2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Canim hamileligin basindan beri hic mide bulantisi kusma yasamama ragmen uzuldugumde strese girdigimde hemen midem bulaniyor kendimi zor tutuyorum

Merhaba, kaç yaşındasınız acaba? İkili testi yaptırın derim naçizane öneri olarak

Merhaba, 34 yaşındayım ve ilk bebeğim. Açıkçası riskli çıkarsa sonrasında bu dna testi, o da riskli çıkarsa belki cvs/amniyosentez gibi bir sürece girmekten biraz çekiniyorum. Kimi duysam doktoru “Aldırmayacaksan gerek yok” demiş o yüzden kafam karıştı.

Bende sizin gibi dusunuyordum kotu birsey cikmasindan yanlis sonuc cikmasindan kaynakli endiselerim vardi ama yine de yaptirdim sukur iyi cikti iyi ciktigini bilmekte insani hafifletiyor

Eğer bir sakatlık var ise, bunlar çok zor kararlar ve kişisel tercihler... ben de çok düşündüm, eşimle de konuştuk, her şeyden önce sakat bir çocuğu dünyaya getirmenin ona haksızlık olduğuna karar verdik, onu çoook zor ve acılı bir hayatın içine atmak, biz öldükten sonra nasıl yaşayacağını bilememek...
Zaten inşallah testler olumlu çıkacak diye düşünüyorum ben, olasılık yaşla artsa da hala düşük bir olasılık. Ama ben sizin yerinizde olsam en azından bilmek isterdim, çok büyük ihtimalle zaten iyi sonuç geleceği için de gayet rahat geçirirsiniz hamileliğinizi.

Kızlar test konusunda kararsız olanlara şunu demek istiyorum; herkesin fikrine saygı duyuyorum ama şunu unutmayın nice bebekler gördüm sağlam denildi down çıktı kimini gördüm kesin Hasta denildi sağlam çıktı.
test sonucunda tedavi olsa ben beş yüz bin. vereyim. Ama tedavisi yok. Sırf önceden bileyim diye belki sonucu yanlış bir testin aylarımı zehir etmesine izin vermiyorum.
bu benim düşüncem, ikinci çocukta daha sakin oluyorsunuz.
bence gebeliğin tadını çıkarın bir daha nasip olur mu bilinmez insan çok özlüyor bu günlerini..
insan nasibinden bir adım öteye kaçamaz o çocuk doğacaksa doğar, nasıl doğacaksa öyle de doğar.

Hanımlar merhaba,
15+0 olduk bugün ve benim 2 gündür alt karın kısmım sanırım rahim oluyo ağrıyo. Kasıklarıma vuruyo ara ara ağrı ben enfeksiyondan şüphelendim ama ne sarı kokulu akıntım var ne idrarda yanmam. 3 hafta önce antibiyotik kullanmıştım ama sarı akıntım vardı enfeksiyon çıkmıştı. Günd 3 litre su içiyorum bi de çok idrara çıkıyorum. Şimdi yazlıktayım ha deyince doktora gidemiyorum şu an annem falan bebek büyüdükçe olur öyle ağrı hemen iltihapa yorma diyo da aranızda böyle ufak ufak ağrı çeken var mı?

Korkma rahim büyüdükçe arada ağrı olur doktorum öyle demişti

Endişelenmemek imkansız ama içini ferah tut, bebişin de stres olmasın. İnşallah temiz çıkar sonuçlar, bizi de bilgilendirmeyi unutma
Canim hamileligin basindan beri hic mide bulantisi kusma yasamama ragmen uzuldugumde strese girdigimde hemen midem bulaniyor kendimi zor tutuyorum
Valla ben geçen farkettim üzülsem ağlasam o an bulantım yoksa bile hemen kusacak seviyeye geliyorum. Kısayım diye dua ediyorum yoksa daha çok rahatsız ediyor
Canım merhaba. Bende 15+0ım bu gün. Senle haftamız aynı. Aynı ağrılar, hatta bazen kramp ve sancılar bende de var. Bir an beni tarif ediyorsun sandım. Ben idrar yolu enfeksiyonu için toz antibiyotik içtim tek seferlik. Sarı akıntının rengi açıldı ama bu sefer akıntım sanki peynirimsi kokuyor bilemedim
Ağrı konusunda da bebek büyüyor, rahim büyüyor ondan diyorlar hep. Dinlenince geçiyor benimki.

Korkma rahim büyüdükçe arada ağrı olur doktorum öyle demişti
Evet canım öyle okuyorum annemler de öyle diyo hep ama işte içimde korku var
Evet balım seninle aynıyız biz :) ya çorap giyerken falan ağrım oluyo aynen yatarken bişey yok:) hava soğuk burda soba yanıyo diğer yerler soğuk ama üşütmemin imkanı yok öyle dikkat ediyorum ki tuvaletime termostat taktırdım su sıcak aksın diye koronadan kaçarken hastalanmasak ben kendimi önemsemiyorum bebeğin sağlığı iyi olsun da

Aynen böyle yere eğilip bişry yaparken, sırt üstü yatarken ya da aniden kalkınca böyle kramp gibi ağrı oluyor. Büyüyor artık minnoşlar dikkat etmek lazım
Valla benimde kendimi düşündüğüm yok. Bebek iyi olsun da aman. Herşey onlar için

Aynen sırt üstü yatarken, ani kalkıp sağdan sola dönerken falan kramp giriyor ay iyi bari ya normal demek ki kramp için her gün bi soda içmek gerekirmiş magnezyum eksikliğinden olurmuş. Bi de doktorum bana iMom diye ilaç verdi omega 3 sizlere verdi mi öyle takviyeler? Demir ilacı da verdi ama şu an içmiyorum Demir değerim iyi çıktı kontrole gitmeden tekrar ölçtürüp öyle başlayacağım. 6.ayda başlanıyormuş zaten bana 3 aylıkken verdi ben içmedim onu.

teyzemde 43 yasında tüp bebekle 7. denemesinde bir kızı oldu onada bu testi ve karnından su almak gerektiği vs söylendi kafası büyük falan dendi ama o ne olsa olsun aldırmam diyerek yaptırmadı o streslere girmek istemedi anne babanında kafası büyükse genetik çocuktada büyük olur diyerek içini rahatlatmaya çalıştı onun tercihi oydu siz nasıl rahat edecekseniz o şekilde bir yol izleyin stres yapmayın bence aile genetiğinde böyle ciddi bir rahatsızlık yoksada risk fazla değildir diye düşünüyorum bende benim yaşta 39 biz ense ve burun ölçümünden sonra karar vericez teste

Bendede canım böyle aniden kalkınca falan bıçak saplanır gibi oluyor canımı alıyor valla hepimizde varsa Demekki normal

Ben öyle düşünmüyorum canım benim başımdan geçtiği için anlatayım Rabbimin verdiği canı ben alamam Rabbim onu zaten imtihan için veriyor. Benim diyorum ya üçüncü gebeliğim diye ben 4 yıl olacak 4 yıl önce ikili testte risk çıktı ense kalınlığı yüksekti. Ama ben Rabbimin verdiği canı nasıl alırdım ve kalbi attığı sürece aldirmayacaktım. İlk doğumum normal doğum olduğu halde oğlumu kalbinin durma durumu var diye sezeryan oldum. Yavrum çok hastaydı kalbinde falan çok büyük anamoliler vardı ve tam 17 gün yaşadı daha sonra vefat etti. Evet çok acı çektim çok üzüldüm. Ama içim rahattı kalbim rahattı Rabbimin verdiği canı almadım. Sonuçta sağlıklıda doğabilirdi. Ben asıl onun hesabını nasıl verecektim. Ha acısı geckiyir bitmiyor 4 yıl oldu sanki dün gibi. Ama bir meleğimde beni bekliyor cennette inşaallah orada kavuşur buluşuruz.

Kızlar merhaba bugün ikili testimiz vardı çok şükür ense kalınlığı normal çıktı kan sonuçları 10 gün sonra çıkıyormuş miniğim 6 cm olmuş uyuyordu geçen gidişimizde cinsiyeti erkeğe benzetmişti bu sefer kız olabilir ama kesin değil dedi cinsiyeti öğrenemedik yani hayırlısı ile hepimiz evlatlarımızı kucaklarımıza alalım inş

maşallah amin

Bana da 12 hafta olunca folik asiti bıraktırıp omgealı falan multivitamin verdi canım onu içiyorum bende. Sodayı ihmal ettim bende bu ara, içeyim bari. Kramp yapıp durmasın minikler
Bendede canım böyle aniden kalkınca falan bıçak saplanır gibi oluyor canımı alıyor valla hepimizde varsa Demekki normal
Aynen canım rahim ve bebek büyüdüğü için diyorlar hep
Maşallah canım. Kan sonuçları da temiz gelir inşallah

Basin sagolsun canim o simdi cennette seni bekliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…