2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Başın sağolsun canım Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun

Bize doktor 6. aya kadar kundak yapın demişti canım. Ama ben kundaklıyken ters döndüğünü ve kendini kurtarmaya çalıştığını gördüm bir sabah ve ondan itibaren de 4. ayda kundağı bıraktım. Beşikte dönecek yeri pek yok orada dönmüyor gerçi ama yatakta yanımdaysa dönüyor o yüzden korktum ben de.

Ya böyle konuştunuz ya gece çocuğu emzirmeye kalktım bir anda hamileyken gelen kötü bir koku vardı o geldi burnuma. Nasıl korktum anlatamam. Hamilelik çok korkunç geliyor bana :/ Allah isteyen herkese nasip etsin.
Amin amin valla banada arada tiksinti kokular geliyo

Kızlar 5 inci ay kontrolünden geldim bizimki gene 350 gram almış. Doktor normal dedi birde rotanın ikinci dozunu yaptırdık ek gıda için 6 ayda yavaş yavaş başlarsın dedi lıste vercem ona uyarsın dedi

Kızlar 5 inci ay kontrolünden geldim bizimki gene 350 gram almış. Doktor normal dedi birde rotanın ikinci dozunu yaptırdık ek gıda için 6 ayda yavaş yavaş başlarsın dedi lıste vercem ona uyarsın dedi

Doktor normal dediyse, huzursuzluğu da yoksa sıkıntı yok. Yeter ki sağlıkla büyüsün yavrucak

İnan bende cok ama cok Zor o bulantı tıksinti benimde şuan Allah’a emanet gidiyo

Maya bir ilaç söylemişti ya çok bulantı yapıyor diye söyledi eczacı.
O bulantıya da cesaret edemedim.
Ben bulantım, kusmam bitti diye erken doğum yaptığıma bile mutlu oldum o kadar vahimdi

Ya böyle konuştunuz ya gece çocuğu emzirmeye kalktım bir anda hamileyken gelen kötü bir koku vardı o geldi burnuma. Nasıl korktum anlatamam. Hamilelik çok korkunç geliyor bana :/ Allah isteyen herkese nasip etsin.
Valla ben sabah mide ağrısı, gaz sancısıyla uyandım. Zar zor kahvaltı yaptım, onu da geri kustum hep. Hamilelik dönemi gibi hissettim aynı ya, şuan korkuyorum gerçekten. İki üç ay düzenli oldum, bu ay geciktim.

Hamileysende hemen öyle bulantı başlamaz bence rahat ol psikolojik bence

Kizlar normalde bebegim gunde 1 veya 2 gunde 1 yapardi kakasini. Rota aşisi ve demir damlasi basladigimiz gunden itibaren gunde 4 5 kez yapmaya basladi. Doktor normal olabilir dedi. Sizce ne etki etmis olabilir, sizde oldumu bu tarz bir etki. Bu seferde ne zaman yaptigini anlayamiyorum.

Canım demir damlasından dolayı artmıştır muhtemelen. Benim kızda günde bir kez yapıyor mesela, önceden 3-4 günde birdi.

Demir ilacı kabızlık yapıyor, asm nin verdiğini kullanıyorsan değiştir ilacını. Hemşire kabızlık yaparsa farklı bir demir ilacı kullanın demişti. Bu arada Ben demir ilacı kullanmıyorum, test yapıp demir eksikliği gözükmeden vermek istemedim. Mama kullandığımız için onda var. O zaman fazla ve zararlı olabilir. Şimdilik beklemeyw aldım onu. Sadece D vitamini kullanıyorum. Yanlış mı düşünüyorum acaba?

Ya yaptığım kundak yarım ve gevşekti, ince battaniyeyle yapıyordum, sadece uykuda. Ama sonra arkadaş deyince, belki benim kız o yüzden hala dönemiyor dedim onu da bıraktım.

Hayir canim saglik ocaginin verdigi degil.
Aslinda haklisin bende senin gibi dusunuyordum 1 ay erteledim. Sonrasinda bende genel olarak demir eksikligi oldugu icin genetik gecisli olabilir diye 1 ay ertelemeli basladim. Bende mama kullaniyorum ancak mama icerisindeki degerler anne sutu ile olan degerlerle aynidir diye dusunuyorum. Bebege yeterli gelirmi bilemiyorum. Demir eksikligi yasadigim zamanlar vucudumda ki etkisini bildigim icin bana kullanmaj daha mantikli geldi. Ama seninle ayni tereddute bende düstum ve baya - + dusundum.

Ay aman aman değildir inşallah.
Üşütmüşsündür belki.
Bi test mi alsan mı ki

Hamileysende hemen öyle bulantı başlamaz bence rahat ol psikolojik bence

Yaa benim saçma bir şekilde midem bulanıyor kusuyordum. Bulaşık makinesi, buzdolabı ta ilk günlerde bile bulantı yapmıştı. Son 3 hafta kahvaltı da çay içemedim sürekli elimde mide ilacıyla geziyordum. Eşime de diyorum ağır yiyoruz herhalde çok ağrım var. Sigaradan da tiksiniyorum yanımda içme diyordum. Sonra aklıma test yapmak geldi. Öğrendiğimde 5 haftalıktı yani. Hormonlarım değiştiği anda çok kötü haller gelmiş yani başıma. 7.haftadan sonrasını hatırlamak bile istemiyorum. Doğurana kadar...

Biraz önce çok güzel bir hastane çıkışı gördüm. Çok üzüldüm. Asla o hevesle bakamamışım. Doğsun da alınır demişim. O kadar kötüymüşüm şimdi çok daha iyi anlıyorum.

Canım bir hafta daha kullan istersen eğer kabızlığı devam edip onu huzursuz ediyorsa o zaman değiştirirsin. Belki yeni kullandığın için öyle olmuştur

Demir ilacı kabız yada ishal yapabiliyor. Marka farketmeksizin...
Bizim doktorumuz mama içinde önermedi.
"Emzirmeden yada mama vermeden aralık bırak. İrmikli meyveli mama yapıp içinde verebilirsin. Özellikle c vitamini olan meyvelerle verirsen emilimi artar" dedi.

Alerji maması kullanıyorsanız içinde mevcut. Normal mama ise takviye gerekli dedi doktor. Ama herkes kendi doktoruyla görülmeli. Ben veremiyorum aşırı karın ağrısı yapıyor. Çok bağıra bağıra ağlıyor her denediğimde.

Merhaba arkadaşlar bebekleriniz diş çıkarmaya başladı mı benim kız yazık ikisi birden çıkıyor ne yapabilirim daha rahat olsun diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…