- 16 Temmuz 2020
- 1.062
- 1.694
- 83
Canım sana özelden atmıştım emailimi, bana da atar mısın?Gönderdim canım, Allah razı olsun
Gözümün içine bakıyor. Ver dıye Yumurta. Sarısı. Peynır. Sevdi. Ama. Patates havuç Tükürdü. Hep Ekmek. Verdım. Eline. Zor aldım. Gerı emmeyi. Çok. Sevdi
Memeyi makas yaparak emzieKızlar bu sütteki tazyik neden olur ya ? Sürekli bebeğimin boğazına kaçıyor öksürüyor, sinirleniyor sürekli haliyle
Bende mama ya karşı değilim ama daha sağlıklı sanki diye öyle birsey denim dedim ama bazı arkadaşlar 3 yasa kadar öneriliyor demiş bilmiyordum benim kızım biberona alıştı emiyorda ama bazen nasıl desem süt gelmiyor diye emmek istemiyor benim öyle bi sıkıntım var biberon gibi damlasin istiyorMamaya karşı değilim ama biberona alışırda memeyi bırakır korkum var ondan dedim keşke ikisi aynı anda gitse
Bilmiyordum gerçekten söylediğiniz iyi oldu ya teyzem ard arda iki bebek büyütmüş öyle yaptım dedi bana da mantıklı geldi hem dedim kemiği için daha iyi olur falan bi yaşına kadar beklerim en az benim bebegimde yoğurt falan seviyor sanki oda iyi dediğiniz gibi mesela diş ağrısı çok çektim ama kucukken bende çok inek sütü içmişim ama galiba genetik olunca hiç bir şekilde önüne geçilmiyor sirf onun için süt yoğurt çok vericem dedimSüt yerine yoğurt, peynir, kefir verin.
Kalsiyum açısından vermek istiyorsanız bu şekilde daha doğru olacaktır.
Hem de sindirim sorunları oluşmaz. Sütü olduğu gibi sindirmek daha zor bir bebek için.
Ben süt içerim ama çok nadir içerim. Oturunca bir sürü peynir, bir sürü yoğurt yiyebilirim. Öyle severim. :) tabaklarca yoğurt yiyebilirim.
Ablam her gün içer ve aşırı sever. Onun da peynirle yoğurtla ilgisi pek yok. Bebekliğinden beri böyle imiş durum.
Hangimiz daha uzunuz derseniz ben :)
Yine bir başka iki kardeş arkadaşımızda da durum aynı.
Aynı gençlere sahip olduğumuz için deney sonucu niteliğinde olabilir :)
Bir arkadaşımız daha demiş canim tesekur ederim bilmiyordum okuycam mamaya devam edicem yoğurt ta aynı şey oda iyi vermem beli bi süre canim tesekur ederimCanım bebeklere inek sütü verilmiyor, aşağıya bir yazının linkini kopyaladım, lütfen oku. Bu yazı 3 yaşa kadar vermeyin diyor, çoğu yerde 1 yaşına kadar vermeyin diyor, en azından 1 yaşa kadar vermeden dayanırsan iyi olur.
Peynir, yoğurt olur ama direkt inek sütü vermemelisin
Bizim ki öyle vala hemde iki aydır böyle hep bakıyor demiştim yaGözümün içine bakıyor. Ver dıye Yumurta. Sarısı. Peynır. Sevdi. Ama. Patates havuç Tükürdü. Hep Ekmek. Verdım. Eline. Zor aldım. Gerı emmeyi. Çok. Sevdi
Hele bir oturmaya baslasın ınş ben onun ellerine neler vercemBende mama ya karşı değilim ama daha sağlıklı sanki diye öyle birsey denim dedim ama bazı arkadaşlar 3 yasa kadar öneriliyor demiş bilmiyordum benim kızım biberona alıştı emiyorda ama bazen nasıl desem süt gelmiyor diye emmek istemiyor benim öyle bi sıkıntım var biberon gibi damlasin istiyor
Bilmiyordum gerçekten söylediğiniz iyi oldu ya teyzem ard arda iki bebek büyütmüş öyle yaptım dedi bana da mantıklı geldi hem dedim kemiği için daha iyi olur falan bi yaşına kadar beklerim en az benim bebegimde yoğurt falan seviyor sanki oda iyi dediğiniz gibi mesela diş ağrısı çok çektim ama kucukken bende çok inek sütü içmişim ama galiba genetik olunca hiç bir şekilde önüne geçilmiyor sirf onun için süt yoğurt çok vericem dedim
Bir arkadaşımız daha demiş canim tesekur ederim bilmiyordum okuycam mamaya devam edicem yoğurt ta aynı şey oda iyi vermem beli bi süre canim tesekur ederim
Bizim ki öyle vala hemde iki aydır böyle hep bakıyor demiştim yayemek yiyemiyoruz onun yüzünden ekmek asla vermiyorum iki gün annem verdi meslea eline alıştı öyle qgaldi uc gün boyunca unutamadı
Bende çok bez denedim. Molfix candır diyorumKızlar burada da önerildi diye Bebem Natural bezini deneyeyim dedim. Denediğim bezler arasında en rezaleti buydu yani bize mi yaramadı anlamadım. İlkinde çocuğun altı kıpkırmızı oldu, hadi birkaç kere daha deneyeyim dedim. Çişi hiç emmiyor gibi geldi, ne zaman açsam altı ıslak ıslak gibiydi. Demin de daha yeni değiştirdiğim bezi sızdırdı, her yerimiz çişDoğal moğal uğraşamıcam valla, Molfix Pure Soft’tan devam ediyorum ben
Bu arada ilk deniz otobüsü yolculuğumuzu da yaptık. Maşallah oğluşum çok sakin durdu, arada da emzirdim zaten öyle geçti gitti yolculuk çok şükür
Sleepy den daha mı iyi canım?Bende çok bez denedim. Molfix candır diyorumdün kızımın altını sabah uyanınca değiştirmeyi unuttum uykusuzluktan son bezi taktıktan yaklaşık 15 saat geçtikten sonra değiştirdim. Hem çişi emmişti, hemde kaka vardı ama pişik asla olmamıştı. Kupkuruydu altı
Valla aynen masallah diyeyim molfix candirBende çok bez denedim. Molfix candır diyorumdün kızımın altını sabah uyanınca değiştirmeyi unuttum uykusuzluktan son bezi taktıktan yaklaşık 15 saat geçtikten sonra değiştirdim. Hem çişi emmişti, hemde kaka vardı ama pişik asla olmamıştı. Kupkuruydu altı
Bence daha iyiSleepy den daha mı iyi canım?
Bende çok bez denedim. Molfix candır diyorumdün kızımın altını sabah uyanınca değiştirmeyi unuttum uykusuzluktan son bezi taktıktan yaklaşık 15 saat geçtikten sonra değiştirdim. Hem çişi emmişti, hemde kaka vardı ama pişik asla olmamıştı. Kupkuruydu altı
Sleepy den daha mı iyi canım?
İyi ki bu forumlar var ki birbirimizden öğreniyoruz. Bu arada anne sütü çok az alıyorsa formül mama desteği de 1 yaşa kadar devam etmeli. Formül mamalardan korkmaya gerek yok, içerikleri bebeklerini için en güzel şekilde olmaya çalışıyor. Doğru markayı bulmak önemli ama.Bilmiyordum gerçekten söylediğiniz iyi oldu ya teyzem ard arda iki bebek büyütmüş öyle yaptım dedi bana da mantıklı geldi hem dedim kemiği için daha iyi olur falan bi yaşına kadar beklerim en az benim bebegimde yoğurt falan seviyor sanki oda iyi dediğiniz gibi mesela diş ağrısı çok çektim ama kucukken bende çok inek sütü içmişim ama galiba genetik olunca hiç bir şekilde önüne geçilmiyor sirf onun için süt yoğurt çok vericem dedim
Kızlar burada da önerildi diye Bebem Natural bezini deneyeyim dedim. Denediğim bezler arasında en rezaleti buydu yani bize mi yaramadı anlamadım. İlkinde çocuğun altı kıpkırmızı oldu, hadi birkaç kere daha deneyeyim dedim. Çişi hiç emmiyor gibi geldi, ne zaman açsam altı ıslak ıslak gibiydi. Demin de daha yeni değiştirdiğim bezi sızdırdı, her yerimiz çişDoğal moğal uğraşamıcam valla, Molfix Pure Soft’tan devam ediyorum ben
Bu arada ilk deniz otobüsü yolculuğumuzu da yaptık. Maşallah oğluşum çok sakin durdu, arada da emzirdim zaten öyle geçti gitti yolculuk çok şükür
Çok çok daha iyi canım. Molfix kullan anlarsın farkı. Sleepy azcık çiş yapsa bile hemen orta kısmı kocaman şişiyor, koku yapıyordu bizde. Molfixte hiç böyle sorunla karşılaşmadım şükür.Sleepy den daha mı iyi canım?
Bende mavisini kullanıyorum şuan canım, 4 numara. Külot bezlerini de merak ediyorum birde onu deneyeceğim bakalım.Gerçekten ya molfixi bende seviyorum. Mis gibi. Primada çok güzel ama o kadar para vermeye gerek yok. Molfixin mavi serisini kullandım hep. Stoklarım bitince pure soft deneyeceğim. Sen hangisini kullanıyorsun?
Canım bizde geçirdik. 4 saat arayla calpol verdim. Üstünü incelttim, ayaklarına ince çorap giydirdim. Ilık duş aldırdım, bol bol emzirmeye çalıştım ama sütüm çok azalmıştı covid yüzünden. Boşta olsa memeyi verdim birkaç damla süt alsa bile şifa olur diye. Mama verdim aç kalmasın diye onu da zar zor içti. Genel olarak iştahsızlık yaptı anlayacağın. Kasıklarına, alnına, koltuk altlarına bez ıslatıp koydum.Bebeği ile covit geçiren arkadaşlar var mı bebeğim 4 ay 25 günlük.Önce eşim rahatsızlandı sonra büyük kızım şimdi bebegimn 38 civarı ateş. Calpol verdim başka ne yapabilirim tecrübeli anneler siz nasıl atlattınız.4 saat arayla ne verdiniz. Test Yaptırmadık ama covit bence inşallah kolay geçer.
Çok çok daha iyi canım. Molfix kullan anlarsın farkı. Sleepy azcık çiş yapsa bile hemen orta kısmı kocaman şişiyor, koku yapıyordu bizde. Molfixte hiç böyle sorunla karşılaşmadım şükür.
Bende mavisini kullanıyorum şuan canım, 4 numara. Külot bezlerini de merak ediyorum birde onu deneyeceğim bakalım.
Arada verdim çiğ halini hvucun, tepki vermediği de oldu.Çiğ hali dokunmuş olabilir mi?
Düzeliyor ya çok şükür. Önün aydınlık sabretmelisinAtak bitince duzelicegine hic umudum yok
İnek sütü içindeki kazein di galiba insana zararlı. İlk 2 yıl inek sütü asla önerilmiyor. Bebekler için peyniraltı suyundan çökelek yapımı öneriliyor. Bu annelerimizin yaptığı sütü kestirme yöntemiyle çökelek yapımı da olmuyor bebeğe.Bi kac gündür yazmıyorum canim bende ya benimde sutym çok azdı ve yaklaşık bir aydır ara ara yoğurt falan verdim tabi mama da veriyorum nerdeyse herhangi birseyler az az yediriyorum ya mamayi da 7 ci aydan falan bırakmak istiyorum süt takviye edicem kemik gelişimi için iyi bence ya sizde az az verin ya benim bebeğim 7 gün var 5 aylık olmasına veriyorum açıkçası mamayi azalt öyle yap zaten mübarek mamalarda altınla yarismayaa başladıfikrimi doğru bulamayanlar olabilir ama bence birazın hiçbir zararı yoktur sağlıklı verdikten sonra anne sütüm çok olsaydi bende asla vermezdim gercekten
Kızlar burada da önerildi diye Bebem Natural bezini deneyeyim dedim. Denediğim bezler arasında en rezaleti buydu yani bize mi yaramadı anlamadım. İlkinde çocuğun altı kıpkırmızı oldu, hadi birkaç kere daha deneyeyim dedim. Çişi hiç emmiyor gibi geldi, ne zaman açsam altı ıslak ıslak gibiydi. Demin de daha yeni değiştirdiğim bezi sızdırdı, her yerimiz çişDoğal moğal uğraşamıcam valla, Molfix Pure Soft’tan devam ediyorum ben
Bebem natural çok felaketti biz de ilk zaman bir paket denemiştik eşim en küçük boy onu bulduğu için markette.
Gece 3 kere bez değiştirmek zorunda kalmıştım. Sürekli sızdırma sorunu yaşadığımız için.
Molfixi ben de seviyorum. Bu sefer pure soft deneyeceğim mavi seri kullandım hep.
Üzerinde yazdığı gibi 2 şer adetten toplam 6 adet alıyorum. Ama bazen 8-10 aldığım bile oldu çok sütüm azaldığında.Kızlar solgar süt arttırıcı tabletten günde kaç tane içiyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?