2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Battaniye boyle üstünde top top sekil olan mi yani kabartı şeklinde. Haha o burun kanaması olayında ben de bi ara boğazımdan kan geliyor zannetmiştim hatta benimki korkudan ölmüştü. Dedim ben her gün böyle ögurtü kanama çekiyorum hey yavrum hey yine o bu şu derken 5 tup kan aldılar benden hu gidişle kanim da kalmayacak

Yok canım o nohut battaniye den alacaktım arkadaşım tavsiye etmem, iyi depil diyince almadım. Renkli peluş olanlar ve penye olanlar güzeldi, onlardan aldım hep mavili pembeli, cinsiyet belli olmayınca bende ara renk ne varsa onlardan aldım

Valla bende de ya. Bir yandan burnum kanıyor, bir yandan sağlık ocağından alıyorlar. Bende kan yapacak şeyler yemeye çalışıyorum. Birde kansızlıkla uğraşmayalım

Kızlar bazı testleri duyuyorum sizden ben ikili test bile yaptırmadım. Ayrıntılı ultrasona gün aldım. Bende mi gariplik var
Bende sadece ikili testi yaptırdım bu hafta onun dışında bende ilk defa duydum diğer testleri ne için yapılıyor denilen testler kimler yapıyor

1998 doğumluyum ben O yüzden aşılanmışım

Kızlar bazı testleri duyuyorum sizden ben ikili test bile yaptırmadım. Ayrıntılı ultrasona gün aldım. Bende mi gariplik var

Bende sadece ikili testi yaptırdım bu hafta onun dışında bende ilk defa duydum diğer testleri ne için yapılıyor denilen testler kimler yapıyor

Ha iyi yalnız değilmişim :)
O bahsedilen testler sanırım fetal dna testleri kızlar. Hani kan alıp ayrıntılı inceleniyor, bebekte anomali var mı yok mu tespit ediliyor ya, onlar galiba ileri yaştaki annelerde ya da risk görülen hamileliklerde yapıyorlar galiba.

Hımm risk varsa bir şey diyemem

Canım son dönemde insanlar hata payı daha yüksek olduğu için ikili test yaptırmak yerine direkt daha maliyetli ama çok daha yüksek doğruluk oranlı bu tür testlere yöneliyorlar (maalesef yine kesin değil, sağlıklı denilip doğunca down çıkan da olmuş nifty test sonrası ama bu çok küçük bir ihtimal). Özellikle yaş 35’in üzerindeyse daha çok öneriliyor. Ben ikiliyi de yaptırmayı düşünmüyorum şimdilik ama Pazartesi günü doktorla konuşunca fikrim değişir mi bilmem. Bir sorun varsa bunu önceden bilip ona göre hazırlanmak da mantıklı aslında ama kafam karışık hala.

Merhaba, aynen öyle. Ben 43 yaşımda tüp bebekle ilk çocuğuma hamileyim, o yüzden doktor bu fetal DNA testini önerdi. Bazı hastalıklar için (örneğin down sendromu) 35 yaşın üzerinde risk yaşla birlikte artıyor malesef o yüzden de çok endişeliyim.

Merhaba, kaç yaşındasınız acaba? İkili testi yaptırın derim naçizane öneri olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…