- 24 Mart 2020
- 10.033
- 36.331
- 598
- 32
Evet memede uyumasın diye uyandıracak değiliz doğru diyorsunBen emzirmeden hemen sonra uyutmaya başlıyorum canım 15-20dkyi buluyor genelde uyuması. Çok uykusu varsa da memede uyuya kalıyor. Uyku eğitmenleri memede ya da kucakta uyutmayın diyorlar ama emerken uyuyakalıyor mesela. Uyandırıp tekrar mı uyıtayım kıyamıyorum. Birde memede uyuması hoşuma gidiyor bazengece uykumuz iyi normalde. Bu ara çok uyanıyor sadece. Gündüz uykusu ise berbat
Benim kızım bir ara sallamadan sadece piş piş ninni ile kendi kendine uyuyordu. Sonra atağa bir girdi herşey ters düz oldu. Sallamadan uyumuyor şuanda. Ayağımda sallayıp beşiğe bırakıyorum. Bizim de gündüz uykusu 30-45 dk arası. Bazen 1 saati geçkin uyuyor, canı nasıl isterse. Gündüz maksimum 2 saat, bilemeden 2.5 saat uyuyor. Eğitmenler 5 aylık bebek gündüz 4.5 saat uyumalı diyor. Benim bebeğimde mi sıkıntı var uyumuyor, yoksa ben mi beceremiyorum anlamıyorum. Bu uyku işi bazen çok yetersiz hissettiriyor bana kendimi. Eğitmenler göre bebek kendi kendine, sallamadan, emziksiz, ve deliksiz uyumalı. Böyle olmuyorsa biz bebeği doğru uyutamıyormuşuz. Benim bebeğimde böyle uyumuyor. Bende mi sıkıntı var anlamıyorum ki.Evet memede uyumasın diye uyandıracak değiliz doğru diyorsunbenim kızım aşırı gazlıydi ilk 3 ay zaten uyku düzeni adına bir şey yapamadım. Şimdi bakıyorum akşam 9 da uyuyor çoğu bebek bu aylarda bizimki 11 i buluyor oturuyor bizle yetişkin gibi gece de mutlaka uyanıyor (birkaç defa uyanmadığı olmuştu acaba o günler neyi doğdu yapmıştım bilmiyorum ). Gündüz uykulari ise yarım saat benimkinin. Rutin falan oluşturmak gerekiyormuş. Sallamayın deniyor ama gazlı bebek sallanarak rahatladıgi için mecburen salladım şimdi de o desteği istiyor yine normal olarak. Desteksiz uyku eğitimi lazım bana sanırım
Sürünüyor mu bideBizimki de birşey keşfedince krize girene kadar yapıyor onu. Çocuğun tek aktivitesi dönüp sürünmek oldu ya
Bence böyle bebek sayısı çok az ya. Çoğunluk destekli uyutuyoruz. Zararlıdır değildir orası tartışılır emzik öneren doktor da var ona kalırsa. Ya da uyku eğitimi güvenli bağlanmayi engeller diyen de var. Her bebeğin bir de mizacı var e öyle olunca reçeteler her bebeğe uygulanamıyor. Bebekle anne arasında bence bu tarz şeyler, kıyasa girersek çok mutsuz oluruz yetersizlik hissi yüzünden. Ki size böyle yazıyorum ama arkadaşlarımın çocukları 9 da uyuyor diye kaç gündür nerde hata yaptığımı düşünüyorum. Aslında bu da strese sokuyor bence bizi.Benim kızım bir ara sallamadan sadece piş piş ninni ile kendi kendine uyuyordu. Sonra atağa bir girdi herşey ters düz oldu. Sallamadan uyumuyor şuanda. Ayağımda sallayıp beşiğe bırakıyorum. Bizim de gündüz uykusu 30-45 dk arası. Bazen 1 saati geçkin uyuyor, canı nasıl isterse. Gündüz maksimum 2 saat, bilemeden 2.5 saat uyuyor. Eğitmenler 5 aylık bebek gündüz 4.5 saat uyumalı diyor. Benim bebeğimde mi sıkıntı var uyumuyor, yoksa ben mi beceremiyorum anlamıyorum. Bu uyku işi bazen çok yetersiz hissettiriyor bana kendimi. Eğitmenler göre bebek kendi kendine, sallamadan, emziksiz, ve deliksiz uyumalı. Böyle olmuyorsa biz bebeği doğru uyutamıyormuşuz. Benim bebeğimde böyle uyumuyor. Bende mi sıkıntı var anlamıyorum ki.
Sürünüyor canım bizi de süründürüyor sağolsunSürünüyor mu bideilerleyebiliyor mu hiç?
Sırf bu yetersizlik hissi yüzünden bu uyku eğitmenlerini takipten çıkacağım. Soru cevap yapıyorlar mesela. Soru geliyor bir anneden, bebeğim sallamadan uyumuyor, gece çok sık uyanıyor diye. Saatlere bakmak lazım, yanlış yaptığınız birşey vardır yazıyor. E benimde bebeğim öyle, ben neyi yanlış yapıyorum ki.Bence böyle bebek sayısı çok az ya. Çoğunluk destekli uyutuyoruz. Zararlıdır değildir orası tartışılır emzik öneren doktor da var ona kalırsa. Ya da uyku eğitimi güvenli bağlanmayi engeller diyen de var. Her bebeğin bir de mizacı var e öyle olunca reçeteler her bebeğe uygulanamıyor. Bebekle anne arasında bence bu tarz şeyler, kıyasa girersek çok mutsuz oluruz yetersizlik hissi yüzünden. Ki size böyle yazıyorum ama arkadaşlarımın çocukları 9 da uyuyor diye kaç gündür nerde hata yaptığımı düşünüyorum. Aslında bu da strese sokuyor bence bizi.
Bir de bebeğin bakımında yardım aldığımız dönemler(anne kv gibi) istemeden de olsa onların yöntemine bırakmamız gerekebiliyor mesela. O yüzden çok kasmamak lazım. Ben olaya şöyle bakıyorum ölümcül bir zarar vermiyorsa emzik ya da sallamak çok da mükemmeliyetçi olmamak lazım. Zira bizler de öyle büyüdük iyiyiz şükürSırf bu yetersizlik hissi yüzünden bu uyku eğitmenlerini takipten çıkacağım. Soru cevap yapıyorlar mesela. Soru geliyor bir anneden, bebeğim sallamadan uyumuyor, gece çok sık uyanıyor diye. Saatlere bakmak lazım, yanlış yaptığınız birşey vardır yazıyor. E benimde bebeğim öyle, ben neyi yanlış yapıyorum ki.Belkide haklılar ben çok alınganım bilmiyorum.
Benim kızım bu tarz bir eğitimi kabul eder mi bilmiyorum. Etse de benim yapacak sabrım, imkanım, ortamım yok şuanda. Bir ara o taktiklerle tek başıma uyutuyordum ama şuanda mümkün değil. Memede, kucakta, sallayarak nasıl olursa olsun uyusun modundayım. Dediğin gibi her bebeğin mizacı farklıdır diyerek kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ancak.
Bende dişten şüpheleniyorum ama gelen giden yok hâlâ. Gece üçte uyanıp oynamayı nerden akıl ediyor anlamıyorum yabenimki de gece uyurken yan dönüp yüz üstü dönüp uyumak istiyor. Geçen gün gündüz uykusunda normal yatırdım, yarım saat sonra uyandı. Bir baktım ayak ucuna dönmüş. Nasıl becerdi hiçbir fikrim yok
Sırf bu yetersizlik hissi yüzünden bu uyku eğitmenlerini takipten çıkacağım. Soru cevap yapıyorlar mesela. Soru geliyor bir anneden, bebeğim sallamadan uyumuyor, gece çok sık uyanıyor diye. Saatlere bakmak lazım, yanlış yaptığınız birşey vardır yazıyor. E benimde bebeğim öyle, ben neyi yanlış yapıyorum ki.Belkide haklılar ben çok alınganım bilmiyorum.
Benim kızım bu tarz bir eğitimi kabul eder mi bilmiyorum. Etse de benim yapacak sabrım, imkanım, ortamım yok şuanda. Bir ara o taktiklerle tek başıma uyutuyordum ama şuanda mümkün değil. Memede, kucakta, sallayarak nasıl olursa olsun uyusun modundayım. Dediğin gibi her bebeğin mizacı farklıdır diyerek kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ancak.
gıdamuhendisianlatiyor hesabı gar Instagram'da. Orda mayalamayı anlatıyor, ben ona birebir uyarak yaptım canım . Sünme olmadı çok şükür.
Hazır yoğurtla mayalamıştım. Ondan mı ki?Canım mayanla alakalı olabilir
İşte öyle de, ben işe başlayacağımSırf bu yetersizlik hissi yüzünden bu uyku eğitmenlerini takipten çıkacağım. Soru cevap yapıyorlar mesela. Soru geliyor bir anneden, bebeğim sallamadan uyumuyor, gece çok sık uyanıyor diye. Saatlere bakmak lazım, yanlış yaptığınız birşey vardır yazıyor. E benimde bebeğim öyle, ben neyi yanlış yapıyorum ki.Belkide haklılar ben çok alınganım bilmiyorum.
Senin gibi çalışan anneler istisna canım, inşallah istediğin düzeni kurabilirsinİşte öyle de, ben işe başlayacağımo yüzden bu uyku konusu bu şekliyle devam edemez. Ya ben bayılır kalırım bi yerlerde, ya işten atılırım. Gündüz de bakıcıya bırakacağım malesef, bir düzeni olsun istiyorum şimdiden, ki bakıcı saçmalamasın. Oooff off
Aynen öyle canım dediğin gibi pek kasmamak lazım ama ara sıra bunalıyoruz işte napalım. Amaan canları sağolsun, iyi olsunlar da bu günler de geçerBir de bebeğin bakımında yardım aldığımız dönemler(anne kv gibi) istemeden de olsa onların yöntemine bırakmamız gerekebiliyor mesela. O yüzden çok kasmamak lazım. Ben olaya şöyle bakıyorum ölümcül bir zarar vermiyorsa emzik ya da sallamak çok da mükemmeliyetçi olmamak lazım. Zira bizler de öyle büyüdük iyiyiz şükür
Benim kızım bazen 30-45 dk arası uyuyor. Bazen 1 saat, bazen yatıyor 3 saat uyanmıyor. Uzun uyuduğu zamanlar neyi farklı yaptım diye bakıyorum bulamıyorumBende yetersizlik hissettiren hiç bir sayfayı tutmuyorum.
Hastalık sağlık uyku ne olursa olsun...
Bir şekilde kızımı büyütmeye çalışıyorum eksisiyle artısıyla.
Annemle kayınvalidem öğlen ezanıyla yatınca uzunca uyuması lazım diyorlar.
Ben daha hiç denk gelmedim :) öğle ezanında yatıyor ama bir süre sonra uyanıyor biraz oturuyor emiyor oyun oynayıp tekrar yatıyor. İkisi de yeni kabullendi. Öyle uyutuyorlar. Bizim çocuklar böyle değildi diyorlar birlikte oturunca da
Her bir çocuk kendine has.
Elbette bizim kazandırdığımız alışkanlıkları olacak. Ancak bebek de olsa her vücudun ihtiyacı farklı oluyor.
Ben şok marketten probiyotik maya aldım canım, onla yapıyorum. Bağırsakları da güzel çalıştırıyor hem. Hazır maya dene bi bakalım olacakmı yine.Çok teşekkür ederim.
Daha önceden mayalardık öğrenci evindeyken arkadaşlarla, mayayı komşumuz vermiştihiç sünme yaşamamıştım. Şu son bir kaç seferdir çok sünüyor. acaba mayasından mı diye düşünüyorum.
Aynen öyle canım dediğin gibi pek kasmamak lazım ama ara sıra bunalıyoruz işte napalım. Amaan canları sağolsun, iyi olsunlar da bu günler de geçer
Benim kızım bazen 30-45 dk arası uyuyor. Bazen 1 saat, bazen yatıyor 3 saat uyanmıyor. Uzun uyuduğu zamanlar neyi farklı yaptım diye bakıyorum bulamıyorumartık gece uyanmasın, gündüz bir şekilde idare ederim modundayım napayım . 6 ayda düzelir, 1 yaşta düzelir diye diye kendimi avutuyorum
Ben şok marketten probiyotik maya aldım canım, onla yapıyorum. Bağırsakları da güzel çalıştırıyor hem. Hazır maya dene bi bakalım olacakmı yine.
Hazır yoğurtla mayalanmaz be canım beTamam canım çok sağol.
Bi alayım bakalım.
Ben de öyle avutuyorum.
Bazen hıh tam oldu bu çocuk gündüz bırakınca uyuyacak herhalde derken ertesi gün aska uyumuyor ben pert. :) sanırım böyle böyle büyüyoruz. O da ben de.
Hazır yoğurtla mayalanmaz be canım bebence yani. Sunmesi %99.9 ondandır muhtemelen. Bence güzel bir maya bul ondan mayala.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?