2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Aynen öyle dicem

Matmazelcim, hangi sudan veriyorsun? Kaynatıp ılıttığın damacana suyunu mu veriyorsun? Bir de bebe suyu diye satılan sular var, ondan mı almalı acaba?
Bana o bebe suları pazarlama taktiği gibi geliyor. Ne olabilir farkı normal sudan, en fazla bebe suyu diye güneşte bekletmezler avantajı o olabilir. Onları alana kadar cam şişede su alırım saha mantıklı.
Ben damacana suyu belli bir süre kaynatıp soğutuyorum öyle içiriyorum. Mama verdiğimde de hep öyle yaptım. Hatta emziğini bile hala sürekli kaynar suda bekletiyorum yıkıyorum. Biberonunu kaşığını aynı şekilde
Kizlar ya.kizimin tam poposunun arasinda beyaz uclu kirmizi sivilceler olmus. Neden olabilir sizce dokununca acımıyor. Aglamiyo cunku. Pişik degil gibi.ne bu anlayamadim
Mantar olabilir mi acaba. Şu sıra çevremden çok duyuyorum mantarı. Islak mendil kullanma, kala yapınca poposunu yıka. Normalde ıslattıpı. Pamukla sil. Muhakkak kurula ve havalandır gün içinde. Pişikse krem gerekiyor galiba. Ama mantara krem iyi gelmiyormuş.

Evet kuU sudocrem sürüyorum ama iyi gelmiyor pişik olsa iyi.gelirdi.heralde

kızlar ek gıdaya nasıl başlamak gerekiyo hangi sıralamayla? Benim kafam karışıyo bu ek gıda işinde yaa, 5. Ayda başlamayı düşünüyorum ben de
Canım ben kendim yaptığım yoğurtla başladım. 3 gün kuralı uyguladım. İlk gün bir çay kaşığı, ikinci gün biraz fazla, üçüncü gün daha fazla verdim. Miktarı artırarak veriyorsun. Herhangi bir ishal, kabızlık,alerji , gaz durumunda kesmek gerekiyor gıdayı. Biz evelsi gün patates tarmıştık, kabız yaptı mesela. Okumaktan kızarıyordu çocuk, ara verdik. Yoğurttan sonra Mevsim sebzelerinden başlayıp meyvelere geçiş yapabilirsin. Deneyip sıkıntı yaşamadığın yiyeceği yeni denediğin şeylerin yanında da verebilirsin. Ben bu şekilde gidiyorum canım. Her ek gıdadan sonra azcıkta su veriyorum. Emzirdikten bir saat sonra tadım yaptırıyorum.
Az ucuzlasın bi denetirim ama seveceğini çok sanmıyorum.
Geleneksel olmayan tatlara karşı yavrum
çocuk mis gibi patates püresi yaptım yemedi. Patates yemeği yiyor ama
Sebze çorbası içmedi ama tarhana favorisi.
Bizimkinin şuan favorisi yoğurt bıraksam tüm kavanozu yer, öyle çok sevdi. Havuç denedik sıkıntı yok. Patates kabız yaptı ara verdik, zeytinyağı da damlatmıştık ama. Şimdi avakado deneyeceğiz bakalım. Babası tropik meyvelere pek meraklı sever belki benimki

Evet kuU sudocrem sürüyorum ama iyi gelmiyor pişik olsa iyi.gelirdi.heralde
Yengemin bebiş oldu mantar. Hiçbir krem iyi gelmedi. Havalandırdı, su ile temizled poposunu kuruladı, sık sık bez değiştirdi. Düzeldi bebiş. Ama bazı mantarlarda ilaç veya özel krem tedavis gerekebiliyormuş. İnşallah evde iyileşir seninki.

Kız ne diyosun tek doz mu 722 TL Bizim doktor demişti gerçi Şubat’tan sonra sağlam zam gelecek diye ama bu kadarını beklememiştim.
Malesef tek doz 722 TL şaka gibi 1 yaştan sonraki hatırlatma dozları 1000 TL olur heralde
200 lira zam geldi 500 küsürdü rotayada gelmiştir oda kesin 500 olmuştur
Evet canım hemşire söyledi, rota da 500 TL olmuş.

Kızlar bebeğim bu ay 500 600 Gr arası bir şey almış ya çok moralim bozuldu. Elhamdülillah sütüm de var halbuki ama güzel emmiyor, memeyi bitirmiyor
Ne kadar alması lazım benimde geçen ay 500 gr aldı

Reactions: The
Günde kaç öğün veriyorsun canım

Kızlar bebeğim bu ay 500 600 Gr arası bir şey almış ya çok moralim bozuldu. Elhamdülillah sütüm de var halbuki ama güzel emmiyor, memeyi bitirmiyor
Ne kadar alması gerektiğini bilmiyorum canım ama şimdiye kadar hiç bu kadar az almadı
Canım benim kızda 2.ayda 1000 Gr alıp 3.ayda nerdeyse yarıya düşmüştü. Çok üzüldüm buraya da yazmıştım hatta. Doğum kilosuna göre normal olduğunu söylemişti hemşire de doktor da. Persentildeyse eğer sıkıntı yapmıyorlar. Senin bebişin kilosu iyiydi diye hatırlıyorum maşallah. Bence üzme kendini. Artık kilo alımları yavaşlıyormuş çünkü.

Memeyi bitirme konusu bizde de öyle. İki üç dk emip kafayı çevirdikleri de doyduğunu düşünüp beslenmeyi bırakmamak lazımmış. Artık büyüyüp algıları açıldığı için beslenme esnasında etrafa bakmak, keşfetmek istiyorlarmış. Memeyi doyduğunu düşünene kadar sürekli tutturup emzirmek gerekmiş. Bir yerden sonra hiç almıyorlar zaten. Bende o zaman bitiriyorum emzirmeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…