Pankek nasıl verdiniz ben hala sıvı akışkan şeyleri korkarak veriyorumBizimki de çok sevdiği yiyeceklerde bunu yapıyor :)
Sen neler yediriyorsun menüyü geliştirmem lazım fikir alayım :)
Bugün ilk kez pankek yaptım, yeyip yemeyeceğini çok bilemedim boğazına takılır korkusuyla. Ama sanırım görev başarıyla tamamlandı.
Pankek nasıl verdiniz ben hala sıvı akışkan şeyleri korkarak veriyorum
Neden vazgeçtin bayağıdır giremedim şimdi gördüm cevabınıHayır canım kararlı bir şekilde vazgeçtim
Onlarınki depresyon değil, safi bencillikKuzenim emzirdiği süre boyunce regl olmadı. Komşum da aynıydı. Kuzenim emzirmeyi bıraktı gene olmayınca şüphelenip test yapmış hamile. Hiç regl olamadan hamile kldı. Anlıcan yumurtladıpı anda hemen kalmış.
Bizde tartıştık iki gin önce. Problem de bebek mama sandalyesinde ağlıyordu sabah, ne derdi var niye ağlıyor, kafam şişti götür uyut sustur felan diyor. Rahat kahvaltı yapamaması sıkıntısı. En aonunda bi bağırdı bebek sıçradı sandalyede. Bence depresyonda olan onlar.
Ben bu ara biraz kolaya kaçıyorum canım çünkü kızım hiç durmuyor. Bende de bir yorgunluk varki geçmek bilmiyor.Bizimki de çok sevdiği yiyeceklerde bunu yapıyor :)
Sen neler yediriyorsun menüyü geliştirmem lazım fikir alayım :)
Bugün ilk kez pankek yaptım, yeyip yemeyeceğini çok bilemedim boğazına takılır korkusuyla. Ama sanırım görev başarıyla tamamlandı.
Doktor hic oturtma mi diyo yoksa bu sandalyeye oturtma mi? Niye oyle demis aklima takildi simdiBen de aldım aynısından, ama doktor daha oturtma dedi, bi dahaki aya oturtmayı planlıyorum doktora sorup
Ben bu ara biraz kolaya kaçıyorum canım çünkü kızım hiç durmuyor. Bende de bir yorgunluk varki geçmek bilmiyor.
Balkabağını haşlayıp tam buğday ununu zeytinyağ ile hafif kavurup çorba şeklinde veriyorum. Tavuk suyu yaptım, buz kalıbına koydum. Birkaç küp eritip atıyorum içine.
Birde 5-6 tane kırmızı kapta biberi yıkayıp doğradım, iyice haşladım. Haşlanınca kabukları çıkıverdi, biberleri de rondodan geçirip zeytin yağı ile tekrar kaynattım. Buz kalıplarına paylaştırıp buzluğa attım. Yemekleri, çorbaları, püreleri için bebişime biber salçası yapmış oldum. Lezzette katıyor hem, bir küp atıveriyorum.
Sabahları da yumurta sarısı, labne, varsa avakado yedirmeye çalışıyorum. İki kezde ana yemek(çorba, püre vs.) + Yoğurt şeklinde veriyorum günde. Farklı tariflere geçmek istiyorum ama. Kıyma denemek istiyorum bende, nasıl yapsam bilemedim ama.
Birde bazen ek gıda hazırlayamadığım zaman kurtarıcı olsun diye hipp organik Bebek bisküvisi aldım. İçinde normal olarak eder miktarda şeker var ama tadı mükemmel. Utanmasam hepsini ben yerim yani.Kurtarıcı olsun diye ara sıra ondan veririm diye düşünüyorum .
Yok, zamanlama olarak şimdi oturtma dedi, 6 aydan sonra oturtursun dediDoktor hic oturtma mi diyo yoksa bu sandalyeye oturtma mi? Niye oyle demis aklima takildi simdi
Hmm anladim cnm. Her doktor farkli bisey diyo da ben osman gonulala guveniyorum onun dediklerini uyguluyorumUık, zamanlama olarak şimdi oturtma dedi, 6 aydan sonra oturtursun dedi
Ben blw çok denemek istiyorum ama korkuyorum ya. Hangi besinleri ne miktarda vermek gerek bilemiyorum. Allah korusun ters bir durumda müdehale edebilir miyim, donup kalır mıyım bilmiyorum. İlk yardım eğitimim var ama işte.Yok hiç de kolay değil ki gayet ideal ki ben de benzer tarifler yapıyorum.
Kuzu kıymayı 3 kere çektirdim. İçine soğan, patates, havuç, ince bulgur pirinç. Dolma içi gibi biraz suyla pişirdim. Onu baya seviyor. Dün kayınvalidem kabak yemeği yapıp kızıma da göndermiş. O sebeple ilk kez kabak denemiş oldum.
Bugün de kıymayı içine koydum kabağın daha bi severek yedi.
O bisküviden ben de alacağım inşallah.
Hippin kavanoz mamaları da uzun yolda, ani durumlarda kurtarıcı, bir çok markaya göre daha temiz etiketi.
Ben de kahvaltı, akşam yemeği veriyorum. Sütümün durumuna. Kızımın keyfine göre irmikli meyveli mama veriyorum öğlen.
Mama sandalyenin gelince küçük küçük blwye başlamak istiyorum.
Ben blw çok denemek istiyorum ama korkuyorum ya. Hangi besinleri ne miktarda vermek gerek bilemiyorum. Allah korusun ters bir durumda müdehale edebilir miyim, donup kalır mıyım bilmiyorum. İlk yardım eğitimim var ama işte.Ama bir yerden de başlamak lazım. Sonsuza dek sebze püresi, çorba yiyemez bu çocuk. Birde benim kızım sevdiği şeyler olunca çok heyecanlanıyor, içi içine sığmıyor resmen. Kolu bacağı durmuyor çırpınıyor. Suyu çok seviyor mesela. Öyle iştahla içiyor ki genzine kaçırıp öksürmeye başlıyor. Blwden bu yüzden çekiniyorum biraz.
Hmm anladim cnm. Her doktor farkli bisey diyo da ben osman gonulala guveniyorum onun dediklerini uyguluyorum
Geçen benim oğlum yerden küçük karton parçası geçmiş eline az daha bogulucaktı o parçayı nasıl almışım o korkuyla Allah bilirBen blw çok denemek istiyorum ama korkuyorum ya. Hangi besinleri ne miktarda vermek gerek bilemiyorum. Allah korusun ters bir durumda müdehale edebilir miyim, donup kalır mıyım bilmiyorum. İlk yardım eğitimim var ama işte.Ama bir yerden de başlamak lazım. Sonsuza dek sebze püresi, çorba yiyemez bu çocuk. Birde benim kızım sevdiği şeyler olunca çok heyecanlanıyor, içi içine sığmıyor resmen. Kolu bacağı durmuyor çırpınıyor. Suyu çok seviyor mesela. Öyle iştahla içiyor ki genzine kaçırıp öksürmeye başlıyor. Blwden bu yüzden çekiniyorum biraz.
Kız bi yerde okumuştum bebekler 8 ayda çiğneme refleksleri gelistigi yazıyordu bende haftaya başlıcam bakalımKedilervekitaplar mesela kıyma daha pütürlü bir hissiyat vermişti. Yine meyve, sebze ne olursa yavaş yavaş o pütürtüleri hissettir. Bir doktor püre ile katı gıdanın genzşne kaçma olasılığı aynı o yüzden çekinmeyin demişti ama buna tabiiki de tamamen güvenemem. :)
Ama geçen bir yere yemeğe gittik. Kuzu şişi elimle incecik parçaladım verdimkayınvalidem şoklar içinde kaldı öğrenecek bir şekilde bu çocuk da.
Benim ilk oğlum öyle dökülse hemen peçete alır yerden temizler. Cok dıkkat ediyor yavrum onu öyle görünce cok duygulanıyorum birazda üzülüyorum çokmu zamanında çocuğa baskı yaptım DiyeAy benimki de. Bugün yemeği çok sevdi genzine kaçtı. İlkyardım eğitimim var ama ben de çekiniyorum ister istemez. Suyla arası aşırı yok benimkinin havalar biraz ısındı da daha keyif alır oldu. Sulukla mı veriyorsun?
Ben blwyi kontrolsüz yaptırmak istemiyorum. Kendi yeme becerisi kazansın ama yerlere vs atmadan güzelce yemeyi öğreteyim istiyorum. Bir arkadaşım anlamaz falan demedi. Blwye başladı Allah bize bu nimetleri verdi yere atamayız çok şükretmeliyiz ayakta yemek yenmez acıktıysan oturup karnını doyur o şekilde ye dedi. Çocuk ister istemez hep dikkat etti. Dağınık şekilde yaptıranların ki hala aynı öyle yemekler yerde olsa umurlarında olmaz.
Kız bi yerde okumuştum bebekler 8 ayda çiğneme refleksleri gelistigi yazıyordu bende haftaya başlıcam bakalım
Benim ilk oğlum öyle dökülse hemen peçete alır yerden temizler. Cok dıkkat ediyor yavrum onu öyle görünce cok duygulanıyorum birazda üzülüyorum çokmu zamanında çocuğa baskı yaptım Diye
Bazen boğazına kaçmış gibi ağzını açıp 1 2 sn nefes alamıyor gibi oluyorlarsa ödüm kopuyor. 2. Çocuk olmasına rağmen. HangiBen de çok korkarak verdim.
Hurma ezmesi ile yapmıştım. Öyle olunca daha nemli bir yapısı vardı. Parmağımla hafifçe ezerek verdim. Tutamayacak olsa vermeyecektim. Dişi de çok kaşınıyordu oraya baya sürttü çiğner gibi yapıp yuttu.
Her gün yedirmem ama ara ara böyle katı şeyleri tattırmaya çalışıyorum.
Çorbaya ekmek de doğruyorum ben. :) olabildiğince pütürlü kıvamda alışsın istiyorum. Bazen çok rahat yerken bazen hiç yiyemiyor pütürlü. O günkü haline bağlı.
Valla ne yalan söylim arada sert olmustur ilerde beni anlarsınBaskı değil ama sofra kuralları/adabı da bir şekilde ilk vakitten öğretilmeli. Eğer üslubumuz sert olmadıktan sonra ilkeleri bilmeleri bence güzel bir şey üzülme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?