Hayırlı akşamlar kusura bakmayın görünce dayanamadım yazmak istedim ben temmuz annesiyim şuan 28+2 deyim ve 13. haftada bırakın böyle hareket görünmesini hareketi hissetmek bile çok zor ben hareketleri çok erken hisseden biri olarak ilk tekmeyi 14. haftada hissettim ama çok çok odaklanınca hissediliyor o da sanki değdiği yere kelebek konmuş kadar narin bir tekme artı 13 haftalıkken karnım da bu kadar büyük değildi sizlerin nasıl bilemiyorum ama bu bana imkansız geldi diğer forumlara göz atarsanız pek çok kişinin 22-23. haftalarda bile daha bişey hissetmediğini okursunuz
13. haftada bebek gobegin hizasinda mi oluyor? benimki ultrasonda bakarken baya asagida gobek deligimdem hemen hemen 5 parmak asagida.bana dogru gibi gelmedi video
Aynen daha aşağıda oluyor. Videoda biraz beş aylık gibi13. haftada bebek gobegin hizasinda mi oluyor? benimki ultrasonda bakarken baya asagida gobek deligimdem hemen hemen 5 parmak asagida.bana dogru gibi gelmedi video
Canım neler neler istiyor yemekten korkuyorum tiksiniyorum bende
Canım bende kullanmak istemedim ama artık yiyemedikçe güçten düşünce mecbur ilaç almak zorunda kaldım. Prilam sayesinde yemeye başladım yoksa çok güçsüz halsiz düşmüştüm.Canım kullanmadım hiç .Bu haftaya kadar bulana bulana ara ara çıkara çıkara geldim .Her zaman bu kadar şiddetli olmuyor elma armut iyi geliyor .Ama ana yemek o eziyet işte .Bu hafta olmadı sağlık ocağına gidip yazabiliyorsa yazdıracağım .Hep idare edebiliyorum diye hiç bulantı için bir şey yazdırmak aklıma gelmedi .4kilo verdim .Hamilelikten önce insülin direncim vardı şeker ilacı kullanıyordum şimdi bıraktırdı doktor evde takip ediyorum ama sadece yoğurt ve 2tam tahıllı dilim ekmek yemem rağmen 156 çıktı .Sanırım gebelik şekerim var bu da beni strese soktu midemi etkilemiş olabilir
Bir an önce yaz gelsin istiyorum deli gibi yaz meyveleri istiyo canımBenim de bugün canım inanılmaz hamburger çekti, yememem gerekiyor biliyorum ama bir seferlik nefsim körelsin diye yiyeyim dedim beni mahvetti olduğu gibi çıkardım. Ne zaman bu tarz sağlıksız bir şey yemeye kalksam vücudum sanki zehir içmişim gibi tepki veriyor, vücudum benden daha akıllı o kesin. Zaten bir daha aslaaa canım da çekmez, ağzıma da sürmem hatta Burger King’in önünden geçmem daha doğurana kadar, o derece tiksindim.
Dün gece de rüyamda ziyafet sofrası gibi bir sofraya oturmuş deli gibi yemek yiyordum, birini yutmadan diğerini ağzıma atıyordum. Artık nasıl hasret kaldıysam şöyle keyifle yemek yemeye rüyalarıma girmeye başladı
Annemde bana kıxıyor nar ekşisi yefiğim zaman.teyzem menepoza girmeye yakın nar ekşisi içermiş bardaklaHiç bilmiyorum canım doktorumun verdiği yeme listesinde nar, hurma, greyfurt ve adaçayı yasak yazıyor hurma yediğim ve yürüdüğüm günden sonra hatta bende kanama olmuştu yürümeden mi hurmadan mı anlamadım.. bişey olmaz ve her yerde faydali yazıyor diye yemiştim bendebenim kanamalarım oldu 6.haftadan sonra o yüzden düşük ihtimali olduğu için yasak olmuş olabilir her hamilelik farklı oluyor düşük ihtimali olanlarda bu dediklerime dikkat edilmesi gerekiyordur belki tam bilemiyorum bende
Bende bugün hurma yedim sonradan okudum birkaç yerde.hamileliğin son ayı icin veriyorlarmış doktorlarAnnemde bana kıxıyor nar ekşisi yefiğim zaman.teyzem menepoza girmeye yakın nar ekşisi içermiş bardaklakanaması olsun diye
13 hafta ve üzeri olanlara sorum varrr :)
Youtube’da şöyle bir video gördüm, daha 13. haftada ama kadının karnında bebeğin hareketleri dışarıdan görülebiliyor, çok şaşırdım doğrusu. Sizde de böyle oluyor mu merak ettim, benimkini yaşamak için sabırsızlanıyorum ben de
Şimdi soyle izah edeyim sizin o hiss edilmez dediyiniz hamileler normal insanlar :) ben 10 u yeni doldurdum hiss ediyorum.sebebi: rahim kaslari cok gerilmiş oldugundan keseye baski yapiyor,amniyotik sivida bebeye baski yapiyor,bebekde durmadan can cekişir gibi kipirdiyor,bende onu sanki karnima karinca girmiş,isiriyor,yada kelebek girmiş kanatlarini vuruyor gibi hiss ediyorum.doktor 3 ogun agizdan,bagirsakdan,vajinal olmak uzere bir suru ilac yazdi.inşâAllah gecer,normale doner.bebeyi oyle can cekisir gibi gormek mahvediyor insani13 hafta ve üzeri olanlara sorum varrr :)
Youtube’da şöyle bir video gördüm, daha 13. haftada ama kadının karnında bebeğin hareketleri dışarıdan görülebiliyor, çok şaşırdım doğrusu. Sizde de böyle oluyor mu merak ettim, benimkini yaşamak için sabırsızlanıyorum ben de
Evet pek çoğu 20 haftadan sonra hissediyor ve evet 13. Haftada bebek göbek hizasında olmaz benimki sol kasıktan vuruyordu 25. hafta civarında çıktı göbeğimin üstüneBen de özellikle de ilk bebekse 20 haftadan önce hissetmenin çok zor olduğunu okumuştum çok şaşırdım o yüzden.
Yorumlarda millet 12. haftada hissettiğini filan yazmış bir de, ona daha çok şaşırdım. Bunlar gazı bebek sanıyor sanırım en son ona karar verdim
catlama yokta kaşintı var canim bendeKızlar göbeği değil de göğüsleri çatlamaya başlayan var mı? Az önce farkettim, kırmızı minik çatlaklar vardı.
Her doktorun bakışı farklı.. rahat olun.. benim doktorum greyfurt ve nar İçin sadece direkt sularını içme , kendilerini yiyebilirsin dedi mesela.Greyfurtun nasil bir etkisi var ben mide bulantisina iyi geliyor diye geçen hafta hergün yedim
Kızlar göbeği değil de göğüsleri çatlamaya başlayan var mı? Az önce farkettim, kırmızı minik çatlaklar vardı.
Bende şu anlık çatlama değil de arkadaşın söylediği gibi kaşıntı var kahverengi kısım tatlı tatlı kaşınıyo ve pul pul dökülüyor krem sürüyorum ama kuruyo yinecatlama yokta kaşintı var canim bende
aynen bebimde kurudu soyulmalar var bi yere surtmuşum gibi..normal demekkiBende şu anlık çatlama değil de arkadaşın söylediği gibi kaşıntı var kahverengi kısım tatlı tatlı kaşınıyo ve pul pul dökülüyor krem sürüyorum ama kuruyo yine
benim de göğüslerim büyüdü çatladı drum bepanten kremin içine evigen ampül karıştırıp göğsüme göbeğime sürmemi önerdi. ben eczacıya yaptırdım karışımı ayrıca bir aydır da lierac çatlak kremi kullanıyorum inş çatlağım olmazKızlar göbeği değil de göğüsleri çatlamaya başlayan var mı? Az önce farkettim, kırmızı minik çatlaklar vardı.
Normaldir canım çünkü büyüyo ister istemez geriliyo sürekli nemli tutmak gerekiyor ki çatlamasını minimuma indirelimaynen bebimde kurudu soyulmalar var bi yere surtmuşum gibi..normal demekki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?