2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Ewt. Canım bendim cok memnunum pişik falan da yapmadı bizde hiç beze cok para vermek saçmalık gibi geliyor bana
Bezsiz kaldığımız durumlar için alternatif olur artık bana, memnun kaldım ben şahsen.
Hava erken aydınlandığından olabilir canım siyah perde kullanırsan işe yarıyor
Bakalım canım alacağım faydası olur umarım.
Benimki de yüzümü görsün başlıyor gülmeye, beşikten çıkarmadan uykuya döndürmek imkansız gibi birşey. Bende öyle yapmayı deneyeceğim. Arada cesaret edersem ben dürterim bakalım yapıcaz birşeyler. İnşallah uzar şu uykular

Reactions: The
Ay inşallah ya. 30dk da uyandı yine, uyutmaya çalıştım 10dk daha uyudu ama kucagimda. Koymaya bile fırsat vermeden uyandı

Ay inşallah ya. 30dk da uyandı yine, uyutmaya çalıştım 10dk daha uyudu ama kucagimda. Koymaya bile fırsat vermeden uyandı
Benimki de uyuyor şuan. 25.dakika yanına geldim az beşiği salladım. Dürtüp uyandırmıyorum ama beşiği sallayarak hafif dürtmüş gibi yapıyorum. Bir miktar hareketleniyor. Direk kendisini dürtmeye cesaretim yok Gözü yarı açık duruyor öyle. Avını bekleyen kartal gibi bekliyorum kıpırdarsa beşiği sallamak için bence zamanla uykuyu da sevecekler, uyumayı da öğrenecekler ya. İnşallah yani, öyle umut ediyorum

Karartma perde benim sinirlerimi bozuyor. Bebeğim uyanıyor her zamanki saatinde ama ben ayılamıyorum gün üzerime doğmadıpı için
Ya o saatte yatırsam benimki uyur ama babasini hiç görmemiş oluyor, eşim 7ye doğru geliyor resmen çocuğu uykulu uykulu bekletmek zorunda kalıyorum
Dokuz-dokuz buçuk ideal oluyor diyor bazı uyku eğitimcileri.

Benimki 5,5 aylık. Destekli oturtuyorum. Desteksiz mümkün değil oturması. Dönmüyor ama başka hareketleri var. Kalça meselesinden dolayı ortapediste sordum gayet normal. Her çocuğun gelişimi farklı olur. 6. Aya geldi hadi desteksiz oturacak diye bir şey yok dedi.

Annem uykusu bölünecek gibi olunca hemen emzir diyor. Sonra tekrar dalıyor beşiğe bırakıyorum. Beşikte sallıyorum bazen bazen sallamıyorum biraz ihtiyacına göre değişiyor.

Reactions: The
Ben zaten unutmusum bide cevrem benmki su kadarken oturuyodu yok yurutece biniyodu çıldırıyorum resmen

Ben zaten unutmusum bide cevrem benmki su kadarken oturuyodu yok yurutece biniyodu çıldırıyorum resmen

Ya herkes abartıyor. Çok yakın arkadaşımın bebeği ile aralarında bir hafta var. Vaktinde doğmuş bir bebek, benimki son haftada olsa prematüre doktorlar hep - 1 ay bekliyorlar gelişimini.
Onun kızıyla aynı şeyleri yapıyorlar.
Demek ki millet abartıyor diyoruz biz de.
Yürüteçe günde beş on dakika koyuyorum. Kaslarında inanılmaz bir güçlenme oldu ama

Tam sizin kalça çıkığı şüphesini soracaktım canım. Ne yaptınız var mı bir sıkıntı ?

Tam sizin kalça çıkığı şüphesini soracaktım canım. Ne yaptınız var mı bir sıkıntı ?
Yok çok şükür, gayet iyi çıktı sonuç

Şimdi de hamileyken covid geçirdiğim için işitme testi istediler 6.ayda. Hastaneye gitmekten yoruldum Allah muhtaç etmesin ama :/ aslında duyuyor seslenince bakıyor, kedinin sesine, dışarıdan gelen sese bakıyor. Gitmesek ne olur modundayım.

Aynen valla. Benimki daha durmuyo mesela iki.kere koymayi denedim öne dogru düştü hemen aldim geri

Kızlar dolap uygulamasından sonunda cok temiz uygun bir mama sandalyesi buldum cok heyecanlıyım kullanmak için

Normal cnm. 8. Aya kadar destekli oturmasi normalmis.
Ben onu hep yapiyorum da bazen oluyo bazen olmuyo. Tam uyanmadan yakalarsam oluyo galiba.

Bndr göz muayenesi için aynı şeyi düşünüyordum canım. Ablam bir resmini gönderip biraz şaşılık var gözlerinde sanki doktora götür diyince içime kurt düşmüştü. İlk aylarda göz kontrolü pek olmuyor ya hani, fotoğrafa o denk gelmiş. Ondan sonra götürdüm, birşey çıkmadı şükür. Göz muayene randevusu bulana kadar içim içimi yemişti. Sesi duyuyormuş zaten ama götürürsen için rahatlar en azından. Biri seslenir, çocuk dikkatini verip duymaz sonra derler bu duymuyor mu. Aklına kurt düşer sonra.malum doktor çok hepimizin çevresinde çok biliyorlar ya zeynones

Kızlar bebişim 5 aylık emzik almayı düşünüyorum daha önce tutmadı ama denemek istiyorum, sizce 0-6 ay mı almalıyım

Aynen valla. Benimki daha durmuyo mesela iki.kere koymayi denedim öne dogru düştü hemen aldim geri

Yüzüstü durmayı seviyor mu? O da baya geliştiriyor ama her çocuk sevmiyor. Ben son zamanlarda oturur pozisyonda çok fazla kucağımda gezdirdim. Ara ara koltuğa destekli oturttum. Bir de çamaşır sepetine koydum önüne de yastık koyunca düşmedi. Yavaş yavaş kuvvetlendiğini farkedince yürütece de koydum. İlk bir iki dakika tuttum. Sonra beş on derken bugün işim vardı durdu benimle mutfakta bir anda yürüyüp geldi bacağıma anne diyor çok garip ama son bir kaç haftadır bilinçli olarak anne diyor benim gözlerime bakıp.

Ahaha
Onda da haklısın da.
Aman valla çok yoruldum, bir de fakülteye götürmem lazımmış. Evime de uzak değil ama o kadar uğraştırıyorlar ki fakültede. 5 dakikalık iş 2 saatte süründürüyorlar. En sevdiğim kadın doğum çocuk hastanesi en pratiği :)
Benim yakın bir arkadaşım çocuk doktorluğunu uzmanlık yapıyor lazım olunca ona soruyorum o bile sorun yok gibi görünüyor ama tetkikleri isteyip görelim yine de diyor ama bizim insanlarımız herşeyi doktordan daha iyi biliyor.

Hic hic sevmiyor yüz üstü durmayı. Bu aralar bide sağa sola kafa salliyo buda endişelendiriyor beni doktora soracagim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…