Merhaba canımSelam kızlar ek gıda tadımlarına başlayan, mama sandalyesi alan var mı? Ne tercih ettiniz? Nasıl bi yol izliyorsunuz? Ben kiwi koala yı almayı düşünüyorum kullananlar memnun mu yazabilir mi? Bi de bebegim laktoz intoleransı gösteriyor. Nelere dikkat edeyim? Havuç püresi yle tadım yaptık elma püresi yle tadım yaptık tat lı patatesle yaptık cok şükür sorun cıkmadı hiç. Bunlar hariç ne verebilirim?
laktoz şüt şekeri demekTeşekkür ederim kısa Bi özet geçeyim o zmaan. Kızımın cok şükür hiç kabız ishal oldugunu görmedik küçükken her bebek gibi gaz sorunu dışında bişry de olmadı. 3 aydan itibaren ara ara zorlanma gürültülü kaka ve yeşile yakın mukuslu kaka yapıyodu. Takip ettim araştırdım şüphelendim. Sonra süt ürününü kestim 2 hafta kadr hiç sorun kalmadı. Sonra ufaktan peynir yemeye başladım kahvaltıda. Tekrar mukuslandı kakası. Dr a gittik şüphem dogruymuş ama öyle büyük Bi boyutta diğer belirtiler yok cok şükür ishal kanlı kaka vs yok. Hafif düzeyde. Sütlü bişry yersem kokulu ve mukuslu yapıyor sadece. Merak ettiğim süt hariç nelerde laktoz var. Malum ek gıdaya geçicez nasıl bi yol izlemem gerekiyo
Valla acıkcası bebeğim on günlükten beri on kere flan misafir çağırdımKızlar merak ettiğim bir şey var. Misafir ağırlama vs gibi konularda napıyorsunuz bir ben miyim hala buna cesaret edemeyenyani tabiki yakın aile , arkadaş değil konu. Mesela eşimin halası yeni evlendi ve eşiyle bize gelmek istiyor. İlk defa gelecekler ağırlamak lazım diye düşünüyorum. Ama bizim oğlan saat 7 oldu mu uyku mızmızlıkları bir başlıyor 1-1buçuk saat boyunca uyutana kadar anne baba ikimiz de pert oluyoruz e bu esnada bu saatlerde evdeki misafir ne yapacak diye düşünmeden edemiyorum. Hazırlık kısmını geçtim artık
Benimde her ikisindede baya geldi . Sağolsun bazıları. Gelmeden hediyesini kapıda verdı hemenValla acıkcası bebeğim on günlükten beri on kere flan misafir çağırdımben de kendime inanamıyorum bebeğim şuan bes aylık . İlk çocuğmda ilk kes 6 aylıkken çağırmıştım ama aşırı zordu ve yarım yamalak yaptm herseyi
Zaman gectkce yas ilerledikçe tecrübe kazanıyor insan bunu farkettm ve daha kolay geliyor
Kız hiçmi kimseyi kabul etmedin
alemsin yaaa burda senin kadar kimse misafir ağırlamamıştır
Yeni doğum yaptığımda kayınvalidem her gün çat kapı geliyor diye tuvalete girip ağlıyordum aklıma o geldiYine haber ediyorlar Eşimin bir yengesi var hanfendi çat kapı geliyor öyle sinir oluyorumki
Kedilervekitaplar nasılsın canım epeydir görmüyorum sanki iyi misin
İyiyim kızlar teşekkür ederimHeya kayboldu
Öğlen daha iyi gerçekten ya ama çalışıyorlar falan diye olmuyorAy aynı valla aynııı. Uykuya geçişi nasıl kaos benim oğlanın da. Emme problemi var açlıktan ölüyor da inat ediyor emmiyor. Çığlık kıyamet. Sabaha kadar 100 kere kalkıyor bu bikaç gündür. Göğsümün ucu yara oldu benim de
Ben bir kere misafir ağırladım. Akşam benim oğlum da huysuzlandığı için öğlen yemeğine çağırdım arkadaşlarımı. Hazırlığımın yarısını yapmıştım, valla masamı bile önceki akşamdan kurmuştum. Onlar bebeğe baktı gerisini tamamladım. Oturdular akşam 7 de gittiler sağolsunlar.
Gerçekten kimseyle uğraşamam kendime bakamıyorum kısmı çok doğru yaBen kimseyi kabul etmiyorum canım. Gerçekten kimseyle uğraşamam, kendime bakamıyorum. Ayrıca korona var, ondan dolayı da istemiyorum .
Çocuğu üstüne atabileceğimiz misafirler kabul edilebilir tabi birazArkadaşlarım geldi, eşimin bir kaç akrabası geldi. Çocuğu üstlerine fırlattımama asla eskisi gibi hizmet edemiyor insan. Çünkü emmek istiyor yarım bırakıyorsun gidiyorsun.
Mesela eşimin abisi, kuzenleri çocuğu çok severler bizim yüz saatte uyutamadığımız çocuğu uyutuyorlar :) o yüzden hiç kötü bir fikir değil onların gelmesi.
Arkadaşlarıma gelince birbirimize gittiğimizde yükümüz minimumdur. Hazırlığı herkes evden alır gelir.
Valla inanırmısın bütün gün bunu düşündüm. Salaklıgıma yandım durdumalemsin yaaa burda senin kadar kimse misafir ağırlamamıştır
Valla cok doğru bir tanesi eli dolu gelmemiştirSmjj bir de sana gelmek isteyenler gerçekten kendilerini ağırlatmaya geliyorlar.
Bana gelen oldu da öyle hep ikramlarını alıp geldiler
Bir ara kayınvalidem şehir dışındaydı kayınbabam akşam yemeklerine bize geldi, makarnaysa makarna çorbaysa çorba yedi. arada sağolsun pide falan yaptırdı da yemek gördük
Normalde yemek yapmayı, misafir ağırlamayı çok severim ama şu an o vaktimiz değil kesinlikle. Misafirden daha çok ilgi bekleyen birisi var.
Ederler inşallah yardım yaBana da bu haftasonu misafir gelecek, hem de çocuklu ama hiç istemiyorum gelmelerini. Tanımıyorum da bir de, eşimin arkadaşları ve eşleri. Otuz kere reddettim bu zamana kadar ama eşim çok ısrar ettiği için kabul etmek zorunda kaldım. Neymiş ayıp oluyormuş insanlara, bana ne olduğunu soran yok tabii. Kendi arkadaşlarım olsa daha rahat olurdum hizmet beklemez bana yardım bile ederlerdi ama şimdi nasıl olacak bilmiyorum
Kesinlikle insan tecrübeleniyor hızlanıyor heralde. Şuan çocuksuzken zor gelen bütün ev işlerini oğlum uyurken 30 dk da yetiştiriyorum mecburValla acıkcası bebeğim on günlükten beri on kere flan misafir çağırdımben de kendime inanamıyorum bebeğim şuan bes aylık . İlk çocuğmda ilk kes 6 aylıkken çağırmıştım ama aşırı zordu ve yarım yamalak yaptm herseyi
Zaman gectkce yas ilerledikçe tecrübe kazanıyor insan bunu farkettm ve daha kolay geliyor
Yerinde olsam başlamam canım. Yarım kilo normal artık diye düşünüyorum ya, her ay bir kilo alsa obez olmazlar mi sence deKızlar biz de bugün kontrole gittik. Doktor demir damlası vermeyeceğini söyledi, ek gıdaya geçince meyve ile bu ihtiyacını karşılayacakmışız. Ek gıdaya da 6. aydan önce başlamayacakmışız, ne kadar geç olursa besin alerjisi o kadar az olur dedi. Ek gıda için de içinde tariflerin filan olduğu uzun bir yazı verdi bize isteyen olursa paylaşırım.
Yalnız bebem bu ay da yarım kg filan almış sadece ama doktor yine de mamaya başlatmadı. 4,5 aylık 7 kilo 70 cm’iz şu an, ben yine arada mama versem mi acaba ne dersiniz?
Uyku konusunda bizi şu şekilde yönlendirdi:
Sabah 8-8:30 da güne başlangıç
Gün içinde artık az ya da çok keyfi nasıl isterse o kadar uyku
17:00-20:00 arası çocuğu asla uyutmuyoruz
20:00 den sonra banyo, masaj, emzirme şeklinde uykuya geçiş. Uyumak istemezse bile asla ışıklı, tv nin açık olduğu odaya çıkarmıyoruz.
Ay ne bileyim yaaa doktor gram/gün hesabı yapıyor, ona göre biraz azmış ama o da çok dert etmediYerinde olsam başlamam canım. Yarım kilo normal artık diye düşünüyorum ya, her ay bir kilo alsa obez olmazlar mi sence de
Ek gıda konusundaki yazıyı paylaşırsan çok sevinirim bu arada .
Uyku konusunda da bu bize hiç uymuyor, çünkü güne çoktan 7de başlamış oluyoruz genelde en geç. 8.30da ilk uykusuna yatmış oluyor hatta sizin kalkış saatinizdegündüz uykularını hiç kafama takmıyorum artık ve inanılmaz huzurluyum. Bebeğim de farkettim ki bu şekilde çok daha mutlu. Yarım saat sonra uyandi mi mesela, bakıyorum uykusu çok varsa az daha uyutmayi deniyorum. Bakıyorum çok mutlu uyanmış , gel annecim diyorum alıyorum normal hayatımıza dönüyoruz ay az uyudu, ay gelişimi eksik kalacak vs artık pek umrumda değil. Elbette uzun uzun uyumasını isterim ama olmuyorsa da hayırlısı. Akşam da kimi zaman 7.30 da kimi zaman 8 de kimi zaman 8.30 da uyutuyorum. 7.30da uyumadı diye stres olurdum ay saati kaçıyor diye şimdi kendime gülüyorum ya ne dert etmişim şu uyku konusunu. Şimdi tek dert ettiğim gece çok uyanmasın ki ben de uykumu alayım, bebeğimle gündüz güzel ilgilenebileyim.
Selam kızlar canım çok sıkkın. Bugün kontrolümüz vardi, tamda evde olctugum gibi 200gram almış. Hala persentilde oldugu icin ekstra bir şeye gerek yok bol bol emzirmeye devam dedi. Ne yapsam bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?