3 kademeli aldım canım ayarlıyorum cok daha rahat oluyorTam oturabiliyo mu senin ki canim ya ben denedim bi kere one dogru egildi
Mama sandalyesinde kendısı oyalanıyor bende o sayade işimi yapıyorum. Onla sohbet ederekNasıl kurtarıcı canım
Benimkinin de çok oldu 6 larda uyandığı. Zorla beş on dk bile olsa uyutmaya çalıştım ama. 6da güne başlamak bana gerçekten ağır geliyor.7 ye razıyım ama 6Ya ben bir ara sadece basit karbonhidrat yiyebildim ya mukus oluyordu. Bulgur Pilavı bile dokunuyordu ama garip şekilde poğaça, ekmek, kraker, bisküvi bir şey yapmıyordu.
Çocukta bariz bir huzursuzluk yoksa yapacak bir şey yok. Onlar da biz de iyi olalım
İlk yapılan işitme testinde gebeyken ateşli hastalık geçirdiniz mi diye sordular covid geçirdiğimi söyleyince 6.ayda bir fakülte hastanesinde tekrar test istediler.
Ya ben de hiç istemiyordum böyle bir şey zihninde kurmasını. Ama dişi çok kaşınınca bir de benim ameliyat sürecim, hastane sürecim derken acayip bana düşkünleşti.
Benim minik oburum gerçekten acıktığı için uyanıyor geceleri. Bu ara hasta ve iştahsız mesela uyanıyor ama memeden geri uyuyor.
Biz bu sabah 6'da uyandık
Diyeceklerim bu kadar.
Ben de kafama takıyorum ama sen ekstra fazla takıyorsun. Bugün bir arkadaşımla konuştum, dedim çocuğum gündüz çok az uyuyor maksimum 2.5-3 saat. Nee az mı ya falan dedi. 4 aylık bebeği günde toplam 1 saat uyuyormuş gündüz, gece de 6-7 saat. Şaka değil. O kadar kafasına da takmıyordu açıkçası. Bence biraz abartıyoruz. Evet uyku gerçekten çok önemli ama stres daha önemliBen bu gündüz uykusu işini beceremiyorum kızlar ya. Bu gün 7.30da uyandı, bu saate kadar 1.5 saat anca uyudu. Şimdi yine uyuttum, yarım saatte uyanırsa da zorlamayacağım ya. Çocuk uyudu oturdum ağladım sinirimden niye uzun uyumuyor diye. Bizim gece uykumuz iyi ama gündüz uyumuyor. Eğitmenlerle göre benim kızım gündüz 5 saat uyumalı. 5 saat uyusa mümkün değil gece uyumaz herhalde. O uyku tabloları kendimi inanılmaz yetersiz hissettiriyor bana. Çocuğu uyutmaya beceremiyorum, gelişimi eksik mi kalacak diye içime dert oluyor resmen. Bütün uyku eğitmenlerini takipten çıkardım. Bu gündüz uykusu işini de saldım gitti artık. Uyursa uyur, uyumazsa napayım. Zorladıkça daha çok direniyor uykuya.
Valla huzursuzluk cook olmadığı için üstüne düşürmüyor doktor sanırım. İnşallah mukus sorunumuzda hallolur zamanlaYa ben bir ara sadece basit karbonhidrat yiyebildim ya mukus oluyordu. Bulgur Pilavı bile dokunuyordu ama garip şekilde poğaça, ekmek, kraker, bisküvi bir şey yapmıyordu.
Çocukta bariz bir huzursuzluk yoksa yapacak bir şey yok. Onlar da biz de iyi olalım
İlk yapılan işitme testinde gebeyken ateşli hastalık geçirdiniz mi diye sordular covid geçirdiğimi söyleyince 6.ayda bir fakülte hastanesinde tekrar test istediler.
Ya ben de hiç istemiyordum böyle bir şey zihninde kurmasını. Ama dişi çok kaşınınca bir de benim ameliyat sürecim, hastane sürecim derken acayip bana düşkünleşti.
Benim minik oburum gerçekten acıktığı için uyanıyor geceleri. Bu ara hasta ve iştahsız mesela uyanıyor ama memeden geri uyuyor.
Diyeceklerim bu kadar.
Bakalım benim bıdık ne zaman oturacak. Bugün yüz üstü yatirdim oynattim biraz. Böyle böyle güçlenecekleer herhaldeİki hafta önce oturamıyordu geçen hafta daha iyi oturdu. Daha almadım ama dışarıdaki denemelerim bu şekilde :)
Benimkinin de çok oldu 6 larda uyandığı. Zorla beş on dk bile olsa uyutmaya çalıştım ama. 6da güne başlamak bana gerçekten ağır geliyor.7 ye razıyım ama 6Aslında okuduğum bölümden dolayı, çalıştığım kpssden dolayı yıllarda 5-6 saatten fazla uyumadım. Sabah namazından sonra uyumadım. Ama bebekten sonra sanki fazla uyumaliymisim hissiyatı doğdu, uykumu alamıyorum belki de kan degerlerimden bilmiyorum yani gözümü çok zor açıyorum bu saatlerde. Ama her ne zaman bebeğim 8 ve sonrasında uyandı, gündüz uykuları tam bir felakete dönüştü. Hem uyumaya direndi, hem her uyuyusunda 20-30 dk uyudu. O yüzden mecburen güne erken başlıyoruz
Valla huzursuzluk cook olmadığı için üstüne düşürmüyor doktor sanırım. İnşallah mukus sorunumuzda hallolur zamanla
Bakalım benim bıdık ne zaman oturacak. Bugün yüz üstü yatirdim oynattim biraz. Böyle böyle güçlenecekleer herhalde
Çamaşır sepeti ne kiiizzİnşallah güzelce büyüyecekler. Çok normal hepimiz aynı değiliz ki büyükler olarak bile. Çaktırmadan yüz üstü yatırıyorum ben de. :) şu çamaşır sepeti en iyisi oldu ama
Çamaşır sepeti ne kiiizz
Kız takma bu kadar. Yavaş yavaş olcak iş bu ben pek takmıyorumBen bu gündüz uykusu işini beceremiyorum kızlar ya. Bu gün 7.30da uyandı, bu saate kadar 1.5 saat anca uyudu. Şimdi yine uyuttum, yarım saatte uyanırsa da zorlamayacağım ya. Çocuk uyudu oturdum ağladım sinirimden niye uzun uyumuyor diye. Bizim gece uykumuz iyi ama gündüz uyumuyor. Eğitmenlerle göre benim kızım gündüz 5 saat uyumalı. 5 saat uyusa mümkün değil gece uyumaz herhalde. O uyku tabloları kendimi inanılmaz yetersiz hissettiriyor bana. Çocuğu uyutmaya beceremiyorum, gelişimi eksik mi kalacak diye içime dert oluyor resmen. Bütün uyku eğitmenlerini takipten çıkardım. Bu gündüz uykusu işini de saldım gitti artık. Uyursa uyur, uyumazsa napayım. Zorladıkça daha çok direniyor uykuya.
Ay harika fikirrrÇamaşır sepetine yumuşak battaniyeleri serdim. Arkasına minicik bir yastık. Kızımı da içine oturttum. Önüne de peluş oyuncaklarla destek yaptım mis gibi yumuş yumuş destekli oturmabazen orada kitaplara da bakıyoruz. Hem de benden bağımsız vakit geçirmeyi öğrensin istiyorum biraz. O orada otururken ben de kitap okuyorum yada evi topluyorum gözümün önünde duracağı şekilde. Mis oldu.
Daha atağı bitmedi canım . Ama nasıl ne yapacağımı da bilmiyorumBen de hep erken kalkarım. Dediğin gibi sabah namazından sonra ders çalışmak, işe gitmek, evde işimi yapmak çocukken bile o saatlerde kitap okuyup oyun oynardım. Ama gece çok bölünüyor ya uykumuz. Ondan erken kalkmak çok zorluyor bence. Ki gece geç yatmıyorum.
Uyku eğitimine başlayabildin mi ne yaptınız atak durumunu
Ay harika fikirrrHemen denemek istiyorum
Allah yardımcın olsun atak dönemi gerçekten zor. Ama atak sonrası daha rahatlıyorlar. Zaman içinde uyku saatlerini kendileri bile biliyor. Ben 4 aylıkken bir daha asla aynı hayatım olmayacak zannediyordum. Şimdi 5,5 aylık daha ümitvarım hayata dair :) ek gıda meselesi de çocuğu resmen büyüttü çok garip bir şekilde davranışı, vücudu...Daha atağı bitmedi canım . Ama nasıl ne yapacağımı da bilmiyorumNe eğitmene karar verdim ne de sabrim var mı ona.
Misafir olarak bulunduğunuz yerden yaptırabilirsiniz aşıları, rota zaten özel onda sıkıntı olmaz.Kızlar bu 4. ay aşılarını ve rota 2. dozunu biraz geç yaptırsam sorun olur mu? Ben İstanbul’da mahsur kaldım birazEve dönene kadar da 4,5 aylık olacak o zaman yaptırsam bir şey olur mu sizce yoksa beklemeden burada mı yaptırtsam aşılarını?
TeşekkürlerYa ben bir ara sadece basit karbonhidrat yiyebildim ya mukus oluyordu. Bulgur Pilavı bile dokunuyordu ama garip şekilde poğaça, ekmek, kraker, bisküvi bir şey yapmıyordu.
Diyeceklerim bu kadar.
5ay 20 günlük civarında benimki. Desteksiz devrilip duruyor hala.Kızlar ya bu oturma olayina cok aklim takiliyor. Bebisleriniz kendi oturmuyo di mi dahaa. Benimkinin 5.aya 7gun var ama kucagimda oturuyo arkasina yastik falan koyarsam oturuyo ama böyle destegi cekince dusuyo hemen. Oglumda nasildi unutmusum yaa. Normal di mi.
Bebeyatmazı ne marka aldın orijinal bebeyatmaz mı? Öne doğru nasıl devrildi ki?Bence çok normal canım. 5.5 aylık olacak benimkisi de öyle. Bebe yatmaz aldım ona öne doğru devriliyor. Mama sandalyesinde beline, sırtına battaniye koyuyorum boşluklar kapansın diye. Sağa sola devriliyor yoksa. Bana 4 ay kontrolünde doktor destekli oturabiliyor mu diye sorduğunda evet demiştim, gayet iyi demişti. Bu aylarda desteksiz oturan bebek hiç görmedim.
0-6 ay almalısın diğerleri ağzına büyük gelir şuanda.Kızlar bebişim 5 aylık emzik almayı düşünüyorum daha önce tutmadı ama denemek istiyorum, sizce 0-6 ay mı almalıyım
Benimki de oturtunca azer bülbül gibi titriyorduHic hic sevmiyor yüz üstü durmayı. Bu aralar bide sağa sola kafa salliyo buda endişelendiriyor beni doktora soracagim
Nasıl yani ya. Kim dedi 5 saat uyuması gerekiyor bu ayda diye. Doktorum şuanda gündüz uykusu en fazla 3.5 saat olmalı dedi. Ben öyle yapınca gece uykusu az oluyor siye azaltmaya çalışıyorum bir süredir. Bugün 2.15 uyuttum. Gece uykusu süresine katıyor o eksik kalanı.Ben bu gündüz uykusu işini beceremiyorum kızlar ya. Bu gün 7.30da uyandı, bu saate kadar 1.5 saat anca uyudu. Şimdi yine uyuttum, yarım saatte uyanırsa da zorlamayacağım ya. Çocuk uyudu oturdum ağladım sinirimden niye uzun uyumuyor diye. Bizim gece uykumuz iyi ama gündüz uyumuyor. Eğitmenlerle göre benim kızım gündüz 5 saat uyumalı. 5 saat uyusa mümkün değil gece uyumaz herhalde. O uyku tabloları kendimi inanılmaz yetersiz hissettiriyor bana. Çocuğu uyutmaya beceremiyorum, gelişimi eksik mi kalacak diye içime dert oluyor resmen. Bütün uyku eğitmenlerini takipten çıkardım. Bu gündüz uykusu işini de saldım gitti artık. Uyursa uyur, uyumazsa napayım. Zorladıkça daha çok direniyor uykuya.
Daha atağı bitmedi canım . Ama nasıl ne yapacağımı da bilmiyorumNe eğitmene karar verdim ne de sabrim var mı ona.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?