Çocuğu üstüne atabileceğimiz misafirler kabul edilebilir tabi birazay herkese de vermeye kıyılmıyo ya minnoşlar
Valla cok doğru bir tanesi eli dolu gelmemiştir
İyiyim kızlar teşekkür ederimbenim canavarla uğraşıyorum ne yapayım. İyice dişleri kaşınmaya başladı, onun huzursuzluğu var. Malum 6.ay atağı mı nedir o da geldi üzerine. Kafama huniyi taktım geziyorum evin içinde
Ek gıdayla ilgili olan listeyi ben istiyorum rica etsem paylaşabilir misin bizimle deKızlar biz de bugün kontrole gittik. Doktor demir damlası vermeyeceğini söyledi, ek gıdaya geçince meyve ile bu ihtiyacını karşılayacakmışız. Ek gıdaya da 6. aydan önce başlamayacakmışız, ne kadar geç olursa besin alerjisi o kadar az olur dedi. Ek gıda için de içinde tariflerin filan olduğu uzun bir yazı verdi bize isteyen olursa paylaşırım.
Yalnız bebem bu ay da yarım kg filan almış sadece ama doktor yine de mamaya başlatmadı. 4,5 aylık 7 kilo 70 cm’iz şu an, ben yine arada mama versem mi acaba ne dersiniz?
Uyku konusunda bizi şu şekilde yönlendirdi:
Sabah 8-8:30 da güne başlangıç
Gün içinde artık az ya da çok keyfi nasıl isterse o kadar uyku
17:00-20:00 arası çocuğu asla uyutmuyoruz
20:00 den sonra banyo, masaj, emzirme şeklinde uykuya geçiş. Uyumak istemezse bile asla ışıklı, tv nin açık olduğu odaya çıkarmıyoruz.
Canım acaba başka bir doktora mı gitsen? 200gr biraz fazla az geldi banaSelam kızlar canım çok sıkkın. Bugün kontrolümüz vardi, tamda evde olctugum gibi 200gram almış. Hala persentilde oldugu icin ekstra bir şeye gerek yok bol bol emzirmeye devam dedi. Ne yapsam bilmiyorum
Kilosu boyunu merak ettim ya. Benim oğlan da 300 gram almıştı 5. Ay kontrolünde. Doktor sıkıntı değil emzirmeye devam dedi.Selam kızlar canım çok sıkkın. Bugün kontrolümüz vardi, tamda evde olctugum gibi 200gram almış. Hala persentilde oldugu icin ekstra bir şeye gerek yok bol bol emzirmeye devam dedi. Ne yapsam bilmiyorum
Kızlar biz de bugün kontrole gittik. Doktor demir damlası vermeyeceğini söyledi, ek gıdaya geçince meyve ile bu ihtiyacını karşılayacakmışız. Ek gıdaya da 6. aydan önce başlamayacakmışız, ne kadar geç olursa besin alerjisi o kadar az olur dedi. Ek gıda için de içinde tariflerin filan olduğu uzun bir yazı verdi bize isteyen olursa paylaşırım.
Yalnız bebem bu ay da yarım kg filan almış sadece ama doktor yine de mamaya başlatmadı. 4,5 aylık 7 kilo 70 cm’iz şu an, ben yine arada mama versem mi acaba ne dersiniz?
Uyku konusunda bizi şu şekilde yönlendirdi:
Sabah 8-8:30 da güne başlangıç
Gün içinde artık az ya da çok keyfi nasıl isterse o kadar uyku
17:00-20:00 arası çocuğu asla uyutmuyoruz
20:00 den sonra banyo, masaj, emzirme şeklinde uykuya geçiş. Uyumak istemezse bile asla ışıklı, tv nin açık olduğu odaya çıkarmıyoruz.
Ben çözümü buldumm. Günlük dışarı çıkartıp hava aldırmalısın. Hiç olmazsa giydir balkona çıkart ama dışarıda gezince modu değişiyor sakinleşiyor benim oğlan. Haftasonu hava buzz gibiydi. Evde baş edemedim ağlamasına,havaya rağmen sardım lahana gibi çıkarttım. Çocuk oldu bi pamukk.İyiyim kızlar teşekkür ederimbenim canavarla uğraşıyorum ne yapayım. İyice dişleri kaşınmaya başladı, onun huzursuzluğu var. Malum 6.ay atağı mı nedir o da geldi üzerine. Kafama huniyi taktım geziyorum evin içinde
Geç olsun da güç olmasın valla sıkma canını. Zararın neresinden dönersen kardır.Valla inanırmısın bütün gün bunu düşündüm. Salaklıgıma yandım durdum
Evet başka bir doktorla görüşeceğimPeki genel bir huzursuzluğu var mı?
Başka bir doktorla da görüş istersen. Alerjik durumu da var o sebeple bir şey diyemiyorum. Ben olsam sanırım günde bir kez de olsa formül mama takviyesi verirdim sanırım.
Evet canim başka bir doktora daha gideceğim. Genel olarakta rahatsızlık olarak bir huzursuzlugu yok cok şükür. Kucagimdayken sıkıntı yok. Ama uykuda çok sıkıntı yaşıyoruzCanım acaba başka bir doktora mı gitsen? 200gr biraz fazla az geldi bana
64 cm boyu banada kisa geliyor. Bir baska doktorada gideceğimKilosu boyunu merak ettim ya. Benim oğlan da 300 gram almıştı 5. Ay kontrolünde. Doktor sıkıntı değil emzirmeye devam dedi.
Yalnız boyu kilosu fazlasıyla güzel maşşallah. Artık az kilo alıcak normal olarak, bence mama vermemelisin.
Ben çözümü buldumm. Günlük dışarı çıkartıp hava aldırmalısın. Hiç olmazsa giydir balkona çıkart ama dışarıda gezince modu değişiyor sakinleşiyor benim oğlan. Haftasonu hava buzz gibiydi. Evde baş edemedim ağlamasına,havaya rağmen sardım lahana gibi çıkarttım. Çocuk oldu bi pamukk.
Geç olsun da güç olmasın valla sıkma canını. Zararın neresinden dönersen kardır.
Valla gündüz uykusu işini saldığımdan beri bende çok rahatım canım. Psikolojik olarak inanılmaz rahatladım. Dediğin gibi çok uykusu varsa uykuya geri döndürüyorum, yoksa ve mutluysa alıyorum beşikten. Çocukta huzura kavuştu bende. Daha verimli geçmeye başladı gündüzlerimiz. Gece bu ara sık uyanır oldu ama onu da atağa bağlıyorum artık.Yerinde olsam başlamam canım. Yarım kilo normal artık diye düşünüyorum ya, her ay bir kilo alsa obez olmazlar mi sence de
Ek gıda konusundaki yazıyı paylaşırsan çok sevinirim bu arada .
Uyku konusunda da bu bize hiç uymuyor, çünkü güne çoktan 7de başlamış oluyoruz genelde en geç. 8.30da ilk uykusuna yatmış oluyor hatta sizin kalkış saatinizdegündüz uykularını hiç kafama takmıyorum artık ve inanılmaz huzurluyum. Bebeğim de farkettim ki bu şekilde çok daha mutlu. Yarım saat sonra uyandi mi mesela, bakıyorum uykusu çok varsa az daha uyutmayi deniyorum. Bakıyorum çok mutlu uyanmış , gel annecim diyorum alıyorum normal hayatımıza dönüyoruz ay az uyudu, ay gelişimi eksik kalacak vs artık pek umrumda değil. Elbette uzun uzun uyumasını isterim ama olmuyorsa da hayırlısı. Akşam da kimi zaman 7.30 da kimi zaman 8 de kimi zaman 8.30 da uyutuyorum. 7.30da uyumadı diye stres olurdum ay saati kaçıyor diye şimdi kendime gülüyorum ya ne dert etmişim şu uyku konusunu. Şimdi tek dert ettiğim gece çok uyanmasın ki ben de uykumu alayım, bebeğimle gündüz güzel ilgilenebileyim.
Daha dün düşünüyordum , bu eve ilk geldiği günü hatırlıyorum dün gibi. Şimdi 6 aylık olmuş, şaka gibi geliyor valla.Misafir dediğimiz de bir arkadaşlarım geldi. Annemler, kayınvalidemler en uzaktan gelen de eşimin kuzeni. Kızım da ona bayılıyor.
İlk kez bu hafta bir grup arkadaşımız gelecek. Bir kısmı ilk kez yüzyüze görüşeceğim insanlar. Onlar bile sakın ikram hazırlama biz ayarlarız dediler. :)
Bazen umursamamak lazım işte. Yoksa iyice tepene çıkıyorlar. Geldiklerinde uyutacağım çocuğu deyip geçmek lazım belki de.
Hunili analar :)
Bugünler de geçecek inşallah. Yolu yarıladık resmen 6 aylık oldular.
Bizde hemen hemen her gün çıkıyoruz canım. Dışarıyı çok seviyor, heryeri gözleri kocaman izliyor. Çok soğuk olduğu zaman çıkaramıyorum ama genelde çıkıyoruz . Gelişimi için de iyi olur diye düşünüyorum temiz havayı.Kilosu boyunu merak ettim ya. Benim oğlan da 300 gram almıştı 5. Ay kontrolünde. Doktor sıkıntı değil emzirmeye devam dedi.
Yalnız boyu kilosu fazlasıyla güzel maşşallah. Artık az kilo alıcak normal olarak, bence mama vermemelisin.
Ben çözümü buldumm. Günlük dışarı çıkartıp hava aldırmalısın. Hiç olmazsa giydir balkona çıkart ama dışarıda gezince modu değişiyor sakinleşiyor benim oğlan. Haftasonu hava buzz gibiydi. Evde baş edemedim ağlamasına,havaya rağmen sardım lahana gibi çıkarttım. Çocuk oldu bi pamukk.
Geç olsun da güç olmasın valla sıkma canını. Zararın neresinden dönersen kardır.
Kız mı erkek mi bebeğin? Kız bebekse persentil tablosunun ortasında oluyor, erkekse alt sınırında. Ama tablonun içinde bu boy.Evet başka bir doktorla görüşeceğim
Evet canim başka bir doktora daha gideceğim. Genel olarakta rahatsızlık olarak bir huzursuzlugu yok cok şükür. Kucagimdayken sıkıntı yok. Ama uykuda çok sıkıntı yaşıyoruz
64 cm boyu banada kisa geliyor. Bir baska doktorada gideceğim
Valla gündüz uykusu işini saldığımdan beri bende çok rahatım canım. Psikolojik olarak inanılmaz rahatladım. Dediğin gibi çok uykusu varsa uykuya geri döndürüyorum, yoksa ve mutluysa alıyorum beşikten. Çocukta huzura kavuştu bende. Daha verimli geçmeye başladı gündüzlerimiz. Gece bu ara sık uyanır oldu ama onu da atağa bağlıyorum artık.
Daha dün düşünüyordum , bu eve ilk geldiği günü hatırlıyorum dün gibi. Şimdi 6 aylık olmuş, şaka gibi geliyor valla.
Bizde hemen hemen her gün çıkıyoruz canım. Dışarıyı çok seviyor, heryeri gözleri kocaman izliyor. Çok soğuk olduğu zaman çıkaramıyorum ama genelde çıkıyoruz . Gelişimi için de iyi olur diye düşünüyorum temiz havayı.
Kuzum bebeğim kız 5ay 5gunluk 64 cm. Boy ve kilo orantisiyla doktor dun %76lik dilimde olduğunu soylediKız mı erkek mi bebeğin? Kız bebekse persentil tablosunun ortasında oluyor, erkekse alt sınırında. Ama tablonun içinde bu boy.
İlk doğduğu zaman koluma sığıyordu, şimdi kucağıma sığmıyor.Bizim buralar hala çok soğuk. Çıkarmam mümkün değil gibi neredeyse :/
1,5 karıştı sadece küçücük aniden gelen bir yavru. Hala aşırı duygulanıyorum ben ilk gün aklıma gelince. O anda farketmemiştim de Allah ikimizin de anını bağışlamış o günlerde ah ah...
Emzirirken kucağımıza sığmıyor oluşu çok duygusal geliyor :) hala bebek ama kocaman gibiİlk doğduğu zaman koluma sığıyordu, şimdi kucağıma sığmıyor.Sürünmeye bile başladı, şaka gibi geliyor ya. Kocaman oldular resmen. Zaman öyle çabuk geçiyor ki anlamadım bile.
Benimki solucan gibi sürünüyor şimdi. Bazen kafasını tutamıyor ağzını yüzünü yere vuruyor , ağlıyor. Bende onla beraber ağlıyorum.Emzirirken kucağımıza sığmıyor oluşu çok duygusal geliyor :) hala bebek ama kocaman gibidaha sürünse dönse filan daha da duygulanırım herhalde
Oh oh çok güzel. Biz çok kafamıza takıyoruz bu kilo işini bence. Bende 300 gr alınca aşırı üzülmüştüm. Bu ay biraz almış kilo ek gıda sayesinde sevindim ama aslında çok gereksiz hisler bunlar. Eskiden böyle tartılmıyordu bebekler, anneler mutşu bebekler mutluKuzum bebeğim kız 5ay 5gunluk 64 cm. Boy ve kilo orantisiyla doktor dun %76lik dilimde olduğunu soyledi
İlk doğduğu zaman koluma sığıyordu, şimdi kucağıma sığmıyor.Sürünmeye bile başladı, şaka gibi geliyor ya. Kocaman oldular resmen. Zaman öyle çabuk geçiyor ki anlamadım bile.
Ay benim bebek hiç kımraşmıyor poposu yere değerse hemen ağlıyor . Geçen mama sandalyesine tahta kaşık koydum kendı uzansın. Alsın diye benimki napsa ağzını uzatmış ağzına direk almak için hiç zahmet edip elleri kullanmak yokOh oh çok güzel. Biz çok kafamıza takıyoruz bu kilo işini bence. Bende 300 gr alınca aşırı üzülmüştüm. Bu ay biraz almış kilo ek gıda sayesinde sevindim ama aslında çok gereksiz hisler bunlar. Eskiden böyle tartılmıyordu bebekler, anneler mutşu bebekler mutlu
Ben az kilo alınca sürekli emzirmeye çalıştım bebeğim aşırı mutsuzdu, sonra bıraktım çok şülür o hissi.
Ya anneme sordum kızım sen kendini incitmemek için dönmezdin bile, çok keyfine düşkündün dedi. Benim bebek de aynısı
Ellerini kullanması için bebeklerin teşvik edilmesi gerektiğini söylüyorlar. Ben sürekli ellerini uzatması için oyunlar oynadım, çok şükür ellerini güzel kullanıyor.Ay benim bebek hiç kımraşmıyor poposu yere değerse hemen ağlıyor . Geçen mama sandalyesine tahta kaşık koydum kendı uzansın. Alsın diye benimki napsa ağzını uzatmış ağzına direk almak için hiç zahmet edip elleri kullanmak yok
Ay benim bebek hiç kımraşmıyor poposu yere değerse hemen ağlıyor . Geçen mama sandalyesine tahta kaşık koydum kendı uzansın. Alsın diye benimki napsa ağzını uzatmış ağzına direk almak için hiç zahmet edip elleri kullanmak yok
tamam canım biraz ugrasimSen yanına uzandığında ellerini göster parmaklarına oyunlar oynat.
Emzirirken onun parmaklarını öp.
Ellerini hatırlat :)
Bir anda tutmaya başladı kızım da.
Sana çekmiş kız o zaman deseneOh oh çok güzel. Biz çok kafamıza takıyoruz bu kilo işini bence. Bende 300 gr alınca aşırı üzülmüştüm. Bu ay biraz almış kilo ek gıda sayesinde sevindim ama aslında çok gereksiz hisler bunlar. Eskiden böyle tartılmıyordu bebekler, anneler mutşu bebekler mutlu
Ben az kilo alınca sürekli emzirmeye çalıştım bebeğim aşırı mutsuzdu, sonra bıraktım çok şülür o hissi.
Ya anneme sordum kızım sen kendini incitmemek için dönmezdin bile, çok keyfine düşkündün dedi. Benim bebek de aynısı
Bana benzeyen tek yeri budur galibaSana çekmiş kız o zaman desene
Maşallah canım evden çalışabilecek zamanı bulabiliyor musunAy ne bileyim yaaa doktor gram/gün hesabı yapıyor, ona göre biraz azmış ama o da çok dert etmedi
Ben uyku konusunu oldu bitti dert etmedim canım ennnnn güzelini yapıyorsun şu an. Biz de 6 gibi kıpırdanıyoruz ama emzirince geri uyuyor, 8 buçuk 9 gibi uyanıyor.
Aslında annemlere gitmeden önce çok güzeldi, çocuk saat gibiydi uykuları çok düzenliydi. Ben evden çalışıyorum şu an, hazır bakan var rahat çalışayım diye hep anneme uyutturdum çocuğu orada ve doğal olarak da cozuttu. Annem de yok seste de uyusun yok şöyle de uyusun diye diye çocuğu salonda gürültüde ışıkta uyuttu hep, o yüzden akşam uykuları aşırı etkilendi çok geç saatlere çekildi. 1 haftadır evdeyiz ve bunun ceremesini çekiyorum şimdiİnşallah benimki de normale döner yakında, ay gerçekten bu uyku konusu insanı en zorlayanlardan biriymiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?