Bende hiç sanmıyorum bana cok iç açıcı gelmiyorBen yulaf yedigimde bebegimin yuzunde alerji oluyordu.
Ki cok kisi yulaf icin yazdi bunu.
Yani cok arastirmadim, bilimsel dayanagini bilmiyorum ama
Canan Karatay bizde yulafi atlar yer demisti
Ben pek verecegimi sanmiyorum bebegime
Geçmiş olsun canım, çok iyi anlıyorum seni.Çok ağrım var çoook. Karnımın sağ tarafı ağrıyor. Sağ memem sanki biyere vurmuşum gibi ağrıyor. Bacaklarım aşırı ağrıyor çok fenayımregl olcam desem ilkeefa 1 martta oldum , sanmıyorum olucağımı. Eşimin de işe gidiceği tuttu çok zorlanıyorum
Bende hiç sanmıyorum bana cok iç açıcı gelmiyor
Kızlar 6.ay kontrolünde doktorlar ek gıdaya başlatırken mama yani formül sütte başlatıyor mu ? Çocuğun kilo alımı iyiyse, ek gıdayı da kabul ediyorsa, anneyi de emiyorsa formül mamaya gerek oluyor mu acaba ?
Bu arada bizim gündüz uykularımız yine idare eder. İki gündür sebebini anlayamadığım şekilde geç uyanıyor. Dün 9.30da uyandı, bu günde saat 8.20 hâlâ uyanmadı. Sabah kalkma saati uzadı çocuğumun.Akşam yatma saatimizde bir değişiklik yok ama niye böyle oldu anlayamadım. Ellemiyorum bende uyuyor.
Sürünmeye devam ediyor kızım. Ara sıra kafasını kontrol edemeyip küt küt yere vurup ağlıyor ama böyle böyle öğrenicez bakalım.29.unda randevumuz var, aşılarımız var. Heyecanla bekliyoruz.
Sizin minnoşlar ne alemde?
Benimki gün içinde yüz üstü süründüğü için gazını kendi rahat çıkarıyor canım çok şükür . Pırt pırt kocaman insanlar gibi yapıyor ağzım açık kalıyor.
Biz sabahlari 5 gibi uyaniyoruz tekrar uyutuyorum zorlaya zorlaya 6 7 yapiyoruz aksam da 10 11 gibi uyuyor aslinda. Gunduz uykusu da yarim saat 45 dk seklinde 2 veya 3 kez. Benim uykular cok ic acici degil.
Sabahlari gazi oluyor sanirim. Gozleri kapali aglayip kivraniyor ama yapamiyor oneriniz varsa alirim
Bizimki de geceleri uyanıyor, dönüyor beşikte oyun oynamak istiyor. Gecenin 3ünde kikirdeyip gülücük atıyor gündüzler çuvala girmiş gibi.Formül mamayı tavsiye etmiyorlar canım anne sütü yeterliyse ek gıda+anne sütü şeklinde ilerliyorlar.
Anne sütünün yetersiz olduğu durumlarda ve persentilin altında kalan bebekler için formül süt ilavesinde bulunuyorlar.
Açıkçası aç kaldığını hissedersem(süt miktarı her zaman aynı olmuyor) elbette formül mama ile desteklerim. Direk mama verdik diye bebeklik boyu içmiyorlar ki, zehir de değil. O yüzden bence kasma hiç canım :)
Bu arada bu 6.ay atağı neymiş arkadaşım. Vurdu vurdu duvara attı vallahi. Akşam uyutacağız diye canımız çıktı.
O yetmez gibi oyun oynamaya kalktı.
Gece o saatte oyun olmayacağını öğrenmesin diye karanlık bekledim dönme hevesi bitmesini :)
Dün akşamdan beri 180 derece dönmeye başladı çok şükür :)
Çok şükür ya ne güzel büyüyorlar maşallahBizimki de geceleri uyanıyor, dönüyor beşikte oyun oynamak istiyor. Gecenin 3ünde kikirdeyip gülücük atıyor gündüzler çuvala girmiş gibi.Uyku geçişlerinde dönüyor, dönmesi yarım kalıyor öyle uyukluyor. Bizim gibi yan dönüp uyuyor, çokta rahat uyuyor o şekilde. Onu farkettim bende. Gündüzleri ellemiyorum, gece dönerse de düzeltiyorum geri her ihtimale karşı.
Yarın bir gün sürünecek ve asıl macera o zaman başlayacak canım gör bak.Ben dün kanepenin altından çıkardım, sürüne sürüne gitmiş . Birde solucan gibi çok komik. Herkes ayaklansın,emeklesin o zaman çok zorlanırsın, peşinden ayrılamazsın diyor ama ben umutluyum ya. Yeni şeyler öğrendikçe bana bağımsızlığı da azalıyor ve bir nebze de olsa rahatlıyorum.
Benim kaynana (eşimÇok şükür ya ne güzel büyüyorlar maşallahdediğin gibi bağımsızlaştıkça daha iyi hissediyorum. Ya yürüteç inanılmaz iyi geldi bize. Hem çok eğleniyor hem kaslarına iyi geldi. Hem de 10 dakika bile olsa çok rahat ediyorum
Benim kaynana (eşim) yürüteçe karşı, çok zararlı birşeymiş o. Azıcık kendi kendine sağa sola gider diyorum ama yok. Tüm gün kendi ilgilenmiyor ya çocukla demesi kolay.
Ben halıya bırakıyorum sürünüp duruyor. Tıkanıp iyice ağlayana kadar alamıyorum. Hem kasları güçlensin diye, hemde kendi başına hareket etmeyi öğrensin diye. Kandırabilirsem aldıracağım bir yürüteç bakalım.
Aslında sanırım kaşıkla yemek fikrinden nefret etti, bugün aç olmasına rağmen pirinç unlu mamayı da zar zor yedirdim, savaş vererekCanım, yanlış ifade ettim, hazır kaşık mama almıyorum, yulaf unu ve pirinç unuyla normal formül sütü karıştırıp kaşık mama yapıyorum kendim. Yulaftan nefret etti kızım
Canım, eminim rahatlıktır, ama sana hiiiç tavsiye edilmediğini tekrar hatırlatmak isterim. Bizim doktorumuz bayağı yaşça büyük, olgun bir kadın, ve bir çok şeyi söylediğimde aman boşverin diyor, ama yürüteçe geldi mi kesinlikle hayır dedi.Çok şükür ya ne güzel büyüyorlar maşallahdediğin gibi bağımsızlaştıkça daha iyi hissediyorum. Ya yürüteç inanılmaz iyi geldi bize. Hem çok eğleniyor hem kaslarına iyi geldi. Hem de 10 dakika bile olsa çok rahat ediyorum
Canım, eminim rahatlıktır, ama sana hiiiç tavsiye edilmediğini tekrar hatırlatmak isterim. Bizim doktorumuz bayağı yaşça büyük, olgun bir kadın, ve bir çok şeyi söylediğimde aman boşverin diyor, ama yürüteçe geldi mi kesinlikle hayır dedi.
Aslında sanırım kaşıkla yemek fikrinden nefret etti, bugün aç olmasına rağmen pirinç unlu mamayı da zar zor yedirdim, savaş vererek
Hyr bebisim ya bizimkide yuzustu duruyor ama 0 gaz.Benimki gün içinde yüz üstü süründüğü için gazını kendi rahat çıkarıyor canım çok şükür . Pırt pırt kocaman insanlar gibi yapıyor ağzım açık kalıyor.Yüzüstü vakit geçirmeyi öneririm bol bol. Ek gıda aldığımız için su da içiriyorum, gazı da az oluyor o yüzden.
O zaman benim kızın pırt yapası var desene.Hyr bebisim ya bizimkide yuzustu duruyor ama 0 gaz.
Benimki sıkılınca mama sandalyesindende çıkmaya çalışıyor. Yürüteç olursa en azından beş on dakika istediği yerlere gider de hevesi geçer bakalım.Ay taş atmadan kolu yorulan bir adamın karşı olmasını anlayamam
Ben de karşıydım ta ki annem bana acıyıp alana kadar. İnan kızım da ben de çok mutluyum şu an.
Ki ben ortopediste sordum. Kısa aralıklarda koyabilirsin. Ama günü orada geçirme. Asıl problem o zaman oluyor dedi.
İyice ağırlaştılar, sürekli kucakta kendini attıra attıra istediği yere götürüyordu bana. Kollarım da hal kalmamıştı. Ben de yere bırakıyorum biraz daha ısındı evin yerleri. Gelecek hafta daha da ısınsa da yürüyüşe gitsem artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?