2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Mama veriyorsan demire gerek yk dediğin gbi mama da var
Ama anne sütünde anne demir ilacı kullanmıyorsa annenede bebektede eksiklik oluho malesef

Kızlar imdat! Ek gıda konusunda bir adim ilerleyemedim resmen. Hicbir seyi sevmiyor istemiyor

Biraz bekle sabret. Belki hazır değildir.
Daha 6 aylık olmadı değil mi?
Yiyeceklerin formunu değiştirsen... Benimki normal püreleri hiç sevmedi.
Kendi yediğimiz şekilde verince onları sevdi.

Son düzenleme:

25 Eylül doğumlu, 19 Şubatta başlamışız. :)
Osman Gönülal bir canlı yayınında çocuğun dik durabilmesi ve sofraya karşı hevesli olması önemli diyordu.
Doktorumuz da başlayabilirsin deyince erken başladık.
Reflü var kızım da, o yüzden erken başlamayı önerdi. Gerçekten faydasını da gördük.
Ocean aldım ama kızım da çok ağrı yaptı.
Bestiron da yaptı.
Biraz daha dursun tekrar başlayacağım.
Oceandan devam edeceğim.

cevap için çok teşekkür ederim
Kızın kac kg ve ocean kac damla verdin

BiZim çocuk doktoru 6 ayda başla dedi . Ocean yarın alcam. Henüz denemedik

Biraz bekle sabret. Belki hazır değildir.
Daha 6 aylık olmadı değil mi?
Yiyeceklerin formunu değiştirsen... Benimki normal püreleri hiç sevmedi.
Kendi yediğimiz şekilde verince onları sevdi.
5 ayina 1gun var daha. Erken geçelim ek gıdaya dedi diye başlattım. Hazır değildir belkide dediğin gibi

Canım yere sağlam basıyor mu? Mama sandalyesiyle çok düşüyor çocuklar. Eğer devrilecek gibiyse, bir şekilde ayaklarını sıkıştır masaya filan
Sağlam basıyor ama dikkat ediyorum yine de canım. Dediğin gibi düşme çok yaşanıyor, her ihtimali düşünmek lazım Allah korusun

5 ayina 1gun var daha. Erken geçelim ek gıdaya dedi diye başlattım. Hazır değildir belkide dediğin gibi

Ben de erken geçtim biliyorsun. Bizim ki sofraya çok hevesliydi. Doktor da izin verince hiç vakit kaybetmedim :)
Ama hevesi yoksa bekle. Boş yere yemek yemekten soğumasın. Senelerce yemek yemeyi sevmedim. Annem şu vitaminli ondan ye derdi yemeğe ilaç gözüyle bakardım. Şimdi kızım ek gıdaya geçtiğinde annem bir iki şey yap dedi. Kendim sevmem onları çocuğa niye yapayım dedim meğerse bebekken de tükürürmüşüm
Hazır bulunuşluk çok önemli.
Özellikle sofrada biz yanımızda oturtuyorduk ana kucağında.
Yemek yemeyi sevsin istedim hep.

Benim ona hazirladiklarimi yyemiyor. Ama bizim yedigimiz patates kizartmasindan.verdim elimle ezerek bayildi

Benim ona hazirladiklarimi yyemiyor. Ama bizim yedigimiz patates kizartmasindan.verdim elimle ezerek bayildi

Şöyle ki benim kızım da patates püresi yemedi. Havuç püresi tükürdü. Onları normal yemek formatında verince yiyor ama. Patates yemeğini çatalı arkasıyla azıcık ezip verdim öyle yedi. :)

Benim doktorum kevser beşbenli ataşehir medicana hastanesinde. Güveniyorum kadına çok rahat birisi, rahatlatıyor insanı. Alerji gelişme olasılığını azaltıyor diye 5. Ayda tadımlara başlattı.
1çay kaş
1tatkı kaş
1 çorba kaş şeklinde ilerlememi söyledi. Ben arada bi tık fazla veriyorum.
Glutenle tanıştırmamı, böylece çölyak olma olasılığının bile azaldığını söyledi. Ek gıdayla alakalı son güncellenen bilgilerin böyle olduğunu söyledi.
Acaba ağrısı felan mı var? Mamayı çay bardağında içirmeyi de deneyebilirsin.

zeynones bebeklerin böbrekleri tuzu atamıyor vücuttan 1 yaşına kadar. Tuza dikkat etmeni öneririm. Salçalarda bile tuz oluyor.

Çay bardağıylada verdim tükürüyo beyfendi

zeynones bebeklerin böbrekleri tuzu atamıyor vücuttan 1 yaşına kadar. Tuza dikkat etmeni öneririm. Salçalarda bile tuz oluyor.

Genel itibariyle dikkat ediyorum.
Onun için yemeği ayırdığımda tuz atmıyorum, salçayı da çok çok nadir ve az kullanıyorum.
Hiç mi atamıyor böbrekleri diyeceğim klasik bir Türk söylemi olarak

Alerji belirtilerine rastladın mı hiç?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…