2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar bugün ek gıdaya baslıcaktık bebeğim cok öksüruyo diye başlayamadım ilaçla şükür hafifledi beynim şuan tamamen. Durmuş sabah kahvaltıda ne veriyoduk biri bana akıl versin

Kızlar yarınki bebek menüm

Eklentiler

• F8599C85-1B89-4A98-A5CB-A74476F9094B.webp
    22 KB · Görüntüleme: 76
  • FB851DAE-EB46-4001-9AE9-D0519C096347.webp
    25,8 KB · Görüntüleme: 71
Kızlar bugün ek gıdaya baslıcaktık bebeğim cok öksüruyo diye başlayamadım ilaçla şükür hafifledi beynim şuan tamamen. Durmuş sabah kahvaltıda ne veriyoduk biri bana akıl versin

Sebzeyle mi yoksa peynir/yoğurt gibi bir şeyle mi başlamak istersin?
Tadımlara başlamış mıydın?
Ben haşlanmış sebze tattırdım önce sevmedi sonra onları un kavurup çorba haline getirdim. :)
Sonra lor peynir yaptım onu tattırdım, yumurta sarısı tattırdım. En son meyve işine girdik :) Alerjisi olmadığını farkedince...
Sabahları peynir, yumurta sarısı, papatya çayı ile ıslatılmış azıcık ekmek(doğal)
Öğlen irmik ve pişirilmiş meyve yada pirinci iyice pişirip içine elde kalan mamayı atıp yedirdim. Meyveye yoğurt veriyorum bazen de.
Akşam da çorba, bizim yediğimizde ona ayırdığım tuzsuz yemek uygun değilse de dolma içi gibi hazırladığım kıyma var buzluktan onu çıkarıp ısıtıp veriyorum.

Tadımlar büyük çoğunluk bitti canım . Sabah mesela porsiyon olarak ne kadar veriyorsun

Kız kıymayı çiğneyebiliyormu

Kizlar ya benim bebis gece 3 ten sonra basliyor mikir mikir gozleri kapali oluyor ama huzursuz. Gaz diyorum ama sizce ne yapmam gerek. Bu sefer ben cok geriliyorum yarim saatte 1 sese uyandigim icin. Sabahlari da 5 bucuk gibi uyanmak istiyor.

Dediğiniz gibi daha sakin ninni tarzı birşeylere geçmeyi deneyeyim artık kızlar. Belki daha iyi gelir bebeğime bakalım.

The canım kısırlaştıracağız ama bir türlü vakit bulamadık. Eşim malum hep yorgun bende bebekle gidemiyorum. Ramazan bitince götüreceğiz inşallah randevu aldık bakalım. İnşallah sakinleşir kısırlaşınca. Yoksa müzik açmanın en büyük sebebi kedim.
Kızlar regl oldum bir kere ama ikinci vaktinde olmadı hala. Sizin nasıl oldu? Normalde hayatım boyunca hep düzenliydi reglim, şaşkınım şuanda.
Ben 3-4 kez oldum canım. Son iki seferdir geç oluyorum ama düzeni bozuldu tekrar.

Tadımlar büyük çoğunluk bitti canım . Sabah mesela porsiyon olarak ne kadar veriyorsun

Sabah kahvaltısında küçük reçellikler var ya o kadar yiyebiliyor. Öğlen yarım çorba kasesi, akşam bir çorba kasesi. Deneme yanılma yoluyla bu porsiyon belli oldu. Canı yemek istemeyince dilini dışarı çıkartıyordu. Baktım bir kaç kez böyle oldu. Ben de böyle veriyorum şimdi.

Kız kıymayı çiğneyebiliyormu

Kuzu kıymayı 3 kere çektirdim. Baya ince yani.
İçine de patates soğan havuç rendeledim. İnce bulgur pirinç nane. Biraz suyla pişirdim. Yarım saatten fazla. Baya yumuşak kıvamlı bir şey. Yiyor. Ama yiyemeyezse de blenderle bir kez bıztlasak kafi.
Bunu diyetisyen bir arkadaşım önermişti.
Yaz olsa kabakla falan daha lezzetli olur. Ben bazen irmikli mamasının içine, sebze yemeğinin içine koyuyorum. Maksat protein alsın. Bu şekilde beslendiğinden beri kilodan ziyade gelişimi daha hızlı arttı.

Canım. Böyle pişirip dondurucuyamı atıyorsun bende öyle yapim

Ay keşke bizimki de patlasa. 3 aylıkken dişleri kaşımöaya bi başladı hala çocuğum acı çekiyor
Kontrol ettinmi bende patlamadı sanıyordum doktor dün ağzına baktı o gösterdi ikltane birden patlamış hep ağzı bizimki salya illa hep ağzında birsey olcak .Birde çok hasta sabaha kadar öksürdü sağlık ocağına götürcem göstercem

Canım. Böyle pişirip dondurucuyamı atıyorsun bende öyle yapim

Evet 200 gram kadarını böyle pişirdim. Minik porsiyonlara ayırdım. Lazım olunca çıkarıyorum hemen. Bittikçe yenisi. Hem pratik de oluyor.

Annem çay kaşığı ile baktı daha patlamamış dedi ama. :)
Allah şifa versin inşallah bir an önce iyileşir. Şimdi bir de bahar polenler vs hassasiyet oluşturuyor herkeste.

Kızlar benimki yemiyor ya sabah karışım hazırladım kahvaltı işin böyle sevmedi ayrı ayrı vericem galiba bulamaç sevmiyor

Kızlar benimki yemiyor ya sabah karışım hazırladım kahvaltı işin böyle sevmedi ayrı ayrı vericem galiba bulamaç sevmiyor

Ayrı ayrı yemesi daha iyi ki. Bir de şimdi hasta ya o yüzden çok zorlama iştahı yoktur zannediyorum ki.

Ayrı ayrı yemesi daha iyi ki. Bir de şimdi hasta ya o yüzden çok zorlama iştahı yoktur zannediyorum ki.
Yok ya zorlamadım yavrum öksürmekten sesi kısılmış zaten valla şu günler hayırlısıyla bitse Zeyno iyice daral geldi

Yok ya zorlamadım yavrum öksürmekten sesi kısılmış zaten valla şu günler hayırlısıyla bitse Zeyno iyice daral geldi

Bak ne diyeceğim. Bugün eşin işten gelince 20 dakikalığına tek başına dışarı bi çık yürü. Gerçekten ne kadar bunaldığını buradan hissediyorum. Sakinleşmeye ihtiyacın var. Doktorun verdiği ilaçları kullan, bol bol emzir geçecek inşallah. Allah şifası olmayan dertlerle karşılaştırmasın hiç birimizi.

Amin amin canım inşAllah . Eşim büyük oğlanı doktora. Götürdü o gelince küçüğü ben götürcem doktora o zaman hava almış olurum cok haklısın dışarı çıkmak gerçekten insana iyi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…