2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Benimde şuandaki ciddi sorunum bu. Sürekli isteklerini yaygara çıkartarak yaptırmaya çalışıyor. Uykusu varsa acıktıysa çok çirkinleşiyor ağlıyor. Eşimle bile tartıştık bu sabah. Rahat kahvaltı yapamadığı için sinirlendi, ben bebeğe bişiler yedirmeye çalışıyordum. Ben çok yoruldum ya vallahi psikolojim bozuldu

Eşin niye sinirli oluyor anlamadım

Ek gıda için önerilerle geldimmm.
Birsürü arkadaşıma sordum ortak öneriler sonrası aldıklarım şöyle;

•oioi kokuyor asla almayın dedi tüm kullananlar. Önlüğü de güzel değilmiş. Kaşığıyla yemek yedirmek çok zormuş. Hiçbir ürününü almadım.

•kaşık için avent in bükülebilir kaşığı önerildi ama 30 lira olan kaşık olmuş 180 lira. Buyüzden almadım.

•wee nin ucu silikon olan ikili kaşığı var. Çok beğendim şiddetle öneririm.

•wee nin kaşık kutusunu aldım. Kutu çok kullanşlı. İçinde kaşık çatal da vardı. Hiç beğenmedim onları.

•tabak aslında gerek yok, kendi tabaklarınızı kullanabilirsiniz. Bana porselen set hediye gelmişti onu kullanıyorum. Birde replay marka 3 bölmeli tabak aldım. Şuanlık kenarda bekliyor.

•suluk avent önerildi ama minnoşun o silikon ağızlıktan midesi bulandı. Çay bardağıyla içiyor. Dışarıda kullanabilmek için mycey 3 lü küçük bardak aldım çoook minik ve minnoşlar. Suluğa alıştırmaya çalışıyorum arada.

•önlük kiminle konuşsam baştan alıştır sonra asla kabul etmiyor bebekler dedi.
-Trendyoldan lulunun renkleri marka önlük aldım 90 liraya. Çok beğendim malını. Tavsiye ederim.
-Yedeklemek için de ucuz olsun diye ona benzeyen aliss baby marka bi önlük aldım. Kolları biraz dar demişlerdi. Şuanda güzel oluyor ama ileride azıcık ucundan keser açarım sıkıntı değil. 30 liraya aldım. Bu daha hızlı kuruyor diğerine göre.

•bu çocuk aç kitabını aldım. Aslında gerek yokmuş ama insana fikir de veriyor. İyiki aldık diyorum şuanda. Becerikli anneyseniz ihtiyacınız olmaz sizin

•beyorganik markasından organik bebek irmiği, pirinç unu, yulaf unu, tam karabuğday unu aldım. Zaten az tüketiliyor uzun süre yeter bana. 120 lira tuttu. Wefood markası da güzel ama bu daha uyguna geldi.

•evde aventin plastik süt saklama kabı vardı. Buzluğa atmak için onu kullanıyorum memnunum. Bence ekstra bişey almaya gerek yok ama iyiki varmış bende

Termal çanta alıcam bakalım onu araştırıyorum şuanda.

Insallah gecici bir donemdir yorucu oluyor bu haller

Bime mama önlüğü gelmişti ben ondan aldım . Evde boyama önlüğü var onu giydirip yediririm inş .wee gerçekten kaşıkları cok kaliteli benim 1 numaradan kalma var onu kullanıcam suluk bende avent düşünüyordum acele etmim zaten kullanmaları için cok küçük . Bardaktan içerse bencede daha iyi

Insallah gecici bir donemdir yorucu oluyor bu haller
İnşallahh
Şaka yapıyorsun oha diyorum
Bende şaşkınım valla. İnanamıyorum tahammülsüzlüğüne.
Bardaktan az miktarda içiyor, kabızlık yaşıyorum bu yüzden. Gün içinde ara ara su teklif ediyorum bu yüzden

Benimki de genelde agresif. Eliyle itiyo oyuncagini sonra da çığlık kiyamet agliyo. Herseyi eline alip agzina sokmak istiyo. Vermeyince agliyo aliyo agzina sokamiyo buyuk seyleri yine agliyo. Sover gibi sinirleniyo. Ben sakin bi insan dglim zaten de bu sinir de cok fazla.

Ay bizde öyleyiz hele elindeki düşsün Kendini bir atışı var kızıyom öyle atma diye kendini bu seferde kahkaha atıyor civciv

Suluk olarak mamajoo almıştım hamileyken onu kullanıyorum uzun zamandır.
İkea'nın mama kaşığını kullanıyorum. Ama çay kaşığı daha rahat :)
Mama verdiğim için ben suyu hep verdim az da olsa.
Hiç akıtmıyor.
Oioi'ye hiç para vermeyi düşünmedim :)
Halası meyve süzgecini almış, henüz denemedim. Wee'nin meyve süzgecini o kadar severek kullanmadı.
Tabak bizimkileri kullanıyorum. Bir aya kadar blwye geçiş yapacağım o zaman tabak arayışına girerim herhalde.
Önlük olarak mai perla koldan giyilen önlüklerden aldım. Yine aynı yerden Malkoç ikili önlük vardı. Leke tutmuyor siliveriyorum döküleni. Uygun fiyatlı hem de çok şık.
Bir de e bebekten mama termos aldım. Biberon için sıcak su olur, çorba olur havalar ısınınca yoğurt vs koyarız diye düşünerek :)

Çay kaşığıyla çorba püre vermek zor oldu. Wee baby nin silikon uçlu kaşığı bi harika çıktı.

Çay kaşığıyla çorba püre vermek zor oldu. Wee baby nin silikon uçlu kaşığı bi harika çıktı.

Denk gelirse onu da alayım.
İkeanın kaşığı ile veriyorum çok sevdiği şeyleri :) hacmi daha büyük onun çünkü.
Ne yediriyorsun şu an az tarif paylaşalım birbirimizle bari :)

Denk gelirse onu da alayım.
İkeanın kaşığı ile veriyorum çok sevdiği şeyleri :) hacmi daha büyük onun çünkü.
Ne yediriyorsun şu an az tarif paylaşalım birbirimizle bari :)
Bugün kereviz yemeği yaptım soğan,sarımsak, sade yağ, havuç, kereviz, zeytinyağı, limon
Yarın da onu veririm.
Bugün 6. Ay kontrolüne gittim 40 günde 600 gr kilo almış. Doktor son iki aydır az buluyor kilosunu. Aslında güzel de emiyor ama aşırı aşırı hareketli.

Hatırlatsan yazmıştım elma dokunuyordu oğluma. Yumurtayı cildine sürdüm 2 haftanın sonunda. Gene kızardı. Yoğurt başladım fışkırarak kustu iki gündür. Emin olmak için yoğurdu 5 gün vericem. Bunlara alerjisi var maalesef. Kahvaltıda ne vericem bu ay bilemiyorum doktorum pekmez verebilirsin dedi ama araştırmalarım sonucu pek kafama yatmadı.
Yumurta yiyemediği için protein için hergün kıyma kullanıcaksın yemeğine dedi. Süt alerjisi olan çocuklarda et de alerjik olabiliyormuş.
Aslında ben çocuklarda süt alerjisiyle alakalı eğitim almıştım. Bu süt alerjisi değil de hassasiyeti gibi ki bende de var süt hassasiyeti. Kafam accayip karışık anlıcan

Kuzu eti genelde alerjik etki göstermez.
Ben veriyorum ama her gün olunca biraz ağır geliyor. Bir gün kıyma yada kemik suyu veriyorsam diğer gün vermiyorum.
Pekmez benim de aklıma yatmıyor. Alerjik bir aileyiz ve bana bile her gün pekmez yesem dokunur. Çocuğu hiç riske atmak istemedim.
Bence her bünye kendine özel.
Bir de yumurtayı azıcık yedirsen. Geçen o u farkettim kızım yumurtayı yerken ağzının kenarı kızarıyor ama yerken ve sonrasında sıkıntı yok.
Bende de süt hassasiyeti var ama peynir yoğurt bir şey yapmıyor. Ben kızıma lor yapıyorum ama evde divle obruk peyniri vardı. Keçi peyniri. Babasının kucağındayken ağzına aldı peyniri ve sonuç bayıldı. Aromalı peynir seviyormuş hanımefendi. Su da beklettim tuzu çıksın diye, qonu yiyor şimdi.
Kahvaltı da ekmek içi doğruyorum. Onu papatya çayı ile ıslatıyorum. Biraz peynir biraz yumurta veriyorum yanına da. (Ekmeği doğal bir yerden yaptırıyorum.)

Arkadaşımın bebeğinin alerjisi var o da kahvaltıda muz peynir veriyor. Eğer havucu seviyorsa havucu kavurup yada haşlayıp yoğurtla verebilirsin tarator gibi aynı şekilde patatesi, kabağı şekillendirebilirsin.

Hatta çok çok nadir zeytin ezip veriyorum. (ekmek, zeytin, peynir olabildiğince doğal tüketiyoruz kendimiz de o sebeple içim daha rahat.)
Normal bizim gibi bir kahvaltı alışkanlığı olsun istiyorum. Yaz gelince domates salatalık artık neyi severse.

Bazen ama çok üşeniyorum, dolma içi gibi kuzu kıymayı pişirmiştim sebze(soğan, patates, havuç), pirinç ve ince bulgurla. Buzluktan çıkarıp ısıtıp, onu yediriyorum. Bazen baya pütürlü yiyebiliyor. Bazen midesi almıyor ona göre eziyorum.

6.ay kontrolüne henüz gitmedim ama niye az buluyor ki. Çocuk her ay bir kg alamaz ki. Önemli olan fiziki ve zihni gelişimi.
Her zaman aynı olacak değil. Hareketleri çok arttığı için protein kadar sağlıklı karbonhidrat ile beslenmeleri de çok önemli.

Valla Zeyno masallah Ben daha başlamadım bakalım ben ne yapcam

Valla Zeyno masallah Ben daha başlamadım bakalım ben ne yapcam

Ya benimkinin iştahı baba tarafına çekmiş annem sana çekseydi zordu işin diyor :)
İnşallah hep böyle devam eder. Bu ara yoğurt hiç istemiyor. Sadece süzme yoğurt yiyor daha doğrusu. Taze yoğurt istemiyor.

Sofraya karşı hevesi, merakı var mı?

Benimki merakı var ben vermiyorum sinirleniyor bakalım haftaya başlarız artık ben pütürlü vermeye. Çalışıcam

Senin. Bebek 6 aylık oldu dimi canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…