2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Aklıma da geldi yazarken, dilimi ısırdım ama yazmadan da duramadım

Kız masallah tamamen başlamıssın seninki 6 oldumu

Bugun Osman gönülal videosunu izledim 4 aydı sanırım yumurta sarısı beyazı önce sonra ayrımı yok dedi bilgiler güncelleme olmuş sanırım. Birde eğer bebek anne sütü alıyorsa 6 aydan önce ek gıda gerek yok dedi

Kan damlasindan ziyade bu aylari acaba beslenme reddi aylari mi ? Meme almiyor ciglik atiyor. Biberonu zor zar iciyor

Direk irmikle armutu mu pişirdn kuzu nasil yaptin

Önce az bir suyla minik doğradım armutlu yumuşayıncaya
1 tatlı kaşığı irmik
1 çat bardağı su
Karıştırarak pişirdim. :)

Bu kadar. Kaşığın arkasıyla sert kalan armutları ezdim. Genel olarak pütürlü yesin istiyorum rende VS kullanmıyorum.

Oo aslında baya uyuyor ama gündüz uykuları çok fazla olduğu için geceden çalıyor. Ben bugün gündüz çok uyutmadım akşam 9 da yatırabildim çok şükür. Bakalım sabah kaçta kalkıcak. Bir haftadır uykusunu kendi düzenliyor. Çok yoruldum
Meyveleri pişirerek vermeyi denersen belki asidi kestiği için daha rahat adapte olur vücudu.
Buharda haşlayarak veriyorum ona rağmen dokundu. İlk gün elmayı rende yaptım nefret etti, pişince yedi. O da sonrasında dokundu

Maşallah epey çeşitli yedirmeye başlamışsınız bunları okuyunca acaba benmi bir şey vermiyorum dedim .5 ay 8 günlük kızıma ek gıdaya başlayalı 2 gün oldu. Ilk sadece tek öğün bi çay kasigigi tadımlık havuç.2. Gün tekrar tadımlık havuç püresi. DAHA dun cok az tadimlik patates püresi verdim. Bu ay sadece tadımlık gidip. 6. Ay dolunca tam anlamiyla gecme planım vardı acaba yanlış mı.

Bence doğru olanı yapıyorsun. Bende 5 aylıkken başladım. 3 gün kuralına uyarak havuç, ptates,balkabağı,avakado, elma olarak ilerledim.
1.gün 1çay kaşığı
2.gün 1 tatlı kaşığı
3.gün 1çorba kaşığı olarak miktarı artırdım.
Örneğin avakoda verdiğim gün önceden tadım yaptığım diğer sebzelerden de püre yapıp verdim bikaç saat sonrasında. Onu da en fazla yarım çay bardağı verin diyorlar şuanda. Su vermeyi de ihmal etme bebeğe

Denemek istiyorum bende bunu. Biraz klasik ilerliycem bende. Sebzeleri tek tek haşlayınca kabul etmeyecek gibi duruyo

Balkabağı bulamadım ya, bende ondan verecektim de . Elmayı da aklımda canım dediğin için, pişirerek vereceğim. Nolur nolmaz.
Benim kız yemek konusunda babaya çekti herhalde, ayırt etmiyor pek. Ne versem yiyor

Bizimki de el çırpınca alt değiştirme zamanı olduğunu anlıyor.kaşığı görünce de ağzını açmaya başladı iki gündür.
Kedilervekitaplar zeynones

sizin minikler 24 saat içerisinde toplam kaç saat uyuyor şuanda
Akşam 9da uyuyor, sabah 6.30 -7 gibi uyanıyor canım. Birkaç gündür 6.30da uyanıyor mesela. 7.30 sarkmaz ama mutlaka uyanıyor. Gündüz 2 saat uyuyor toplam. Ne yaptıysam uzatamadım, bende zorlamamaya karar verdim. Nadiren 2.5 -3 oluyor gündüz uykusu.

Toplam 12 saat civarı uyuyor yani bir gün içinde. Gündüz uykumuz çok kötü, çözüm bulamadık.
Bende şöyle parmak ucuyla verdim azcık vitamin olsun diye, pek sevdi.

Yumurta ve peyniri deneyip bende sabah kahvaltılarında başlatayım diyorum artık. Mama sandalyesinde de oturuyor, bizle beraber yer diye düşünüyorum. Hem bizle beraber yerken bir yeme düzeni de oluşur inşallah.

Muzu yoğurdun içinde mi versem diye düşündüm ama cesaret edemedim ya. Belki bir süre sonra denerim.

Çok geçmiş olsun canım. Valla annelik yapmam dediğin şeyleri de yapmakmış ben onu anladım. Bende 6dan önce asla ek gıdaya geçmem diyordum ama sütüm azalınca mecbur kaldım, çocuğum beslensin yeterki dedim. Napalım karnı doysun da irmik yesin, güçten düşmesin yeterki. Sevdiyse sıkıntı yok canım, severek yemesi önemli. Tarifin de güzelmiş ayrıca bir deneyeyim onu.

Ben blwden korkuyorum ya. Büyük para koparır, boğazına kaçar filan diye. Büyük rahatlık aslında ama nasıl yaparım bilmiyorum.
Biz 1 ay önce covid geçirdik ailecek. Sütüm çok azaldı ve meme reddi başladı bebeğimde. Mamayı da kabul etmedi. Mecburen tadımlara başladım. Baktım seviyor devam ettim bende, bir zararını görmedim şükür . Sütüm düzeldi gibi ama ben zaten başlamışken ek gıdayı da kesmedim.
Bence doğru yapıyorsun canım. Sütün yetiyorsa biraz daha bekleyebilirsin. Ben sütüm azaldığı için bir nevi mecbur kaldım gibi,mama da içmiyordu bebeğim çünkü.

İlk gün bir çay kaşığı, ikinci gün tatlı kaşığı, üçüncü gün yemek kaşığı şeklinde miktarı çoğaltıyorsun canım. Tadımları bitirip sonra geçmek zaten doğru olanı. Mesela ben patates, havuç, kabak tattırınca onlardan çorba gibi yapıp vereceğim. Daha sonra tattırdığın şeyleri böyle minik yemeklere dönüştürürsün.

Aslında son bir haftadır bu bahsettiğim düzende değil. Biraz hasta o yüzden mi yoksa büyüdüğü için mi bilmiyorum.

Yaa çok geçmiş olsun. Umarım sonrasında düzelir alerjik durumu.

Bizmim kusmalarimiz bitmedi canım hiç. Nasıl başardınız

Hala bitmedi ama uyurken bile kusuyordu.
10 kereden fazla kusan çocuğun kusması 3-4 e düştü.
Aslında başarı olarak bakmamak lazım sindirim sistemi büyüyor, büyüdükçe düzeliyor diyelim.
Ben gece yatmadan yatmaya reflü mama verdim uzunca bir süre, kusma oranı çok arttığında ara öğünlerde de verdim.
Bir de ek gıdaya geçtik.
Ek gıdaya geçince de azaldı.
Doktorumuz da o şekilde söylemişti.
Mama ihtiyacı olunca yada çok kusması olunca yine veriyorum.
Aptamil ar kullanıyorum markadan markaya farkediyormuş doktor deneyin hangisi gelirse demişti.

Gündüz uykusunda ben de sürekli sallıyorum yoksa hayatta uyumaz. Sürekli ağlar, mızmızlar ama ben uyutmadığım sürece

Aslında o irmikli tarife elma, armutu pişerken koyup muzu da piştikten sonra ekleyebilirsin.

Aslında bebeklere gluten verilmeliymiş, sağlıklı glutene alıştırmak lazımmış. Mesela bulgur gibi... İrmikte bulgurdan olduğuna göre
Dün bir diyetisyen yazmış bağırsaklarının da ona ihtiyacı var çünkü.

Muzu ben ilk direk verdim. Ezdim çatalla. Ona bayılıyor :) ama ben bezine pek bayılmadığım için karışık veriyorum

Şimdi hasta ya verdim kemik suyu çorbasını
İnşallah toparlar hızlıca.

Ben blwye havalar ısınınca rahatça banyo yaptırabileceğimde başlayacağım inşallah. İlk meyvelerden başlarsam kendi yemeye alışır zamanla pankek falan yaparım öyle olursan. :) tabii bunlar düşünce... Sonra annemin sözüne gelirsem diye büyük konuşmuyorum

Bende gündüz sallamadan uyutamıyorum mümkün değil. Bazen de memede emerken uyuya kalıyor. İnşallah düzelir diye umut ediyorum ya, güzel günleri hayal edip mutlu olmaya çalışıyorum

Benim kız suyu çok seviyor. Havalar biraz ısındığı için odada değil banyoda yıkıyoruz artık. Su kovasının içine oturtunca sevinçten kahkaha atıyor. Dediğin çok mantıklı, blwye o zaman başlamak daha iyi olur . ben anneme olmaz dediğin şeyleri yapınca ona söylemiyorum, sonra bak ben demiştim diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…