2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Merhaba canım
Haslanmıs patates haslanmış kereviz olgunlasmıs avokado yeşil kabak yoğurt yumurta sarısı ev yapımı lor peyniri bal kabağı brokoli seklnde devam edebilirsin fikir olsun

laktoz şüt şekeri demek
Tüm süt içeren besinlerde laktoz var demektir. Eser miktarda süt varsa bile tüketmemek gerek
Sonra gececekzaten merwk etme

Valla acıkcası bebeğim on günlükten beri on kere flan misafir çağırdım ben de kendime inanamıyorum bebeğim şuan bes aylık . İlk çocuğmda ilk kes 6 aylıkken çağırmıştım ama aşırı zordu ve yarım yamalak yaptm herseyi
Zaman gectkce yas ilerledikçe tecrübe kazanıyor insan bunu farkettm ve daha kolay geliyor

Benimde her ikisindede baya geldi . Sağolsun bazıları. Gelmeden hediyesini kapıda verdı hemen

alemsin yaaa burda senin kadar kimse misafir ağırlamamıştır

Smjj bir de sana gelmek isteyenler gerçekten kendilerini ağırlatmaya geliyorlar.

Bana gelen oldu da öyle hep ikramlarını alıp geldiler

Bir ara kayınvalidem şehir dışındaydı kayınbabam akşam yemeklerine bize geldi, makarnaysa makarna çorbaysa çorba yedi. arada sağolsun pide falan yaptırdı da yemek gördük

Normalde yemek yapmayı, misafir ağırlamayı çok severim ama şu an o vaktimiz değil kesinlikle. Misafirden daha çok ilgi bekleyen birisi var.

Kızlar biz de bugün kontrole gittik. Doktor demir damlası vermeyeceğini söyledi, ek gıdaya geçince meyve ile bu ihtiyacını karşılayacakmışız. Ek gıdaya da 6. aydan önce başlamayacakmışız, ne kadar geç olursa besin alerjisi o kadar az olur dedi. Ek gıda için de içinde tariflerin filan olduğu uzun bir yazı verdi bize isteyen olursa paylaşırım.

Yalnız bebem bu ay da yarım kg filan almış sadece ama doktor yine de mamaya başlatmadı. 4,5 aylık 7 kilo 70 cm’iz şu an, ben yine arada mama versem mi acaba ne dersiniz?

Uyku konusunda bizi şu şekilde yönlendirdi:

Sabah 8-8:30 da güne başlangıç
Gün içinde artık az ya da çok keyfi nasıl isterse o kadar uyku
17:00-20:00 arası çocuğu asla uyutmuyoruz
20:00 den sonra banyo, masaj, emzirme şeklinde uykuya geçiş. Uyumak istemezse bile asla ışıklı, tv nin açık olduğu odaya çıkarmıyoruz.

Yine haber ediyorlar Eşimin bir yengesi var hanfendi çat kapı geliyor öyle sinir oluyorumki
Yeni doğum yaptığımda kayınvalidem her gün çat kapı geliyor diye tuvalete girip ağlıyordum aklıma o geldi Ay kim olursa olsun çat kapı diyince tüylerim diken diken oluyor

Öğlen daha iyi gerçekten ya ama çalışıyorlar falan diye olmuyor ne yapıp edip haftasonu öğlen halletmeliyim o zaman bende bu işi. İnsan çocuğu olmadan anlamıyormuş akşamların uyku saatlerinin önemini

Ben kimseyi kabul etmiyorum canım. Gerçekten kimseyle uğraşamam, kendime bakamıyorum. Ayrıca korona var, ondan dolayı da istemiyorum .
Gerçekten kimseyle uğraşamam kendime bakamıyorum kısmı çok doğru ya ne zaman alışacağız bakalım bu tempolara.. bende covid dolayısıyla birçok kişiyi geri çevirdim ama şuan çeviremeyeceğim bir durumdayım artık

Çocuğu üstüne atabileceğimiz misafirler kabul edilebilir tabi biraz ay herkese de vermeye kıyılmıyo ya minnoşlar

Valla cok doğru bir tanesi eli dolu gelmemiştir

Ederler inşallah yardım ya zaten gelmek isteyenler hep şu eş arkadaş akrabaları üstümüze baskı oluşturanlar sağolsunlar eşlere kolay geldiği için misafir

Kesinlikle insan tecrübeleniyor hızlanıyor heralde. Şuan çocuksuzken zor gelen bütün ev işlerini oğlum uyurken 30 dk da yetiştiriyorum mecbur

Yerinde olsam başlamam canım. Yarım kilo normal artık diye düşünüyorum ya, her ay bir kilo alsa obez olmazlar mi sence de
Ek gıda konusundaki yazıyı paylaşırsan çok sevinirim bu arada .

Uyku konusunda da bu bize hiç uymuyor, çünkü güne çoktan 7de başlamış oluyoruz genelde en geç. 8.30da ilk uykusuna yatmış oluyor hatta sizin kalkış saatinizde gündüz uykularını hiç kafama takmıyorum artık ve inanılmaz huzurluyum. Bebeğim de farkettim ki bu şekilde çok daha mutlu. Yarım saat sonra uyandi mi mesela, bakıyorum uykusu çok varsa az daha uyutmayi deniyorum. Bakıyorum çok mutlu uyanmış , gel annecim diyorum alıyorum normal hayatımıza dönüyoruz ay az uyudu, ay gelişimi eksik kalacak vs artık pek umrumda değil. Elbette uzun uzun uyumasını isterim ama olmuyorsa da hayırlısı. Akşam da kimi zaman 7.30 da kimi zaman 8 de kimi zaman 8.30 da uyutuyorum. 7.30da uyumadı diye stres olurdum ay saati kaçıyor diye şimdi kendime gülüyorum ya ne dert etmişim şu uyku konusunu. Şimdi tek dert ettiğim gece çok uyanmasın ki ben de uykumu alayım, bebeğimle gündüz güzel ilgilenebileyim.

Ay ne bileyim yaaa doktor gram/gün hesabı yapıyor, ona göre biraz azmış ama o da çok dert etmedi

Ben uyku konusunu oldu bitti dert etmedim canım ennnnn güzelini yapıyorsun şu an. Biz de 6 gibi kıpırdanıyoruz ama emzirince geri uyuyor, 8 buçuk 9 gibi uyanıyor.

Aslında annemlere gitmeden önce çok güzeldi, çocuk saat gibiydi uykuları çok düzenliydi. Ben evden çalışıyorum şu an, hazır bakan var rahat çalışayım diye hep anneme uyutturdum çocuğu orada ve doğal olarak da cozuttu. Annem de yok seste de uyusun yok şöyle de uyusun diye diye çocuğu salonda gürültüde ışıkta uyuttu hep, o yüzden akşam uykuları aşırı etkilendi çok geç saatlere çekildi. 1 haftadır evdeyiz ve bunun ceremesini çekiyorum şimdi İnşallah benimki de normale döner yakında, ay gerçekten bu uyku konusu insanı en zorlayanlardan biriymiş.

Selam kızlar canım çok sıkkın. Bugün kontrolümüz vardi, tamda evde olctugum gibi 200gram almış. Hala persentilde oldugu icin ekstra bir şeye gerek yok bol bol emzirmeye devam dedi. Ne yapsam bilmiyorum

Peki genel bir huzursuzluğu var mı?
Başka bir doktorla da görüş istersen. Alerjik durumu da var o sebeple bir şey diyemiyorum. Ben olsam sanırım günde bir kez de olsa formül mama takviyesi verirdim sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…