2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285

Çok geçmiş olsun.
Düzelmesine çok sevindim.
Bundan sonra nasıl olacak peki beslenmesi, doktorun önerisi ne yani?

Sünnet bence çok iyi olmuş.
Hayırlı olsun diyelim.
Kendini üzme büyüyünce daha zor inan. Daha bilinçli çekilen bir acı.
Böyle bez içinde iyileşmesi de daha hızlı hem.
Ben de kızımın hastanedeki bazı anlarda ağlamasını hiç unutmuyorum, içim hala acıyor.
Ama onun iyiliği için olduğunu bilerek kendimi teselli ettim, ediyorum.
Kendini üzme.

Reactions: The
Günaydın kızlar aranızda erkem ek gıdaya geçen var mı. Kızım hiç anne sütü almadı 25 gündür yoğurda basladık hamd olsun bir sorun çıkmadı

4 ay 23 günlükken başladık. Şu an 5 aylık.
Sadece yoğurt mu veriyorsunuz. Diğer gıdalarında tadına baktırsanız...
Kaç aylık şu an?

Ayy maşallah ne güzel
Çılgın çocuklar
benimki de sabah bi uyandım üzerindeki tulumu çıkarmış gülüyor
Salopet tulum vardı üzerinde askılarını indirip yatırıyordum uyanınca da yelek niyetine giydiriyordum. Bugün yatağa tekme atmış, muhtemelen dönmüş çıplak çıplak kadife battaniyeye bacaklarını sürüyordu.
Kundağı ben de çok seviyorum. Bir süredir kendi istemediği için kundaksız yatırıyorum. Uykuya dalması daha zor oluyor ama uyuduktan sonra üşümesin diye çok gevşek bir kundak yapıyorum. Yada direk polar battaniye ile örtüyorum sıcak dursun diye.

4 ay 23 günlükken başladık. Şu an 5 aylık.
Sadece yoğurt mu veriyorsunuz. Diğer gıdalarında tadına baktırsanız...
Kaç aylık şu an?
Bizde o civarlarda basladık 2 gün sonra 5 bitiyor 6'ya basacak insaAllah. Tadımlık herşeyden tattırdım acı hariç. Ne yediysem tattırdım sofrada öyle bakıyor ki içim acıyor doktor da bize ne zaman iştahla baktıysa baslayabilirsiniz dedi.
Elmayı yoğurda karıstırıp veriyorum dün yarım parmak kadar muz bir cicibebe 2 kasık yoğurtla karıstırıp verdim kahvaltıda. Aksam da havuc ve patates verdim yine yoğurtla karıstırdım tabi bunların öncesinde alıştırmalarımız oldu çünkü mamayı çok çok azalttı doktorumızda 5 ay dak sonra artık yavastan bağlayabiliriz dedi rutin kotrolümüz var. Mamayı çok azalttığı için af buyur hiç çiş yapmıyor ve sıvı azaldıkça idrar yolu enfeksiyonu çıkıyor kızım sistit oldu bıgün yine doktora getireceğiz

Instagram'da bir kadın yavaş yavaş yaptığını söylemişti canım. Önce gündüz uykularında, sonra gece bir kolunu sonra diğer kolunu vs gibi. Ama bence artık refleksleri azalmış olabilir, ben bazen kundak yapıyorum bazen hiç yapmıyorum, pek de farketmiyor açıkçası. Hatta kundakla çok daralıyor :)

Sağol canım rahatlattın. Yani mesela bazen bayagi öne doğru kalkiyor. Besleyecegim zamanlarda kucagimdan bayagi dogruluyor hani bunlari gorunce kas gelişimi iyi diyorum ama dönme yok. Sese konuşana bayagi donup bakiyor. Emzirirken hareket edip ayaklarini asagi sarkitiyor felan. Fakat dönme cık

Bu konuda seninle aynı dusunmedigim için pek bir şey söyleyemiyorum :) benim bebeğim anesteziden sonra iki saat falan mırıldandı, sonra da hiçbir şey anlamadı yani bir travmaya dönüştüğünü düşünmüyorum küçük bebeklerde. Asıl kocaman çocuklara nasıl anlatılırsa anlatılsin vücudunun bir uzvunun kesileceğini anlatmak travma sebebi. Bilemiyorum tabi keşke bu kadar etkilenmeseydin. Çocuktan daha çok sen etkilenmissin :)

1 yaşa kadar mama temel besini.
Anne sütü ne ise mama da o.
Bir de acizane tavsiyem besinleri karıştırarak vermeyin.
Herşeyin tadını ayrı ayrı bilsin.
Bir de cicibe yerine gerekirse ekmek doğrayın.
O kadar korkuyu madde bulunan bisküviyi el kadarken vermeyin.
Yada evde kendiniz yapın.
Ben daha hiç meyve vermedim.

Şükür canım çok geçmiş olsun . Bende haftaya sünnet düşünüyordum yazını okudum kararsız kaldım nasıl yaptılarki öyle ağladı

Şükür canım çok geçmiş olsun . Bende haftaya sünnet düşünüyordum yazını okudum kararsız kaldım nasıl yaptılarki öyle ağladı
Nacizane tavsiyem ne kadar erken o kadar kolay. Mesela birkaç ay sonra yaptırsan emeklerken değecek. Yürüyünce yaptırsan düşüp acıtacak. İyileşme süreleri de artıyor büyüdükçe. Diyorum ya iki saat mizirdandi ve bitti. Bezin içinde kendisi iyilesiverdi

Korona azaltiyor demek. 2 aylikken bebegim biz de oldugumuzda sutun bayagi azaldi artik sadece tadimlik vermeye basladim. Benimki de reddettigi icin sagip veriyodum ama o zamana kadar sutum hep kiyafetimi islatacak derece iyiydi. Azala azala ben de sagmayi ihmal ettim simdi damlalar halinde geliyor. Artik ilaç şurup niyetine bi kaşık kadar cikiyor veriyorum gene yavruma. Mamayla doyuyor yani. Emmedigi için de git gide azalmis olabilir. Canlandirmak istiyorum sutumu ya. Tamamen doymasa da en azindan yarı yarıya olsun gün içinde 200-300 ml alsa anne sutu keşke...

Tabiiki mamayı asla kesmicem ben daha önce meyveyi tek verdim elma verdim bikaç gün gözlemledim 3 gün kuralıyla. Çok şükür bi sıkıntı çıkmadı. Bir de yoğurtla denemek istedim
Cicibebeyi evde yapma imkanım yok detay vermek istemiyorum kusura bakmayın.
Diğer çorbalarda zaten sebzeler karıstırılarak yapılıyor min.2 sebze olarak
Doktor tamamen onay verdiği için cesarer edebildim yoksa zaten bebeğimin bir dönem ciddi sıkıntıları oldu bu durumfa ciddi anlamda etkilendim ve pimpirikliydim hamd olsun az da olsa aşabildim bu durumu

Dün bir pediatri uzmanından dinledim önce sebze ile baslanması bebekler için daha iyi diyordu ilk meyve ile baslayan bebekler sonradan sebze tadını sevmeyebiliyorlar diyordu. Alıstırmalarom baya uzun oldu bir çay kasığıyla bir hafya sonra bir tatlı kasığı bir yemek ve dün 2 yemek kasığı verdim tekrar istedi vermedim ama sütle devam ettik öylece uyudu direk o püre üzerüne uyusun istemedim geç saattte vermeyeye özen gösterdim bundan sonra da böyl3 devam eder insaAllah

Çok geçmiş olsun umarım sıkıntılarınızı atlatmışsınızdır.
O zaman cicibebe yerine ekmek verin. Valla hiç verilecek cinsten bir şey değil.
Zamanla yiyecekler, ama çok küçükken tolere edemeyebilirler.
Elbette bir şeyler karışacak ama her besini püre misali tatları karışınca iyi olmuyor diyorlar.
Diğer mesajınıza yazdığınız gibi ben de patates, havuç, yoğurt, peynir, yumurta sarısı, tarhana veriyorum bende. Daha yeniyiz zamanla onların damak zevkleriyle birlikte şekillenecek inşallah

Aşıdan sonra benim de sütüm azaldı biliyor musun
Ama garip şekilde aşıdan sonra covid zamanı kaybettiğim koku duyum yavaş yavaş geldi.

Aynısını yaşıyorum uzun süredir. Gece 5 de kalkıyor gülücükler atıyor günaydınnn. Sallıyorum zor uyutuyorum. Bazen bırakıyorum yarım saat oyun oynuyor öyle uyuyor. Bugün mesela biraz daha geç yaptı bunu. Ama sürünüyorum artık ya bu gece 20 kere kalktım en az. Aşırı yorgun ve uykusuzum.
Bende The katılıyorum. Ne kdar erken okadar iyi. 50 günlük felandı yaptırdığımda. Lokal anestezi yapıldı, ben başında bekledim oyaladım. Babası bacaklarını tuttu. İzledik sünnetini bebişin. Eve gelince ağladı evet bende üzüldüm ağlamasına. Ama iki kere ilaç saati gelince ağladı evde.
Ben evden çıkmadan fitil attım bebişe, anestezi etkisi geçtiğinde ağrı kesiciliydi anlıcan.
Öyle memnunum ki oh beee ileride asla sıkıntı yaşamıcaz ve bebeğim hiçbişey hatırlamıcak.

Allah'a şükür atlattık sayılır tesekkur ederim
Eşim kendisine almısto bitane dün kıza verdim vermem insaAllah.
Evet doğrudur tepkimeler oluyor.
MasaAllah bu saydıklarınıza basladınız mı siz. Ben ilk defa dün patates havuç yaptım alıstırma süresi uzun olmasına rağmen onu da korkarak verdim.

Ne zaman düzelecek acaba yani kalkması da haliyle zor ama kalkıp uyumamasi daha zormuş ya. Gecenin bir vakti kalkıp uyutmaya çalışmayı hiç deneyimlememistim üç güne kadar

Merhaba hanımlar uzun zamandır yazmıyordum sizinle birsey Paylaşmak istiyorum.
Ek gıdaya geçecek olan arkadaşlar en tatsız el tutsuzdiyeceklerle başlayın.
Mesela avakado mesela kabak.
Ben ilk çocuğum da incir şeftali gibi yiyecekleri tattırmıştım ama pişman oldum.
Çünkü oğlum sebzeyi sevmiyor
Allah nasip ederse kızma avakado ile başlamayı düşünüyorum.
Sonrasında tüm sebzeleri tek tek vermeyi düşünüyorum
Sonrasında yoğurt ve yumurta sarısı ile devam etmek istiyorum
En sonda meyveleri geçmek istiyorum
Hele muz en son meyve olmalı Çünkü çok tatlı
Bebekler ilk olarak en lezzetli yiyecekleri yiyince Diğerlerini reddediyorlar. Sakın yanlış anlamayın ben tecrübemi paylaşmak istedim.
Ek gıdaya Başlamayanlar varsa onlara yardımcı olmak istedim
İlk önce tüm sebzeleri verebilir tek başına vermek gerekiyor
Sonrasında yiyecekleri karıştırıp vermek gerekiyor
Dokuz aya kadar bu şekilde gidip dokuz aydan sonra bal yumurta beyazı süt hariç tüm yiyecekleri vermek gerekiyor.
Kafanız karışmasın her şey bu kadar basit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…