2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Gözümün içine bakıyor. Ver dıye Yumurta. Sarısı. Peynır. Sevdi. Ama. Patates havuç Tükürdü. Hep Ekmek. Verdım. Eline. Zor aldım. Gerı emmeyi. Çok. Sevdi

Aynı benimki
Akşam patates yemeği yapacağım ona biraz tuzsuz ayıracağım bakalım onu da sevmezse patatesi sevmez diyeceğim :)

Kızlar burada da önerildi diye Bebem Natural bezini deneyeyim dedim. Denediğim bezler arasında en rezaleti buydu yani bize mi yaramadı anlamadım. İlkinde çocuğun altı kıpkırmızı oldu, hadi birkaç kere daha deneyeyim dedim. Çişi hiç emmiyor gibi geldi, ne zaman açsam altı ıslak ıslak gibiydi. Demin de daha yeni değiştirdiğim bezi sızdırdı, her yerimiz çiş Doğal moğal uğraşamıcam valla, Molfix Pure Soft’tan devam ediyorum ben

Bu arada ilk deniz otobüsü yolculuğumuzu da yaptık. Maşallah oğluşum çok sakin durdu, arada da emzirdim zaten öyle geçti gitti yolculuk çok şükür

Mamaya karşı değilim ama biberona alışırda memeyi bırakır korkum var ondan dedim keşke ikisi aynı anda gitse
Bende mama ya karşı değilim ama daha sağlıklı sanki diye öyle birsey denim dedim ama bazı arkadaşlar 3 yasa kadar öneriliyor demiş bilmiyordum benim kızım biberona alıştı emiyorda ama bazen nasıl desem süt gelmiyor diye emmek istemiyor benim öyle bi sıkıntım var biberon gibi damlasin istiyor
Bilmiyordum gerçekten söylediğiniz iyi oldu ya teyzem ard arda iki bebek büyütmüş öyle yaptım dedi bana da mantıklı geldi hem dedim kemiği için daha iyi olur falan bi yaşına kadar beklerim en az benim bebegimde yoğurt falan seviyor sanki oda iyi dediğiniz gibi mesela diş ağrısı çok çektim ama kucukken bende çok inek sütü içmişim ama galiba genetik olunca hiç bir şekilde önüne geçilmiyor sirf onun için süt yoğurt çok vericem dedim
Bir arkadaşımız daha demiş canim tesekur ederim bilmiyordum okuycam mamaya devam edicem yoğurt ta aynı şey oda iyi vermem beli bi süre canim tesekur ederim
Gözümün içine bakıyor. Ver dıye Yumurta. Sarısı. Peynır. Sevdi. Ama. Patates havuç Tükürdü. Hep Ekmek. Verdım. Eline. Zor aldım. Gerı emmeyi. Çok. Sevdi
Bizim ki öyle vala hemde iki aydır böyle hep bakıyor demiştim ya yemek yiyemiyoruz onun yüzünden ekmek asla vermiyorum iki gün annem verdi meslea eline alıştı öyle qgaldi uc gün boyunca unutamadı

Hele bir oturmaya baslasın ınş ben onun ellerine neler vercem

Bende çok bez denedim. Molfix candır diyorum dün kızımın altını sabah uyanınca değiştirmeyi unuttum uykusuzluktan son bezi taktıktan yaklaşık 15 saat geçtikten sonra değiştirdim. Hem çişi emmişti, hemde kaka vardı ama pişik asla olmamıştı. Kupkuruydu altı

Sleepy den daha mı iyi canım?

Bebeği ile covit geçiren arkadaşlar var mı bebeğim 4 ay 25 günlük.Önce eşim rahatsızlandı sonra büyük kızım şimdi bebegimn 38 civarı ateş. Calpol verdim başka ne yapabilirim tecrübeli anneler siz nasıl atlattınız.4 saat arayla ne verdiniz. Test Yaptırmadık ama covit bence inşallah kolay geçer.

Gerçekten ya molfixi bende seviyorum. Mis gibi. Primada çok güzel ama o kadar para vermeye gerek yok. Molfixin mavi serisini kullandım hep. Stoklarım bitince pure soft deneyeceğim. Sen hangisini kullanıyorsun?

İyi ki bu forumlar var ki birbirimizden öğreniyoruz. Bu arada anne sütü çok az alıyorsa formül mama desteği de 1 yaşa kadar devam etmeli. Formül mamalardan korkmaya gerek yok, içerikleri bebeklerini için en güzel şekilde olmaya çalışıyor. Doğru markayı bulmak önemli ama.

Bebem natural çok felaketti biz de ilk zaman bir paket denemiştik eşim en küçük boy onu bulduğu için markette.
Gece 3 kere bez değiştirmek zorunda kalmıştım. Sürekli sızdırma sorunu yaşadığımız için.
Molfixi ben de seviyorum. Bu sefer pure soft deneyeceğim mavi seri kullandım hep.

Sleepy den daha mı iyi canım?
Çok çok daha iyi canım. Molfix kullan anlarsın farkı. Sleepy azcık çiş yapsa bile hemen orta kısmı kocaman şişiyor, koku yapıyordu bizde. Molfixte hiç böyle sorunla karşılaşmadım şükür.
Gerçekten ya molfixi bende seviyorum. Mis gibi. Primada çok güzel ama o kadar para vermeye gerek yok. Molfixin mavi serisini kullandım hep. Stoklarım bitince pure soft deneyeceğim. Sen hangisini kullanıyorsun?
Bende mavisini kullanıyorum şuan canım, 4 numara. Külot bezlerini de merak ediyorum birde onu deneyeceğim bakalım.

Canım bizde geçirdik. 4 saat arayla calpol verdim. Üstünü incelttim, ayaklarına ince çorap giydirdim. Ilık duş aldırdım, bol bol emzirmeye çalıştım ama sütüm çok azalmıştı covid yüzünden. Boşta olsa memeyi verdim birkaç damla süt alsa bile şifa olur diye. Mama verdim aç kalmasın diye onu da zar zor içti. Genel olarak iştahsızlık yaptı anlayacağın. Kasıklarına, alnına, koltuk altlarına bez ıslatıp koydum.

Bol bol emzirme, ılık duş, ince kıyafet, soğuk kompres bunlarla atlatmaya çalıştık. Benim kızımın ateşi 38.5 39dan aşağı hiç düşmedi. 2 gün sonra kendi kendine düşmeye başladı. Burnunda tıkanıklık, nefes darlığı, vücudunda alerji benzer döküntüler görürsen acile götürürsün. Çok geçmiş olsun, inşallah bir an önce atlatırsınız

Külot bezi bende bmerak ediyorum ama biraz ayaklanmaya başladıklarında daha iyi oluyormuş. Ben de öyle olunca almadım. Yoksa külot bezler fiyat olarak çok daha uygun.

Çiğ hali dokunmuş olabilir mi?
Arada verdim çiğ halini hvucun, tepki vermediği de oldu.
Atak bitince duzelicegine hic umudum yok
Düzeliyor ya çok şükür. Önün aydınlık sabretmelisin
İnek sütü içindeki kazein di galiba insana zararlı. İlk 2 yıl inek sütü asla önerilmiyor. Bebekler için peyniraltı suyundan çökelek yapımı öneriliyor. Bu annelerimizin yaptığı sütü kestirme yöntemiyle çökelek yapımı da olmuyor bebeğe.

Ya çok pis vicdan yaptım şuanda kızlar kusıra bakmayın. Ama bebem naturalden öyle memnunum ki anlatamamm. Bugün sabah 14 saat sonra bezini çıkarttım altından bebişin. Altı kupkuruydu, sızdırma yoktu asla. Hatta nasıl emmiş bukadar çişi diye şaşırdım. Bezin içini elledim orası bile ıslaklık hissi vermiyordu elime.

Kızlar solgar süt arttırıcı tabletten günde kaç tane içiyorsunuz
Üzerinde yazdığı gibi 2 şer adetten toplam 6 adet alıyorum. Ama bazen 8-10 aldığım bile oldu çok sütüm azaldığında.

Bu arada nasıl zamlanmış öyle inanamadım fiyatına. İkinci şişeyi aldım eczaneden 235 liraya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…