2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Benim 2.doz aşımda da azalma çok olmuştu. Takviye, beslenme vs anca düzeltmiştim. Şimdi korona olunca yine azaldı. Birkaç gündür iyi gibi ama kızım pek emmek istemiyor bu seferde. Bimden bi çay aldım emziren annelere özel çay. Ondan içtim iyi geldi gibi.
Aşıdan sonra benim de sütüm azaldı biliyor musun
Ama garip şekilde aşıdan sonra covid zamanı kaybettiğim koku duyum yavaş yavaş geldi.
Ben hâlâ mamanın kokusunu balık olarak alıyorum, eşim normal diyor.

Aşı da korona da azaltıyor sütü eminim artık. Toparlıyorum bir şekilde ama bu seferde kızım emmek istemiyor pek. Bende bir çılgınlık yapıp yardımlara başladım. Doktora sormadan başladım ama iç güdülerim böyle yönlendirdi beni. Kontrole gidince de başlamak istediğimi söyleyeceğim. İki üç gün boyunca o kadar az çişli bez aldım ki çocuk aç diye psikolojim bozuldu. Keşke büyük olsa da ek gıdaya geçsek diye hayıflandım. Bu gün yoğurtta ikinci günümüz bakalım.

Evet verdim.
Havucu zaten diş kaşıması için sert haliyle normalde veriyordum alerjik olsa ağzının kenarları da kızarır diye düşündüm. Patatesle havucu birlikte verdim biri ishal biri kabız yapmasın diye
Sevmedi ama onları.
Diğerlerine devam ediyoruz. Patates bugün yine verdim yine sevmedi.

Koku hafızasını mahvediyor covid o yüzden çok normal balık gibi alman
Zeytinim kokusu ve tadı bozulmuş karadut gibi geliyor hala

Ne kadarlık oldu ki.
Ver bence
ben doktor demese de niyetlenmiştim. O da sorunca başlayabilirsin dedi
Çünkü çok istiyordu.
Davranışları bile büyüdü.
Annem çocuğun yüzüne kan geldi yumurta yiyince diyor
Tarhana mesela dokunur sandım.
Ama içindeki prebiyotikten dolayı sanırım tuvaletini düzenledi resmen çocuğun.

Şükür canım çok geçmiş olsun . Bende haftaya sünnet düşünüyordum yazını okudum kararsız kaldım nasıl yaptılarki öyle ağladı
Yaparken değil yaptıktan snra anestezinin etkisi geçince bir gün çok ağladı acı acı böyle sümükler göz yaşları birbirine karıştı tiz tiz çığlıklarla ağladı mahvoldum yA gerçekten öyle pişmanım ki şimdi geçti ama o bir gün çok acı çekti hatırlamayacak zaten diye bunu ona yaşatmaya hakkım olmaması lazım bir daha oğlum olursa asla 7-8 yaşından önce yaptırmam o zaman anlatırım hazır olduğu zaman yaptırırım bir anneninde çocuğun da bunu yaşamaya hakkı yok bence çok ağladım o gün bütün gün hüngür hüngür. Yani bilmiyorum belki fazla mı duygusal geliyorum size ama böyle düşünmeyen de duygusuzdur gibi geliyor bana

Ben tarhana ictigimde sutumde gaz oluyor gibi geldi diye kendim de icmiyorum artik gaz yapmadi mi?

MasaAllah şifa olsun insaAllah bizde bugün tkrr kontrole gitti doktor liste verdi artık tamamen rahatça verebilirsiniz dedi. İsteyen olursa pdf paylasabilirim

Anladım canım baya zor bi süreç geçmiş, ilgili cevapların için çok teşekkür ederim sorulan bir konu hakkındaki düşüncelerini fikirlerini böyle sıkılmadan açıklayarak anlatman çok güzel..
Ya ben bu bebişi çözemiyorum göğsümü sıkıyorum süt damlamak değil fışkırıyor resmen süt olmasa böyle gelir mi ama neden aç ve niye kilo almadı diye çok takıyorum inşallah bir an önce geçer şu günler meme reddi mi yaşıyoruz acaba anlayamadım ki

Biberon la veriyorum. Ben her ögun veriyorum gun icerisinde emiyor birde 90 veya 105cc.
Emmek istemiyor ise sagarak vermeyi denedin mi ? Mama olayi kisir dongu gibi giren bir daha cikamiyor.
Sağmayı denemedim elimde düzgün bi makinam yok ki onu da denemek lazım sanırım ama sorun şu ki yarım saatte bir emiyo hangi arada sağıcam bilmiyorum. Çok farklı bi durumdayım ya bunalıma girdim resmen bazen sıkıyorum memeden süt fışkırıyo resmen emmiyo, bazen o kadar çok emiyoki süt kalmıyo yarım saatte bir emiyo.. ne yapacağımı şaşırdım artık sürekli ağlama krizleri

Kızlar bu sütteki tazyik neden olur ya ? Sürekli bebeğimin boğazına kaçıyor öksürüyor, sinirleniyor sürekli haliyle

4 ay 27 günlük oldu artık, kocaman sıpa yani ben yoğurtla başladım valla. Ayın 1inde randevumuz var. Covid sonrası kontrole götürücem. Hem kilosuna bakar, hem muayene eder. Hemde aşıları soracağım. Covid sonrası erteleniyor ya aşılar. Belki. Bizim doktor da erteler. Menenjitlerde çok ateş yapıyormuş, erteleme şansımız var mı diye soracağım. Bu virüsün üstüne birde menenjit ateşi çekmek istemiyorum.

Bende yoğurdu probiyotik maya ve içim organik sütle yaptım. Dediğin gibi kaka ve gaz çıkarmasında çok etkili oldu. Pıtır pıtır koca insanlar gibi gaz çıkarıyor kızım, bağırsakları rahatladı resmen

Bizim de yemek yerken elimize bakıyor, ağzını şapırdatıyordu. Uzatıyordum kaşıkla ağzını açıp bekliyordu, heyecanlanıyordu. Canı çekiyordu yavrumun yemeklerden ben kendim başlamış oldum ek gıdaya, bakalım doktor ne diyecek. Başlama derse söylemicem başladım diye

Eklentiler

• Screenshot_20220224-164538_OneDrive.webp
    18,3 KB · Görüntüleme: 96
  • Screenshot_20220224-164532_OneDrive.webp
    28,6 KB · Görüntüleme: 89
  • Screenshot_20220224-164523_OneDrive.webp
    28,7 KB · Görüntüleme: 87
  • Screenshot_20220224-164510_OneDrive.webp
    38,6 KB · Görüntüleme: 89
Beslenmeyi birşey demedi doktor bol bol emzir alırsa da mama ver dedi pazartesi kontrolümüz var bakalım 5. Ayı doluyor artık 6 aya giriyoruz belki önden tadımlara başlatır bilmiyorum ki

meme de zaman gecirmek hosuna gidiyor sanirim. Bazen cok verimli emmiyorlar orda durmak hoslarina gidiyor. Hastanelerden de kiralanabiliyormus bu arada makina. Belki medical yerlerden de kiralanabilir.
Yine sen bilirsin eger denemek istersen mama yi dene.
Gerci bunalima girdim demissin sen saglikli olmalisin ki bebis de saglikli olsun. Sana rahat nefes aldiricaksa mama ile denemende senin sagligin icin fayda olacaktir.

Kızlar aptamilin akıllı kutu ve diğer kutu arasında mama farkı var mı acaba bakıyorum netten bulamadım

Bizimki de yarın tam tamına 5 aylık olmuş olacak :)
Aynı şekilde canı çekiyordu e başını da tutuyor. Zaten öncesinde bir başka doktorla da konuşmuştuk. Erken geçirebiliriz ek gıdaya reflüden dolayı demişti. Mis gibi de oldu. :) afiyet olsun mis gibi büyüsünler

Beslenmeyi birşey demedi doktor bol bol emzir alırsa da mama ver dedi pazartesi kontrolümüz var bakalım 5. Ayı doluyor artık 6 aya giriyoruz belki önden tadımlara başlatır bilmiyorum ki

İnşallah tekrar sorun yaşamazsınız. Belki ek gıdayı çok sever :)

Ben tarhana ictigimde sutumde gaz oluyor gibi geldi diye kendim de icmiyorum artik gaz yapmadi mi?

Her tarhana farklı oluyor ya. Kayınvalidem un tarhanası yaptırmış. İçinde acı falan yok. Bir de ben kızıma günlük sab simplex damla kullanıyorum. Belki o yüzden gaz yapmamıştır.

MasaAllah şifa olsun insaAllah bizde bugün tkrr kontrole gitti doktor liste verdi artık tamamen rahatça verebilirsiniz dedi. İsteyen olursa pdf paylasabilirim

Paylaşın isterseniz. Hepimiz faydalanalım.

Bence hepimiz değişik tecrübelerden geçiyoruz. O yüzden paylaşmak çok iyi oluyor. Bir çok şeyi birbirimizden öğreniyoruz.
Meme ile muhabbetini sağlamak lazım.
Emzik emiyor mu belki emme ihtiyacını onunla gideriyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…