2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Çocuğu üstüne atabileceğimiz misafirler kabul edilebilir tabi biraz ay herkese de vermeye kıyılmıyo ya minnoşlar

Misafir dediğimiz de bir arkadaşlarım geldi. Annemler, kayınvalidemler en uzaktan gelen de eşimin kuzeni. Kızım da ona bayılıyor.
İlk kez bu hafta bir grup arkadaşımız gelecek. Bir kısmı ilk kez yüzyüze görüşeceğim insanlar. Onlar bile sakın ikram hazırlama biz ayarlarız dediler. :)
Valla cok doğru bir tanesi eli dolu gelmemiştir

Bazen umursamamak lazım işte. Yoksa iyice tepene çıkıyorlar. Geldiklerinde uyutacağım çocuğu deyip geçmek lazım belki de.

Hunili analar :)
Bugünler de geçecek inşallah. Yolu yarıladık resmen 6 aylık oldular.

Ek gıdayla ilgili olan listeyi ben istiyorum rica etsem paylaşabilir misin bizimle de

Selam kızlar canım çok sıkkın. Bugün kontrolümüz vardi, tamda evde olctugum gibi 200gram almış. Hala persentilde oldugu icin ekstra bir şeye gerek yok bol bol emzirmeye devam dedi. Ne yapsam bilmiyorum
Canım acaba başka bir doktora mı gitsen? 200gr biraz fazla az geldi bana

Selam kızlar canım çok sıkkın. Bugün kontrolümüz vardi, tamda evde olctugum gibi 200gram almış. Hala persentilde oldugu icin ekstra bir şeye gerek yok bol bol emzirmeye devam dedi. Ne yapsam bilmiyorum
Kilosu boyunu merak ettim ya. Benim oğlan da 300 gram almıştı 5. Ay kontrolünde. Doktor sıkıntı değil emzirmeye devam dedi.

Yalnız boyu kilosu fazlasıyla güzel maşşallah. Artık az kilo alıcak normal olarak, bence mama vermemelisin.

Ben çözümü buldumm. Günlük dışarı çıkartıp hava aldırmalısın. Hiç olmazsa giydir balkona çıkart ama dışarıda gezince modu değişiyor sakinleşiyor benim oğlan. Haftasonu hava buzz gibiydi. Evde baş edemedim ağlamasına,havaya rağmen sardım lahana gibi çıkarttım. Çocuk oldu bi pamukk.
Valla inanırmısın bütün gün bunu düşündüm. Salaklıgıma yandım durdum
Geç olsun da güç olmasın valla sıkma canını. Zararın neresinden dönersen kardır.

Peki genel bir huzursuzluğu var mı?
Başka bir doktorla da görüş istersen. Alerjik durumu da var o sebeple bir şey diyemiyorum. Ben olsam sanırım günde bir kez de olsa formül mama takviyesi verirdim sanırım.
Evet başka bir doktorla görüşeceğim
Canım acaba başka bir doktora mı gitsen? 200gr biraz fazla az geldi bana
Evet canim başka bir doktora daha gideceğim. Genel olarakta rahatsızlık olarak bir huzursuzlugu yok cok şükür. Kucagimdayken sıkıntı yok. Ama uykuda çok sıkıntı yaşıyoruz
64 cm boyu banada kisa geliyor. Bir baska doktorada gideceğim

Valla gündüz uykusu işini saldığımdan beri bende çok rahatım canım. Psikolojik olarak inanılmaz rahatladım. Dediğin gibi çok uykusu varsa uykuya geri döndürüyorum, yoksa ve mutluysa alıyorum beşikten. Çocukta huzura kavuştu bende. Daha verimli geçmeye başladı gündüzlerimiz. Gece bu ara sık uyanır oldu ama onu da atağa bağlıyorum artık.
Daha dün düşünüyordum , bu eve ilk geldiği günü hatırlıyorum dün gibi. Şimdi 6 aylık olmuş, şaka gibi geliyor valla.
Bizde hemen hemen her gün çıkıyoruz canım. Dışarıyı çok seviyor, heryeri gözleri kocaman izliyor. Çok soğuk olduğu zaman çıkaramıyorum ama genelde çıkıyoruz . Gelişimi için de iyi olur diye düşünüyorum temiz havayı.

Kız mı erkek mi bebeğin? Kız bebekse persentil tablosunun ortasında oluyor, erkekse alt sınırında. Ama tablonun içinde bu boy.

Bizim buralar hala çok soğuk. Çıkarmam mümkün değil gibi neredeyse :/

1,5 karıştı sadece küçücük aniden gelen bir yavru. Hala aşırı duygulanıyorum ben ilk gün aklıma gelince. O anda farketmemiştim de Allah ikimizin de anını bağışlamış o günlerde ah ah...

İlk doğduğu zaman koluma sığıyordu, şimdi kucağıma sığmıyor. Sürünmeye bile başladı, şaka gibi geliyor ya. Kocaman oldular resmen. Zaman öyle çabuk geçiyor ki anlamadım bile.

İlk doğduğu zaman koluma sığıyordu, şimdi kucağıma sığmıyor. Sürünmeye bile başladı, şaka gibi geliyor ya. Kocaman oldular resmen. Zaman öyle çabuk geçiyor ki anlamadım bile.
Emzirirken kucağımıza sığmıyor oluşu çok duygusal geliyor :) hala bebek ama kocaman gibi daha sürünse dönse filan daha da duygulanırım herhalde

Emzirirken kucağımıza sığmıyor oluşu çok duygusal geliyor :) hala bebek ama kocaman gibi daha sürünse dönse filan daha da duygulanırım herhalde
Benimki solucan gibi sürünüyor şimdi. Bazen kafasını tutamıyor ağzını yüzünü yere vuruyor , ağlıyor. Bende onla beraber ağlıyorum.öyle içli ağlıyor ki dayanamıyorum. Sonra bana bakıp gülmeye başlıyor

Kuzum bebeğim kız 5ay 5gunluk 64 cm. Boy ve kilo orantisiyla doktor dun %76lik dilimde olduğunu soyledi
Oh oh çok güzel. Biz çok kafamıza takıyoruz bu kilo işini bence. Bende 300 gr alınca aşırı üzülmüştüm. Bu ay biraz almış kilo ek gıda sayesinde sevindim ama aslında çok gereksiz hisler bunlar. Eskiden böyle tartılmıyordu bebekler, anneler mutşu bebekler mutlu
Ben az kilo alınca sürekli emzirmeye çalıştım bebeğim aşırı mutsuzdu, sonra bıraktım çok şülür o hissi.

Ya anneme sordum kızım sen kendini incitmemek için dönmezdin bile, çok keyfine düşkündün dedi. Benim bebek de aynısı

Ay benim bebek hiç kımraşmıyor poposu yere değerse hemen ağlıyor . Geçen mama sandalyesine tahta kaşık koydum kendı uzansın. Alsın diye benimki napsa ağzını uzatmış ağzına direk almak için hiç zahmet edip elleri kullanmak yok

Ellerini kullanması için bebeklerin teşvik edilmesi gerektiğini söylüyorlar. Ben sürekli ellerini uzatması için oyunlar oynadım, çok şükür ellerini güzel kullanıyor.
Dün yere bıraktım oyuna daldı diye çıktım odadan kapıdan sonra bi baktım yerde dönüp duruyor. Ben geldim gene bıraktı dönmeyi, malak gibi yatmaya başladı

Sen yanına uzandığında ellerini göster parmaklarına oyunlar oynat.
Emzirirken onun parmaklarını öp.
Ellerini hatırlat :)
Bir anda tutmaya başladı kızım da.

Reactions: The
Sana çekmiş kız o zaman desene

Maşallah canım evden çalışabilecek zamanı bulabiliyor musun benim annemler de aynı kafada, seste uyuması lazım falan filan muhabbetleri işte hep. Ben buna pek katılmıyorum ama ya bu biraz alışkanlıkla ve karakterle alakalı bir şey. Ben 26 yaşındayım, ben de sesli ortamda uyuyamam. Işıklı ortamda hele uyuyamam yani. Minicik bebekten de bunu beklemiyorum. Bir de ben tüm gün yalnızım ne kadar ses yapabilirim ki işte çocuk haliyle sessizliğe alışıyor.
Ben de kayınvalidemlere gittim haftasonu, evlerinin kapıları falan çok sesli açılıyor, her yer ses yapıyor. Sürekli uyandı. Dediğin gibi uyku konusu gerçekten koca bir kara delik gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…