiçbir şey anlamadı yani bir travmaya dönüştüğünü düşünmüyorum küçük bebeklerde. Asıl kocaman çocuklara nasıl anlatılırsa anlatılsin vücudunun bir uzvunun kesileceğini anlatmak travma sebebi. Bilemiyorum tabi keşke bu kadar etkilenmeseydin. Çocuktan daha çok sen etkilenmissin :)Benim eşim 13 yaşında olmuş hiç travması falan yok kendi isteyerek gitmiş hiçte sorun yaşamamış annesi de çocuğunun ağladığını görüp travma yaşamamış çünkü büyük olduğu İçin anlatılmış oda anlamış benim kardeşim de 9 yaşında oldu gayet kendisi yürüyerek girdi yürüyerek çıktı biraz ağrıyor ama sorun değil diyordu çünkü herşeyin farkındaydı yani yok gerçekten çok pişmanım kulaklarımdan gitmiyor anestezi geçtikten sonraki çığlıkları el kadar bebeğe yaptığımız İçin asla kendimi affedemicem
Bizde o civarlarda basladık 2 gün sonra 5 bitiyor 6'ya basacak insaAllah. Tadımlık herşeyden tattırdım acı hariç. Ne yediysem tattırdım sofrada öyle bakıyor kiiçim acıyor doktor da bize ne zaman iştahla baktıysa baslayabilirsiniz dedi.
Elmayı yoğurda karıstırıp veriyorum dün yarım parmak kadar muz bir cicibebe 2 kasık yoğurtla karıstırıp verdim kahvaltıda. Aksam da havuc ve patates verdim yine yoğurtla karıstırdım tabi bunların öncesinde alıştırmalarımız oldu çünkü mamayı çok çok azalttı doktorumızda 5 ay dak sonra artık yavastan bağlayabiliriz dedi rutin kotrolümüz var. Mamayı çok azalttığı için af buyur hiç çiş yapmıyor ve sıvı azaldıkça idrar yolu enfeksiyonu çıkıyor kızım sistit oldu bıgün yine doktora getireceğiz
Şükür canım çok geçmiş olsun . Bende haftaya sünnet düşünüyordum yazını okudum kararsız kaldım nasıl yaptılarki öyle ağladıPazartesi çıktık düzeldi çok şükür salı da sünnet oldu çok canı yandı sonrasında öyle pişman oldum ki travma bende kaldı resmen iki gecedir kabuslardan uyuyamıyorum hep bağırarak kalkıyorum keşke büyüyüp anlatabileceğim yaşa gelmesini bekleseydim kocamı dinlemeseydim. Ağlamaları kuşağımdan gitmiyor.
Nacizane tavsiyem ne kadar erken o kadar kolay. Mesela birkaç ay sonra yaptırsan emeklerken değecek. Yürüyünce yaptırsan düşüp acıtacak. İyileşme süreleri de artıyor büyüdükçe. Diyorum ya iki saat mizirdandi ve bitti. Bezin içinde kendisi iyilesiverdiŞükür canım çok geçmiş olsun . Bende haftaya sünnet düşünüyordum yazını okudum kararsız kaldım nasıl yaptılarki öyle ağladı
Korona azaltiyor demek. 2 aylikken bebegim biz de oldugumuzda sutun bayagi azaldi artik sadece tadimlik vermeye basladim. Benimki de reddettigi icin sagip veriyodum ama o zamana kadar sutum hep kiyafetimi islatacak derece iyiydi. Azala azala ben de sagmayi ihmal ettim simdi damlalar halinde geliyor. Artik ilaç şurup niyetine bi kaşık kadar cikiyor veriyorum gene yavruma. Mamayla doyuyor yani. Emmedigi için de git gide azalmis olabilir. Canlandirmak istiyorum sutumu ya. Tamamen doymasa da en azindan yarı yarıya olsun gün içinde 200-300 ml alsa anne sutu keşke...Size de çok geçmiş olsun canım. Evet sürümde çok azalma olmuştu. Bebek emiyordu ama çişli bezi çok azdı. İştahsızdı birde hastalık yüzünden . Mamayı da ilk etapta kabul etmedi. 30 ml içiyor kaşıkla anca. Şuan düzeldi gibi sütüm şükür . Bu seferde iştahsız mı etrafa ilgi mi duyuyor bilmiyorum pek emmek istemiyor.
Tabiiki mamayı asla kesmicem ben daha önce meyveyi tek verdim elma verdim bikaç gün gözlemledim 3 gün kuralıyla. Çok şükür bi sıkıntı çıkmadı. Bir de yoğurtla denemek istedim1 yaşa kadar mama temel besini.
Anne sütü ne ise mama da o.
Bir de acizane tavsiyem besinleri karıştırarak vermeyin.
Herşeyin tadını ayrı ayrı bilsin.
Bir de cicibe yerine gerekirse ekmek doğrayın.
O kadar korkuyu madde bulunan bisküviyi el kadarken vermeyin.
Yada evde kendiniz yapın.
Ben daha hiç meyve vermedim.
Dün bir pediatri uzmanından dinledim önce sebze ile baslanması bebekler için daha iyi diyordu ilk meyve ile baslayan bebekler sonradan sebze tadını sevmeyebiliyorlar diyordu. Alıstırmalarom baya uzun oldu bir çay kasığıyla bir hafya sonra bir tatlı kasığı bir yemek ve dün 2 yemek kasığı verdim tekrar istedi vermedim ama sütle devam ettik öylece uyudu direk o püre üzerüne uyusun istemedim geç saattte vermeyeye özen gösterdim bundan sonra da böyl3 devam eder insaAllah1 yaşa kadar mama temel besini.
Anne sütü ne ise mama da o.
Bir de acizane tavsiyem besinleri karıştırarak vermeyin.
Herşeyin tadını ayrı ayrı bilsin.
Bir de cicibe yerine gerekirse ekmek doğrayın.
O kadar korkuyu madde bulunan bisküviyi el kadarken vermeyin.
Yada evde kendiniz yapın.
Ben daha hiç meyve vermedim.
Tabiiki mamayı asla kesmicem ben daha önce meyveyi tek verdim elma verdim bikaç gün gözlemledim 3 gün kuralıyla. Çok şükür bi sıkıntı çıkmadı. Bir de yoğurtla denemek istedim
Cicibebeyi evde yapma imkanım yok detay vermek istemiyorum kusura bakmayın.
Diğer çorbalarda zaten sebzeler karıstırılarak yapılıyor min.2 sebze olarak
Doktor tamamen onay verdiği için cesarer edebildim yoksa zaten bebeğimin bir dönem ciddi sıkıntıları oldu bu durumfa ciddi anlamda etkilendim ve pimpirikliydim hamd olsun az da olsa aşabildim bu durumu
Size de çok geçmiş olsun canım. Evet sürümde çok azalma olmuştu. Bebek emiyordu ama çişli bezi çok azdı. İştahsızdı birde hastalık yüzünden . Mamayı da ilk etapta kabul etmedi. 30 ml içiyor kaşıkla anca. Şuan düzeldi gibi sütüm şükür . Bu seferde iştahsız mı etrafa ilgi mi duyuyor bilmiyorum pek emmek istemiyor.
Aynısını yaşıyorum uzun süredir. Gece 5 de kalkıyor gülücükler atıyor günaydınnn. Sallıyorum zor uyutuyorum. Bazen bırakıyorum yarım saat oyun oynuyor öyle uyuyor. Bugün mesela biraz daha geç yaptı bunu. Ama sürünüyorum artık ya bu gece 20 kere kalktım en az. Aşırı yorgun ve uykusuzum.Ben de 8-8.30 arası yatırıyorum kızlar. 11 gibi emzirip kendim uyuyorum. 2de 4te bazen 5te , 6da uyaniyor. Yani 4 kez emziriyorum en az . bir de 3 gündür huy çıkardı 5 6 gibi emdikten sonra uyuyamıyor. Eşime veriyorum gezdirip uyutuyor malesef. Bilmiyorum ya sabahları uykusuz uyaniyorum. Zaten en geç 7.30da kalkıyoruz
BendeŞükür canım çok geçmiş olsun . Bende haftaya sünnet düşünüyordum yazını okudum kararsız kaldım nasıl yaptılarki öyle ağladı
Allah'a şükür atlattık sayılır tesekkur ederimÇok geçmiş olsun umarım sıkıntılarınızı atlatmışsınızdır.
O zaman cicibebe yerine ekmek verin. Valla hiç verilecek cinsten bir şey değil.
Zamanla yiyecekler, ama çok küçükken tolere edemeyebilirler.
Elbette bir şeyler karışacak ama her besini püre misali tatları karışınca iyi olmuyor diyorlar.
Diğer mesajınıza yazdığınız gibi ben de patates, havuç, yoğurt, peynir, yumurta sarısı, tarhana veriyorum bende. Daha yeniyiz zamanla onların damak zevkleriyle birlikte şekillenecek inşallah
Ne zaman düzelecek acabaAynısını yaşıyorum uzun süredir. Gece 5 de kalkıyor gülücükler atıyor günaydınnn. Sallıyorum zor uyutuyorum. Bazen bırakıyorum yarım saat oyun oynuyor öyle uyuyor. Bugün mesela biraz daha geç yaptı bunu. Ama sürünüyorum artık ya bu gece 20 kere kalktım en az. Aşırı yorgun ve uykusuzum.
BendeThe katılıyorum. Ne kdar erken okadar iyi. 50 günlük felandı yaptırdığımda. Lokal anestezi yapıldı, ben başında bekledim oyaladım. Babası bacaklarını tuttu. İzledik sünnetini bebişin. Eve gelince ağladı evet bende üzüldüm ağlamasına. Ama iki kere ilaç saati gelince ağladı evde.
Ben evden çıkmadan fitil attım bebişe, anestezi etkisi geçtiğinde ağrı kesiciliydi anlıcan.
Öyle memnunum ki oh beee ileride asla sıkıntı yaşamıcaz ve bebeğim hiçbişey hatırlamıcak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?