2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Merhaba, evet hamilelik boyunca kullandım. Benim kadın doğum doktorum da önerdi iyot almamı, endokrinologum da.

Ohoo ben kaç haftadır oturtuyorum canım. Kaldı ki seninki benimkinden 20 gün büyük. Oturt bence artık
Tırsağım ben oturtayım o zaman ben de. Ya yok ki etrafta bi büyük filan, yol göstersin, her şeyi kendim keşfedip bulmaya çalışıyorum, bir yol tutturmaya, bu da beni korkutuyor

Ben emzirme yastığını diktim birleştirdim oldu bebeyatmaz çok uzun süre kullanıcağı bişey değil oturmayı öğrenene kadar idare etsin diye
Kiz nasil diktin fotoğraf atta bende dikeyiim
Tırsağım ben oturtayım o zaman ben de. Ya yok ki etrafta bi büyük filan, yol göstersin, her şeyi kendim keşfedip bulmaya çalışıyorum, bir yol tutturmaya, bu da beni korkutuyor
Oturt kuzum sen kucaginda yavas yavas artık

Bebeleri oturtuyor musunuz? Ben korkuyorum oturtmaya, sanki belini kalçasını yamultur mu acaba diye. Emzirme yastığının içine de oturtabilirsin sanki
Ben 2.aydan beri ufak ufak ağırlığını vermeden kucağıma oturtuyordum. Son bir aydır iyice oturtuyorum destek vererek. Bence sende oturt canım sıkıntı olmaz artık, kocaman olmuş bebişin. Kucağıma oturtup ellerimi göbeğinde birleştiriyorum. Önüne oyuncka koyuyorum o kendi uzanıp alıyor filan.

Eklentiler

• 304C7C77-A9D3-4EA5-809A-630DC4000CF8.webp
    29,8 KB · Görüntüleme: 77

Şirden mayalı peynirim vardı hem keçi peyniri peki benim kızım ne yaptı. öğürdü, tükürdü. Dedesi özel olarak alıp gelmiş ek gıdaya geçecek diye.
Beyaz peynirin tuzunu alıp verdim onu da yedi. Diyetisyen bir arkadaşım onu verebilirsin dedi.
Yada evde labne yada lor yap en sağlıklısı o dedi.
Labne yapmak zor geldi de loru normalde de kendim yapınca 10 dakikada oluyor
Ben çok takılmıyorum. Şöyle ki alerjik durumlarını sürekli gözlemliyorum. Maalesef alerjik bir genetiğimiz var.
Alerjisi olmadığı sürece miktarlarını azar azar veriyorum. Maksat doyması değil damak tadının oluşması benim için esas olan.

İnsan yemeği yedirmeyip ne yapayım bebek yemeği sevmedi çocuğum

Peynir altı suyundan nasıl yapılıyor ki peynir :) ben poğaça yapıyorum onu

Bizimkide atıyo .bende suanlık. Tattırıyorum

Ben biraz hızlandırılmış bir tadım süreci yaptım sanrım. Süt ürünlerine yokmuş alerjisi, yumurta sarısı da iyi gidiyor şimdilik çok çok şükür. Sebzelerden de zaten bir kaç şey denedim. Şu an yediklerinden biliyorum.
Tek karışık şey tarhana. Onu da babaannesi yaptı başkasınınkini içirmem.

Ay bende çok Nadir bebek yemeği yapcam biraz büyüsün tavuk vercem eline bugün ıspanak verdim beyfendi isteyip durdu

Bende çökelek tarhana hepsi hazırda benim bebekte kuruyemise alerjisi var ya

Bebeleri oturtuyor musunuz? Ben korkuyorum oturtmaya, sanki belini kalçasını yamultur mu acaba diye. Emzirme yastığının içine de oturtabilirsin sanki
Kız benim çocuk. Doktoru 40 günlüktü bebeği oturtduruyodu eve gidince arada bu egzersizleri yap dıyordu ama hep yaparken halende korkuyorum

İyi geceler hanımlar
Topikte çok aktif değilim belki öncesinde konuşulmuştur ben yeniden soruyorumdur kusura bakmayın
Sağım için doğru zaman ve süre nedir bilgisi olan var mı
İşe başlayacağım ve sağım yapıp eve bırakmam gerekiyor.

Peynir altı suyundan nasıl yapılıyor ki peynir :) ben poğaça yapıyorum onu
Normalde lor olmuyor. Ama şirdan mayasıyla mayalayınca peyniraltı suyundan lor çıkıyor.

Kızlar sütü kestirip de bebeğinize peynir olarak vermeyin. Fermantasyon olmadığı için o hala inek sütü. Hatta iyiden yoğunlaşmış oluyor.
Yoğurttan peynir yapabilirsiniz, içerisnde süt olamyacak, onda sıkıntı olmuyor okdar. Fermantasyon sonrasında kazein parçalanmış oluyor

Bunu izleyin gerçek lor yapımı

Lor yapımı

Yoğurttan kolay lor yapımı

zeynones kuzum senin bebegin zatürre olduğunda öksürüp kusuyor muydu. Bizim ateşimiz falan kalmadi ama 2gundur geceleri bir öksürük kriziyle 2-3kere kusuyor sanirim balgamini atiyor. Acile götürdüğum gun(sali.gunu) rontgen cekildi temiz dedi doktor ama.bu öksürük cok cogaldi tekrar goturmeli miyim ve napabilirm bu oksuruk icin

Bende çökelek tarhana hepsi hazırda benim bebekte kuruyemise alerjisi var ya

Testte çıktı mı?
Ya benim de ben yesem kızım da döküntü yapıyor kuruyemiş yemiyorum.

Yok canım kusması normaldi. Bebek reflüsü olduğu içindi yani öyle büyük bebek musması gibi değildi.
Bence tekrar doktora götür. Ben öyle gerşeyde doktora gitmeyi sevmem ama ciğer hassas noktam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…