2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Yok canım igne kullanıyorum ama onu da yazmadan alamam, bi de haftasonu yasakların ve 23 Nisan yasağı var özele gitsem bile en erken pazartesi. Ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten çok arada kaldim

Bi sonraki muanede zaten başka takviye veriyo canım bende şuan 1 hafta oldu multiitamin takviyesine başladım 15 haftada başladım bulantim çok olduğu için biraz geç başladım ben
Anladım canım bulantı hiç yaşamadım çok şükür ama yaşayan arkadaşlarımdan biliyorum Allah sabır versin gerçekten kolay değil :/ inşallah tüm annelerin hamilelikleri kolay sorunsuz geçer :)

Merhaba canım 1.5 ay geç bu haftalarda yaptırman gerekiyor aralık olarak .Kan sulandırıcıyı kesmeden önce mutlaka inceliyorlar bende ilk doktorum bırak dedi ben bırakmadım korkuyorum dedim .Beni hematolog yönlendirdi orada baktılar ve doğuma kadar kullanacağım .Benimde öncesinde kalp atışı alamadığımız bir gebeliğim olmuştu .

Ben de Vinalac kullanıyorum canım, onun yanında bi de D vitamini verdi benimki, hamileliğin sonuna kadar kullanacaksın dedi. Bu demir omega filan daha sonra veriliyor herhalde.
valla bende bu konulara çok yabancıyım :) merak da ediyorum demir ilacı, kan ilacı kullanan arkadaşlarım vardı ama hangi hafta da ne veriliyor hiç bir fikrim yok Doktor ne derse o diyoruz artık :)

Yok canım igne kullanıyorum ama onu da yazmadan alamam, bi de haftasonu yasakların ve 23 Nisan yasağı var özele gitsem bile en erken pazartesi. Ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten çok arada kaldim
Tüh ya kötü olmuş özele falan acilden giriş yap durumunu anlat illaki ilaç yazarlar ihmale gelmez.

Ben de korkuyorum ve şu an bırakmak istemiyorum zaten ama bir yandan da gereksiz bir ilaç kullanmak da istemiyorum elbette. Fakat bunu anlayabilmek için bi bakması gerekiyordu ya gram ilgilenmedi. Sen özele mi gidiyorsun canım

16 17 haftalık kontrolüm de neler yapılıyor kızlar ultrasonda bakıyorlar birde hormon testi mi var?
Canım bende cinsiyete baktı, bebeğin hareketlerini gözlemledi. Ölçülerini filan baktı. Renkli gösterdi bu kadar.
Kizlar bana hala demir D vit magnezyum başlanmadi bugün doktora sorucam siz hangi haftada başladınız. Sadece Genesis Max kullaniyorum en başından beri
Bana da d vit vermedi canım. 16+yım şuan demir, omega, magnezyum kullanıyorum.
Sana 1.5 ay sonrasına ikili tarama randevusu veren doktor acaba bakmıyor mu haftan geçip geçemiyor diye? Hey Allahım ya, başından savmak için bazı doktorlar herşeyi yapıyor. Kan sulandırıcı da önemli bir ilaç, nasıl test yapmadan kesiyor anlamadım. Mutlaka özelde iyi bir doktor bul canım, ihmale gelmez.
Bu arada 13. Haftamdayim. Bebek nerdeyse 19 20 haftalık oluyor, ikili tarama için geç değil mi?
Galiba üçlü tarama bile bitmek üzere oluyor canım o haftalarda. Hatta bana 20-22 arası detaylı ultrasona gir iç organlara baksınlar dedi.
Bizde ailecek korona test yaptık şükür birşey çıkmadı negatif
Çok sevindim canım şükür Allaha.

Sağol canım teşekkürler

Ben de korkuyorum ve şu an bırakmak istemiyorum zaten ama bir yandan da gereksiz bir ilaç kullanmak da istemiyorum elbette. Fakat bunu anlayabilmek için bi bakması gerekiyordu ya gram ilgilenmedi. Sen özele mi gidiyorsun canım
Evet canım özele gidiyorum .Hematolog randevusu bulmak inanılmaz zor .Ben istanbul’dayım Bezmialem var vakıf üniversitesi en erken 15-20 gün gibi bir aralıkta randevu verdi .Emin olup öyle bırakacaksanda bırakmış olursun.

Anladım canım inşallah o birkaç haftalık sürede bir şey olmaz bebeğime

Anladım canım inşallah o birkaç haftalık sürede bir şey olmaz bebeğime
canım dahiliyeye gidip yönlendirme yapmasını da isteyebilirsin böylece sıra çok daha çabuk gelir .

canım dahiliyeye gidip yönlendirme yapmasını da isteyebilirsin böylece sıra çok daha çabuk gelir .
Teşekkür ederim canım, yarın bi kadın doğuma gidip bir bilgi alayım da duruma göre sonrasını inşallah kısa sürede halledebilirim. Çok sağolasin

Benim 12. Hafta da imom omega ve ferrum verildi her doktor farklı veriyor sanırım
Ya gerçekten her doktor farklı yazıyor, insanın da kafası karışıyor doğal olarak “Eksik bir şey mi yapıyorum acaba” diye. Bir de benim doktorum “Yazmamı istediğin bir şey var mı, omega filan?” dedi, yav ben ne bileyim benim isteğimle mi oluyor ki onu da anlamadım.

Gelecek haftalarda doktoru değiştiricem zaten, yeni doktora da bir sorarım olmadı. Rutin epizyo yapmayan, kordonun plasenta doğduktan sonra kesildiği normal doğum tarzını destekleyen birkaç doktoru inceliyorum şu an. Suda doğum da acayip çok ilgimi çekiyor, en çok istediğim şey dikiş filan olmadan normal doğum yapabilmek, inşallah nasip olur. Doğumhaneden kucağında bebekle yürüyerek çıkan kadınları görünce iyice heves ettim bakalım

Merhabalar hamişler herkese sağlıklı günler diliyorum.. 12+5 teyiz ve ikili taramamda sanırım yüksek değerler çıktı doktor da 10 gün izne çıkmış ne cevap var ne dönüş moralim çok bozuk bu değerlerden anlayan var mı acaba ya da bu konuda tecrübesi olan?

sonuçlarınla başka bir doktora git canım

Öncelikle kendini stres altına sokma sonuçta olasılık çalışması kesin bir ölçüt değil .ikili test muayenen nasıl geçti ense kalınlığı burun kemiği varlığı .ikili teste sıkıntı çıksa bile kesin bir şey yok .seni farklı testlere yönlendirirler .üçlü dörtlü tarama gibi
Sonuçlarını al başka bir doktora götür Allah sağlıklı evladını kucağına almayı nasip etsin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…