2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Arkadaşım aramızda sadece 13 gün varmış, bizim kızın alakası yok böyle şeylerle, acaba gelişimi geri mi kaldı diye endişeleniyorum şimdi sizin hikayeleri okudukça

Benim kızım da 25 Eylül doğumlu. 3-3,5 aylıkken dönmeye başladı çeyrek tur şeklinde. Sonra bıraktı. Şu an dönmüyor mesela. Bir anda güncelleme geliyor. Hiç telaş etme o açıdan.

Canım denediğin meyveleri katabilirsin içine. Sebze püresi de karıştırıyorum ben bazen.birde öyle dene bakalım.

Evde bizim yediğimiz tarhanadan mı versin canım yoksa bebek tarhanaları oluyor onlardan mı ? Birde tarhanada yumurta filan oluyor ya. İçindeki herşeyi deneyip vermek mi lazım ki? Bizde yumurta sarısı 2.gündryiz, sıkıntı yok şimdilik. Tarhana da vereyim diyorum da emin olamadım.

Çekmece savaşları başladı desene. yakında indirir oraların hepsini, sonra topla dur.

A101den aldım canım,150 TL'ye. Uygun fiyatlı birşey aldım, yıkanabilir. Sadece yemek zamanları ve ben iş yaparken oyalansın diye ucuz birşey aldım. Bize yetiyor şuan,daha iyisine ihtiyaç duymadık.

Eklentiler

• IMG_20220316_110708.webp
    7,3 KB · Görüntüleme: 35

Ben de böyle bir şey alayım diyorum. Memnunsan tamamdır :)

Tarhanayı bu sene kayınvalidem yaptı inan içinde ne var bilmiyorum. Yoğurt, kapıya biber falan var. Normalde çok acı yapardı. Bu sene ek gıdada kullanırız diye acısız yapmış. Yumurta var mı bilmiyorum ama sizinkinde varsa yumurta deneyiminden sonra ver istersen.
Ben çünkü yumurtayı ilk zamanlar denedim herşeyi düşünmeden rahat denetebilmek için :)

Açıkçası öyle özel şeyler almak istemedim. Ama tarhanayı kavurarak pişiriyorum öyle direk suya atmadım.
Az büyüsün sebzeli erişte kestireceğim. Pratik ve besleyici olsun diye.
Şu an temelde dikkat ettiğim tuz, şeker. Minik kaçamak olursa ona bile müdahale etmemeye karar verdim. Anneanne, babaanne evinde tadımlık bakabilir.
Bazen kendi yemeğimizden ayırıyorum o zaman ek tuz koymuyorum, salçanın tuzu oluyor sadece. Salçayı da olabildiğince az koyuyorum.
Her meyveyi de vermiyorum. (portakalı, mandalinayı seneye sonbahara bıraktım asit oranı çok yüksek olduğu için)
Yoğurtla, peyniri ona özel yapıyorum.
Yumurtayı zaten organik alıyorduk.
Çok rahat gibi görünüyorum burdan bakınca ama besleyiciliği yüksek ve lezzetli olsun istiyorum. Yemek yemeyi sevsin.

Geçen 3 kere çektirdiğimiz kuzu kıymaya, minik bir soğan, az patates, az havuç, ince bulgur ve nane. Yaz olsaydı patates-havuç yerine kabak, domates, kapya biber koyardım. Bu şekilde dolma içi gibi yapıp tencerede ara ara karıştırarak pişirdim. Bir kısmını buzluğa kaldırdım.
Güzel oldu. :) birazdan uyanınca yine yedireceğim.

Kızlar kullandığınız bestıron demir damlası bu mu? Eczaneden aldım ama emin olamadım . Danışmak istedim sizlere

Canım yere sağlam basıyor mu? Mama sandalyesiyle çok düşüyor çocuklar. Eğer devrilecek gibiyse, bir şekilde ayaklarını sıkıştır masaya filan

Doktor tavsiyesiyle mi aldınız? Üzerinde 4 10 yaş kullanımı uygundur yazıyor. Dikkatinizi çekti mi? O yüzden kararsız kaldım acaba doğru mu aldım diye.
Evet dr önerisi ile aldık d vitte aynı şekilde 1,4 arası yazıyor bu tarz ürünleriin onay alabilmesi için bu şekilde yazıyorlar diye okumuştum

Yaramazlık yapıyor resmen şaşırıp kalıyorum haline. Gere yarısı gülüyor uynadırıyor beni, oyun istiyor sanki hiç minik bebek olmamış o günler rüyaymış gibi
Arkadaşım aramızda sadece 13 gün varmış, bizim kızın alakası yok böyle şeylerle, acaba gelişimi geri mi kaldı diye endişeleniyorum şimdi sizin hikayeleri okudukça
Hiç geri kalmadın biranda başladı benim oğlan. Bende şaşırıyordum hatta herkesin bebeği döndü benim eşşek dönmüyor diye. Dün fırıl fırıl dönüyordu bugün asla yeltenmiyor bile mesela biranda yapmaya başladı hareketleri.Ben bile şaşkınlığı içerisindeyim.
Benim kızım da 25 Eylül doğumlu. 3-3,5 aylıkken dönmeye başladı çeyrek tur şeklinde. Sonra bıraktı. Şu an dönmüyor mesela. Bir anda güncelleme geliyor. Hiç telaş etme o açıdan.
Aynen dediğin gibi oldu. Biranda başladı hareketleri. 5 gün babası yoktu yanımızda. Görünce o bile şaşırdı ne olmuş bu çocuğa diye resmen yaramazlık yapıyor.

Canım denediğin meyveleri katabilirsin içine. Sebze püresi de karıştırıyorum ben bazen.birde öyle dene bakalım.
Elmayla karıştırıp verdiğimde maşallah hepsini bitiryor, sade yoğurt olarak da tüketmesini isterdim. Belki ilerde alışır. Hergün sadede vermeye çalışıyorum. Bu arada sen hangi süttwn yapıyorsun. Ben bim in altın sütüyle yapıyorum güzel oluyor.

Ya ben bugün bir şey yaptım. :)
Karnabahar kızartacaktım.
Haşladıklarımdan kızıma da iki çay kaşığı tadına baktırdım. Garip bir şekilde sevdi maşallah diyeyim :)
Gazdan dolayı 8.ayda verebilirsiniz diyorlardı. Nasılsa gaz damlası veriyorum diye verdim

İyice haşlayınca gazı gidiyormuş sanırım ya, birşey olmaz bence . Damla da içiyormuş hem şifa olsun maşallah

Ara sıra sunarsın sadece yoğurdu, alışır inşallah canım.

Ben onunla da yaptım. En son şoktan aldım kırmızı Kapaklı plastik şişede. Yağlı süt bakraçlık yazıyordu. En beğendiğim o oldu. Çok güzel, taptatlı oldu resmen. Onu da denemeni öneririm canım.

Kızlar imdat! Ek gıda konusunda bir adim ilerleyemedim resmen. Hicbir seyi sevmiyor istemiyor

Kızlar benim bebek 4 ay kontrolünde baş çevresi 45 cm dedi doktoru degıstık dün başka doktor 5 ay kontrolünde oda 45 dedi dün 5 ay 8 günluktu anlamadım neden böyle oldu sizde durumlar nasıl

Kızlar benim bebek 4 ay kontrolünde baş çevresi 45 cm dedi doktoru degıstık dün başka doktor 5 ay kontrolünde oda 45 dedi dün 5 ay 8 günluktu anlamadım neden böyle oldu sizde durumlar nasıl
4 ayda kontrolünde 41 bucuktu
5 gün sonra bes aylk olcak bilmiyorm şuanda

Kızlar ekgıdaya tam olarak kac günlükken basladınz
Çok farklı görüşler var bu konuda
Kimi uzman 180 günü tamamlamalı diyor
Kimisi daha erken olursa besinleri daha çok sever hem alerji riski olmaz diyor
Bilemedim ben muallaktaym
Sizler kac gunlukken basladınız ve ocean microfer veren varmı bebeğine ??

Bende endişe ediyordum ama bizim çocuk doktoruda henüz önermedi, şuan ihtiyacı olmadığnı söyledi. 6.ay kontrolüne kadar bekleyeceğim.
Emziren anne demir ilacı kullandıysa evet gerek yok ama kullanmadıysa bebekte de annede de eksiklik oluyo o yuzden gerekli oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…