2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kilo alımı az ise yapabilirsin tabi .benm kızım 4.5 aylıktı doktorum mama yerine ek gıda başlayalım demişti ayda 200 gr alıodu az geliodu kilosu.

Kızlar ya büyük. Çoğunluk Ek gıdaya başlamış bende az az vermeye. Başladım bugün havuç. Patates. Verdim. Beyfendi. Tükürmeye.erkenmi basladım ya. 1 hafta var. 5 aylık olmasına
Tükrmee refleksi geçmiştir die düşündüm ama belki sevmemiştir aslında ilk yoğurt ile başlamak en iyisi hem bağırsakları için de faydalı hem de yemesi kolay :)

Kızlar bebeğim avent damaksız emzik kullanıyor, damaklı alsam tutar mı acaba, bide aralarındaki fark ne tam olarak

Merhaba herhangi bir kan hastalığonız var mıydı ? Ve plt gebelikde nasıldı
Kan hastalığım yoktu. Canım. İlk gebelikte. 0 değerle doğuma. Girdim şükür. Sorun olmadı ıkıncıde. Dusuktu. Ama tam olarak. Hatırlamıyorum. Bu gebelikten. Kaynaklı. Düşüyordu sorun teskıl etmez. Demıslerdi üniversıte. Hastanesinde. Bana

Kızlar blw yöntemime. Kaçıncı. Ayda başlanılıyor. Biraz. Bana korkutucu. Geldi

Bi kac gündür yazmıyorum canim bende ya benimde sutym çok azdı ve yaklaşık bir aydır ara ara yoğurt falan verdim tabi mama da veriyorum nerdeyse herhangi birseyler az az yediriyorum ya mamayi da 7 ci aydan falan bırakmak istiyorum süt takviye edicem kemik gelişimi için iyi bence ya sizde az az verin ya benim bebeğim 7 gün var 5 aylık olmasına veriyorum açıkçası mamayi azalt öyle yap zaten mübarek mamalarda altınla yarismayaa başladı fikrimi doğru bulamayanlar olabilir ama bence birazın hiçbir zararı yoktur sağlıklı verdikten sonra anne sütüm çok olsaydi bende asla vermezdim gercekten

Mamaya karşı değilim ama biberona alışırda memeyi bırakır korkum var ondan dedim keşke ikisi aynı anda gitse

Kızlar ya büyük. Çoğunluk Ek gıdaya başlamış bende az az vermeye. Başladım bugün havuç. Patates. Verdim. Beyfendi. Tükürmeye.erkenmi basladım ya. 1 hafta var. 5 aylık olmasına

Bebeğinin yemeklere ilgisi var mı mesela siz sofradayken...
Bir de benim kızım da hiç mi hiç sevmedi k şekilde patatesi, havucu. Çorbaya çevirdim öyle içti. Ama severek değil. Yurdum çocuğu tarhana içmeyi, yumurta-peynir yemeyi beklemiş :)

Bizim doktor 5 aylık olunca tahılla başlatacağım ek gıdayı dedi, 4.5 aylık kızım, 15 gün sonraki doktor randevusunu bekliyorum, o zamana kadar anne sütü ve mama devam. Sonra da doktor ne derse onu vereceğim.

Kaygılardan arınmak lazım. Emmek istemeyen çocuk zaten biberonla vs ilgisi olmadan da emiyor. Mama zehir değil nihayetinde bir şekilde veriyoruz.
Ben çeşitli aralıklarla mama vermeye devam ettim. Her mamadan sonra emzirdim doygunluğu bende hissetsin diye.
Süt eksikliğinden dolayı düşünüyorsan süt arttırma yoluna gitmek gerekiyor. Çoğumuzun beslenmesi iyi değilse, yorgunsa sütü azalıyor. O yüzden ilk etapta anne kendine bakmalı.
Şimdi ek gıdaya başladık. Doktorumuz tavsiye etti. Ama başla demese de başlardım sanırım çünkü sofrada tutamıyordum küçük hanımı :)
Sabahları kendime üşendiğim yumurtayı kızıma yapıyorum. Birlikte yiyoruz iyi oluyor :) yumurta sütü güzel yapıyor.

Süt yerine yoğurt, peynir, kefir verin.
Kalsiyum açısından vermek istiyorsanız bu şekilde daha doğru olacaktır.
Hem de sindirim sorunları oluşmaz. Sütü olduğu gibi sindirmek daha zor bir bebek için.
Ben süt içerim ama çok nadir içerim. Oturunca bir sürü peynir, bir sürü yoğurt yiyebilirim. Öyle severim. :) tabaklarca yoğurt yiyebilirim.
Ablam her gün içer ve aşırı sever. Onun da peynirle yoğurtla ilgisi pek yok. Bebekliğinden beri böyle imiş durum.
Hangimiz daha uzunuz derseniz ben :)
Yine bir başka iki kardeş arkadaşımızda da durum aynı.
Aynı gençlere sahip olduğumuz için deney sonucu niteliğinde olabilir :)

Bizim doktor 5 aylık olunca tahılla başlatacağım ek gıdayı dedi, 4.5 aylık kızım, 15 gün sonraki doktor randevusunu bekliyorum, o zamana kadar anne sütü ve mama devam. Sonra da doktor ne derse onu vereceğim.

Merak ediyorum. Tahılla nasıl başlatacak ki :) bizimki sebze dedi sevmedi. Anneanne yöntemlerini sevdi. Ben de anneannesinin dedikleriyle doktorun dediğiniz karıştırıp yapıyorum.

Merak ediyorum. Tahılla nasıl başlatacak ki :) bizimki sebze dedi sevmedi. Anneanne yöntemlerini sevdi. Ben de anneannesinin dedikleriyle doktorun dediğiniz karıştırıp yapıyorum.
Yulaf filan verecek heralde, ben de bilmiyorum Hem heyecanlıyım, hem endişeli ek gıda konusunda.
Ama artık zamanının geldiğini hissediyorum, ben yanında yemek yerken ağzıma bakıyor hep, ve ağzını oynatıyor

Çok değişik geliyor. Resmen belli etmeye başlamış hepsi :) yulafa benim kızımın sanırım alerjisi var. Ben ne zaman yesem yüzü pütür pütür oluyor, kakası mukuslanıyor. Oysa ki hiç alerjik bir şey değil yulaf. Biraz daha vakit geçsin ben de deneyeceğim yulafı.

Canım bebeklere inek sütü verilmiyor, aşağıya bir yazının linkini kopyaladım, lütfen oku. Bu yazı 3 yaşa kadar vermeyin diyor, çoğu yerde 1 yaşına kadar vermeyin diyor, en azından 1 yaşa kadar vermeden dayanırsan iyi olur.
Peynir, yoğurt olur ama direkt inek sütü vermemelisin

Son düzenleme:
Gözümün içine bakıyor. Ver dıye Yumurta. Sarısı. Peynır. Sevdi. Ama. Patates havuç Tükürdü. Hep Ekmek. Verdım. Eline. Zor aldım. Gerı emmeyi. Çok. Sevdi

Mart. 10 çocuk. Doktoruna gidicem. Bakalım o neder sımdilik. Bende. Sadece. Tatdırırım . Ben bu. Bebekte bıraz daha. Tecrubeliyım blw yontemıule hareket. Edicem. Koycam önüne kendi yesın haşlanmış. Pancar. Patates havuç omlet. Pankek. Erişte. Çökelek. Hepsı. Daldırıp kendi. Yesın sadece. Dokuluceklerı. İlk. Zaman. Kendim. Vercem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…