2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Merhaba mesajları çok uzun okuyamadım ama yardımcı olmak isterim, benim bebeğimde laktoz intoleransi teşhisi kondu,geçmeyen inatçı bir pişik nerdeyse 3 ay sürdü , gürültülü ve mukuslu kaka, gaz , kusma problemleri vardı . Kaka tahlili yaptılar ve kakada reduktan madde +1 pozitif çıktı ve doktorum katı bir diyete soktu beni peynir ,süt,yumurta,et,domates ,asitli hiç bir meyve, bende tabi doktoru dinledim evet oğlanın pisigi geçmeye başladı ama daha sonra çocuk alerji doktoruna gittim bu şekilde katı bir diyet yapılması çok yanlışmis , hatta bazı doktorlar çocuğun kilo alımı iyi ise kakada kan yoksa vücudunda döküntü yoksa nefes alisinda sıkıntı yoksa vermiyorlar bile neyse alerji doktoru diyetin kademeli başlanması gerektiğini (tabi çocukta kan testi ve deri testi yapıldı alerji yüksek ise çıkabiliyor) önce süt baktın etki etmiyor sonra yumurta tabi tavuk eti sonra kırmızı et bu şekilde tabi bunlarda her seferinde doktora gidiyorsun o senin diyetine ekliyor ,diyete girdikten sonra ise yaradiktan bir süre örnek veriyorum 1 ay sonra doktor diyeti sana actiriyor kademeli olarak 1 süt bardağı ile pişmiş yumurtası kek yaptırıyor ve ilk gün çeyrek kek ,sonra yarım kek böyle böyle artırıp çocukta etki edip etmedigine bakıyor, etki etmezse sonra yoğurtlu bir çorba bu şekilde diyeti açtırıyor çünkü bebeklerin bu laktoz intoleranssi yada gıda alerjisini yenmesini istiyor ,dediğim gibi doktorlarda önemli olan çocuk kilo alıyor mu , kilosu iyi ise kakada kan yok ise ,vucutu kabarmiyor, nefes alış verişi normalde doktor için mukuslu kaka (ishal şeklinde olmadığı sürece zaten ishal varsa kiloda sıkıntı oluyor) kusma , gaz çok sorun olarak görmüyorlar. Ben 6 ay olana kadar çocuğunda relaktaz (laktoz damlası kullandım) ve 6 ay boyunca hep gürültülü ,mukuslu kakası vardı ve bazen köpük köpük oluyordu , doktorun dediği gibi yavaş yavaş diyeti açtım kek ,çorba vs denedikten sonra keçi sütlü peynir tükettim ,çocukta ek gıdaya geçti onada 3 gün kuralına uyarak gıdaları denettim şimdi yoğurt yiyor mukuslu, gürültülü kaka,kusma gitti , laktoz intoleranssi geçici bir rahatsızlık, bebeğinizin onu yenmesi için yardımcı olmanız gerekiyor ama dediğim gibi bazı annelere hiç diyet bile yapmıyor ve çocuk gene onu yeniyor . Biraz uzun bir yazı oldu umarım açıklayıcı olmuştur , ben çok uğraştım bu rahatsızlıktan o yüzden yazmak istedim

Bizimkide öyle ya bide yarın biri tutturdu bebek görmeye gelcem diye büyük oğlan hasta küçük durmuyo ev savaş yeri gibi eşim evde yok ay sinir oldum. Kadın laf anlamıyor
Ya şaşırıyorum çevrendeki insanlara kardeşlerim yemeğe geldi bu akşam, annem baktı gün boyu ona rağmen bebem resmen mahvoldu. En aon kucağıma gelmek için ağlıyordu. Fizikselden çok duygusal ihtiyacı oluyor benim minnoşun. Misafir imkansız benim için

Bazen hiçbir bilgisi olmayan konularda öyle bilirkişi gibi konuşuyor ki boğazlayasım geliyor valla. Sanki ben kötü birşey yapıyormuşum gibi kendimi yetersiz hissettirdi durduk yere. Kedi miyavlıyor durmuyor, aşağı komşu manyak gibi gün boyu çivi çakıp matkap çalıştırıyor, evimiz de cadde üstü. Dış gürültü çok ve çocuk gündüz ninni olmadan asla uyumuyor.

Ben malesef kedileri bebek uyuduğunda başka bir odaya koyuyorum. Diğer türlü sürekli oynuyorlar koşuyorlar, kesin uyandıriyorlar. Bu arada neden kısırlaştırmiyorsun kedini gerçekten ona da eziyet biliyor musun. Ben ikisini de kisirlastirdim o kadar rahat ettiler ki, sesi geçtim onların sağlığına zarar bir yerden sonra.

Müzik konusunda da bu seslerin de bir yerden sonra bağımlılık yaptığını okumuştum, o olmadan uyuyamamasi gibi. Ben pek açmıyorum artık gündüz. Akşamları açıyorum haliyle çok daha fazla ses yaptığımız için . Kur'an açıyorum ben. Süpürge sesini aylarca dinletmezdim galiba o anlamda eşine biraz hak veriyorum galiba canım.

Ay canım. Dün geldi hersey hazır aldım ama temizlik yap iki çocuk hasta ben hasta mahvoldum birde 3 saat oturdu . Misafir zor ama eskisi gibi girmiyom mutfağa

Merhaba kizlar bebeleriniz kac kilo yaa benimki hem zayıf hem kucuk gibi geliyor bana hala
Benimki 7 kiloydu canım 2 hafta önce, haftaya da tam 5 aylık oluyoruz. Boyu uzun 70 cm olduğu için sırık gibi duruyor, ben de üzülüyordum kilosuna ama doktor “Uzun, ince olacak, yapısı böyle gibi” dediği için artık o kadar takmıyorum. Ayrıca çok hareketli, bez değiştirirken bile resmen güreşiyoruz, bir de günde en az 3-4 kakalı bez oluyor yani çocuğa ne versem bu şartlarda pek kilo almaz gibi de geliyor bana

Yalnız benim bebeğim çok şişko doğmuştu, yaklaşık 4,5 kilo doğdu. Ailede hiç böyle doğan olmadı, çok tuhaftı bizim için o yüzden asıl şimdi normalini buldu diyebilirim. Ama şimdilerde de acaba gebelik şekerim vardı da o yüzden mi öyle doğdu diye takıyorum çünkü doktorum benden şeker yüklemesi istememişti o dönem (Açlık tokluk benim için yeterli demişti). Amniyon sıvısı da çok fazlaydı mesela, doktor ona da “Olur öyle” dedi geçti. Şimdiki aklım olsa şeker yüklemesi testini kesin yaptırırdım ve daha çok dikkat ederdim, hala vicdan azabı duyuyorum bu konuda maalesef

Canım her yerden ayrı ses gelen bir apartmanda yaşadığım için ben de müzik eşliğinde uyutuyorum. İlk zamanlar süpürge sesi filandı ama şimdi bebek müzikleri açıyorum, hafif sözsüz şeyler. Gece yatarken de pışpış sesi açıyor babası onun eşliğinde uyuyor. Ben de acaba hep bu müzikleri arar mı uyuturken diye düşünüyordum ama 2-3 hafta annemlerde kaldığımda annem pek müzik açmadı, öyle de mışıl mışıl uyudu yani. Hatta orada yanında yüksek sesle konuşuyorduk o uyurken hiç uyanmadı da. Sakındıkça daha çok uyanıyorlar herhalde diye düşündüm ben de

Endişe etme o yüzden, sadece ben de senin yerinde olsam süpürge sesi dinletmezdim artık bir onu diyebilirim. Artık daha kulağa hoş gelen beyni dinlendiren sesler, klasik müzik ya da Kuran dinletebilirsin. Arabada huysuzluk yaptığı zaman Nebe suresi açıyorum anında susup dinlemeye başlıyor benimki mesela

Şekerden. Canım benimde öyleydi diyet yaptığım halde 3900. Doğdu

Kedilervekitaplar kelebek3333 canimlar bende ilk zamanlar biraz uyku gecislerinde ve uykuya ihtiyacim oldugu zamanlar dinlettim. Bunun sebebide rahimdeki sese benziyor vs gibi bir cok paylasim olmasi ve zarari olmadigi yonundeki yazilar idi.
Ama surekli aklima takiliyordu şoyle ki kendimiz ayni melodiyi, ayni sesi dinledigimizde nasil rahatsiz oluyoruz, beyni uyusturuyor gibi çin iskencelerinde miydi sabit sesle insanlarin delirmeleri saglaniyordu. Ben sabit cikarilan seslerden rahatsiz oluyorum mesela o sebeple zararli olabilecegini dusundum daha detayli arastirdigimda benim dusuncelerime yakin veriler bulmustum. Kisaca isin özü herseyin fazlasi zarar.

Smjj Sela mi kiz allah iyiligini versin.

Bizim evde cadde üstü. Kafelerin acayip çok olduğu bir yer yüksek ses müzik, drift atan manyaklar, onları şikayet ettiğimiz polisler, otopark kavgası derken gürültülü bir yerde yaşıyorum. Şehrin en düzgün yerlerinden birinde aslında evim ama böyle yazınca nerde yaşıyorum ben dedim

İşte böyle bir gürültü içinde büyütüyorum.
Her gün istisnasız açmıyorum. Sallarken açıyorum sesi gözünü kapatıp hafif içi geçerken sesini kısarak kapatıyorum.
Bir de telefonla konuşuyorum ayağımda sallarken. Dediğin gibi sabit uğultu gibi bir ses arıyorlar. Duruma göre azaltıp kapatabilirsin olmuyorsa da yapacak bir şey yok yani.

Yetersiz anne söylemine kendini hiç yaklaştırma. Biz bu çocuklara sevgimizi gösterip elimizden gelen imkanları sunup büyütmeye çalışıyoruz. @annesalatası var orayı takip etsene ben çok güzel şeyler öğreniyorum. İçini rahatlatacak cümleler dolu.

Benle ona dinletirken o sırada bende mayışıyıorum

Bizde muzik kutusu gibi bisey war hediye gelmisti. Onu aciyorum kedinin sesini ve diger sesleri duymasin diye. Zaten zar zor uyutuyorum. Bi zararinin oldugunu dusunmuyorum hic biyerde de oylebisey okumadim. Sadece aliskanlik yapar bu da bizim uyku ritinimiz. Telefondan farkli bisey acamiyorum donup donup tel tarafina bakoyo yatmiyo

Bu alistirma bardagi mi ne onlar cok mu gerekli ?
Bugun baktim en dandigi 70 tl den basliyor. Aventler 175 tl ydi. Normal biberonundan su icemiyor mu bebekler

Kızlar oğlum kakasında mukus oluyo bunu doktora sorduğumda sadece mukus alerji belirtisi değil demişti ama genel olarak hala var normal mi sizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…