2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Maşallah prensese.Gıda emziği varsa onunla ver daha çok seviyorlar bnm oğlum 30 eylülde doğdu başlasam mı die düşünüyorum kararsızım ama artık süt yetmiyor saat başı emmek istiyor

Ay o emzikten alacağım ben de umarım sever :)
Benim kızım da 25 Eylül doğumlu, 1 ay erken doğdu. Doktor başlayabilirsin dedi. Bir iki haftadır ek gıdaya geçtik :)

Memnun musun canım peki? Yani genel oladak kanguru kullanımından ? Benim belim ağrıyor da slingde. Kanguruda değişen bir şey var mı merak ediyorum
Memnunum gayet rahat bebeğim. Sling ile kıyaslayamam hiç kullanmadım. Ama minnoş ağır olduğu için zor oluyor tabiki. Bebek arabasıyla gitmemim zor olacağı yerlerde kullanıyorum şuanda. Benim ciddi bi diz problemim var. Doğumdan sonra aşırı arttı ufacık yokuş çıkamıyorum. Kanguruyla daha da zorlaştı yoksa sürekli dışarı çıkartırdım. Evde yemek yaparken eğer durmazsa kullanıyorum. Nasıl seviyor anlatamam. Çıkartınca içinden çığlık kıyamet ağlıyor beni tekrar kucağına al diye
Benim doktorum covid sonrası aşı yapılmaz dedi ve yapmadı. Hatta burda da konuşulmuştu onlrın da doktoru yapmamıştı aşıyı.

Tadımlra başladım minnoşta. Haliyle su da veriyorum. İlk günler asla içemiyordu anlamıyordu. Ama baya baya alıştı içmeye. Elimde su bardağı görünce çırpınıyor su istiyor

Dün biberonuna koydum denemek için suyu. Meğer benim bebeğim mamayı içmiyor değilmiş. Biberondan içemiyormuş şok oldummm. Biberon da doğumdan beri kullandığımız avent biberon aslında. Midesi bulanıyor asla alamıyor ağzına

Süt yettiği sürece 6 aya kadar ben baslamıcam agır gelebiliyormuş

Eklentiler

• Screenshot_20220301-171459.webp
    53,6 KB · Görüntüleme: 67
Maşallah prensese.Gıda emziği varsa onunla ver daha çok seviyorlar bnm oğlum 30 eylülde doğdu başlasam mı die düşünüyorum kararsızım ama artık süt yetmiyor saat başı emmek istiyor
Benim kızım da 28 Eylül canım. Benim covid döneminde çok azalmıştı sütüm. Mamayı da kabul etmedi, bende analık iç güdülerimle başladım tadımlara.
Bu arada avokadoyu hemen yenilenden mi alıosunuz siz mi olgunlaştırıyorsunuz
Sert aldım canım ben, evde kendim olgunlaştırıyorum. Tam olgun alayım dedim birkaç kez kötüsü denk gelmişti.
Ay ben geçen alayım dedim 14 liraydı tanesi vazgeçtim
Normalde kendim de hiç aramam öyle denk gelirse bir iki çatal alırım o kadar
10 liradan aldım bende, yemezse eğer çok fena şeyler olacak
Biliyorum canım özellikle sordum ama bana bir mahsuru olmadığını söyledi, yaptırabilirsin dedi. Ertelemedi aşıları. İçime kurt düştü şimdi. Bir zararı olurmu ki ?

kızlar ek gıdaya nasıl başlamak gerekiyo hangi sıralamayla? Benim kafam karışıyo bu ek gıda işinde yaa, 5. Ayda başlamayı düşünüyorum ben de

Biliyorum canım özellikle sordum ama bana bir mahsuru olmadığını söyledi, yaptırabilirsin dedi. Ertelemedi aşıları. İçime kurt düştü şimdi. Bir zararı olurmu ki ?
Canım benim doktorum aşıdan 3-4 gün öncesine kadar ateşli hastalık geçirmediyse sorun olmaz demişti aşılar için. Yakın tarihte olup olmamasına bakıyorlarmış. Covid için farklı mıdır bilemiyorum tabii.

Instagram'da cevap veren doktorlar oluypr y sorayım bi bakayım

Bi zararı olucağından değil de ağır geliceği için de erteliyor olabilir doktorlar. Tahmin benimkisi

Ay o emzikten alacağım ben de umarım sever :)
Benim kızım da 25 Eylül doğumlu, 1 ay erken doğdu. Doktor başlayabilirsin dedi. Bir iki haftadır ek gıdaya geçtik :)
İlk kızımda almıştım çok iyi oluyor hem dişlerini kaşıyorlar hem de sebze meyve yemiş oluyorlar püre gibi oluyor zaten ağızlarında umarm sever bebişiniz :) yoğurt mayalayacgm inş başlayacagm yavaştan

Annelik içgüdülerne güvenirim ne gzel yapmışsın groserideki olgunlaşmış çok iyiydi şuan nsıldır bilmiyorum ama şok bim de satılanların tadı biraz kötü su gibi daha doğrusu ve bazen olgunlaşmadan çürüyor iyi olanı yağ gibi oluyor coxuklarda çok seviyor şifa olsun inşallah bebişe

Matmazelcim, hangi sudan veriyorsun? Kaynatıp ılıttığın damacana suyunu mu veriyorsun? Bir de bebe suyu diye satılan sular var, ondan mı almalı acaba?

10 liradan aldım bende, yemezse eğer çok fena şeyler olacak

Az ucuzlasın bi denetirim ama seveceğini çok sanmıyorum.
Geleneksel olmayan tatlara karşı yavrum
çocuk mis gibi patates püresi yaptım yemedi. Patates yemeği yiyor ama
Sebze çorbası içmedi ama tarhana favorisi.

Dişleri çok kaşınıyor zaten
Suluk veriyorum eline onu da içmek yerine diş kaşıyor.

Matmazelcim, hangi sudan veriyorsun? Kaynatıp ılıttığın damacana suyunu mu veriyorsun? Bir de bebe suyu diye satılan sular var, ondan mı almalı acaba?

Ay böyle yazınca aklıma düştü ben çocuğa hazır suyu ılıtıp verdim.
Hiç kaynatmak aklıma gelmedi.
Hayatın 6lı Bebek suyunun özel kapağı var dışarıda çok iş görüyordu kardeşimde.
Şimdi o kadar içemiyorlar ben kaşıkla, minik biberonla veriyorum. Suluk veriyorum eline ama çok anlamıyor onu henüz.

Mamayı hep kaynamış suyla yapıyoruz, bence içtiği su da kaynatılmış olmalı ya da özel bebe suyu olmalı diye düşünüyorum.

Ay benim bebem bu akşam yattı, 30 dakika uyudu ve uyandı, 2 saattir cebelleşiyoruz, yok uyumuyor, cin gibi

Kizlar ya.kizimin tam poposunun arasinda beyaz uclu kirmizi sivilceler olmus. Neden olabilir sizce dokununca acımıyor. Aglamiyo cunku. Pişik degil gibi.ne bu anlayamadim

Bende mamayı kaynamış suyla yada hazır suyu ılıtıp yapıyorum.

Kolaylıklar diliyorum. Bazen öyle oluyor. Tam bizim pilimiz bitmişken onların bu kadar enerjik olması.

Kızlar öyle yorgun bitkinimki benim bebek ne uyuyor nede ağlamadan duruyo pertim çıktı eşim işten geldi aldı yoksa bayılacaktım artık. Sütümde. Hiç yok sizce mama vermeliyimmi . Kaç gündür. Annemle kız kardeşime azcık gelin çok yorgunum biraz yardım edin diyorum hiç oralı olmadılar .Bugün beni arıyorlar 2 gün sonra sana oturmaya gelmek istiyoruz ne diyorsun diyo dedim özel davet mi gönderim misafir gibi geliyorsunuz zaten nedese ayda yılda bir geliyoz niye öyle diyorsun o kadar yorgunumki hiç gelmelerini istemiyorum . Ne desem gelmesinler buraya çünkü çok. Kırgınım onlara bana karşı çok geri duruyorlar

Sizi özledim ama gerçekten çok bitkinim.
Söyledim zaten gelin beni dinlendirin diye. Şimdi niye oturmaya geleceğiz diyorsunuz diye açıkça söyle.
Gelirlerse de hazırlık yapma. Onlar geldiklerinde bir kahvaltılık bir tost çay yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…