2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Ben baya parmağımla eziyorum o da ağzında çeviriyor :) yoksa normal çiğneme değil yani
Ay sizleri okuyunca sanki ilk kez bebek büyütüyormusum gibi heyecan yapıyorum Avakado aldım dedim haftaya kadar anca yumuşar diye. Yoğurt mayalıcam tavuk suyu kemik suyu kaynatcam ilk Ay böyle titiz olcam sonra saldım çayıra mevlam kayıra diyom

Avakado almadım henüz. uygun fiyatlı denk gelirse bi alıp deneyeceğim.
Yoğurt mayaladım kaç kez taze yoğurdu meyveli olmazsa yemiyor pek. Süzme yoğurt sevdi. Genel olarak kendimiz de temiz içerikli gıdalar kullanmaya çalışıyoruz öyle olunca çok ayırt etmeden veriyorum. Tavuklar da malum çok hormonlu doğal olanı da kayınvalidem alır çorbasını yapar. Onda içsin :))
Bir de ben çok özel yemek hazırlanıyorum ya. Kendimize yaptıklarımızdan güncelliyorum kızıma göre. Çorbayı yapıyorum mesela normalde de kemik suyu muhakkak eklerim tuz koymadan minik hanımın payını ayırıyorum.

Valla ne yalan söylim arada sert olmustur ilerde beni anlarsın

Tabi bir noktada insan dayanamayabiliyor.
Ya ben titiz bir insan asla değilim. Kirletmesinden ziyade sofrada yemek atılmasın, yemeğe edepli davransın diye düşünüyorum. Bakalım ne kadar başarılı olacağım bilmiyorum :) senin büyük oğlun kaç yaşında

Bazen boğazına kaçmış gibi ağzını açıp 1 2 sn nefes alamıyor gibi oluyorlarsa ödüm kopuyor. 2. Çocuk olmasına rağmen. Hangi
ekmektennkoyuyorsinuz corbasina

Tam buğday ekmek içi yada bazlama ekmeği minik minik doğuyorum.

6 olcak teyzesi valla inş şu dönemide hayırlısıylan atlatırız ek gıda işi zor

6 olcak teyzesi valla inş şu dönemide hayırlısıylan atlatırız ek gıda işi zor

Ay maşallah bir gün ikinciye cesaret edebilecek miyim acaba o kadar zor geçti ki hamilelik
Zor diye gözünde büyütme bence hem tecrübelisin. Çocuktan çocuğa o kadar çok değişiyor ki. En büyük avantajımız yaz geldi daha lezzetli meyve sebze çıkıyor zorlamadan yemeği sevdirerek alıştırabiliriz.

Ben. Cesaret ettiysem İnan sende edersin . Benim hamileliklerim o kadar zordıki günde 15 kez çıkartıyoedum hergün serum kesinlikle 4 ay mutfağa gidemedim her yer bana kokuyordu. Neler cektim neler

Ben. Cesaret ettiysem İnan sende edersin . Benim hamileliklerim o kadar zordıki günde 15 kez çıkartıyoedum hergün serum kesinlikle 4 ay mutfağa gidemedim her yer bana kokuyordu. Neler cektim neler

Ahaha bu ben ama doğum sabahı bile kustum. 6.aya kadar hergün serum. Sonra haftada 1-2. Kustuğum sayıyı bile tutamadım. Bütün hayat durdu. Ondan sonrada sadece simit peynir makarna gibi...
8. Ayda doğum yaptım da iyi ki erken doğurdum dedim o derece..

Kızlar bebeğim altı aylık. Bu gece çok ağlıyor kabız oldu sanırım fitil kullanan varmı ismini yazar misiniz

Bi duşa sok istersen karnını yumuşatır küvette oturunca.
Birazcık zeytinyağı içirebilirsin.
Yine zeytinyağı ile beline ve karnına masaj yapabilirsin. Çok fazla anüsten uyarmak doğru değil alışıyormuş vücut.

Her hangi birsey kullanmıyoruz
Müthiş bir cesaret
Ateş olmadı ama hararet yaptı minnoşta aşı. Aynı huzursuzluğu bizde yaşadık, sebepsiz ağlamalar oldu.
Ek gıda ve anne sütüyle ben 450 gr aldırmışım ona bile doktor az dedi. Önceki ay da 300 almıştı. Bu hızla giderse sıkıntı olucak kilosu. Bu ay kilo aldırıcak şeyleri yemesine ağırlık vericem mecbur
Kız bi yerde okumuştum bebekler 8 ayda çiğneme refleksleri gelistigi yazıyordu bende haftaya başlıcam bakalım
Ben doktoruma blw sordum, dedim parmak gıda verebilirmiyim eline. Yani tutabileceği şekilde iyi haşlanmış sebze, kendi yesin diye. 8. Ayda vericez şimdi tehlikeli dedi.
Kızlar bebeğim altı aylık. Bu gece çok ağlıyor kabız oldu sanırım fitil kullanan varmı ismini yazar misiniz
Ek gıdaya geçtin mi yoksa anne sütümü sadece?

30mllik minik biberonla veriyorum canım. Kendisi uzanıp içmek istiyor. Eline alıp ağzına götürüyor, bende alttan tutup kontrol ediyorum. Yoksa hepsini içmek istiyor.

Ben Instagram'da denk geliyorum. Bebekler yemekleri saçına başına, üstüne, etrafa sürmüş. Anneler de gülerek video çekiyor. Kınamıyorum ama aman Allahım diyorum, tam sinir krizi geçirmelik. Bende düzgünce, olabildiğince dökmeden, israf etmeden yesin istiyorum. Biz küçükken öyleydik çünkü. Korkardık yemekleri dökmekten. Küçükten nasıl alışırsa öyle gider bakalım.
Isırması çok kuvvetli. Sebze meyveleri de pütürlü verdiğimde önce öğürür gibi oluyor ama sonra çiğneyip yuttuğunu görüyorum. Tavuk filan haşlıyorum mesela ona yedirmek istiyorum ama korkuyorum. Senin yaptığın gibi minnacık parçalayıp vereyim bakayım yiyebilecek mi.
Geçen benim oğlum yerden küçük karton parçası geçmiş eline az daha bogulucaktı o parçayı nasıl almışım o korkuyla Allah bilir
Benim kız nasıl yaptıysa beşiğin ucunda takılı olan nazarlığı koparmış, altında buldum yatarken. Şükrediyorum Allah'tan yutmamış nasıl korktum anlatamam.
Kız bi yerde okumuştum bebekler 8 ayda çiğneme refleksleri gelistigi yazıyordu bende haftaya başlıcam bakalım
Şimdi bile ısırma, çiğneme refleksi çok kuvvetli. Herhhalde biraz biz annelerin bebişleri cesaretlendirmesi gerekiyor.
Avakadoyu patateslerle aynı yere koyunca daha çabuk olgunlaşıp yumuşuyor canım aklında olsun.
Tatli anneler süt unuzu neyle mayaladiniz. Ev yogurdu ile mi ?
Ben şoktan hazır probiyotik maya alıyorum canım.
Evet evet dün gece boyunca sebepsizce herşeye ağladı, mızırdandı. Hâlâ devam ediyor huysuzluğu. Aşı yerleri acıyor sanırım, dokundukça içli içli ağlıyor.

Kızlar benim bebeğime. Fitil sabah yaptım. Gazla beraber geri çıkmıştı geri bidaha cesaret edemedim az önce resmen içi dışına çıktı ama yeşil neden acaba böyle oldu anlamadım

Kızlar benim bebeğime. Fitil sabah yaptım. Gazla beraber geri çıkmıştı geri bidaha cesaret edemedim az önce resmen içi dışına çıktı ama yeşil neden acaba böyle oldu anlamadım
Kakası mı çok mu yaptı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…