Kızlar bugün ek gıdaya baslıcaktık bebeğim cok öksüruyo diye başlayamadım ilaçla şükür hafifledi beynim şuan tamamen. Durmuş sabah kahvaltıda ne veriyoduk biri bana akıl versin
Tadımlar büyük çoğunluk bitti canım . Sabah mesela porsiyon olarak ne kadar veriyorsunSebzeyle mi yoksa peynir/yoğurt gibi bir şeyle mi başlamak istersin?
Tadımlara başlamış mıydın?
Ben haşlanmış sebze tattırdım önce sevmedi sonra onları un kavurup çorba haline getirdim. :)
Sonra lor peynir yaptım onu tattırdım, yumurta sarısı tattırdım. En son meyve işine girdik :) Alerjisi olmadığını farkedince...
Sabahları peynir, yumurta sarısı, papatya çayı ile ıslatılmış azıcık ekmek(doğal)
Öğlen irmik ve pişirilmiş meyve yada pirinci iyice pişirip içine elde kalan mamayı atıp yedirdim. Meyveye yoğurt veriyorum bazen de.
Akşam da çorba, bizim yediğimizde ona ayırdığım tuzsuz yemek uygun değilse de dolma içi gibi hazırladığım kıyma var buzluktan onu çıkarıp ısıtıp veriyorum.
Kız kıymayı çiğneyebiliyormuSebzeyle mi yoksa peynir/yoğurt gibi bir şeyle mi başlamak istersin?
Tadımlara başlamış mıydın?
Ben haşlanmış sebze tattırdım önce sevmedi sonra onları un kavurup çorba haline getirdim. :)
Sonra lor peynir yaptım onu tattırdım, yumurta sarısı tattırdım. En son meyve işine girdik :) Alerjisi olmadığını farkedince...
Sabahları peynir, yumurta sarısı, papatya çayı ile ıslatılmış azıcık ekmek(doğal)
Öğlen irmik ve pişirilmiş meyve yada pirinci iyice pişirip içine elde kalan mamayı atıp yedirdim. Meyveye yoğurt veriyorum bazen de.
Akşam da çorba, bizim yediğimizde ona ayırdığım tuzsuz yemek uygun değilse de dolma içi gibi hazırladığım kıyma var buzluktan onu çıkarıp ısıtıp veriyorum.
Ben malesef kedileri bebek uyuduğunda başka bir odaya koyuyorum. Diğer türlü sürekli oynuyorlar koşuyorlar, kesin uyandıriyorlar. Bu arada neden kısırlaştırmiyorsun kedinigerçekten ona da eziyet biliyor musun. Ben ikisini de kisirlastirdim o kadar rahat ettiler ki, sesi geçtim onların sağlığına zarar bir yerden sonra.
Müzik konusunda da bu seslerin de bir yerden sonra bağımlılık yaptığını okumuştum, o olmadan uyuyamamasi gibi. Ben pek açmıyorum artık gündüz. Akşamları açıyorum haliyle çok daha fazla ses yaptığımız için . Kur'an açıyorum ben. Süpürge sesini aylarca dinletmezdim galiba o anlamda eşine biraz hak veriyorum galiba canım.
Canım her yerden ayrı ses gelen bir apartmanda yaşadığım için ben de müzik eşliğinde uyutuyorum. İlk zamanlar süpürge sesi filandı ama şimdi bebek müzikleri açıyorum, hafif sözsüz şeyler. Gece yatarken de pışpış sesi açıyor babası onun eşliğinde uyuyor. Ben de acaba hep bu müzikleri arar mı uyuturken diye düşünüyordum ama 2-3 hafta annemlerde kaldığımda annem pek müzik açmadı, öyle de mışıl mışıl uyudu yani. Hatta orada yanında yüksek sesle konuşuyorduk o uyurken hiç uyanmadı da. Sakındıkça daha çok uyanıyorlar herhalde diye düşündüm ben de
Endişe etme o yüzden, sadece ben de senin yerinde olsam süpürge sesi dinletmezdim artık bir onu diyebilirim. Artık daha kulağa hoş gelen beyni dinlendiren sesler, klasik müzik ya da Kuran dinletebilirsin. Arabada huysuzluk yaptığı zaman Nebe suresi açıyorum anında susup dinlemeye başlıyor benimki mesela
Kedilervekitaplar @kelebek3333 canimlar bende ilk zamanlar biraz uyku gecislerinde ve uykuya ihtiyacim oldugu zamanlar dinlettim. Bunun sebebide rahimdeki sese benziyor vs gibi bir cok paylasim olmasi ve zarari olmadigi yonundeki yazilar idi.
Ama surekli aklima takiliyordu şoyle ki kendimiz ayni melodiyi, ayni sesi dinledigimizde nasil rahatsiz oluyoruz, beyni uyusturuyor gibi çin iskencelerinde miydi sabit sesle insanlarin delirmeleri saglaniyordu. Ben sabit cikarilan seslerden rahatsiz oluyorum mesela o sebeple zararli olabilecegini dusundum daha detayli arastirdigimda benim dusuncelerime yakin veriler bulmustum. Kisaca isin özü herseyin fazlasi zarar.
Smjj Sela mi kiz allah iyiligini versin.
Bizim evde cadde üstü. Kafelerin acayip çok olduğu bir yer yüksek ses müzik, drift atan manyaklar, onları şikayet ettiğimiz polisler, otopark kavgası derken gürültülü bir yerde yaşıyorum. Şehrin en düzgün yerlerinden birinde aslında evim ama böyle yazınca nerde yaşıyorum ben dedim
İşte böyle bir gürültü içinde büyütüyorum.
Her gün istisnasız açmıyorum. Sallarken açıyorum sesi gözünü kapatıp hafif içi geçerken sesini kısarak kapatıyorum.
Bir de telefonla konuşuyorum ayağımda sallarken. Dediğin gibi sabit uğultu gibi bir ses arıyorlar. Duruma göre azaltıp kapatabilirsin olmuyorsa da yapacak bir şey yok yani.
Yetersiz anne söylemine kendini hiç yaklaştırma. Biz bu çocuklara sevgimizi gösterip elimizden gelen imkanları sunup büyütmeye çalışıyoruz. @annesalatası var orayı takip etsene ben çok güzel şeyler öğreniyorum. İçini rahatlatacak cümleler dolu.
Bizde muzik kutusu gibi bisey war hediye gelmisti. Onu aciyorum kedinin sesini ve diger sesleri duymasin diye. Zaten zar zor uyutuyorum. Bi zararinin oldugunu dusunmuyorum hic biyerde de oylebisey okumadim. Sadece aliskanlik yapar bu da bizim uyku ritinimiz. Telefondan farkli bisey acamiyorum donup donup tel tarafina bakoyo yatmiyo
Dediğiniz gibi daha sakin ninni tarzı birşeylere geçmeyi deneyeyim artık kızlar. Belki daha iyi gelir bebeğime bakalım.Öyle de olunca zor yabizim de üst kat alt kat her yerden ses gelyo bazen bide yol kenarı arabı vs de ses oluyor kapı sesine dahi gözünü açıyor ama burda Smile_s arkadaşımızın yazdığından sonra bende bi tereddtüt ettim açmasam mı artık diye akşamüzeri uykuya dalarken pış pış açtım sonra kuran açtım çok kısık uyandı geri dalmadı sese sese bakıyo ama akşam hiç ses açmadan uyuttum ve hala uyuyo inşallah yavaştan alışır artık
Ben 3-4 kez oldum canım. Son iki seferdir geç oluyorum ama düzeni bozuldu tekrar.Kızlar regl oldum bir kere ama ikinci vaktinde olmadı hala. Sizin nasıl oldu? Normalde hayatım boyunca hep düzenliydi reglim, şaşkınım şuanda.
Tadımlar büyük çoğunluk bitti canım . Sabah mesela porsiyon olarak ne kadar veriyorsun
Kız kıymayı çiğneyebiliyormu
Ay keşke bizimki de patlasa. 3 aylıkken dişleri kaşımöaya bi başladı hala çocuğum acı çekiyorKızlar dişleri çıkan varmı bizim bebeğin iki dişi patlamış
Canım. Böyle pişirip dondurucuyamı atıyorsun bende öyle yapimKuzu kıymayı 3 kere çektirdim. Baya ince yani.
İçine de patates soğan havuç rendeledim. İnce bulgur pirinç nane. Biraz suyla pişirdim. Yarım saatten fazla. Baya yumuşak kıvamlı bir şey. Yiyor. Ama yiyemeyezse de blenderle bir kez bıztlasak kafi.
Bunu diyetisyen bir arkadaşım önermişti.
Yaz olsa kabakla falan daha lezzetli olur. Ben bazen irmikli mamasının içine, sebze yemeğinin içine koyuyorum. Maksat protein alsın. Bu şekilde beslendiğinden beri kilodan ziyade gelişimi daha hızlı arttı.
Kontrol ettinmi bende patlamadı sanıyordum doktor dün ağzına baktı o gösterdi ikltane birden patlamış hep ağzı bizimki salya illa hep ağzında birsey olcak .Birde çok hasta sabaha kadar öksürdü sağlık ocağına götürcem göstercemAy keşke bizimki de patlasa. 3 aylıkken dişleri kaşımöaya bi başladı hala çocuğum acı çekiyor
Canım. Böyle pişirip dondurucuyamı atıyorsun bende öyle yapim
Kontrol ettinmi bende patlamadı sanıyordum doktor dün ağzına baktı o gösterdi ikltane birden patlamış hep ağzı bizimki salya illa hep ağzında birsey olcak .Birde çok hasta sabaha kadar öksürdü sağlık ocağına götürcem göstercem
Kızlar benimki yemiyor ya sabah karışım hazırladım kahvaltı işin böyle sevmedi ayrı ayrı vericem galiba bulamaç sevmiyor
Yok ya zorlamadım yavrum öksürmekten sesi kısılmış zaten valla şu günler hayırlısıyla bitse Zeyno iyice daral geldiAyrı ayrı yemesi daha iyi ki. Bir de şimdi hasta ya o yüzden çok zorlama iştahı yoktur zannediyorum ki.
Yok ya zorlamadım yavrum öksürmekten sesi kısılmış zaten valla şu günler hayırlısıyla bitse Zeyno iyice daral geldi
Amin amin canım inşAllah . Eşim büyük oğlanı doktora. Götürdü o gelince küçüğü ben götürcem doktora o zaman hava almış olurum cok haklısın dışarı çıkmak gerçekten insana iyi geliyorBak ne diyeceğim. Bugün eşin işten gelince 20 dakikalığına tek başına dışarı bi çık yürü. Gerçekten ne kadar bunaldığını buradan hissediyorum. Sakinleşmeye ihtiyacın var. Doktorun verdiği ilaçları kullan, bol bol emzir geçecek inşallah. Allah şifası olmayan dertlerle karşılaştırmasın hiç birimizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?