- 16 Temmuz 2020
- 1.062
- 1.694
- 83
Aklıma da geldi yazarken, dilimi ısırdım ama yazmadan da duramadımBunu söylemen nasıl fena olduu. Yarın durmaz nazardan bak gör
Galiba elma dokundu benim oğlana. 3. Günden sonra sıkıntı yaşadı. Bugün yeni bişey vermedim bende balkabağı patates havuç karıştırdım. Yumurtayı cildine sürdüm sadece, inanılmaz alerji yaptı. Döküntüler oluştu.
Yarın armut denicem.
Bu arada ben işaret dili için de uğraşıyorum. Aaaa diyince ağzını açmayı öğrettim. Yemek yedirirken aaaaa diye sesleniyorum direk ağzını açıyor
Kız masallah tamamen başlamıssın seninki 6 oldumuAy maşallah maşallah :))
Ya ben keçiboynuzu özü, pekmez gibi şeylere biraz mesafeli duruyorum. Bana ağır gelir sanırım bebeğime de öyle gelecek diye çekiniyorum. Geçen babam hurma özü verdi serçe parmağıyla bayıldı. ama gel gör ki yüzü hemen kızardı alerji gibi oldu.
Biz normal insan gibi yiyoruz
Sabahları genelde yarım yumurta sarısı, kendi yaptığım lor, azıcık ekmek içi, ılık su şeklinde klasik bir kahvaltı yaptırıyorum.
Öğlen meyve veriyorum. Armut, muz ve elma denedim sadece. Muz tek başına kabız yaptı ama armut ile muzu karıştırdım onda problem yaşamadı. Armutla elmayı da pişirerek yediriyorum. Meyve yerken yoğurt veriyorum. Bazen aşırı seviyor yoğurdu bazen hiç sevmiyor çözemedim :)
Kuzu kemiği kaynattım çorbalarına muhakkak ekliyorum.
Şimdilik keyifli gidiyor, çok şükür.
Sadece irmikli mama, muhallebi yapmam diyordum. Bir iki gündür hasta yüzü küçüldü resmen soldu. Ben de meyve öğününde irmikle armutlu birlikte pişirip yedirdim onu da çok çok sevdi.
Elini tam anlamıyla kullansa blwye geçmek istiyorum 7.ay gibi...
Bugun Osman gönülal videosunu izledim 4 aydı sanırım yumurta sarısı beyazı önce sonra ayrımı yok dedi bilgiler güncelleme olmuş sanırım. Birde eğer bebek anne sütü alıyorsa 6 aydan önce ek gıda gerek yok dediYoğurt, havuç, patates, kabak, avakado, armut denedik. Alerji yapan olmadı şükür. Kahvaltıda azcık yumurta sarısı yedirdim. Şimdi tekrar yumurta sarısını deneyeceğim. Ondan sonra sebzelerden bi çorba yapacağım bakalım. Ara sıra parmağımı keçiboynuzu özüne bandırıp damağına sürüyorum şapur şupur emiyor.
Patates harici kabızlık durumu olmadı. Onu da çorbada falan yediririm diye düşünüyorum. Meyve olarak sadece armut verdim. Sonra da elma deneriz bakalım. Yoğurdu çok seviyor benim kız. Ağzındakini yiyip bitirince ayaklarını yere vuruyor tekrar istiyor, heyecanlanıp çığlık atıyor resmen.
Sizde nedir canım durumlar ?
Kan damlasindan ziyade bu aylari acaba beslenme reddi aylari mi ? Meme almiyor ciglik atiyor. Biberonu zor zar iciyorMerhaba kızlar. Geçen hafta saglik ocaginda kan ilacı verdi hemşire artık günde 5 damla vermen lazim dedi. Ama bunu kullanmaya basladigimizdan beri iştahı kapandı. Biz mama veriyoruz ama yani içirmek için bin takla. Var mi yasayan boyle bir durum
Direk irmikle armutu mu pişirdn kuzu nasil yaptin
Kız masallah tamamen başlamıssın seninki 6 oldumu
Oo aslında baya uyuyor ama gündüz uykuları çok fazla olduğu için geceden çalıyor. Ben bugün gündüz çok uyutmadım akşam 9 da yatırabildim çok şükür. Bakalım sabah kaçta kalkıcak. Bir haftadır uykusunu kendi düzenliyor. Çok yoruldumHiç hesaplamadım ben söyleyim sen topla olmaz mı :)
Akşam 21.30 yatış. Milyon kere kalkış 07.00 kesin kalkış :/
09.00 ilk uyku. 1 saat gibi uyuyor.
12.00 gibi tekrar yatıyor. Yarım saat ancak.
14.00 tekrar yatış. Eğer uyaran devam ederse 16.00 gibi uyanır. Sonra 19.00'da yarım saat kadar kestiriyor. Kalkıyor. Yemek yiyoruz. 21.30 gibi de atıyoruz beşiğe :)
Buharda haşlayarak veriyorum ona rağmen dokundu. İlk gün elmayı rende yaptım nefret etti, pişince yedi. O da sonrasında dokunduMeyveleri pişirerek vermeyi denersen belki asidi kestiği için daha rahat adapte olur vücudu.
Yoğurt, havuç, patates, kabak, avakado, armut denedik. Alerji yapan olmadı şükür. Kahvaltıda azcık yumurta sarısı yedirdim. Şimdi tekrar yumurta sarısını deneyeceğim. Ondan sonra sebzelerden bi çorba yapacağım bakalım. Ara sıra parmağımı keçiboynuzu özüne bandırıp damağına sürüyorum şapur şupur emiyor.
Patates harici kabızlık durumu olmadı. Onu da çorbada falan yediririm diye düşünüyorum. Meyve olarak sadece armut verdim. Sonra da elma deneriz bakalım. Yoğurdu çok seviyor benim kız. Ağzındakini yiyip bitirince ayaklarını yere vuruyor tekrar istiyor, heyecanlanıp çığlık atıyor resmen.
5,5 oldu :)
Ya bir çok gıdaya mesafeliyiz aslında. Öyle pekmez VS yedirmiyorum. Belli başlı şeyler yiyor. Reflü açısından çok rahatladık çok şükür
Bence doğru olanı yapıyorsun. Bende 5 aylıkken başladım. 3 gün kuralına uyarak havuç, ptates,balkabağı,avakado, elma olarak ilerledim.Maşallah epey çeşitli yedirmeye başlamışsınız bunları okuyunca acaba benmi bir şey vermiyorum dedim .5 ay 8 günlük kızıma ek gıdaya başlayalı 2 gün oldu. Ilk sadece tek öğün bi çay kasigigi tadımlık havuç.2. Gün tekrar tadımlık havuç püresi. DAHA dun cok az tadimlik patates püresi verdim. Bu ay sadece tadımlık gidip. 6. Ay dolunca tam anlamiyla gecme planım vardı acaba yanlış mı.
Denemek istiyorum bende bunu. Biraz klasik ilerliycem bende. Sebzeleri tek tek haşlayınca kabul etmeyecek gibi duruyoÖnce az bir suyla minik doğradım armutlu yumuşayıncaya
1 tatlı kaşığı irmik
1 çat bardağı su
Karıştırarak pişirdim. :)
Bu kadar. Kaşığın arkasıyla sert kalan armutları ezdim. Genel olarak pütürlü yesin istiyorum rende VS kullanmıyorum.
Balkabağı bulamadım ya, bende ondan verecektim de . Elmayı da aklımda canım dediğin için, pişirerek vereceğim. Nolur nolmaz.Bunu söylemen nasıl fena olduu. Yarın durmaz nazardan bak gör
Galiba elma dokundu benim oğlana. 3. Günden sonra sıkıntı yaşadı. Bugün yeni bişey vermedim bende balkabağı patates havuç karıştırdım. Yumurtayı cildine sürdüm sadece, inanılmaz alerji yaptı. Döküntüler oluştu.
Yarın armut denicem.
Bu arada ben işaret dili için de uğraşıyorum. Aaaa diyince ağzını açmayı öğrettim. Yemek yedirirken aaaaa diye sesleniyorum direk ağzını açıyor
Akşam 9da uyuyor, sabah 6.30 -7 gibi uyanıyor canım. Birkaç gündür 6.30da uyanıyor mesela. 7.30 sarkmaz ama mutlaka uyanıyor. Gündüz 2 saat uyuyor toplam. Ne yaptıysam uzatamadım, bende zorlamamaya karar verdim. Nadiren 2.5 -3 oluyor gündüz uykusu.
Bende şöyle parmak ucuyla verdim azcık vitamin olsun diye, pek sevdi.Ay maşallah maşallah :))
Ya ben keçiboynuzu özü, pekmez gibi şeylere biraz mesafeli duruyorum. Bana ağır gelir sanırım bebeğime de öyle gelecek diye çekiniyorum. Geçen babam hurma özü verdi serçe parmağıyla bayıldı. ama gel gör ki yüzü hemen kızardı alerji gibi oldu.
Biz normal insan gibi yiyoruz
Sabahları genelde yarım yumurta sarısı, kendi yaptığım lor, azıcık ekmek içi, ılık su şeklinde klasik bir kahvaltı yaptırıyorum.
Öğlen meyve veriyorum. Armut, muz ve elma denedim sadece. Muz tek başına kabız yaptı ama armut ile muzu karıştırdım onda problem yaşamadı. Armutla elmayı da pişirerek yediriyorum. Meyve yerken yoğurt veriyorum. Bazen aşırı seviyor yoğurdu bazen hiç sevmiyor çözemedim :)
Kuzu kemiği kaynattım çorbalarına muhakkak ekliyorum.
Şimdilik keyifli gidiyor, çok şükür.
Sadece irmikli mama, muhallebi yapmam diyordum. Bir iki gündür hasta yüzü küçüldü resmen soldu. Ben de meyve öğününde irmikle armutlu birlikte pişirip yedirdim onu da çok çok sevdi.
Elini tam anlamıyla kullansa blwye geçmek istiyorum 7.ay gibi...
Biz 1 ay önce covid geçirdik ailecek. Sütüm çok azaldı ve meme reddi başladı bebeğimde. Mamayı da kabul etmedi. Mecburen tadımlara başladım. Baktım seviyor devam ettim bende, bir zararını görmedim şükür . Sütüm düzeldi gibi ama ben zaten başlamışken ek gıdayı da kesmedim.Bugun Osman gönülal videosunu izledim 4 aydı sanırım yumurta sarısı beyazı önce sonra ayrımı yok dedi bilgiler güncelleme olmuş sanırım. Birde eğer bebek anne sütü alıyorsa 6 aydan önce ek gıda gerek yok dedi
Bence doğru yapıyorsun canım. Sütün yetiyorsa biraz daha bekleyebilirsin. Ben sütüm azaldığı için bir nevi mecbur kaldım gibi,mama da içmiyordu bebeğim çünkü.Maşallah epey çeşitli yedirmeye başlamışsınız bunları okuyunca acaba benmi bir şey vermiyorum dedim .5 ay 8 günlük kızıma ek gıdaya başlayalı 2 gün oldu. Ilk sadece tek öğün bi çay kasigigi tadımlık havuç.2. Gün tekrar tadımlık havuç püresi. DAHA dun cok az tadimlik patates püresi verdim. Bu ay sadece tadımlık gidip. 6. Ay dolunca tam anlamiyla gecme planım vardı acaba yanlış mı.
Oo aslında baya uyuyor ama gündüz uykuları çok fazla olduğu için geceden çalıyor. Ben bugün gündüz çok uyutmadım akşam 9 da yatırabildim çok şükür. Bakalım sabah kaçta kalkıcak. Bir haftadır uykusunu kendi düzenliyor. Çok yoruldum
Buharda haşlayarak veriyorum ona rağmen dokundu. İlk gün elmayı rende yaptım nefret etti, pişince yedi. O da sonrasında dokundu
Bizmim kusmalarimiz bitmedi canım hiç. Nasıl başardınız
Denemek istiyorum bende bunu. Biraz klasik ilerliycem bende. Sebzeleri tek tek haşlayınca kabul etmeyecek gibi duruyo
Toplam 12 saat civarı uyuyor yani bir gün içinde. Gündüz uykumuz çok kötü, çözüm bulamadık.
Bende şöyle parmak ucuyla verdim azcık vitamin olsun diye, pek sevdi.
Yumurta ve peyniri deneyip bende sabah kahvaltılarında başlatayım diyorum artık. Mama sandalyesinde de oturuyor, bizle beraber yer diye düşünüyorum. Hem bizle beraber yerken bir yeme düzeni de oluşur inşallah.
Muzu yoğurdun içinde mi versem diye düşündüm ama cesaret edemedim ya. Belki bir süre sonra denerim.
Çok geçmiş olsun canım. Valla annelik yapmam dediğin şeyleri de yapmakmış ben onu anladım. Bende 6dan önce asla ek gıdaya geçmem diyordum ama sütüm azalınca mecbur kaldım, çocuğum beslensin yeterki dedim. Napalım karnı doysun da irmik yesin, güçten düşmesin yeterki. Sevdiyse sıkıntı yok canım, severek yemesi önemli. Tarifin de güzelmiş ayrıca bir deneyeyim onu.
Ben blwden korkuyorum ya. Büyük para koparır, boğazına kaçar filan diye. Büyük rahatlık aslında ama nasıl yaparım bilmiyorum
Bende gündüz sallamadan uyutamıyorum mümkün değil. Bazen de memede emerken uyuya kalıyor. İnşallah düzelir diye umut ediyorum ya, güzel günleri hayal edip mutlu olmaya çalışıyorumGündüz uykusunda ben de sürekli sallıyorum yoksa hayatta uyumaz. Sürekli ağlar, mızmızlar ama ben uyutmadığım sürece
Aslında o irmikli tarife elma, armutu pişerken koyup muzu da piştikten sonra ekleyebilirsin.
Aslında bebeklere gluten verilmeliymiş, sağlıklı glutene alıştırmak lazımmış. Mesela bulgur gibi... İrmikte bulgurdan olduğuna göre
Dün bir diyetisyen yazmış bağırsaklarının da ona ihtiyacı var çünkü.
Muzu ben ilk direk verdim. Ezdim çatalla. Ona bayılıyor :) ama ben bezine pek bayılmadığım için karışık veriyorum
Şimdi hasta ya verdim kemik suyu çorbasını
İnşallah toparlar hızlıca.
Ben blwye havalar ısınınca rahatça banyo yaptırabileceğimde başlayacağım inşallah. İlk meyvelerden başlarsam kendi yemeye alışır zamanla pankek falan yaparım öyle olursan. :) tabii bunlar düşünce... Sonra annemin sözüne gelirsem diye büyük konuşmuyorum
Ben haftada iki kere yıkıyorumKızlar haftada kaç kez bebeklerinizi yıkıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?