2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Ben Ankaradayım kuzum hangi hastanede yaptırdın

Nasıl yapılıyor feta dna acaba bende tup bebek 9 hafta gebelik yaşıyorum.nae gibi risk durumunuz olduğunu için buna karar verdiniz.

Fetal dna testinde sizden kan alıyorlar. Sizin kanınızdan bebeğin dna'sını ayrıştırıp genetik testler yapıyolar. Kromozom anomalileri var mı onlara bakıyorlar.

Bunu yapan çeşitli lablar var. Bazıları testleri yurtdışına yolluyor. Ama Ankara'da da bir laboratuvar var. Onlar da yapıyor aynı testi.

Bizim yaptırma nedenimiz aileden gelen bazı riskli durumlar, var o yüzden.

Sizin ailenizde daha önce genetik hastalıklar vs yoksa, sadece tüp bebek için yaptırmaya gerek olmayabilir. Ya da yaşınız ileri değilse. En iyisini doktorunuz bilir :)

Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah

Ben evde kedi beslediğimi söyledim doktora oda toksoplazma testi istedi testi yaptırdım aynı gün içinde 3 saatte çıktı benim testimin sonucu

Arkadaşlar youtube'da bir videoya denk geldim. Burada link paylaşmak yasak mı bilmiyorum. Ama isterseniz siz aratabilirsiniz. "Bebeklerle bezsiz hayat" diye bir video. Prema Sundari adlı bir kadın anlatıyor. İzlemenizi tavsiye ederim. Anlattıkları çok mantıklı geldi. Altındaki yorumlarda keşke daha önce izleseydim, bilseydim diye yazanlar var. En azından biz şimdiden izleyip fikir sahibi olabiliriz :)

Benden de istedi canım ben özel hastanede verdim 1 haftaya çıkıyormuş normaldir yani geç çıkması

Kedinin temizliğine dikkat ediyoruz ama dışarıdan iki defa çiğköfte dürüm yedim, inşallah temizdir ya.
Benim 2 kat artışı gördüğü anda yaptı canım. Sabah verdim öğlen çıktı sonucu
Benimki de çıktı belki ama e nabız da gözükmüyor olabilir, tüh ya
Temizlik yapmaya calısıyorum içimden gelmiyor kapıları cifledim ama zora ki sizde de tembellik varmı benim gibi?
Valla bende var canım. Yemek yapmaya bile halim yok, sürekli uyumak istiyorum ama ev işleri de duruyor. Çok zorlanıyorum
Ben Ankaradayım kuzum hangi hastanede yaptırdın
Kazan'da yaptırdım canım. Sen?
Ben evde kedi beslediğimi söyledim doktora oda toksoplazma testi istedi testi yaptırdım aynı gün içinde 3 saatte çıktı benim testimin sonucu
Belki de benim sonucum çıktı ama e nabız düşmedi canım, çoğu kişi erken çıkıyor demiş çünkü.
Benden de istedi canım ben özel hastanede verdim 1 haftaya çıkıyormuş normaldir yani geç çıkması
Bazı yerlerde aynı gün çıkmış canım. Laboratuvara göre değişiyor demekki.

ezbere konusuyolar biz onlardan daha cok doktoruz moral bozmaktan bska işe yaramıyolar
Madem Onlardan daha iyi doktorsanız doktora gitmeyin bakalım ..havadan konuşmakla olmuyor , evde kendiniz doğum da yAparsınız. Bir üyeye Moral vermek destek olmak ayrı, bi meslek grubuna hakaret etmek ayrı bir konu ..bir de tıp bayramında böyle konuşmanız..

Keçiörendeyim ben kuzum
Biliyorum oraları canım, ah güzel Ankaram..

Bu arada toksoplazma az önce çıkmış kızlar. Siteye öyle çok girip çıktım ki, halime acıyıp çıkardılar sanırım sonuçları. İgm ve igg negatif. Daha önce toksoplazma yakalanmadım ve şuanda da yok demek sanırım bu, değil mi? Bundan sonra yapmak gereken şey sanırım dikkat etmek.

Eklentiler

• IMG_20210314_174730.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 51
Ahahah Acaba benden yarın istiycek mi bu testi? İstemezse ben isteyim mi sence

Anladım ailemde genetik herhangi bir durum yok.yas 36 ama korkuyor insan. Tüp bebek gebeliği normalden daha riskiymiş gibi bir olgu var kafamda.

Kendisi ister canım, rutin testlermiş zaten. Ama sen mutlaka hatırlat, unutmasın filan beklemek zorunda kalma canım
Saatler kaldı yarına stresten elim ayağım kaşınıyor. İnşallah sağlıklı bir bebişim vardır. Kalp atışını da duyabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…