Bende zorluyorum canım inşallah fazla uzun sürmez bizde rahat güzel bi gebelik geçiririzCanım bir çözümü varmı bilmiyorum ama sanırım tüm hamilelere ilk 3ay bu normal bir süreç. Vücut bebeğe alışmaya çalıştığı için oluyormuş bu. Üstüne birde bulantılar eklenince daha zor. Ben çareyi biraz olsun bol bol dinlenmek, kussam da iyi beslenmek ve meyve tüketmekte buldum.
Hep yatsam hep yatsam sözüne o kadar katılıyorum ki yani mecbur olmasam hayatta kalkmam her boş anda sürekli yatıyorumBende de yoğun bulanti ve inatçı kusmalar var. Halsizlik de ayni şekilde. Doktor kendini yorma istirahat et, yorgun hissetmen çok normal demişti. Günde bir iki porsiyon meyve iyi gelebilir. Tatlı ile muhteşem ilişkim bozuldu ama elma ayva yiyorum. Bence meyve kuruyemiş deneyebilirsin yiyebildiğin kadar.
Prilam da inanılmaz mayıştırıyo sanki normalde çok enerjikmişim gibi
Hep yatsam hep yatsam
9+5'iz.
Merhabalar bende de 14. Haftada 2,8 cm çapında miyom çıktı hamilelik öncesinde yoktu sizin sürecini nasıl ilerliyor doktor ne dedi acabaYaa çok sevindim gerçekten.Umarım benimki de küçülür Ben her zaman olumlu durumları kendime örnek alıyorum öteki türlü stres yaratıyor çünkü.
bende o yüzden biraz bekleyip gideyim diyorm cuma günü artık farklı bi dktora randevu alıp gidicem canım çok olumsuz konuştu benm bi kalp durması ve gecen sene bide tüp bebek kimyasalım var sanırım buda saglksız dedi salladı yani basladı bu sefer diyoki buda duserse tüp bebek yaparız embriyolarn genetiğe gider saglıklı olan transfer edilir diyo ben sana bunlarımı duymaya geldm cok üzdü beni cokEvet kuzum karından görmüştü ve küçücük bir şeydi hatta kese gibi ama tam kese demeyelim 2 gün sonra bir daha gel dedi beni hiç korkutmadı, o değerle zaten gözükmez kesen sana aşırı olumsuz konuşmuş doktorun sakın canını sıkma kendini üzme ve Pazartesi bir doktora daha git bol bol su iç güzel beslenBizde dua edelim inşallah iyi sonuç alırsın
bende aynıyımm bulantıda olmuyor bende birden öğürtüyle bi geliyo ne var ne yok cıkartıyorm öyle bi öğürtü ki gözlerim dışarı fırlıyo resmen kızarıyo düşün artkAlıştım artık canım. Kussam da yiyorum, açlık daha zor gelmeye başladı.
Ben birde sevdiğim şeyleri yedikten sonra kusuyorum özellikle.bende aynıyımm bulantıda olmuyor bende birden öğürtüyle bi geliyo ne var ne yok cıkartıyorm öyle bi öğürtü ki gözlerim dışarı fırlıyo resmen kızarıyo düşün artkkusuyorm yarm saat snra baslıyom bsyler yemeye
Sana da çok geçmiş olsun kuzumDaha iyi olursun inşallah canımKedilervekitaplar benim de kanamam oldu geçen gün, iğne yapıldı. Çok korktum ama bebeğin kalbi atıyormuş. Evde dinleniyorum riskli dönem geçene kadar.
İnşallah canım teşekkür ederimBen birde sevdiğim şeyleri yedikten sonra kusuyorum özellikle.Sonra keşke kusmasaydım diye üzülüyorum, yediklerim gitti diye
Sana da çok geçmiş olsun kuzumbol bol dinlen ve bebeğe rahme iyi gelecek şeyler ye. Nar ve avakado çok iyi geliyormuş rahme. Seviyorsan tüketebilirsin. Bir çok kişide kanama olabiliyor, çoğu zaman olağan kabul ediyor doktorlar. Bebeğin seninle olsun
Allah korusun ama hep olumsuzu söylüyorlar bende acile gittim ağrım var diye kesen bozulmuş hemen yatış dedi düşer bu bebek dedi ama şuan kesem gayet düzgün ve kendi doktorum bir sorun yok korkma dedi, sende içini ferah tut bir doktorla kalma ve kese hemen gözüken bir şey değil kendimden biliyorum iki güne bir gittim baktırdım dört binlerden sonra görebildik iyi düşün iyi olsun Rabbim inşallah bu sefer yüzünüzü güldürür olumlu sonuç almanızı nasiip ederbende o yüzden biraz bekleyip gideyim diyorm cuma günü artık farklı bi dktora randevu alıp gidicem canım çok olumsuz konuştu benm bi kalp durması ve gecen sene bide tüp bebek kimyasalım var sanırım buda saglksız dedi salladı yani basladı bu sefer diyoki buda duserse tüp bebek yaparız embriyolarn genetiğe gider saglıklı olan transfer edilir diyo ben sana bunlarımı duymaya geldm cok üzdü beni cok
Canım dahiliye yerine endokrine gitmeni tavsiye ederim mutlaka tiroid ultrasonu da yaptır. Bende de hasimato varKızlar merhaba uzun süredir yazmamıştım..
Geçen rutin testlerimi yaptırdıgımda tiroidim bana yüksek gelmişti yazmıştım 2 doktora göründüm ikiside birşey yok diyip yolladı beni.. Daha sonra özel bir doktor buldum kadın doğum ve bende haşimato olduğunu öğrendim moralim çok bozuk 2 aylık daha ama bebekte Allah korusun kalıcı bir hasar olmuşmudır diye içim içimi yiyor. İlaç kullanmaya başladım normalde tiroid değerlerim normal ama tiroid antikorlarım yüksek çıktı.. Bir bilginiz varmı hiç bu hastalıkla ilgili bebeğime birşey olur diye çok korkuyorum,
Merhaba ben ilk defa böyle birşey duyuyorum kuzum benim içinde bir tahminin varmı acaba heycanlı bir anne adayıyım kusura bakma lütfen çok merak ettim deKızlar ramzi teorisi tutuyor kime baktım sa doğru çıktı oğluma da baktım tuttu. 6. 7 haftalık ultrason resimleri varsa bakalım cinsiyete
Siz haşimato oldugunuzu biliyor muydunuz gebelikten önce? Şu an doktorum ilaca başlattı 20 gün sonra değerlerime tekrar bakılıcak eğer gerek görürse o zaman yönlendiricek beni.. İnş ilaç için geç değildir tiroidim normal ama antikorları yüksek çıktı..Canım dahiliye yerine endokrine gitmeni tavsiye ederim mutlaka tiroid ultrasonu da yaptır. Bende de hasimato var
Siz haşimato oldugunuzu biliyor muydunuz gebelikten önce? Şu an doktorum ilaca başlattı 20 gün sonra değerlerime tekrar bakılıcak eğer gerek görürse o zaman yönlendiricek beni.. İnş ilaç için geç değildir tiroidim normal ama
Evet 2 senedir var tiroid değerlerim bi yüksek bi normal çıkıyordu tahlillerde endokrine gittim ultrasonla anlasildiSiz haşimato oldugunuzu biliyor muydunuz gebelikten önce? Şu an doktorum ilaca başlattı 20 gün sonra değerlerime tekrar bakılıcak eğer gerek görürse o zaman yönlendiricek beni.. İnş ilaç için geç değildir tiroidim normal ama antikorları yüksek çıktı..
felaket tellalı hepsi sorma ya öyleymiş hemen gözükmüyor demekki ya bana saglksız gebelık duser dedi beta verdim guzelce artmıs nasıl saglıksız bu anlamadm ne blim kanama olur bsey olur anlarım hcbiri yok bence smdilik olumsuz bi durum yok ama doktorlar sagolsun bide o kdar kendinden eminki kanaman baslarsa gel bekleme diyor bide arkamı döndum cktım gittimAllah korusun ama hep olumsuzu söylüyorlar bende acile gittim ağrım var diye kesen bozulmuş hemen yatış dedi düşer bu bebek dedi ama şuan kesem gayet düzgün ve kendi doktorum bir sorun yok korkma dedi, sende içini ferah tut bir doktorla kalma ve kese hemen gözüken bir şey değil kendimden biliyorum iki güne bir gittim baktırdım dört binlerden sonra görebildik iyi düşün iyi olsun Rabbim inşallah bu sefer yüzünüzü güldürür olumlu sonuç almanızı nasiip eder
Hay Allahım yaa gerçekten vicdan versin böylelerine, sen hiiç canını sıkma güzelce dinlen ye iç yat hafta içi gidersin başka bir doktora hatta İstanbuldaysan sana kendi doktorumu öneriyimfelaket tellalı hepsi sorma ya öyleymiş hemen gözükmüyor demekki ya bana saglksız gebelık duser dedi beta verdim guzelce artmıs nasıl saglıksız bu anlamadm ne blim kanama olur bsey olur anlarım hcbiri yok bence smdilik olumsuz bi durum yok ama doktorlar sagolsun bide o kdar kendinden eminki kanaman baslarsa gel bekleme diyor bide arkamı döndum cktım gittim
Merhaba ben ilk defa böyle birşey duyuyorum kuzum benim içinde bir tahminin varmı acaba heycanlı bir anne adayıyım kusura bakma lütfen çok merak ettim de
Kızlar bu arada sizlerden de varsa tahmin çok sevinirim
aaa evet cnm istanbul avrupa yakasındayım önerirsen memnunsan cok iyi olur suanda zaten doktor arastırıyorumHay Allahım yaa gerçekten vicdan versin böylelerine, sen hiiç canını sıkma güzelce dinlen ye iç yat hafta içi gidersin başka bir doktora hatta İstanbuldaysan sana kendi doktorumu öneriyim
Bu cok mantikli geldi, dogru. Ama o zaman beklenen dogum tarihinin duzeltilmesi gerekmez mi? Cunku cok fark cikti arada tam 6 gun. Normal dogumu beklemek/beklememek kararini fazlasiyla etkileyecek bi fark malum doktorlar hemen sezeryana almak taraftari oluyor malesef. Bunu haftaya bir sorayim ben.Canım geç döllenme sadece yumurtanın geç çatlaması değildir. Embriyo oluşmuştur ama rahim duvarına geç yapışmıştır. Nerden biliyosun dersen bana iki embriyo verilmişti bir tanesi iki hafta sonra tutundu
Ay canım bende 10 haftalik oldum bulantı çok şiddetlendi prilam günde 3 tane alıyorum birde zofer kullanıyorumCanım bulantım vardı ama kusma dan gittim geldim şükür. Bir sorun yaşamadık Allaha şükür
Merhaba canım. Sağlıkla kucağımıza alırız inşallahne durumda senin minik?
Canım çok geçmiş olsunnasılsın şimdi, durumun ne?
Ben vardım canım
Kızlar herkese merhaba.2haftadır yoktum. Eşim süpriz bir şekilde yıllık izne ayrılınca apar topar memlekete gitti. Kurum sınavları vardı, yıllık izinde yapmış olduk.
Ben bu süre içinde mide bulantıları ve gaz sancıları ile boğuştum. Hâlâ da boğuşuyorum.Memlekete gidince temizlik yemek yapmam, rahatlarım diyordum ama hava değişiminden mi bilemedim, çok daha kötü oldum. Kusmalarım arttı, ne yesem hepsini çıkardım. Öğürmekten mideme kramplar girer olmuştu artık. Kimileri naz yaptığımı düşündü, kimileri abarttığımı. ama çok az kişi hak verip yardımcı olmaya çalıştı...
Maddi durumlardan dolayı devlet hastanesine gitmek durumunda kaldım. Hemde yakındaydı, vakit kaybetmem diye. Yabancı asıllı bir doktora denk geldim. Anlaşıp derdimi anlatmam çok zor oldu. Ben gebe olduğunu nerden bileyim, ya bebek öldüyse, kan ver önce gebeliği netleştir dedi. 9 haftalık 107bin beta ile hamile olduğuma ikna olunca kalp atışı için ultrasona aldı. Ses dinletmek için mekanik cihazı yokmuş, ama ekranda kalp atımı gördük. Herşey yolunda, bebek iyi büyümüş, gayet sağlıklı dedi. Ultrason resmi kalitesizdi ama ekranda kafası, vücudu, bacakları belli oluyordu.
Zar zor yalvar yakar toksoplazma ve diğer hastalıklar için kanda verdim, iki hafta sonra çıkar dedi. Bu süre zarfında sirke ile yıkanmamış yeşillik yemek istemediğimde herkes abartma, bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu dediler. Elimden geldiğince dikkat ettim ama iki kez çiğköfte yedim dürüm şeklinde. Umarım yeşillikler temizdir diye dua ettim.
Midem öyle kötüydü ki girip yazmayı bırakın, telefonu elime almaya mecalim dahi yoktu. Dinlenirim diye gittim ama daha kötü yoruldum. Üstelik doktor uçak yolculuğu yasak, ya bebeğin düşerse diye korkuttu. Dönüşte mecbur yine uçak kullandım ama şükür iyiyim, bir sıkıntı yok şuan. Biraz kafa dinlemek istedim bu süreçte.
Yazan, etiketleyen herkese çok teşekkür ederim.Bulantı ve sancılar devam etse de döndüm aranıza. Kendi evimde, daha rahatım şükür. Yeni gebelikleri not aldım, yarın ekliyorum listemize. Geciktirdiğim için kusuruma bakmayın lütfen.
Bebeğini kaybeden herkes için çok üzgünüm. Tek tek yazıp tazelemek istemedim acınızı. Rabbim bir daha yaşatmasın, bundan sonraki gebelikleriniz sağlıklı olsun.
Mide bulantısı için ben hala günde sabah bir tane aç karına prilam içiyorum. Bulantı devam ediyor ama en azından yemek yiyebiliyorum. Koku hassasiyeti devam ediyor. Çok kötü olursam akşam ikinciyi içiyorum. Folik asit im bitti, eczanede bulamadığım için ona eş değer folicade diye birşey aldım.
Bu dönemde ekstra duygusal ve alıngan oldum. Uçan kuşa, yürüyen böceğe, kaşının üstünde gözün var diyen eşime bile alınır, küser ağlar oldum.Allahtan sabırlı bir adam da, idare ediyor.
Bundan sonra aranızdayım tekrar. Rabbim hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin. Bebeğini kaybedenlere sabır, en kısa zamanda sağlıklı bebekler nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?