Ya bendede mama var bugün bardakla kaşıkla. Vermeye calısıcam insAllah sever
Bebek nasıl oldu canımKızlar oğlum hasta oldu, burnu çok tıkalı ve ara ara öksürüyor. Haftasonu kardeşime gitmiştik, yeğenim hastaydı, geldi bir de bebeğin üstüne hapşurdu kaşla göz arasında, ondan bulaştı sanırım.
Doktora götürdüm günde 1-2 kez burnunu temizle dedi bir de fitil verdi gece rahat yatsın diye. 1-2 kezle kalsam çocuk hiç nefes alamaz o yüzden tıkandıkça temizliyorum ben. Başka ne yapmalıyım, ne iyi gelir? Ciğerleri temizmiş gerçi ama onu öyle hırıl hırıl nefes almaya çalışırken görünce çok moralim bozuluyor
Keske ne olursa olsn ayrı yatmasına müsade etmesenKizlar canim cok sıkkın ve anlatabilecegim kimse yok. Ben cok bunaldim. Bebegimi cok seviyorum ama tek basina bakmak cok zor oluyor cok bunaliyorum, kendimi caresiz hissediyorum. Esimin ailesinden hic destek yok cok yorucu oluyor. Eşimde ben yapamam,uyutamiyorum vs bebis uyuyunca biraz sohbet ederiz diyorum uyuyakaliyo. Veya elinde telefon. Zaten artik ortak muhabbet edicek konu bile bulamiyoruz. İsteyken aradiginda iiiyim senden oteye gecmiyor konusmamiz. Geceleride agladiginda uyancak diye baska odada yatiyor. Kendime cocuk yapmisim gibi bir his. Aklima bosanmak bile gelmeye basladi.
Ay evetBebek nasıl oldu canımcok gecmiş olsn
Keske ne olursa olsn ayrı yatmasına müsade etmesen((
Gerekırse kavga et ama ayrı oda işine asla sıcak bakma
Hatta ileri gidip bebeği yarım saatlıgine bırakp evden cıkıp hava alıp gelsen(((
İnan eşleri mecbur bırakmazsan elını sürmüyolar canım
Haftada ıkı kez yıkıyorm canım ve muhakkak uykudan 1 saat önce yıkıyorum en azından gece üşüdü derdiYa ben havalar. Soguk olduğu için 1 kez yıkıyorum banada cok az geliyor
Sıcak duş, karnına zeytinyağı ile masaj , gaz damlası içirmekte iyi gelir canım.kıyamam ona minnoş yaAhh minnoşum kabız oldu dünkü patatesli püre yüzünden. Misket büyüklüğünde bikaç parça zar zor çıkarttı inliyor ağlıyor. Zeytinyağı içirmek haricinde ne iyi gelirki?
Ne yapıp edip gündüz uykularını uzatmam lazım ya.Gündüz uykusu iyi olursa gerçekten çok farkediyor huysuzluk olmuyor uykular bir saat ve ya bir bucuk saat 2 saat olursa 35 dklar huysuzluk yapıyor bizde.
Çok mantıklı canım, bence denemeye değer. Ben yarın deneyeyim bu tarifini bir. Bakalım yiyecek mi, nasıl olacak tadı .Kedilervekitaplar aklıma bi tarif geldi.
Pirinci iyice haşlayıp tat ve vitamin olması açısından da yedirmeden hemen önce birer ölçek atsak sütlaç gibi olmaz mı? :)
Hem de elde kalan mamalar değerlenir. 6 aya yaklaşırken böylelikle 1 numaraları bitiririm. Son bir buçuk kutu normal mama kaldı elimde. Reflü mamada ay farketmiyor. Öyle olunca onu normal vereceğim de. :)
Havluyu ütüyle. Isıtıp karnına beline sar canımAhh minnoşum kabız oldu dünkü patatesli püre yüzünden. Misket büyüklüğünde bikaç parça zar zor çıkarttı inliyor ağlıyor. Zeytinyağı içirmek haricinde ne iyi gelirki?
Uyandırma canım bence. 6dan evvel uyanacagini sanmıyorum, çok uyuttum o saatlerde. Sen zaten alıştın 6da kalkmayaKızlar benim kız 18.20de uyudu, saat 8 hâlâ uyanmadı. Gece uykusuna geçti galiba. Uyanacak gece uyumayacak diye korkuyorum, gece uykusu bozulacak bu seferde. Uyandırsam mı yoksa ellemeyeyim uyusun mu? Gündüz uyumuyor yoruluyor, böyle akşam uykusuna yakın uyumak istiyor.
Haftada 2 kez yikiyorum cnmKızlar haftada kaç kez bebeklerinizi yıkıyorsunuz
Sen bol bol kayisi kurusu ye sutten geciyo cok faydasini gordum ben. Bu arada kitap tavsiyen icin cok tesekkurler hem kizima alicam hem de arkadasima hediye cok.begendimAhh minnoşum kabız oldu dünkü patatesli püre yüzünden. Misket büyüklüğünde bikaç parça zar zor çıkarttı inliyor ağlıyor. Zeytinyağı içirmek haricinde ne iyi gelirki?
9da uyandı, emiştik koklaştık sallıyorum şimdi, uyuyacak gibi bakalımUyandırma canım bence. 6dan evvel uyanacagini sanmıyorum, çok uyuttum o saatlerde. Sen zaten alıştın 6da kalkmaya
Napcaksin canım 25.dkda mi uyandiracaksin9da uyandı, emiştik koklaştık sallıyorum şimdi, uyuyacak gibi bakalımgece uyanmaz inşallah Allah'ım çok amin karar verdim ya bir ay sürse de kendim gündüz uykularını uzatmayı deneyeceğim mutlaka, böyle çok zor oluyor. Hem çocuğa hem bana.
Çok mantıklı canım, bence denemeye değer. Ben yarın deneyeyim bu tarifini bir. Bakalım yiyecek mi, nasıl olacak tadı
Hatta ileri gidip bebeği yarım saatlıgine bırakp evden cıkıp hava alıp gelsen(((
Hadi inşallah yerde şifa olur minişineBende de doğal bir pirinç vardı şimdi onu haşlıyorum. Kıvamı sabaha kadar güzelce oturur veririm :) hastalanınca bugün baya iştahsızdı. Belki sabah yer. Normalde memeye düşkün bi çocuk doğru düzgün emmedi bile.
Onu yapmaktan da korkuyorum iyice uyanır uyumazsa diye ama deneyeceğim ya. Birde hemen karartma perdesi alacağım. Faydası olur diye umuyorum ya.Napcaksin canım 25.dkda mi uyandiracaksin
Ben olsam kesinlikle uyandırırdımKızlar benim kız 18.20de uyudu, saat 8 hâlâ uyanmadı. Gece uykusuna geçti galiba. Uyanacak gece uyumayacak diye korkuyorum, gece uykusu bozulacak bu seferde. Uyandırsam mı yoksa ellemeyeyim uyusun mu? Gündüz uyumuyor yoruluyor, böyle akşam uykusuna yakın uyumak istiyor.
O ayrı odada kalma durumunu bizde yaşıyoruz. Gece çok sık kalkıyor minnoş, eşim gelemiyor odamıza maalesef. Hani aramızdaki münasebeti in sayısını tuttum. 6 ay olucak nerdeyse toplam 5Şunu söyletiyor olmaları ne acı değil mi?
Genel olarak haftada bir saat de olsa evden yalnız çıkıyorum. Çıkmasam da eşim gönderiyor.farkında çünkü, bir noktadan sonra tahammül gücüm kalmıyor. Hep sabreden, tahammül eden taraf olunca karşımızdakinin de alanını daraltıyoruz.
Evin sıcaklık şartlarından dolayı ayrı odalarda kalıyoruz eşimle. O kadar etkiliyor ki eşler arasındaki muhabbeti.
O ayrı odada kalma durumunu bizde yaşıyoruz. Gece çok sık kalkıyor minnoş, eşim gelemiyor odamıza maalesef. Hani aramızdaki münasebeti in sayısını tuttum. 6 ay olucak nerdeyse toplam 5iki yabancı, ev arkadaşı gibi olduk
Ben sebzeleri de meyveleri de hep az suyla haşlıyorum. Süzmüyorum. Direk o su ile eziyorum. Harici olarak koymuyorum.Kızlar minnoş akşama kadar misket büyüklüğünde aralıklarla yapıp durdu kakasınıöyle koyuydu ki anlatamam. Poposunu yıkarken hissettim poposu kızarmış ve şişmiş, çok zorladı kendini. Resmen çiğköfte kıvamındaydı son yaptığı kakası.
Yaptığım hatayı yapmayın. Sebze pürelerinize baya su katın. Ben bişi olmuyor diye az katmıştım dünSonrasında aralıklarla su içirdim ama banamısın demedi. Zeytinyağı çok katmıştım ama sulandırmak şartmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?