2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar doktor demir ilacından iki paket yazmış, acaba bi tane mi kullanıcam iki tane mi kafam karıştı

Selam arkadaşlarr
Yaklasık 17 subattan beri yakinen takipteyım ama riskli gebelık sebebıyle bı sure bekleyıp yazmayı dusundum derken kanamalar hastane yatısları tam düzeldik size bebeğimle merhaba diyelim dedık ki covid olduk biraz zor gecti ama atlattık şükür şimdi ise 12+2 de sizlere merhaba demeye geldık

Hpsgeldin masallah sağlıkla doğar inşallah hepsi

hoşgeldin sağlıkla gelsin inşallah bebişin

Kendini yorduysan olmuş olabilir normal ya korkma
Evet son zamanlarda baya yoruluyorum. Biraz dinlemeyim
Mesajını yeni gördüm canım. Bende var aynen, 3-4gündür. Oturup kalkarken, yatakta dönerken bile ağrıyor. Büyüdüğünden ağrıyordur diye avutuyorum kendimi
Aynen benimde öyle inşaallah büyüdüğünden oluyodur. Valla her hamilelik kendine öz oluyor ben oğlumda hiç hamile değil gibiydim ne ağrı ne bulantı gerçi bundada bulantım yok çok şükür ağrı olmasa hamile değilmişim gibi

ben druma danışıp iki dişime kanal tedavisi yaptırdım mecbur çiğneyemiyordum daha da kötüleşmesinden korktum diş ağrısı çok kötü çünkü

Kızlar ben kanal tedavisi yaptirmistim disime o dis simdi iltihaplandi doktor bise yapamam dedi bugun kan idrar testide verdim bekliyorum yarinda kadin doguma gidecem 12 haftalik oldum sizce iltihapli dis cocukta soruna yol acarmi bi arkadasim cocugun zekasini etkiliyo dedi de dogrumudur 2. Hamileligi olup tecrubeli olanlar varmidir acaba bana yardim edebilecek

ben druma danışıp iki dişime kanal tedavisi yaptırdım mecbur çiğneyemiyordum daha da kötüleşmesinden korktum diş ağrısı çok kötü çünkü
Ya benim şu an için ağrım yok şükür ama diş kökü meydanda yani kocaman bir oyuk ağırmayacağının garantisi yok kanal için de durumu görmek adına röntgen istiyorlar e gebelikte röntgen asla olmaz ama forumda bi arkadaş sağolsun o da beni ferahlattı. Çelik yelek giydirmişler bi kereliğe mahsus röntgen için. Bilmiyorum ki kanal mı yapar çekim mi dolgu yenilemesi mi inşallah geçici de olsa dolgu yenilemesiyle kurtarırım. Doğum sonrasına beni idare etse bile yeter

Canım işte bişey yapamam gibi bi durum söz konusu olmuyo. Kadın doğum doktorun onay verecek dişçi de işlem uygulayacak kar zarar hesabı yapılıyo burda keyfi bi durum değil idare edilecek şekilde de değilse mecburen hamileleri çok etkilemeyecek şekilde işlem uygulanıyormuş. İltihap daha kötü tabi daha 12.haftadasın başındasın ki ben de öyle 16.haftdayım. Uygun görülürse kanal çekim mecbur bişeyler yapılacak yani diş bu

Bir de kanal tedavisi yapılan dişin iltihaplanmaması gerekir. Çünkü kanalın amacı dişteki sinirleri almak işlevini kaybettirmek sadece orası boş değil diş var mı var o şekilde. Doktor iyi yapamamış olmalı sinir bırakmış muhtemelen içerde o iltihaplanmış ağrı yapıyo. Yoksa ben mi yanlış biliyorum

Cnm agrim yok sadece agirlik var hissediyorum agri var afedersin kokusu var bi de yani bebege zarar vermezse kalsin agri yapmiyo simdilik soyleki o dişim cok sorunluydu zorla yapildi surekli iltihaplaniyo sinir yok ama iltihaplaniyo cekilmesi lazim bende inatla cektirmedim görünen alanda diye bebege zarari varmı acaba zekasına zarar verir organlarina gelisimine vs diye korkuyorum daha basindayim evet degerlerim iyi cikti crp 10 cikti sadece d vit b12 vs gayet iyi durumda

İyice hissettiriyorlar artık kendilerini bebişler sağlıkla kucağımıza alalım da ya gerisi önemli değil

bende yelek giydim diş hekimim tanıdıktı eşine de hamileyken işlem yapmış radyosyonu cebindeki telefondan daha az dedi güvendim açıkçası bebişler bizim kalsiyumu emiyor çok hızlı ilerlemesinden korktum sonradan yapılan dişler kendi dişin gibi olmuyor bir de çok pahallı. kadın doğum drum da diş tedavisi için en uygun zamanın 2. trimestr olduğunu söyledi. enfeksiyon olduğunda bebeğe zarar veriyo diye biliyorum bahsettiğin yerde enfeksiyon olabilir druna danış istersen canım geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…