- 21 Kasım 2020
- 155
- 425
- 18
- 35
İyi olmana çok sevindim. Bulantılar aynı devam geçecek inşallah az kaldıCanım bulantım vardı ama kusma dan gittim geldim şükür. Bir sorun yaşamadık Allaha şükür
Merhaba canım. Sağlıkla kucağımıza alırız inşallahne durumda senin minik?
Canım çok geçmiş olsunnasılsın şimdi, durumun ne?
Ben vardım canım
Kızlar herkese merhaba.2haftadır yoktum. Eşim süpriz bir şekilde yıllık izne ayrılınca apar topar memlekete gitti. Kurum sınavları vardı, yıllık izinde yapmış olduk.
Ben bu süre içinde mide bulantıları ve gaz sancıları ile boğuştum. Hâlâ da boğuşuyorum.Memlekete gidince temizlik yemek yapmam, rahatlarım diyordum ama hava değişiminden mi bilemedim, çok daha kötü oldum. Kusmalarım arttı, ne yesem hepsini çıkardım. Öğürmekten mideme kramplar girer olmuştu artık. Kimileri naz yaptığımı düşündü, kimileri abarttığımı. ama çok az kişi hak verip yardımcı olmaya çalıştı...
Maddi durumlardan dolayı devlet hastanesine gitmek durumunda kaldım. Hemde yakındaydı, vakit kaybetmem diye. Yabancı asıllı bir doktora denk geldim. Anlaşıp derdimi anlatmam çok zor oldu. Ben gebe olduğunu nerden bileyim, ya bebek öldüyse, kan ver önce gebeliği netleştir dedi. 9 haftalık 107bin beta ile hamile olduğuma ikna olunca kalp atışı için ultrasona aldı. Ses dinletmek için mekanik cihazı yokmuş, ama ekranda kalp atımı gördük. Herşey yolunda, bebek iyi büyümüş, gayet sağlıklı dedi. Ultrason resmi kalitesizdi ama ekranda kafası, vücudu, bacakları belli oluyordu.
Zar zor yalvar yakar toksoplazma ve diğer hastalıklar için kanda verdim, iki hafta sonra çıkar dedi. Bu süre zarfında sirke ile yıkanmamış yeşillik yemek istemediğimde herkes abartma, bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu dediler. Elimden geldiğince dikkat ettim ama iki kez çiğköfte yedim dürüm şeklinde. Umarım yeşillikler temizdir diye dua ettim.
Midem öyle kötüydü ki girip yazmayı bırakın, telefonu elime almaya mecalim dahi yoktu. Dinlenirim diye gittim ama daha kötü yoruldum. Üstelik doktor uçak yolculuğu yasak, ya bebeğin düşerse diye korkuttu. Dönüşte mecbur yine uçak kullandım ama şükür iyiyim, bir sıkıntı yok şuan. Biraz kafa dinlemek istedim bu süreçte.
Yazan, etiketleyen herkese çok teşekkür ederim.Bulantı ve sancılar devam etse de döndüm aranıza. Kendi evimde, daha rahatım şükür. Yeni gebelikleri not aldım, yarın ekliyorum listemize. Geciktirdiğim için kusuruma bakmayın lütfen.
Bebeğini kaybeden herkes için çok üzgünüm. Tek tek yazıp tazelemek istemedim acınızı. Rabbim bir daha yaşatmasın, bundan sonraki gebelikleriniz sağlıklı olsun.
Mide bulantısı için ben hala günde sabah bir tane aç karına prilam içiyorum. Bulantı devam ediyor ama en azından yemek yiyebiliyorum. Koku hassasiyeti devam ediyor. Çok kötü olursam akşam ikinciyi içiyorum. Folik asit im bitti, eczanede bulamadığım için ona eş değer folicade diye birşey aldım.
Bu dönemde ekstra duygusal ve alıngan oldum. Uçan kuşa, yürüyen böceğe, kaşının üstünde gözün var diyen eşime bile alınır, küser ağlar oldum.Allahtan sabırlı bir adam da, idare ediyor.
Bundan sonra aranızdayım tekrar. Rabbim hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin. Bebeğini kaybedenlere sabır, en kısa zamanda sağlıklı bebekler nasip etsin.
Şimdi yazabilirsin canimKızlar bu arada telegram grubuna girdim ama bende mesaj yazamıyorum, neden acaba?
Buda benimKızlar ramzi teorisi tutuyor kime baktım sa doğru çıktı oğluma da baktım tuttu. 6. 7 haftalık ultrason resimleri varsa bakalım cinsiyete
Kızlar ramzi teorisi tutuyor kime baktım sa doğru çıktı oğluma da baktım tuttu. 6. 7 haftalık ultrason resimleri varsa bakalım cinsiyete
Nisa Hastanesi’ne gidiyorum kuzum doktorum Seymin Turan, şuana kadar bir sorun yaşamadım ilk öğrendiğim gibi ona gittim ve her sorumu cevaplar hatta bana olumsuz konuşan doktora kızmıştı nasıl böyle bir şey der sakın takma falan demişti. Eğer yakınsan öneririm çok şükür ben memnunumaaa evet cnm istanbul avrupa yakasındayım önerirsen memnunsan cok iyi olur suanda zaten doktor arastırıyorum
Aminn inşallah canım saolGeçmiş olsun Rabbim en kısa zamanda tekrar sağlıklı bebek nasip etsin
Asiye doktor duruyor mu acaba?Nisa Hastanesi’ne gidiyorum kuzum doktorum Seymin Turan, şuana kadar bir sorun yaşamadım ilk öğrendiğim gibi ona gittim ve her sorumu cevaplar hatta bana olumsuz konuşan doktora kızmıştı nasıl böyle bir şey der sakın takma falan demişti. Eğer yakınsan öneririm çok şükür ben memnunum
1 hafta sonra belli olur cinsiyet herhalde?12 haftalık cinsiyet belli olur mu acaba? En son 7 haftalıkken kontrole gitmiştim
Bende de var canim kabizlik icin ilik süt iciyorum o hemen geciriyor. Birde kuru kayısı yemeni tavsiye ederim ben onlarda çözüm buldumKızlar biz 7 haftalığız daha. Aşırı derece üşüme ve kabızlık var bende. Benim gibi olan var mı acaba.
Ben şimdilik sabahları bir prilam, çok dayanamazsam birde akşamları içiyorum yetiyor. Yine bulanıyorum ama garip bir şekilde vücudum bulantıyla adapte oldu, alıştım sanırım.Ay canım bende 10 haftalik oldum bulantı çok şiddetlendi prilam günde 3 tane alıyorum birde zofer kullanıyorum
Aman bitsin gitsin şu bulantılar da şu hamileliğin tadına bir varalım yaİyi olmana çok sevindim. Bulantılar aynı devam geçecek inşallah az kaldı
Şimdi yazabilirsin canim
Bende 11 haftalığım, benim de çok gazım var canım. Ben çoğu zaman çıkaramıyorum, bu da gaz sancısı yapıyor. Çıkarabiliyorsan çok güzel, çıkart gitsinSelam kızcelerim bende 7 haftalık gebeyim bir sorum olucaktı Bende Gaz var sürekli gaz çıkartıyorum sizde de aynı problem varmı acaba?
Merhaba benim 3. gebeliğim ilk gebeliğimde vardı kasık ağrım olurdu oğlumla beraber büyüdü ve 8 cm iken Sezeryan esnasında alındı fakat kan değerim çok düştü 4 ünite kan verdiler 2. gebeliğimde yoktu şükür derken 3. gebeliğimde çıktı 2 cm boyunda sıkıntı yapma Sezeryanda alıyorlar tabi ben sağlıkçı olduğumdan bunları biliyordum zatenMerhabalar bende de 14. Haftada 2,8 cm çapında miyom çıktı hamilelik öncesinde yoktu sizin sürecini nasıl ilerliyor doktor ne dedi acaba
Merak etme canim banada sagliksiz dedi kurtaj olman gerekiyor flan haftamda kalp atisini duymasi gerekiyordu bisey gormeyince vajinadan bakti duyduk. Cok moralim bozulmuştu kurtaj olman gerekiyor lafina.canım değerim bugun 998 cıktı ama kese gozukmedi saglksız gebelık olablr dedi moralimi bozdu bol bol 10 gun snraya cagırdı bidaha
Duruyor hatta ne yazık ki acil gittiğimde benimle o ilgilendi ve yüksek düşük riskin var deyip yatışımı yaptı sözde kesem bozulmuştu ama ondan sonra gittiğim tüm doktorlar kesinlikle kesende bir sorun yok bunu sana kim dedi diye şok oldularAsiye doktor duruyor mu acaba?
12-13 haftalıkken söyleyen doktor var ama 16.haftada farklı söyleyebılıyorlar. En iyisi 16.haftadan önce güvenmemek :)12 haftalık cinsiyet belli olur mu acaba? En son 7 haftalıkken kontrole gitmiştim
Canım ilk sayfadaki soruları cevaplarsan eklerim inşallah bu gün, hayırlı uğurlu olsunBende Ekim annesiyim benide ekler misiniz gruba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?