Ay sizleri okuyunca sanki ilk kez bebek büyütüyormusum gibi heyecan yapıyorum Avakado aldım dedim haftaya kadar anca yumuşar diye. Yoğurt mayalıcam tavuk suyu kemik suyu kaynatcam ilk Ay böyle titiz olcam sonra saldım çayıra mevlam kayıra diyomBen baya parmağımla eziyorum o da ağzında çeviriyor :) yoksa normal çiğneme değil yani
Ay sizleri okuyunca sanki ilk kez bebek büyütüyormusum gibi heyecan yapıyorum Avakado aldım dedim haftaya kadar anca yumuşar diye. Yoğurt mayalıcam tavuk suyu kemik suyu kaynatcam ilk Ay böyle titiz olcam sonra saldım çayıra mevlam kayıra diyom
Valla ne yalan söylim arada sert olmustur ilerde beni anlarsın
Bazen boğazına kaçmış gibi ağzını açıp 1 2 sn nefes alamıyor gibi oluyorlarsa ödüm kopuyor. 2. Çocuk olmasına rağmen. Hangi
ekmektennkoyuyorsinuz corbasina
6 olcak teyzesiTabi bir noktada insan dayanamayabiliyor.
Ya ben titiz bir insan asla değilim. Kirletmesinden ziyade sofrada yemek atılmasın, yemeğe edepli davransın diye düşünüyorum. Bakalım ne kadar başarılı olacağım bilmiyorum :) senin büyük oğlun kaç yaşında
6 olcak teyzesivalla inş şu dönemide hayırlısıylan atlatırız ek gıda işi zor
Ben. Cesaret ettiysem İnan sende edersin . Benim hamileliklerim o kadar zordıki günde 15 kez çıkartıyoedum hergün serum kesinlikle 4 ay mutfağa gidemedim her yer bana kokuyordu. Neler cektim nelerAy maşallahbir gün ikinciye cesaret edebilecek miyim acaba o kadar zor geçti ki hamilelik
Zor diye gözünde büyütme bence hem tecrübelisin. Çocuktan çocuğa o kadar çok değişiyor ki. En büyük avantajımız yaz geldi daha lezzetli meyve sebze çıkıyor zorlamadan yemeği sevdirerek alıştırabiliriz.
Ev yoğurdu ile mayala. Yoksa diğer türlü yoğurt puding kıvamı gibi hiç güzel olmuyorTatli anneler süt unuzu neyle mayaladiniz. Ev yogurdu ile mi ?
Canim benimki 3 gun yapmadi. 10 gine kadar normal biliyorum ama cok zorlandi agladi. Eczacı bebek lavmani verdi sor eczane verirKızlar bebeğim altı aylık. Bu gece çok ağlıyor kabız oldu sanırım fitil kullanan varmı ismini yazar misiniz
Ben. Cesaret ettiysem İnan sende edersin . Benim hamileliklerim o kadar zordıki günde 15 kez çıkartıyoedum hergün serum kesinlikle 4 ay mutfağa gidemedim her yer bana kokuyordu. Neler cektim neler
Hazır yoğurtla mayaladım. Tadı çok güzeldi ama sünüyor. Sonrakilerde kendi mayaladığımla devam ettim. 3.de Düzeldi.Tatli anneler süt unuzu neyle mayaladiniz. Ev yogurdu ile mi ?
Kızlar bebeğim altı aylık. Bu gece çok ağlıyor kabız oldu sanırım fitil kullanan varmı ismini yazar misiniz
Müthiş bir cesaretHer hangi birsey kullanmıyoruz
Ateş olmadı ama hararet yaptı minnoşta aşı. Aynı huzursuzluğu bizde yaşadık, sebepsiz ağlamalar oldu.Kızlar 6.ay aşılarını yaptırdım kızıma. Ateşi yok ama çok huysuz, sürekli katıla katıla ağlıyor.Ağrı yaptı sanırım, yorgunluktan uyuya kaldı. Geçen aydan bu yana da 300 Gr almış. Ek gıda ve anne sütüne rağmen. Hareketlendiği için bu ay az aldı sanırım.
Ben doktoruma blw sordum, dedim parmak gıda verebilirmiyim eline. Yani tutabileceği şekilde iyi haşlanmış sebze, kendi yesin diye. 8. Ayda vericez şimdi tehlikeli dedi.Kız bi yerde okumuştum bebekler 8 ayda çiğneme refleksleri gelistigi yazıyordu bende haftaya başlıcam bakalım
Ek gıdaya geçtin mi yoksa anne sütümü sadece?Kızlar bebeğim altı aylık. Bu gece çok ağlıyor kabız oldu sanırım fitil kullanan varmı ismini yazar misiniz
30mllik minik biberonla veriyorum canım. Kendisi uzanıp içmek istiyor. Eline alıp ağzına götürüyor, bende alttan tutup kontrol ediyorum. Yoksa hepsini içmek istiyor.Ay benimki de. Bugün yemeği çok sevdi genzine kaçtı. İlkyardım eğitimim var ama ben de çekiniyorum ister istemez. Suyla arası aşırı yok benimkinin havalar biraz ısındı da daha keyif alır oldu. Sulukla mı veriyorsun?
Ben blwyi kontrolsüz yaptırmak istemiyorum. Kendi yeme becerisi kazansın ama yerlere vs atmadan güzelce yemeyi öğreteyim istiyorum. Bir arkadaşım anlamaz falan demedi. Blwye başladı Allah bize bu nimetleri verdi yere atamayız çok şükretmeliyiz ayakta yemek yenmez acıktıysan oturup karnını doyur o şekilde ye dedi. Çocuk ister istemez hep dikkat etti. Dağınık şekilde yaptıranların ki hala aynı öyle yemekler yerde olsa umurlarında olmaz.
Isırması çok kuvvetli. Sebze meyveleri de pütürlü verdiğimde önce öğürür gibi oluyor ama sonra çiğneyip yuttuğunu görüyorum. Tavuk filan haşlıyorum mesela ona yedirmek istiyorum ama korkuyorum. Senin yaptığın gibi minnacık parçalayıp vereyim bakayım yiyebilecek mi.Kedilervekitaplar mesela kıyma daha pütürlü bir hissiyat vermişti. Yine meyve, sebze ne olursa yavaş yavaş o pütürtüleri hissettir. Bir doktor püre ile katı gıdanın genzşne kaçma olasılığı aynı o yüzden çekinmeyin demişti ama buna tabiiki de tamamen güvenemem. :)
Ama geçen bir yere yemeğe gittik. Kuzu şişi elimle incecik parçaladım verdimkayınvalidem şoklar içinde kaldı öğrenecek bir şekilde bu çocuk da.
Benim kız nasıl yaptıysa beşiğin ucunda takılı olan nazarlığı koparmış, altında buldum yatarken. Şükrediyorum Allah'tan yutmamış nasıl korktum anlatamam.Geçen benim oğlum yerden küçük karton parçası geçmiş eline az daha bogulucaktı o parçayı nasıl almışım o korkuyla Allah bilir
Şimdi bile ısırma, çiğneme refleksi çok kuvvetli. Herhhalde biraz biz annelerin bebişleri cesaretlendirmesi gerekiyor.Kız bi yerde okumuştum bebekler 8 ayda çiğneme refleksleri gelistigi yazıyordu bende haftaya başlıcam bakalım
Avakadoyu patateslerle aynı yere koyunca daha çabuk olgunlaşıp yumuşuyor canım aklında olsun.Ay sizleri okuyunca sanki ilk kez bebek büyütüyormusum gibi heyecan yapıyorum Avakado aldım dedim haftaya kadar anca yumuşar diye. Yoğurt mayalıcam tavuk suyu kemik suyu kaynatcam ilk Ay böyle titiz olcam sonra saldım çayıra mevlam kayıra diyom
Ben şoktan hazır probiyotik maya alıyorum canım.Tatli anneler süt unuzu neyle mayaladiniz. Ev yogurdu ile mi ?
Evet evet dün gece boyunca sebepsizce herşeye ağladı, mızırdandı. Hâlâ devam ediyor huysuzluğu. Aşı yerleri acıyor sanırım, dokundukça içli içli ağlıyor.Müthiş bir cesaret
Ateş olmadı ama hararet yaptı minnoşta aşı. Aynı huzursuzluğu bizde yaşadık, sebepsiz ağlamalar oldu.
Ek gıda ve anne sütüyle ben 450 gr aldırmışım ona bile doktor az dedi. Önceki ay da 300 almıştı. Bu hızla giderse sıkıntı olucak kilosu. Bu ay kilo aldırıcak şeyleri yemesine ağırlık vericem mecbur
Ben doktoruma blw sordum, dedim parmak gıda verebilirmiyim eline. Yani tutabileceği şekilde iyi haşlanmış sebze, kendi yesin diye. 8. Ayda vericez şimdi tehlikeli dedi.
Ek gıdaya geçtin mi yoksa anne sütümü sadece?
Kakası mı çok mu yaptıKızlar benim bebeğime. Fitil sabah yaptım. Gazla beraber geri çıkmıştı geri bidaha cesaret edemedim az önce resmen içi dışına çıktı ama yeşil neden acaba böyle oldu anlamadım
Evet canım cok yaptı biraz katıydı 15 gündür yapamıyorduKakası mı çok mu yaptı
15 gündür yapamiyormus canım çok olması normal değil mi sence deEvet canım cok yaptı biraz katıydı 15 gündür yapamıyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?