2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Maşallah annesi sağlıkla gelsin bana Bi doktor folik asit olarak folate mı ne onu verdi 85 90 lira fazla değil mi sizce folbiol kullanıyordum onun oranı fazla dedi bu yazdığında başka vitaminlerde mi var acaba bilemedim bugün alıcam

Merhaba ben haşimato hastasıyım ilk gebeliğimde tiroidim yüksek çıkıyordu hamilelik süresince ilaç kullanmıştım asla korkulacak bir hastalık değil bebeğe zarar gelmez ilaçlarını düzenli kullanınca, doğumdan sonra tiroidim düZelmişti. 2. Gebeliğimde yine yükseldi ilaç kullandım gebelik boyunca bir sorun olmadı ama arada dahiliye takip edecek gebelik boyunca. 2. Doğumdan sonra değerler normale dönmeyinve ultrasonla bakıldı ve haşimato tiroidi teşhisi kondu ömür boyu ilaç kullanıyoruz bir zararı yok şöyleki sene de bir ultrasonla baktırıyorsun nodül var mı diye değerler normal mi yükselmiş mi diye de 6 ayda bir dahiliyeye kan testi veriyorsun. Eğer değerler yüksek çıkarsa ilacın dozunu ayarlıyorlar. Ben şu an 3. Hamileliğim değerim normal çıktı doktor dahiliyeye yönlendirmedi ama ara ara tahlillerle kontrol edilecek ilaçlarını düzenli kullandığın sürece sorun yok. Ve sabah aç karnına ilacını içip en az yarım saat yemek yemeyeceksin yoksa etkisi olmaz her sabah kalkıp bir bardak suyla ilacını içmek rutinin olacak.
Vücuttaki hücreler tiroidi yabancı madde algılayıp yok etmeye çalışıyormuş. Doktorum bu hastalığı böyle tanımlamıştı

Ben başından beri folbiol kullanıyorum. Hiç bilmiyorum farkı ne acaba benim zaten son 2 haftam kaldı bırakacağım

Çok sevindim canım herşeyin yolunda olmasına, maşallah

Ben başından beri folbiol kullanıyorum. Hiç bilmiyorum farkı ne acaba benim zaten son 2 haftam kaldı bırakacağım
Folbiolün oranı 5 mg fazlaymış 400 lük içmem lazımmış, aile hekimi değerlerine baktı folat değerim yüksekmiş hiç içmesen de olur dedi ama ben folbiol içmeye devam ettim yarısını kırıp hopadaki de en son elime başka ilaç verdi 85 90 lira yazık yani dedim folbiol devam edeyim o zaman kırhan bey mi verdi folbiol

Hayır gebe kalmadan önce kontrole gittim ben benim çok düşüktü folik asit başka kadın doğumcu başladı onunla devam ettim Kirhan bey de devam et dedi değiştirmedi.

Kızlar benimde bebeğimin kalbi durmuş. İnsallah Sizler saglikla kucaklariniza alırsınız. 3 sene beklemiştik. Cok sevindik. Ama nasip değilmiş. İnsallah en kisa zamanda tekrar katılırım.
canım çok üzüldümm bende rabbim yardımcımız olsun inşALLAH tez vakitte hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin inşALLAH

Ben kullanıyorum folate12 farkını net bilmiyorum ama ilk gebeligimde başka içiyordum ve beni çok sersemletiyordu ayrıca mide bulantim çok aşırı oluyordu. Şuan bunu içiyorum ne uyku hali ne sersemlik hiç biri yok mide bulantısı var ama ilaçtan değil galiba icmedigim süre de de oluyor çünkü içerisinde B12 vitamini de var diye biliyorum.
Doktora gitmeden başlamıştım ben 2. Kutum şuan bitince doktorum devam ettirmeyecek doktorum hangisini içiyorsun dediğinde söylemiştim aynen devam et aralarında en iyisi sayılır zaten demisti

Canım çok teşekkür ederim interntten okuyorum bebekte zeka geriliği organ gelişmeme falan olurmuş diye çok korktum.. Zaten kalp atışını duyduk 1 hafta sonra test yaptırdım hemen ilaca başlattı doktorun şu an dahiliye demedi çünkü değerler çok yüksek değil.
15 gün sonra tekrar test yapıcak değerler normale dönmezse sanırım dahiliye ile birlikte kontrol edicek bende bebeğe birşey olur diye çok korkuyodum yoksa ömür boyu ilaç umrumda değil kullanırım.. Kendimi geçtim yani

Aynen ilk gebelik :) Evet cnm öyle yapayım teşekkür ederim :) tartıldıktan snr yazarmısınız bakalım ne kdr alınabiliyor :) ben bir de bu halde çalışıyorum çok zorlanıyorum

merhaba

Beni de ekleyebilir misiniz ? :)

Yaşınız 29
SAT(19.01.2021),

İlk Çocuk

Merhaba

Bende bugün itibariyle 8 haftalık oldum. Eğer ilaç almazsam sabah dışında gün içinde sürekli hafifte olsa bulantılarım oluyor. Ama iki defa çıkarabildim,sadece bulantı o da o kadar zorluyor ki huzursuz ve iştahsızım hiç geçmeyecek gibi.Biraz karnıma ağrı girse acaba ona bişey mi oldu modundayım. İnşallah herkes en güzel şekilde bu dönemi atlatarak sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alır.

Kızlar idrar kültürüm böyle çıkmış korkuyorum

Eklentiler

• Screenshot_20210316_122820.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 85
Herkese merhaba guzel anneler ❤
10+1 olduk, 3 gün de önden gidiyor 10+4 gibi göründü.
İlk defa ultrasonda bebeğimin kıpırdayışlarına şahit oldum. Hayatımda ilk defa bu kadar heyecanlı bu kadar mutlu hissettim. İçim eridi... kim bilir hissetmek nasıldır ya.

bekleyen herkes bu günleri sağlıkla görsün inşallah, kalp atışını duymak kadar guzel bi andı.

Şöyle açıklayayımsize : doktorların bahsettiği folik asitin doğal formu folat tır. B9 vitamini aslında folat formundadır ama sentetik olarak üretilenine folik asit denir. Yani Folik asit sentetik olarak üretilmiş B9 vitamini formudur. Folbiolde folik asit olduğu İçin sentetik formdur ve doğal form olan folat tan bu nedenle daha ucuz oluyor. Yerinizde olsam folat alırdım. Yararlılığı çok daha fazla çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…