2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Oturmasi ne durumda kız desteksiz oturabiliyo mu daha. Siz bizden büyüksünuz size sorayim
Yok canım henüz sağa sola devriliyor. Ama destekli oturabiliyor. Mama sandalyesine, bebe yatöaza oturtuyorum gün içinde iş yaparken falan. Birkaç gündür de gözetimim altında kanepeye oturtmaya başladım, yanlarına yastık koyup.

Merhaba kizlar bebeleriniz kac kilo yaa benimki hem zayıf hem kucuk gibi geliyor bana hala

Merhaba kizlar bebeleriniz kac kilo yaa benimki hem zayıf hem kucuk gibi geliyor bana hala
Canım benim de hem zayıf hem küçük ama hiç kafama takmıyorum doktor mama verme sağlığı gayet iyi 6 ay dolana kadar emzir dedi ama ben ufaktan tadımlara başladım :) 5.ay kontrolünde 6.900 dü kilosu bide biz 1 ay kovid geçirdiğimizde sadece 150 gr almıştı o da etkiledi. Ama öyle hareketli ki yani 1 saniye yerinde durmuyo altını alırken kaçıyo çorabı dahi çok zorla giydiriyorum bacaklar durmuyo fıldır fıldır dönerek sürünerek odayı turluyo gün boyu hep bu harekette kilo almasını da pek bekleyemem

Haftaya havuç kereviz az haşlayıp vercem dün tavuk kemiği verdim kemirsin diye

Kerevizi bizim evde tek ben yerin onu da çiğ çocukcuğuma da hiç öyle tatlar vermedim ister istemez. ne zaman azıcık yöresel olmayan bir şey vereyim babası kılıklı yemiyor. Kemik versem kesin bayılır yalamaya. Babannesinin hayali

Persentil dahilinde mi, çocuğun ekstra bir huysuzluğu var mı açlık belirtisi olarak... Ve herşeyden önemlisi genetik olarak nasılsınız? Minyon bir aileden dev bebek bekleyemeyiz.
Ve başka bebekle kilo kıyaslaması yapmak da ancak sizi moral olarak bozar. Her bebeğin doğum kilosu, büyüme eğrisi farklı seyrediyor.

Arkadaşlar oruç tutabileceginizi düşünüyormusunuz. Yeni ek gıdaya geçtik ama.tam geçemedik naail olir sizce süreç.

Arkadaşlar oruç tutabileceginizi düşünüyormusunuz. Yeni ek gıdaya geçtik ama.tam geçemedik naail olir sizce süreç.
Ben tutmayacağım canım. Ek gıdaya geçtik ama yine de ana besin süt. Zaten dar zor düzeltiyorum , beslenemezsem iyice azalır diye korkuyorum. Seneye inşallah.

Kızlar bebeklerinizi uyuturken ninni/müzik vs açıyor musunuz? Benim kızım pişş pişş+süpürge sesi ile uyuyor. Gün içinde uyanana kadar hiç kapatmıyorum müziği. Kedim çok kıskanç ve ne zaman çocuğu uyutsam ya başına gidip miyavlıyor uyandırmak için, ya da kızgınlık döneminde olduğu için çok şiddetli bağırıyor. Müzik sesini gürültüleri bastırmak için kullanıyorum gündüzleri yani. Geceleri de uyuturken açıyorum, biz yatmaya gittiğimiz zaman kapatıyorum. Sabaha kadar çalmıyor.

Sorunum şu ki eşim diyor ki bu müziği yavaş yavaş bırakalım, çocuk alışmasın. Sürekli pişş pişş diyor psikolojisini bozar, ters bir etki falan yaratır, seste uyumaya alışsın diyor. Sanki çocuğa kendisi bakıp uyutuyormuş gibi akıl veriyor bana birde. Kedi durmuyor sesine uyandığı için kapatmıyorum diye açıklıyorum anlamıyor. Çıt sesine uyanmaya müsait zaten. Bir dakika fazla uyusun diye kırk takla arıyorum. Benim yöntemimi eleştiriyor birde .

Gündüzleri uyurken pişş pişş süpürge sesinin sürekli çalması kötü bir etki yaratır mı çocuğumda? Çok kafama takıldı, canım sıkıldı gerçekten. Müziği kapatınca uyanmıyor ama kedim yüzünden sürekli açık tutmak zorundayım. Yoksa bebeği uyandırana kadar miyavlamaktan vazgeçmiyor. Çocuk uyanınca da kendi inadına yatıp uyuyor. Ne yapacağım bilemedim.

Yarın ilk gün tutacağım. Ama her gün tutmaya gücüm yetmez. Sonuç itibariyle emziren anneye ruhsat var. Sütün ve bebeğe ilgi halime göre davranacağım. 1 gün tutup 2 gün tutmamak gibi bir niyetim var şu an. Eğer olmazsa hiç tutmayadabilirim.

Ay benim kedim de çocukla aynı saatlerde uyuyor uyanıyor, ek gıdalar asla boşa gitmiyor. Asla yemeyeceği şeyleri bile sırf kızım yiyor diye istiyor veriyorum yiyor.

Ses konusuna gelince gündüz uyutma bende de çok sorun sürekli sallıyorum yada ayakta tutuyorum.
Yavaş yavaş bırakmaya çalışıyorum şu an ama hazır olmazsa uyarana devam edeceğim. Uyuyamamasındansa ses içinde uyumasını tercih ederim.

Tüm gün ilgilenen, kolları kopan, uykusuz kalan bizken fikir verebilirler ama diretemezler:)
Çünkü bebeğimiz olup süreci görene kadar bizim de çok fikrimiz vardı. Şimdilerde yıkılan

Eşim kucağımızda uyutmaya alıştırsaydık keşke diyordu akşam hem sarılır hasret gideririz diyor. E ben zaten bütün gün kucağımda kuş olup uçuruyorum. Özlemeye fırsatım yok ki akşam geliyor sonra arkadaşlarıyla buluşmaya kaçıyor. Tabi özler.

Son düzenleme:
Ben bazen kendim ninni söylüyorum ama benimki o zaman kahkahaları basıyo önceden bende onları acıyordum şimdi bıraktım. Cok zorlanırsam sela sesi açıyorum o baya iyi oluyor

Canım ben de tam olarak aynıyım ve eşim de tam olarak aynı şeyleri dedi bu kadar olur ama maalesef ben kapatmayı düşünmüyorum üstelik herhangi bir zararı olacağını da düşünmüyorum. Benim evde ses yok ama en ufak kapı sesine dahi uyanan bi bebek başka çarem yok yani :) ve bence bir açıdan iyi bu da bi uyku rutini gibi, mesela odaya girip o sesi açıp emzirmeye başladığımda uykuya geçiş yapıyo ses olmadan emzirsiği de daha etrafı izlemeye yönelik. Kardeşim var 3 yaşında bebekken kolik ti inanaılmaz huysuz bir bebekti ona da aynı şekil sesler açıyorduk bırakırken de hiç sıkıntı olmadı hatta maşallah 1 yaş 1 buçuk yaşından beri kendisi yatağına girip uyuyo daha konuşamıyodu bile yatağa gidip uyurdu ses vs olmadan

Masallah canım seninki erkek bebekmi

Masallah canım seninki erkek bebekmi
Teşekkür ederim :) evet erkek bebek öyle hateketli ki durduramıyorum bugün sünnet olduk döndü ben mutfaktayken dönmüş eşim tutmaya çalıştım tutamadım diyo ama ağlamamış yastık falan koyduk dönemesin diye ama nafile bakalım yarın nasıl olcak şuan uyudu şükür pipiye bi zarar gelmeden

İlk oğlum öyleydi hareketleydi şuan hala öyle ve cılız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…