- 30 Mayıs 2020
- 96
- 209
- 43
TebriklerMerhaba kızlar, nipt testi yaptırdığımız için bebeğin cinsiyetini öğrenebildik. Kız bebek geliyor
Benim teorilerin hiçbiri tutmadı. Ramzi teorisine göre erkekti. Çin takvimine göre erkekti. 11. haftada doktor "daha erken ama erkek gibi görünüyor" dedi. Etrafımdakilerin çoğu erkek hissediyoruz dedi, vs. Ama canım kızım herkese sürpriz yaptı :)
Ben de üç kilo aldım doktor 16. Haftaya kadar en çok dört kilo almalısın dediEvet ama kilo mu gebelikten mi anlayamadim çünkü 3 kg felan aldım. iç çamaşırımı makasla kesip genişlettim gebelik pantalonu iç çamaşırı alsam da yetmiyor bir posta daha alışveriş gerekecek sanki.
Çok saolunBenimde 6. Haftamda lekelenmelerim oldu kanama alanım varmış progestan fitil verdi sadece akşamları kullanıyordum fitil olarak değil de hap olarak kullanıyordum 15 gün sonra gittiğimde kanama alanımın küçüldüğünü fakat hala olduğunu öğrendim progestanı fitil olarak kullanmanın daha iyi sonuç alacağımı söyledi doktor ve 1 ay içinde ancak yok olabileceğini ifade etti . Doktor ayakta çok kalmamam gerektiğini söyledi. ara ara çok açık kahve lekenlenmelerim oldu normal hayatıma devam ettim kendimi çok yormadan yemek yaptım öğretmenim okuluma devam da ettim bugün kontorlüm vardı kanama alanım yok olmuş sizinde içiniz rahat olsun . Tabiki tam olarak durumunuzu bilemiyorum ama stres yapmayın ilaçlarınızı kullanın çok kendinizi yormayın diye naçizane tavsiyede bulunabilirim . Geçmiş olsun umarım yardımcı olabilmişimdir
Canım inşallah şifa olurKuzum okuduğum topiklerde fitilin çok etkili olduğunu söylüyordu herkes ve kanama alanı küçülüyormuş. Senin de küçülüp kaybolacaktır mutlaka. Tekrar ne zaman gideceksin doktora?
Belki de o şekilde yavaş yavaş atıldı senin ,benim hic dışarı gelen bir şey yok,benim babam felçli annem zaten ona bakıyor.İnşallah canım kimseye yük olmadan sağlıkla atlatmak istiyorumBenim hafif hafif lekelenmelerim oldu sürekli değil ama 10gün 1hafta arayla o şekilde atıldı belki de yani gebelik başlangıcı olduğu için aslında doktorum eğer sağlıklı bir gebelikse kanama alanının bebeğe zarari olmayacağını önemli olmadığını söyledi eger bebek sağlıksız ise pamuklara da sarsak kanama alanı ile beraber sonlanır demişti..Stres yapma hareketlerine daha fazla dikkat et bana annem baktı ama işine devam edip yemeğini yapan kanama alanı küçülen çok kişi var..Bebeğin sıkı sıkı tutunmuştur sen ona inan
Çok can sıkıcı bir durum aynen ,benim tüp bebek degil.Dünden beri izlemediğim video kalmadıMerhaba geçmiş olsun .. benimde kanama alanı var 6 haftalıkken kahverengi kekelenmelerim başladı progestron desteği ve istirahat ve cinsel birliktelik yasağı dedi doktorum 2 haftadır evde yattım tuvalet harici kalkmadım , bugün kontrolüm vardı orası geçmiş ama başka yerde küçük bir kanama alanı gördü yine ..progestan 200 mg/Lutinus/ proluton depot devam ..sürekli yatmasan da ağır iş yapma zorlama dinlenmeye dikkat et dedi..şu an lekelenme durdu ama kanama alanı görülmesi canımı sıktı tabii kidoktorum her gebelikte olabileceğini özellikle tüp benekte sık olduğunu söyledi ..benim de tüp bebek .. siz de kendinizi yormayın ilaçlarınızı düzenli kullanın zamanla geçecektir
Maşallah canım, sağlıkla büyüsünMerhaba kızlar, nipt testi yaptırdığımız için bebeğin cinsiyetini öğrenebildik. Kız bebek geliyor
Benim teorilerin hiçbiri tutmadı. Ramzi teorisine göre erkekti. Çin takvimine göre erkekti. 11. haftada doktor "daha erken ama erkek gibi görünüyor" dedi. Etrafımdakilerin çoğu erkek hissediyoruz dedi, vs. Ama canım kızım herkese sürpriz yaptı :)
Ben aldığım kiloları geri kusmaktan verdim. Tek isteğim hamile kaldığım kilonun altına düşmemekBen de üç kilo aldım doktor 16. Haftaya kadar en çok dört kilo almalısın dedi
Cnm ablamın öyleydi. Uzunca bir süre yatarak gebelik geçirdi sadece tuvalete kalkıyordu. Dr ne derse onu yap endişe etme şimdi 4 yaşında yeğenim.Sen konu sahibisin belki arkadaşları biliyorsundur diye seni etiketledim canım
Benim lekelenmem oldu ama az,sonra kesildi.Dışarı akan bir kan yok.ama rahim içi kese etrafında var.Ayağa kalkmam yasak.Nasıl yaparım ne ederim diye düsüyorum.Bu sekilde uzun devam ederse sürec diye.Varsa yaşayan arkadaşlardan tecrübe etmek istedim
Maşallah canım , darısı bizlereCnm ablamın öyleydi. Uzunca bir süre yatarak gebelik geçirdi sadece tuvalete kalkıyordu. Dr ne derse onu yap endişe etme şimdi 4 yaşında yeğenim.
Canım prilamı 2 doz gece kullanan çoğu kişi günlerini rahat geçirdiğini söylüyor. Sen bi istersen bi doktoruna danış böyle geçirmek eminim çok zordurKızlar üzülüp, canı sıkılıp, stres yapınca kusan var mı benim gibi? Tam iyiye gidiyorum derken iki gündür yine ne yesem kusuyorum, midemde hiçbir şey durmuyor neredeyse. Enerjim çok düşük. Değil yemek yapmak, mutfağa girmek dahi istemiyorum. Asla ama asla kendi pişirdiğim şeyleri yiyemiyorum. Gurbette olunca yardım edecek kimse de yok. Eşim de görevde, 3 hafta yok. Zor günler geçiriyor gibiyim.
Bende bebek büyüyüp karna baskı yaptıgında sıcak duş almak iyi değil diye biliyorum şimdi küçük olduğu için sorun olmaz sanırım.. Ben kışın sıcak duş alıyorum ılık alsam bu havada hipotermi olurum heraldeBende yaz kış hep sıcak duş alırım ya, ılık alalım bari
Bazen belirtiler azalıyor ya da birden kesilebilir canım. Bence endişe edilecek birşey yoktur, içini ferah tut. Yine doktoruna danışırsın, için rahat eder.
Valla bende çok severim ama bundan sonra dikkat edeyim bari ya
Ben prilamı iki dozda kullandım canım, bu seferde acayip sersem, uykulu yaptı beni. O da bana iyi gelmedi yani.Canım prilamı 2 doz gece kullanan çoğu kişi günlerini rahat geçirdiğini söylüyor. Sen bi istersen bi doktoruna danış böyle geçirmek eminim çok zordurYemek konusunda genel olarak kahvalti tarzi hazırlasan hem yorucu olmaz hem midene ağır gelmez.. Benim en bastan beri mide bulantilari hiç kusmaya kadar gitmedi. Agizda metalik bir tat vardi hep onu bastırmak için çaba sarfettm. O da 2 haftadır hafifledi gün içinde nadiren oluyor. Ama bu iştahın sonucu hızlı kilo aldım ve suan tek şikayetim bel ağrısı..
Bende böyle sıcak sıcak, kaynara yakın severim. Yazın bile öyle hoşuma gider. Ama iyi değilse ılık yapıcaz artık mecburBende bebek büyüyüp karna baskı yaptıgında sıcak duş almak iyi değil diye biliyorum şimdi küçük olduğu için sorun olmaz sanırım.. Ben kışın sıcak duş alıyorum ılık alsam bu havada hipotermi olurum heralde
Evet öyle bi yan etki görülebiliyor ama ne biliyim suan için önemli olan iyi beslenmen ve psikolojik olarak güçlü olman. Umarim en kısa sürede tüm şikayetlerin birden bitiverir ve sen hamileliğini geçirecegin rahat günlerle hatırlarsınBen prilamı iki dozda kullandım canım, bu seferde acayip sersem, uykulu yaptı beni. O da bana iyi gelmedi yani.Kahvaltı tarzı bende çok severim iki gündür öyle yiyorum ama o da çıkıyor midemden. Maşallah canım hemen bitsin bulantıların inşallah
Bende böyle sıcak sıcak, kaynara yakın severim. Yazın bile öyle hoşuma gider. Ama iyi değilse ılık yapıcaz artık mecbur
Çok teşekkür ederimmm, sizin de bebeğiniz hayırlı olsun, sağlıkla kucaklarımıza alalım inşallah... Esentepe biraz uzak gibi geliyordu bana ama yine de Emel Hanım ile bir görüşmeye çalışırım ileriki günlerde. Doktor gerçekten çok önemli, şu anki doktorum sadece “Normal” diyor başka bir bilgi vermiyor, sağlık ocağındaki hemşire bile beni daha çok bilgilendirmişti doğrusu.Merhabalar ben de 9+4 haftalık hamileyim uzun araştırmalar sonucu Esentepe hastanesinde Emel Kar Altundaga karar verdim.Ilk izlenim çok önemliydi tedirgindim giderken ama çıktığımda içim rahatladı.Gayet ilgili ve güleryüzlü bir dr herhangi olumsuz bir durum yaşamazsam oraya devam etmeyi düşünüyorum.Denemenizi tavsiye ederim.Hayırlı olsun bebeğiniz buarada: )
Merhaba sağlıkla gelsin inşallahMerhaba hanımlar maşallah bizden önce bebişlerinizi kucaklarınıza alacaksınız inşallah hayırlısı ilesizlere bir sorum olacak 3. Hamileliğim aslında tecrübeli olmam lazım ama insan merak ediyor 5+3 teyim şükür bebeği gördük haftaya kalp atımı dinleyeceğiz ama pek midem bulanmıyor aslında 6 sene geçti üzerinden sanki o zaman da hiç bulanmadı ama ilk oğlumda berbattı onu iyi biliyorum evham mı yapıyorum acaba niye bulanmıyor diye benim gibi olanınız var mı
Allah tan ben yazın ıplılık suyla duş alırım havalar ısınsın istiyorum ilk defa ki sıcağı hiç sevmem.. Hamile kaldığımdan beri çok üşüyorum ısınamıyorum hiç...Ben prilamı iki dozda kullandım canım, bu seferde acayip sersem, uykulu yaptı beni. O da bana iyi gelmedi yani.Kahvaltı tarzı bende çok severim iki gündür öyle yiyorum ama o da çıkıyor midemden. Maşallah canım hemen bitsin bulantıların inşallah
Bende böyle sıcak sıcak, kaynara yakın severim. Yazın bile öyle hoşuma gider. Ama iyi değilse ılık yapıcaz artık mecbur
İşte sizden başka hiç kimsede duymadığım ama kendimde fark ettiğim bir durum ben de çok üşüyorum yaa ev 24 derece diyor eşim bana -4 falan gibi geliyor soğuk rüzgarlar uçuyor yüzüme doğru, ayaklarım ayak değil buz kütlesi. Bunca multivitamin ve demir desteğine rağmen ısınamıyorum.Allah tan ben yazın ıplılık suyla duş alırım havalar ısınsın istiyorum ilk defa ki sıcağı hiç sevmem.. Hamile kaldığımdan beri çok üşüyorum ısınamıyorum hiç...
Merhaba ben jimer hastanesinde Ferhan Sonmez e gidiyorum. Neden doktorunuz icinize sinmedi acabaMerhaba ben de yeni katıldım aranıza. Şu an 8+4'üm, nasipse doğumum 31 Ekim gözüküyor. SAT 24.01.2021, 34 Yaş, ilk çocuk :)
Benim bulantılarım da 5. haftada başladı ve 2 hafta resmen ölüyorum sandım, ayva-zencefil çayı-elma ne iyi gelir denirse hepsini kustum, 1 damla su bile içemiyordum, her gün ağlıyordum. Doktor prilam dr verdikten sonra tekrar hayata döndüm diyebilirim, gece yatmadan 2 tane alıyorum, yetiyor gün boyu. Bazen yetmeyip o gün kötü geçse de önceki kadar rezil durumda olmuyorum, idare edilebiliyor yine. Azaltmaya veya bırakmaya cesaret bile edemiyorum, inşallah 3-4. ayda biter de bırakabilirim.
Aramızda Bursalı hamileler varsa ben de doktor tavsiyesi alabilirim, buraya yeni taşındım hiçbir yeri/kimseyi bilmiyorum. Şu an öylesine Medical Park'a gidiyorum ama pek içime sinmedi gibi. :/
Uzaklık konusunda birşey diyemeyeceğim o konuda haklı olabilirsiniz fakat şahsi aracınız varsa sıkıntı olacağını sanmıyorum tabi ki en iyisini siz bilirsiniz. Ben de buralarda çok fazla dr araştırması yaptığım için fikir vermek istedim.Emel hn ayrıca kendi numarasını da vermişti bana bugün biraz sıkıntım olduğunda aradım hemen yanıt verdi heran ulaşılabilir olması da çok önemli bir konu bence.Bulantılarınız umarım biran önce son bulur Allah yardımcınız olsunÇok teşekkür ederimmm, sizin de bebeğiniz hayırlı olsun, sağlıkla kucaklarımıza alalım inşallah... Esentepe biraz uzak gibi geliyordu bana ama yine de Emel Hanım ile bir görüşmeye çalışırım ileriki günlerde. Doktor gerçekten çok önemli, şu anki doktorum sadece “Normal” diyor başka bir bilgi vermiyor, sağlık ocağındaki hemşire bile beni daha çok bilgilendirmişti doğrusu.
Bulantılardan muzdarip olan herkesin de Allah yardımcısı olsun, açıkçası çevremde kimse anlamadığı için bulantıları çekerken buraya bakıyordum hep, sonunda da üyelik aldım zaten. Sürekli bana “Daha kötü durumda olanlar var... Biraz da psikolojik, kendini o moddan çıkarsan bu kadar ağır yaşamazsın” diyen tuzu kurulardan bana fenalık geldi artıkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?