Ben şimdilik sabahları bir prilam, çok dayanamazsam birde akşamları içiyorum yetiyor. Yine bulanıyorum ama garip bir şekilde vücudum bulantıyla adapte oldu, alıştım sanırım.Ama herşey herşey kokar oldu. soğuk soğuk salatalık yiyorum o iyi geliyor biraz.
Aman bitsin gitsin şu bulantılar da şu hamileliğin tadına bir varalım ya
Bende 11 haftalığım, benim de çok gazım var canım. Ben çoğu zaman çıkaramıyorum, bu da gaz sancısı yapıyor. Çıkarabiliyorsan çok güzel, çıkart gitsinsancı yapmaz en azından
Bazıları yeri de önemli diyor benim rahim arka duvardaymış. Her hafta kontrole gidesim geliyorMerhaba benim 3. gebeliğim ilk gebeliğimde vardı kasık ağrım olurdu oğlumla beraber büyüdü ve 8 cm iken Sezeryan esnasında alındı fakat kan değerim çok düştü 4 ünite kan verdiler 2. gebeliğimde yoktu şükür derken 3. gebeliğimde çıktı 2 cm boyunda sıkıntı yapma Sezeryanda alıyorlar tabi ben sağlıkçı olduğumdan bunları biliyordum zaten
Canım bulantım vardı ama kusma dan gittim geldim şükür. Bir sorun yaşamadık Allaha şükür
Merhaba canım. Sağlıkla kucağımıza alırız inşallahne durumda senin minik?
Canım çok geçmiş olsunnasılsın şimdi, durumun ne?
Ben vardım canım
Kızlar herkese merhaba.2haftadır yoktum. Eşim süpriz bir şekilde yıllık izne ayrılınca apar topar memlekete gitti. Kurum sınavları vardı, yıllık izinde yapmış olduk.
Ben bu süre içinde mide bulantıları ve gaz sancıları ile boğuştum. Hâlâ da boğuşuyorum.Memlekete gidince temizlik yemek yapmam, rahatlarım diyordum ama hava değişiminden mi bilemedim, çok daha kötü oldum. Kusmalarım arttı, ne yesem hepsini çıkardım. Öğürmekten mideme kramplar girer olmuştu artık. Kimileri naz yaptığımı düşündü, kimileri abarttığımı. ama çok az kişi hak verip yardımcı olmaya çalıştı...
Maddi durumlardan dolayı devlet hastanesine gitmek durumunda kaldım. Hemde yakındaydı, vakit kaybetmem diye. Yabancı asıllı bir doktora denk geldim. Anlaşıp derdimi anlatmam çok zor oldu. Ben gebe olduğunu nerden bileyim, ya bebek öldüyse, kan ver önce gebeliği netleştir dedi. 9 haftalık 107bin beta ile hamile olduğuma ikna olunca kalp atışı için ultrasona aldı. Ses dinletmek için mekanik cihazı yokmuş, ama ekranda kalp atımı gördük. Herşey yolunda, bebek iyi büyümüş, gayet sağlıklı dedi. Ultrason resmi kalitesizdi ama ekranda kafası, vücudu, bacakları belli oluyordu.
Zar zor yalvar yakar toksoplazma ve diğer hastalıklar için kanda verdim, iki hafta sonra çıkar dedi. Bu süre zarfında sirke ile yıkanmamış yeşillik yemek istemediğimde herkes abartma, bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu dediler. Elimden geldiğince dikkat ettim ama iki kez çiğköfte yedim dürüm şeklinde. Umarım yeşillikler temizdir diye dua ettim.
Midem öyle kötüydü ki girip yazmayı bırakın, telefonu elime almaya mecalim dahi yoktu. Dinlenirim diye gittim ama daha kötü yoruldum. Üstelik doktor uçak yolculuğu yasak, ya bebeğin düşerse diye korkuttu. Dönüşte mecbur yine uçak kullandım ama şükür iyiyim, bir sıkıntı yok şuan. Biraz kafa dinlemek istedim bu süreçte.
Yazan, etiketleyen herkese çok teşekkür ederim.Bulantı ve sancılar devam etse de döndüm aranıza. Kendi evimde, daha rahatım şükür. Yeni gebelikleri not aldım, yarın ekliyorum listemize. Geciktirdiğim için kusuruma bakmayın lütfen.
Bebeğini kaybeden herkes için çok üzgünüm. Tek tek yazıp tazelemek istemedim acınızı. Rabbim bir daha yaşatmasın, bundan sonraki gebelikleriniz sağlıklı olsun.
Mide bulantısı için ben hala günde sabah bir tane aç karına prilam içiyorum. Bulantı devam ediyor ama en azından yemek yiyebiliyorum. Koku hassasiyeti devam ediyor. Çok kötü olursam akşam ikinciyi içiyorum. Folik asit im bitti, eczanede bulamadığım için ona eş değer folicade diye birşey aldım.
Bu dönemde ekstra duygusal ve alıngan oldum. Uçan kuşa, yürüyen böceğe, kaşının üstünde gözün var diyen eşime bile alınır, küser ağlar oldum.Allahtan sabırlı bir adam da, idare ediyor.
Bundan sonra aranızdayım tekrar. Rabbim hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin. Bebeğini kaybedenlere sabır, en kısa zamanda sağlıklı bebekler nasip etsin.
Benim doktorum multivitamin yerine sadece d vitamini verdiHosgeldinBen de merak ediyordum uzun zamandir ses cikmayinca.
Bizim tarihler hemen hemen ayni ya, benim doktorum artik tek folik asit ilacini biraktirdi, multivitamine gecirdi. Sen de bir doktoruna danis istersen tatlim.
Doğumu etkiler mi bilmiyorum ama aradaki farkı kapatıyolar. Benim oğlan sonra tutunmuştu ama sonradan kızı geçti yani o farkı kapatıyolar.Bu cok mantikli geldi, dogru. Ama o zaman beklenen dogum tarihinin duzeltilmesi gerekmez mi? Cunku cok fark cikti arada tam 6 gun. Normal dogumu beklemek/beklememek kararini fazlasiyla etkileyecek bi fark malum doktorlar hemen sezeryana almak taraftari oluyor malesef. Bunu haftaya bir sorayim ben.
Cok heyecanli olmus olmali sizin icin ❤ masallah
Benim de bulantım öyle oluyor. Hiç birşey yok mesela, bir öğürme geliyor o an kussam ne olur bilemiyorumOlur olmaz yerlerde sıkıştırıyor dur duramıyorum
Hoş buldum canım benimHosgeldinBen de merak ediyordum uzun zamandir ses cikmayinca.
Bizim tarihler hemen hemen ayni ya, benim doktorum artik tek folik asit ilacini biraktirdi, multivitamine gecirdi. Sen de bir doktoruna danis istersen tatlim.
Geçsede şu osurmalı kusmalı dönem rahat etsek ne iyi olucakBenim de bulantım öyle oluyor. Hiç birşey yok mesela, bir öğürme geliyor o an kussam ne olur bilemiyorum
Hoş buldum canım benim
Düzenli bir doktor bulamadım ki kuzum ya. İlk doktoru beğenmedim bıraktım, sonra izinde bir doktora gittim falan derken birinde takip olamadım bir türlü. Ben şimdi 2.kutu folik asit başlamıştım. En erken 2 hafta içinde doktora gidebilirim. İçmeye devam etsem mi acaba bilemedim. Hiç vitamin değerlerime falan da bakılmadı. Yüksek mi düşük mü ne alemde bilmiyorum.
Sen ikili tarama yaptıracak mısın kuzum, vaktimiz aynı çünkü.
Amaan vallahi sorma ya. Alttan üstten gidiyor bakalım ne yesek içsekGeçsede şu osurmalı kusmalı dönem rahat etsek ne iyi olucak
Biz doktora gittiğimizde 5 haftalık 2 hafta sonra gelin demişti yarın gidicez test yaparmı acaba? Bende merak ettim şimdiKızlar toksoplazma testi yaptıran var mı aranızda? Ankarada devlet hastanesinde yaptırdım, sonuçlar iki haftaya çıkar dedi. Bir çok testin e nabız dan sonuçlarını görüyorum ancak toksoplazma henüz yok. Acaba istemedi mi testi yoksa geç mi çıkıyor ki? Özellikle toksoplazma diye belirttim, o da tamam demişti ama bilemedim şimdi.
Kedi dışkısından, iyi yıkanmamış yeşillik ve sebze meyvelerden, çiğ etten bulaşıyyormuş bu tokso. Ben evde özellikle kedi olduğu için tedirginim. 1 hafta önce devlet hastanesinde yaptırdım ama hala e nabız da sonuç yok. Doktor hastane taşınacağı için sonuçlar e nabız düşmez dedi ama bir çok testin sonucu düşmüş. Acaba geç mi çıkıyor merak ettim canım. Bana 2 haftaya çıkar demişti. Bir çok test aynı gün e nabız da sonucu vardı.Biz doktora gittiğimizde 5 haftalık 2 hafta sonra gelin demişti yarın gidicez test yaparmı acaba? Bende merak ettim şimdi
Evde yetişip büyüyen kediden zarar geleceğini zannetmem..Kedi dışkısından, iyi yıkanmamış yeşillik ve sebze meyvelerden, çiğ etten bulaşıyyormuş bu tokso. Ben evde özellikle kedi olduğu için tedirginim. 1 hafta önce devlet hastanesinde yaptırdım ama hala e nabız da sonuç yok. Doktor hastane taşınacağı için sonuçlar e nabız düşmez dedi ama bir çok testin sonucu düşmüş. Acaba geç mi çıkıyor merak ettim canım. Bana 2 haftaya çıkar demişti. Bir çok test aynı gün e nabız da sonucu vardı.
Özellikle istediğini belirt, yapar canım mutlaka. Önemli birşey çünkü.
Aşıları tam, mama ile besleniyor. Tertemiz zaten ama insanın içine şüphe düşüyor işte. Kediden değilse bile sebze meyveden bulaştı mı diye korkuyorum. Kendim hep sirkeli suda bekletirim sebze meyveleri ama izindeyken iki kez dışarıdan çiğköfte yedim, yeşillikte vardı içinde. Ondan dolayı endişeliyim. Tek isteğim önceden bu bakteriyi geçirmiş olmak. Hamilelikten önce yakalanırsan vücut bağışıklık üretir ve bir daha yakalanmazmışsın.Evde yetişip büyüyen kediden zarar geleceğini zannetmem..
BeeeennnSelam kızcelerim bende 7 haftalık gebeyim bir sorum olucaktı Bende Gaz var sürekli gaz çıkartıyorum sizde de aynı problem varmı acaba?
Ben bulantılarım 9 ay devam ederse çocuğu kusarak doğururum diye korkuyorumBeeeennnBöyle giderse ağzımdan doğum yapıcam
Bağışıklık kazanmışsındır. Ben hayvanlarla büyüdüm valla halada besliyorumAşıları tam, mama ile besleniyor. Tertemiz zaten ama insanın içine şüphe düşüyor işte. Kediden değilse bile sebze meyveden bulaştı mı diye korkuyorum. Kendim hep sirkeli suda bekletirim sebze meyveleri ama izindeyken iki kez dışarıdan çiğköfte yedim, yeşillikte vardı içinde. Ondan dolayı endişeliyim. Tek isteğim önceden bu bakteriyi geçirmiş olmak. Hamilelikten önce yakalanırsan vücut bağışıklık üretir ve bir daha yakalanmazmışsın.
Aklımda hiç bir bakteriyi kapmış olmak için dua edeceğim gelmezdi vallaBağışıklık kazanmışsındır. Ben hayvanlarla büyüdüm valla halada besliyorumtarlada çok yedim yıkanmamış meyve sebze illaki cocuklukta yemişsin dir yada fark etmeden yıkanmamış meyve sebze.
Ben bulantılarım 9 ay devam ederse çocuğu kusarak doğururum diye korkuyorum
Vardır bağışıklık ozaman için rahat olsunAklımda hiç bir bakteriyi kapmış olmak için dua edeceğim gelmezdi vallabende zamanında yıkanmamış meyve sebze çok yedim. Annem yıkamadan yeme diye kızardı hatta sokakta kedi köpekte çok sevdim. İnşallah daha önceden bulaşmıştır da bağışıklık kazanmışımdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?