2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Benim kizim tam 5 aylık. Doktor 4,5 aylıkken kısa kısa oturtabilirsin demişti. Dün tam olarak oturtabilirsin dedi.
Ben oturtali çok oluyor 4 aylık olmak üzere, iki haftadır falan oturuyor. Hafif eğik dursam kendisi düzeliyor dik durabilmek için. Demek ki oturabilir diye düşündüm ve zaten bu aylarda artık oturtulabilecegini okumuştum

Kızım doğduktan sonra şunu farkettim iştah dediğimiz şey genetik. Babası tarafına çekmiş. Ve ek gıdaya başladığımızda da doktorların önerdiği şekilde başladım ama sebze püresi falan ama sevmedi.
Babasıyla benim sevdiğim şeyleri daha çok sevdi gibi...
İnşallah korktuğunuz gibi olmaz. Endişe etmek daha olumsuz etkiliyor bazı şeyleri.

Evet kendini belli ediyor zaten dediğin gibi bebekler :)
Kızım da kalça ile ilgili bir şüphe oldu ben biraz ondan geri durdum. Yoksa biliyorsun ek gıdada falan erkenciyiz

Reactions: The
Destekli mi oturtuyosun canım yastıkla falan?

Kızlaar bugün bebişimle dışarı çıktık biraz parkta dolandık 45 dk falan eve geldiğimizde uyku vakti gelmişti ayağıma aldım sallamak için ama ağladı (her zaman ki gibi) neyse sonra yanına uzanıyım dedim pış pış sesi açtım alnını okşadım burnuna doğru veee mutlu son uyudu keşke hep böyle olsa ya bidaha ki uyku vaktimizde de denicem ama sanmıyorum bakalım. Bu arada 1 haftadır falan dönüyor benim sıpa. Sürekli hem de yere koyduğum an dönüp dönüp duruyo sizin bebişler napıyo ne gelişimler var bakalım

Yok canım kucağımda oturtuyorum şimdilik daha yastıkla duramaz sanki denemedim ama
Benim ki de kucağıma aldığımda oturur pozisyona geçiyo direkt içim içimi yiyodu acaba zararlı mıdır diye ama büyüdüler sanki artık

Dogru diyosun olumsuzu dusunup cagirmamak lazim da insanin ister istemez aklina geliyo. Bi de benmki masalah 7 bucuk kiloydu 4. Ay kontrolunde. Kilosu persentilin ustunde biraz dedi doktor ama hareketlenince duzelir dedi

Donme yok hala ama yana dogru meylediyo. Yuzustu dururken bacaklari elleri hep hareketli yuzer gibi cirpiniyo

Dogru diyosun olumsuzu dusunup cagirmamak lazim da insanin ister istemez aklina geliyo. Bi de benmki masalah 7 bucuk kiloydu 4. Ay kontrolunde. Kilosu persentilin ustunde biraz dedi doktor ama hareketlenince duzelir dedi
Canim bebisin kiz mi ve tam ne kadarlik suan

Maşallah ne güzel. Anne sütü alıyorsa özellikle hiiiç endişe etmeyin. Boyu nasıl. Böyle durumlarda genetik yapı önemli, anne baba boylu poslu iken çocuğun minyon olması beklenemez. :)
Elbette yiyecek herşeyi tadını bilecek ama diyet mantığı ile ek gıdaya başlatmak maalesef çocukta ya yemeğe aşırı düşkünlük yada aşırı kaygı oluşturur. Tabağına karbonhidrat, protein, kalsiyum, yeşillik olacak şekilde bir beslenme alışkanlığı zamanla oturtmak mümkün olursa belki siz kaygılarınızdan arınırsınız :) blwde ilk başta çok fazla katı gıdaya yönlendiriyor maalesef... Dengesini bulmak o açıdan şart. Diyetisyen bir arkadaşımın çocuğu pankeklere alıştığı için yaşı büyümesine rağmen, her vitamini alsın diye et çorbasını bile pankek gibi tavaya döküp yediriyor. Sürekli kabızlık sorunu yaşayan bir çocuk maalesef.
Ben biraz eski insanlar gibi biraz modern... Güzel yetiştiririz umarım hepimiz yavrularımızı

Yok canım kucağımda oturtuyorum şimdilik daha yastıkla duramaz sanki denemedim ama

Yaa ben de 3,5 sonrası kucağımda hep oturttum çocuğun sırtı yatmaktan yoruldu :) kaslarının gelişimine katkısı oluyor kesinlikle. Yüz üstü yatırıyor musun gün içinde? Normalde yapardım bu ara keyfi yetmiyor hanımefendinin...
Bugün ana kucağından kalkmak oturmak istedi. artık oraya da güvenle bırakamayacağım.

Canim bebisin kiz mi ve tam ne kadarlik suan
Kiz cnm 135 gunluk
Anne sutu cnm.cok saol. Boyu uzun dgl normal 61 cmydi 4. Ay kontrolunde. Biz de oyle uzun dgliz standart boylardayiz esimle. Ama esim cok kiloluydu mide ameliyati oldu yeni. Ailesi hep cok kilolu. Diyet mantigiyla vermem cnm her besine ihtiyaclari war ama paketli gida da vermem. Asiri blwciler war onlar corbayi fln bardakla veriyolar pipetle fln iceriyolar. Asla kasikla bisey vermiyolar. O kadarini yapabilir miyim yapmali miyim bilmiyorum biraz abarti geldi. Surekli kati da saglikli dgl cocugun kabiz olmasi normal. Bi kitabi varmis en iisi onu aliyim. Ben modern yontemlere de bakiyorum tecrubeli anneleri de dinliyorum. Mantigima yatani uyguluyorum bu iste kesin dogrular yok malesef. Hepimiz elimizden gelenin en iisini yapiyoruz Allah yardimcimiz olsun
Ne kadarlık oldu canım senin bebiş
135 gunluk cnm 4 bucuk aylik tam

Kızlar nolur cevap verin bana. Ek gıdaya geçen var mı benim bebeğim anne sütü alıyor ama günde 3-4 defa 60 ya da 90 cc mama veriyorum ama ödüm de kopuyor memeyi bırakır diye. Ek gıdaya 5. Ayı doldurunca geçsem olur mu?

Yani mamayı bıraksam anne sütü ve ek gıdayla devam etsem

Kızlar ya büyük. Çoğunluk Ek gıdaya başlamış bende az az vermeye. Başladım bugün havuç. Patates. Verdim. Beyfendi. Tükürmeye.erkenmi basladım ya. 1 hafta var. 5 aylık olmasına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…