Aynen öyle valla. Ama iştahliı olsunlar yemeyen. Çocukta zor cokSağlığı yerinde olsun da cılız olsun aman napcan kiloyu en sağlıklısı
Merhaba mesajları çok uzun okuyamadım ama yardımcı olmak isterim, benim bebeğimde laktoz intoleransi teşhisi kondu,geçmeyen inatçı bir pişik nerdeyse 3 ay sürdü , gürültülü ve mukuslu kaka, gaz , kusma problemleri vardı . Kaka tahlili yaptılar ve kakada reduktan madde +1 pozitif çıktı ve doktorum katı bir diyete soktu beni peynir ,süt,yumurta,et,domates ,asitli hiç bir meyve, bende tabi doktoru dinledim evet oğlanın pisigi geçmeye başladı ama daha sonra çocuk alerji doktoruna gittim bu şekilde katı bir diyet yapılması çok yanlışmis , hatta bazı doktorlar çocuğun kilo alımı iyi ise kakada kan yoksa vücudunda döküntü yoksa nefes alisinda sıkıntı yoksa vermiyorlar bile neyse alerji doktoru diyetin kademeli başlanması gerektiğini (tabi çocukta kan testi ve deri testi yapıldı alerji yüksek ise çıkabiliyor) önce süt baktın etki etmiyor sonra yumurta tabi tavuk eti sonra kırmızı et bu şekilde tabi bunlarda her seferinde doktora gidiyorsun o senin diyetine ekliyor ,diyete girdikten sonra ise yaradiktan bir süre örnek veriyorum 1 ay sonra doktor diyeti sana actiriyor kademeli olarak 1 süt bardağı ile pişmiş yumurtası kek yaptırıyor ve ilk gün çeyrek kek ,sonra yarım kek böyle böyle artırıp çocukta etki edip etmedigine bakıyor, etki etmezse sonra yoğurtlu bir çorba bu şekilde diyeti açtırıyor çünkü bebeklerin bu laktoz intoleranssi yada gıda alerjisini yenmesini istiyor ,dediğim gibi doktorlarda önemli olan çocuk kilo alıyor mu , kilosu iyi ise kakada kan yok ise ,vucutu kabarmiyor, nefes alış verişi normalde doktor için mukuslu kaka (ishal şeklinde olmadığı sürece zaten ishal varsa kiloda sıkıntı oluyor) kusma , gaz çok sorun olarak görmüyorlar. Ben 6 ay olana kadar çocuğunda relaktaz (laktoz damlası kullandım) ve 6 ay boyunca hep gürültülü ,mukuslu kakası vardı ve bazen köpük köpük oluyordu , doktorun dediği gibi yavaş yavaş diyeti açtım kek ,çorba vs denedikten sonra keçi sütlü peynir tükettim ,çocukta ek gıdaya geçti onada 3 gün kuralına uyarak gıdaları denettim şimdi yoğurt yiyorTeşekkür ederim kısa Bi özet geçeyim o zmaan. Kızımın cok şükür hiç kabız ishal oldugunu görmedik küçükken her bebek gibi gaz sorunu dışında bişry de olmadı. 3 aydan itibaren ara ara zorlanma gürültülü kaka ve yeşile yakın mukuslu kaka yapıyodu. Takip ettim araştırdım şüphelendim. Sonra süt ürününü kestim 2 hafta kadr hiç sorun kalmadı. Sonra ufaktan peynir yemeye başladım kahvaltıda. Tekrar mukuslandı kakası. Dr a gittik şüphem dogruymuş ama öyle büyük Bi boyutta diğer belirtiler yok cok şükür ishal kanlı kaka vs yok. Hafif düzeyde. Sütlü bişry yersem kokulu ve mukuslu yapıyor sadece. Merak ettiğim süt hariç nelerde laktoz var. Malum ek gıdaya geçicez nasıl bi yol izlemem gerekiyo
Tabi ki canım yesinler ama kimisi yese de kilo almaz yani ben öyleyim oğlumda öyle olursa güzel olurAynen öyle valla. Ama iştahliı olsunlar yemeyen. Çocukta zor cok
Ya şaşırıyorum çevrendeki insanlaraBizimkide öyle yabide yarın biri tutturdu bebek görmeye gelcem diye büyük oğlan hasta küçük durmuyo ev savaş yeri gibi eşim evde yok ay sinir oldum. Kadın laf anlamıyor
Valla aynen. Benim oglum cok cok istahsiz 7yasina girecek kasimda 19kiloTabi ki canım yesinler ama kimisi yese de kilo almaz yani ben öyleyim oğlumda öyle olursa güzel olur
Ay benim kedim de çocukla aynı saatlerde uyuyor uyanıyor, ek gıdalar asla boşa gitmiyor. Asla yemeyeceği şeyleri bile sırf kızım yiyor diye istiyor veriyorum yiyor.
Ses konusuna gelince gündüz uyutma bende de çok sorun sürekli sallıyorum yada ayakta tutuyorum.
Yavaş yavaş bırakmaya çalışıyorum şu an ama hazır olmazsa uyarana devam edeceğim. Uyuyamamasındansa ses içinde uyumasını tercih ederim.
Tüm gün ilgilenen, kolları kopan, uykusuz kalan bizken fikir verebilirler ama diretemezler:)
Çünkü bebeğimiz olup süreci görene kadar bizim de çok fikrimiz vardı. Şimdilerde yıkılan
Eşim kucağımızda uyutmaya alıştırsaydık keşke diyordu akşamhem sarılır hasret gideririz diyor. E ben zaten bütün gün kucağımda kuş olup uçuruyorum. Özlemeye fırsatım yok ki akşam geliyor sonra arkadaşlarıyla buluşmaya kaçıyor. Tabi özler.
Bazen hiçbir bilgisi olmayan konularda öyle bilirkişi gibi konuşuyor ki boğazlayasım geliyor valla.Canım ben de tam olarak aynıyım ve eşim de tam olarak aynı şeyleri dedi bu kadar olurama maalesef ben kapatmayı düşünmüyorum üstelik herhangi bir zararı olacağını da düşünmüyorum. Benim evde ses yok ama en ufak kapı sesine dahi uyanan bi bebek başka çarem yok yani :) ve bence bir açıdan iyi bu da bi uyku rutini gibi, mesela odaya girip o sesi açıp emzirmeye başladığımda uykuya geçiş yapıyo ses olmadan emzirsiği de daha etrafı izlemeye yönelik. Kardeşim var 3 yaşında bebekken kolik ti inanaılmaz huysuz bir bebekti ona da aynı şekil sesler açıyorduk bırakırken de hiç sıkıntı olmadı hatta maşallah 1 yaş 1 buçuk yaşından beri kendisi yatağına girip uyuyo daha konuşamıyodu bile yatağa gidip uyurdu ses vs olmadan
Ben malesef kedileri bebek uyuduğunda başka bir odaya koyuyorum. Diğer türlü sürekli oynuyorlar koşuyorlar, kesin uyandıriyorlar. Bu arada neden kısırlaştırmiyorsun kediniKızlar bebeklerinizi uyuturken ninni/müzik vs açıyor musunuz? Benim kızım pişş pişş+süpürge sesi ile uyuyor. Gün içinde uyanana kadar hiç kapatmıyorum müziği. Kedim çok kıskanç ve ne zaman çocuğu uyutsam ya başına gidip miyavlıyor uyandırmak için, ya da kızgınlık döneminde olduğu için çok şiddetli bağırıyor. Müzik sesini gürültüleri bastırmak için kullanıyorum gündüzleri yani. Geceleri de uyuturken açıyorum, biz yatmaya gittiğimiz zaman kapatıyorum. Sabaha kadar çalmıyor.
Sorunum şu ki eşim diyor ki bu müziği yavaş yavaş bırakalım, çocuk alışmasın. Sürekli pişş pişş diyor psikolojisini bozar, ters bir etki falan yaratır, seste uyumaya alışsın diyor. Sanki çocuğa kendisi bakıp uyutuyormuş gibi akıl veriyor bana birde. Kedi durmuyor sesine uyandığı için kapatmıyorum diye açıklıyorum anlamıyor. Çıt sesine uyanmaya müsait zaten. Bir dakika fazla uyusun diye kırk takla arıyorum. Benim yöntemimi eleştiriyor birde .
Gündüzleri uyurken pişş pişş süpürge sesinin sürekli çalması kötü bir etki yaratır mı çocuğumda? Çok kafama takıldı, canım sıkıldı gerçekten.Müziği kapatınca uyanmıyor ama kedim yüzünden sürekli açık tutmak zorundayım. Yoksa bebeği uyandırana kadar miyavlamaktan vazgeçmiyor. Çocuk uyanınca da kendi inadına yatıp uyuyor. Ne yapacağım bilemedim.
Ay canım. Dün geldi hersey hazır aldım ama temizlik yap iki çocuk hasta ben hasta mahvoldum birde 3 saat oturdu . Misafir zor ama eskisi gibi girmiyom mutfağaYa şaşırıyorum çevrendeki insanlarakardeşlerim yemeğe geldi bu akşam, annem baktı gün boyu ona rağmen bebem resmen mahvoldu. En aon kucağıma gelmek için ağlıyordu. Fizikselden çok duygusal ihtiyacı oluyor benim minnoşun. Misafir imkansız benim için
Benimki 7 kiloydu canım 2 hafta önce, haftaya da tam 5 aylık oluyoruz. Boyu uzun 70 cm olduğu için sırık gibi duruyor, ben de üzülüyordum kilosuna ama doktor “Uzun, ince olacak, yapısı böyle gibi” dediği için artık o kadar takmıyorum. Ayrıca çok hareketli, bez değiştirirken bile resmen güreşiyoruz, bir de günde en az 3-4 kakalı bez oluyor yani çocuğa ne versem bu şartlarda pek kilo almaz gibi de geliyor banaMerhaba kizlar bebeleriniz kac kilo yaa benimki hem zayıf hem kucuk gibi geliyor bana hala
Canım her yerden ayrı ses gelen bir apartmanda yaşadığım için ben de müzik eşliğinde uyutuyorum. İlk zamanlar süpürge sesi filandı ama şimdi bebek müzikleri açıyorum, hafif sözsüz şeyler. Gece yatarken de pışpış sesi açıyor babası onun eşliğinde uyuyor. Ben de acaba hep bu müzikleri arar mı uyuturken diye düşünüyordum ama 2-3 hafta annemlerde kaldığımda annem pek müzik açmadı, öyle de mışıl mışıl uyudu yani. Hatta orada yanında yüksek sesle konuşuyorduk o uyurken hiç uyanmadı da. Sakındıkça daha çok uyanıyorlar herhalde diye düşündüm ben deKızlar bebeklerinizi uyuturken ninni/müzik vs açıyor musunuz? Benim kızım pişş pişş+süpürge sesi ile uyuyor. Gün içinde uyanana kadar hiç kapatmıyorum müziği. Kedim çok kıskanç ve ne zaman çocuğu uyutsam ya başına gidip miyavlıyor uyandırmak için, ya da kızgınlık döneminde olduğu için çok şiddetli bağırıyor. Müzik sesini gürültüleri bastırmak için kullanıyorum gündüzleri yani. Geceleri de uyuturken açıyorum, biz yatmaya gittiğimiz zaman kapatıyorum. Sabaha kadar çalmıyor.
Sorunum şu ki eşim diyor ki bu müziği yavaş yavaş bırakalım, çocuk alışmasın. Sürekli pişş pişş diyor psikolojisini bozar, ters bir etki falan yaratır, seste uyumaya alışsın diyor. Sanki çocuğa kendisi bakıp uyutuyormuş gibi akıl veriyor bana birde. Kedi durmuyor sesine uyandığı için kapatmıyorum diye açıklıyorum anlamıyor. Çıt sesine uyanmaya müsait zaten. Bir dakika fazla uyusun diye kırk takla arıyorum. Benim yöntemimi eleştiriyor birde .
Gündüzleri uyurken pişş pişş süpürge sesinin sürekli çalması kötü bir etki yaratır mı çocuğumda? Çok kafama takıldı, canım sıkıldı gerçekten.Müziği kapatınca uyanmıyor ama kedim yüzünden sürekli açık tutmak zorundayım. Yoksa bebeği uyandırana kadar miyavlamaktan vazgeçmiyor. Çocuk uyanınca da kendi inadına yatıp uyuyor. Ne yapacağım bilemedim.
Şekerden. Canım benimde öyleydi diyet yaptığım halde 3900. DoğduBenimki 7 kiloydu canım 2 hafta önce, haftaya da tam 5 aylık oluyoruz. Boyu uzun 70 cm olduğu için sırık gibi duruyor, ben de üzülüyordum kilosuna ama doktor “Uzun, ince olacak, yapısı böyle gibi” dediği için artık o kadar takmıyorum. Ayrıca çok hareketli, bez değiştirirken bile resmen güreşiyoruz, bir de günde en az 3-4 kakalı bez oluyor yani çocuğa ne versem bu şartlarda pek kilo almaz gibi de geliyor bana
Yalnız benim bebeğim çok şişko doğmuştu, yaklaşık 4,5 kilo doğdu. Ailede hiç böyle doğan olmadı, çok tuhaftı bizim için o yüzden asıl şimdi normalini buldu diyebilirim. Ama şimdilerde de acaba gebelik şekerim vardı da o yüzden mi öyle doğdu diye takıyorum çünkü doktorum benden şeker yüklemesi istememişti o dönem (Açlık tokluk benim için yeterli demişti). Amniyon sıvısı da çok fazlaydı mesela, doktor ona da “Olur öyle” dedi geçti. Şimdiki aklım olsa şeker yüklemesi testini kesin yaptırırdım ve daha çok dikkat ederdim, hala vicdan azabı duyuyorum bu konuda maalesef
Benim de 4e yakın doğdu ama şeker yoktu, illa bebek büyük kesin şeker var diye bir şey yok canimŞekerden. Canım benimde öyleydi diyet yaptığım halde 3900. Doğdu
Doğru diyorsun canımBenim de 4e yakın doğdu ama şeker yoktu, illa bebek büyük kesin şeker var diye bir şey yok canim
Bazen hiçbir bilgisi olmayan konularda öyle bilirkişi gibi konuşuyor ki boğazlayasım geliyor valla.Sanki ben kötü birşey yapıyormuşum gibi kendimi yetersiz hissettirdi durduk yere. Kedi miyavlıyor durmuyor, aşağı komşu manyak gibi gün boyu çivi çakıp matkap çalıştırıyor, evimiz de cadde üstü. Dış gürültü çok ve çocuk gündüz ninni olmadan asla uyumuyor.
Benle ona dinletirken o sırada bende mayışıyıorumKedilervekitaplar kelebek3333 canimlar bende ilk zamanlar biraz uyku gecislerinde ve uykuya ihtiyacim oldugu zamanlar dinlettim. Bunun sebebide rahimdeki sese benziyor vs gibi bir cok paylasim olmasi ve zarari olmadigi yonundeki yazilar idi.
Ama surekli aklima takiliyordu şoyle ki kendimiz ayni melodiyi, ayni sesi dinledigimizde nasil rahatsiz oluyoruz, beyni uyusturuyor gibi çin iskencelerinde miydi sabit sesle insanlarin delirmeleri saglaniyordu. Ben sabit cikarilan seslerden rahatsiz oluyorum mesela o sebeple zararli olabilecegini dusundum daha detayli arastirdigimda benim dusuncelerime yakin veriler bulmustum. Kisaca isin özü herseyin fazlasi zarar.
Smjj Sela mi kiz allah iyiligini versin.
Bizde muzik kutusu gibi bisey war hediye gelmisti. Onu aciyorum kedinin sesini ve diger sesleri duymasin diye. Zaten zar zor uyutuyorum. Bi zararinin oldugunu dusunmuyorum hic biyerde de oylebisey okumadim. Sadece aliskanlik yapar bu da bizim uyku ritinimiz. Telefondan farkli bisey acamiyorum donup donup tel tarafina bakoyo yatmiyoKızlar bebeklerinizi uyuturken ninni/müzik vs açıyor musunuz? Benim kızım pişş pişş+süpürge sesi ile uyuyor. Gün içinde uyanana kadar hiç kapatmıyorum müziği. Kedim çok kıskanç ve ne zaman çocuğu uyutsam ya başına gidip miyavlıyor uyandırmak için, ya da kızgınlık döneminde olduğu için çok şiddetli bağırıyor. Müzik sesini gürültüleri bastırmak için kullanıyorum gündüzleri yani. Geceleri de uyuturken açıyorum, biz yatmaya gittiğimiz zaman kapatıyorum. Sabaha kadar çalmıyor.
Benle ona dinletirken o sırada bende mayışıyıorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?