2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Normalde 21.00 gibi yatan bebeğim yarın misafir gelicek ya resmen inadına 23.00 da zorlaaa yattı. Şimdi de 06.30 da kalktı günaydınn diyor bana 1 saattir oyalamaya çalışıyorum bu ne böyle yaaa. Zaten tüm gece kucağımdaydı. Gece uyuyan bebelerinizi öpün koklayın teşekkür edin, kıymetlerini bilin

Tahin de cok masum degil

Ben de isterim cnm cok saol

Ben de isterim canım. Ne zaman okuyacaksam? bir sürü kitap almıştım bebek bakımı psikolojisi için, şimdilik sadece kapaklarına bakabildim

Bana da atar misin canım

Bende alabilir miyim
Kızlar mail adreslerinizi yazın atıyım hepinize

Kizlar blw hakkinda ne dusunuyosunuz? Cok memnun olan var. Bebekler 1 yasinda kendi yemeklerini kendi yiyebiliyolar bi de obeziteye engel oluyo cocuk kendi istedigi kadar yedigi icin. Uygulanabilirligi zor biraz. Heryeri batiyor batiriyo. Ama ozgur oluyo bilemedim acikcasi. Bir de her gidayi onun kendi yiyebilecegi forma getirmek de zor. Artilari eksileri var sizler ne dusunuyosunuz

İlk oglumda yaptim ben cok cok guzeldi ama suan 6yasinda 19kilo bir çöp kendisi Asla istemedigi bir seyi yediremezsin. Markete girince abur cubur dan once muz alir kendine. Keske biraz kendim destekleseymisim diyorum alışınca kendi yemeye benden kabul etmedi çünkü. Kizima blw + kendim yedirme gitmek istiyorum Allah izin verirse

Yapisi oyledir belki cnm. Nasil yaptin peki hic mi kendin bisey vermedin kasikla? Etrafin batmasi dedikleri gibi cok cekilmez miydi? Bir de yemekleri kendi yiyecegi forma donusturmek zor oldu mu? Cok soru sordum cnm. Markete gidince muza gitmesi cok hosuma gitti masalah

Yok canım zorlanmadim valla parkeye yere alt değiştirme ortulerinden seriyordum. Kasikla corbayi veriyordum ilk bir iki sonra onu bile kendisi iciyordu tavuk bageti verdiyodum eline kemire kemeire yiyodu valla. doyunca istemiyodu zaten ki benim ki genel olarak istahsiz bir cocuk hep cok yemez yani. Yani disleri yok diye eline vermemezlik yapmadım. Dissiz halleri bile parcalayacak kuvvette damaklari. Simdi her şeyi yiyor. Kuzenimde blw yapti ama tavugu bile blendrden gecirip verdi şuan cocuk 15 aylik pütürlü yediginde once hala öğürüyor

Bogazina kacmadi mi hic? Insan vucudu cok degisik gercekten. Pureyle bogaza kacma orani ayniymis kati gidanin dedigin gibi damakla ezebiliyolarmis cok ilginc. Sen boyle anlatinca heveslendim. Ise baslamis olcam 7 bucuk aylikken fln. Yapabilir miyim sence? Bi de haslanmis sebze meyve harici yemek olarak neler verdin cnm?

Yaparsin tabiki sakin korkma. Canim ben kizimdaki gibi alerjik bir belirti gostermedigi icin (kakada falan) o ay ne yiyebiliyorsa verdim. Tavuk,et ozellikle kati olarak hatırladığım. Kendi kendine cikarabiliyorlar zaten bizdeki refleksler onlardada var. Baslarda cok çok korktum ama alışınca cok rahat oldu bana. Ama eğer anne korkarsa bebek hissediyor . Bunu seni korkutmak için kullanabilir yani Omlet pankek cok seviyordu mesela. Brokoli yer elmasi havuc patates bruksel lahanasi hasliyordum yanina yogurt batira batira yiyordu valla. Hala cok cok sever

Ay cok saol cnm wala umut oldun

Çiğ hali dokunmuş olabilir mi?

Kendi adıma araştırdım ve karar verdiğim süreci söyleyim.
Kızım beş aylık kısa bir süre önce başladık ek gıdaya.
Kendi eliyle alıp yiyebilecek kadar büyük değil yani :)
sadece suluğunu eline veriyorum hem diş kaşıyor hem içiyor.
Şimdilik çorba, yumurta sarısı, peynir, yoğurt veriyorum. Bulamaç karşıyım. Biraz kuzu kıyma yedirdim. Sebze püresi(pütürlü) pek sevmedi. Dün ilk kez pişirilmiş elma o da ayva tatlısı gibiydi öyle verdim.
Şimdi ben veriyorum ama elini ağzına rahat götürmeye ilk başladığı an blw yaparım.
Ben küçücük bile olsa yerlere yemekleri atmaması gerektiğini anlatmak gerektiğini düşünüyorum.
O yüzden yemeğe saygı göstererek yemesi için elimden geleni yapacağım.
Blwye alışması için genelde pankek, mücver tarzı şeyler iyi oluyor.

Bizimde tam 5 aylık olmamıza 1 hafta var bizde ozaman otururuz inşallah

Doktorunuzla konuşmak o konuda daha iyi olur bence. Kısa aralıklarla destekli oturtmanızda sakınca olmayacaktır muhtemelen.
Benim kızım 1 ay erken doğdu, kilo olarak falan yaşıtlarını yakaladı ama kemikleri hala 1 ay geride gelişim açısından ortopedi uzmanı o şekilde söyledi.

Ben blw yontemi de olsa klasik yontem de olsa 6. Aydan once ek gidaya gecmemeye karar vermistim cnm. 6. Ayda da kendi alip yiyebilir duruma gelir mi zaman gostercek. Ilk 1 yil ana besin anne sutu ya da mama oldugu icin yiyemese bile sorun olmaz sanki. Benim esimin ailesi obez. Ins kizim onlara cekmemistir. Klasik yontemde fazla yedirmekten de korkuyorum. Blw ile kendi istedigi kadar yiycek de onda da cok yiyip obez olabilir tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…