- 5 Ekim 2017
- 2.437
- 3.524
- 133
Ben Ankaradayım kuzum hangi hastanede yaptırdınKedi dışkısından, iyi yıkanmamış yeşillik ve sebze meyvelerden, çiğ etten bulaşıyyormuş bu tokso. Ben evde özellikle kedi olduğu için tedirginim. 1 hafta önce devlet hastanesinde yaptırdım ama hala e nabız da sonuç yok. Doktor hastane taşınacağı için sonuçlar e nabız düşmez dedi ama bir çok testin sonucu düşmüş. Acaba geç mi çıkıyor merak ettim canım. Bana 2 haftaya çıkar demişti. Bir çok test aynı gün e nabız da sonucu vardı.
Özellikle istediğini belirt, yapar canım mutlaka. Önemli birşey çünkü.
Kendimi zorluyorum resmen toz alıp süpürüp mutfakta dip köşe temizlik yapcamOlmaz mı hiç ev çok fena. Hiç bir şey yapamıyorum. İnş şu bulantı yorgunluk baş ağrısı geçer gün sayıyorum.
Nasıl yapılıyor feta dna acaba bende tup bebek 9 hafta gebelik yaşıyorum.nae gibi risk durumunuz olduğunu için buna karar verdiniz.
Ben evde kedi beslediğimi söyledim doktora oda toksoplazma testi istedi testi yaptırdım aynı gün içinde 3 saatte çıktı benim testimin sonucuKızlar toksoplazma testi yaptıran var mı aranızda? Ankarada devlet hastanesinde yaptırdım, sonuçlar iki haftaya çıkar dedi. Bir çok testin e nabız dan sonuçlarını görüyorum ancak toksoplazma henüz yok. Acaba istemedi mi testi yoksa geç mi çıkıyor ki? Özellikle toksoplazma diye belirttim, o da tamam demişti ama bilemedim şimdi.
Ayy hadi inşallah bi tane oğlum var :)
Benden de istedi canım ben özel hastanede verdim 1 haftaya çıkıyormuş normaldir yani geç çıkmasıKızlar toksoplazma testi yaptıran var mı aranızda? Ankarada devlet hastanesinde yaptırdım, sonuçlar iki haftaya çıkar dedi. Bir çok testin e nabız dan sonuçlarını görüyorum ancak toksoplazma henüz yok. Acaba istemedi mi testi yoksa geç mi çıkıyor ki? Özellikle toksoplazma diye belirttim, o da tamam demişti ama bilemedim şimdi.
Kedinin temizliğine dikkat ediyoruz ama dışarıdan iki defa çiğköfte dürüm yedim, inşallah temizdir ya.Kuzum ben de devlette yaptırdım toxo testini. Laboratuvarların calisma durumuna göre değişir illa ki ama benim kısa surmustu.
Gecen sene ozelde yaptırdığımda sonuc 1 hafta 10 güne çıkmıştı.
Benim de kedim var. Dışarı çıkmıyorsa, çiğ et yemiyosa, iç dış parazit aşılarını düzenli yaptırıyorsan hiç korkma. Bir suru doktora danıştım, kediden geçmesi zor bi ihtimal diyo hepsi. Daha çok çiğ et, iyi yikanmamis sebzeden bulasiyo.
tedbir amaçlı kumu temizlemem yasak sen de temizleme, eşim temizliyor.
Benimki de çıktı belki ama e nabız da gözükmüyor olabilir, tüh yaBenim 2 kat artışı gördüğü anda yaptı canım. Sabah verdim öğlen çıktı sonucu
Valla bende var canım. Yemek yapmaya bile halim yok, sürekli uyumak istiyorum ama ev işleri de duruyor. Çok zorlanıyorumTemizlik yapmaya calısıyorum içimden gelmiyorkapıları cifledim ama zora ki sizde de tembellik varmı benim gibi?
Kazan'da yaptırdım canım. Sen?Ben Ankaradayım kuzum hangi hastanede yaptırdın
Belki de benim sonucum çıktı ama e nabız düşmedi canım, çoğu kişi erken çıkıyor demiş çünkü.Ben evde kedi beslediğimi söyledim doktora oda toksoplazma testi istedi testi yaptırdım aynı gün içinde 3 saatte çıktı benim testimin sonucu
Bazı yerlerde aynı gün çıkmış canım. Laboratuvara göre değişiyor demekki.Benden de istedi canım ben özel hastanede verdim 1 haftaya çıkıyormuş normaldir yani geç çıkması
Keçiörendeyim ben kuzumKazan'da yaptırdım canım. Sen?
Bende evlenmeden önce incirli de oturuyordum Keçiören diye görünce bi garip oldum :)Keçiörendeyim ben kuzum
Ben gazino taraflarındayım kuzum :)Bende evlenmeden önce incirli de oturuyordum Keçiören diye görünce bi garip oldum :)
Madem Onlardan daha iyi doktorsanız doktora gitmeyin bakalım ..havadan konuşmakla olmuyor , evde kendiniz doğum da yAparsınız. Bir üyeye Moral vermek destek olmak ayrı, bi meslek grubuna hakaret etmek ayrı bir konu ..bir de tıp bayramında böyle konuşmanız..ezbere konusuyolar biz onlardan daha cok doktoruz moral bozmaktan bska işe yaramıyolar
Biliyorum oraları canım, ah güzel Ankaram..Keçiörendeyim ben kuzum
AhahahBiliyorum oraları canım, ah güzel Ankaram..
Bu arada toksoplazma az önce çıkmış kızlar. Siteye öyle çok girip çıktım ki, halime acıyıp çıkardılar sanırım sonuçları.İgm ve igg negatif. Daha önce toksoplazma yakalanmadım ve şuanda da yok demek sanırım bu, değil mi? Bundan sonra yapmak gereken şey sanırım dikkat etmek.
Kendisi ister canım, rutin testlermiş zaten. Ama sen mutlaka hatırlat, unutmasın filan beklemek zorunda kalma canımAhahahAcaba benden yarın istiycek mi bu testi? İstemezse ben isteyim mi sence
Anladım ailemde genetik herhangi bir durum yok.yas 36 ama korkuyor insan. Tüp bebek gebeliği normalden daha riskiymiş gibi bir olgu var kafamda.Fetal dna testinde sizden kan alıyorlar. Sizin kanınızdan bebeğin dna'sını ayrıştırıp genetik testler yapıyolar. Kromozom anomalileri var mı onlara bakıyorlar.
Bunu yapan çeşitli lablar var. Bazıları testleri yurtdışına yolluyor. Ama Ankara'da da bir laboratuvar var. Onlar da yapıyor aynı testi.
Bizim yaptırma nedenimiz aileden gelen bazı riskli durumlar, var o yüzden.
Sizin ailenizde daha önce genetik hastalıklar vs yoksa, sadece tüp bebek için yaptırmaya gerek olmayabilir. Ya da yaşınız ileri değilse. En iyisini doktorunuz bilir :)
Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah
Saatler kaldı yarına stresten elim ayağım kaşınıyor. İnşallah sağlıklı bir bebişim vardır. Kalp atışını da duyabilirimKendisi ister canım, rutin testlermiş zaten. Ama sen mutlaka hatırlat, unutmasın filan beklemek zorunda kalma canım
Miniğin pıtpıtları duyacaksın Allahın izniyle, güzel haberlerle gel canım inşallahSaatler kaldı yarına stresten elim ayağım kaşınıyor. İnşallah sağlıklı bir bebişim vardır. Kalp atışını da duyabilirim
Beni eklemedinizMiniğin pıtpıtları duyacaksın Allahın izniyle, güzel haberlerle gel canım inşallah
Bu gün bilgisayarı açamadım, yarın açarsam ekleyeceğim inşallah herkesi. Aklımdasınız, not aldım merak etmeyin.Koz
Beni eklemediniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?