Ben hiç ilaç kullanmadım ama hergün bulantı yaşadım bazen kustum bazen bulantı şeklinde günü geçirdim.şu an 16. Haftamdayım 3 gün normal geçiyor iki gün kesin bir sabah yada akşam bir kere çıkarıyorum .Bende artık bulantı ilacı istesem mi diye düşünmeye başladım .Çok şiddetli bulantı yaşamıyorum gibi geldiği için hiç istememiştim ama artık yoruldum bende .Ya kizlar bi de ben düşünüyorum ilac almadan surekli kusmak mi yoksa ilac alip bi seyler yiyebilmek mi? Ilac alinca en azindan yumurta yiyorum 1 tane. Ama almayinca kusmaktan helak oluyorum ve de su da kalmiyor vucutta. Benim durumum icin boyle yani
Anladım tamm canım10 yada 12 güne geçer diyorlardı ama tam bilemiyorum canım çünkü ben kan vermeden cesaret edip hiç test yapamamıştım
Teşekkürler bende omega başlamamasına şaşırdım oyüzden sormak istedim folik asit 12 haftada bıraktım gebelik öncesi multivitamin almaya başlamıştım değerlerimi iyi görüyor sanırımBenim de doktorum d vitamini ve folik asit vermişti sadece. folik asit kesin kullanın fazlası atılıyor.ben kendime destek için b12 ve selenyum alıyorum. İyot ve omega 3 çocuğun beyin gelişimi için çok önemli (haftada 3 gün balık yemiyorsanız kesin omega3 takviye almalısınız) bunların hepsi için doktordan teyit aldım tabiki. Bebek gelişimi için En önemlileri folik asit omega 3 ve iyot . mor renk olan meyve ve sebzeleri yemeyi de unutmayın. Ceviz mutlaka tüketin günde 3 tane.
Teşekkür ederim cevap içinBana magnezyum ve b12 baslatti.
Magnezyum icerisinde bir kac farkli formu d vitamini ve selenyum var.
B12 icerisinde de folik asit ve biotin var.
14.haftada bunlari verdi.
Bende çok araştırdım biliyorum endişeleri duaya sığınıcaz sonuçta kafamıza göre almıyoruz Allahım şifa sendenÇook sag olun bunu duymak iyi geldi. Ben de oyle hatta zofer aldigim halde kusan birisiyim. 15. Haftada. Keske baska bi sansim olsa.... Bana Best vm diye bi vitamin verdi bi de kan ilacı.
Teşekkür ederim cevap için.Kan ilacı için 20 hafta diye biliyorum tabi olağan durumlar harici arayı açıp gitmek istiyorum çok sık gitmek bütçemi zorlayacakBenim doktorum imom omega ve kan ilacı vermişti başka doktora gittim verdiği kan ilacı bana uygun değilmiş o yüzden bıraktım birde D vitamini verdi
16. Haftalık gebelikte zaten bebek organ gelişimi tamamlanıyor doktoruna danışarak güvenle kullanabilirsin ben 8. Haftamdan itibaren kullanmak zorunda kaldım 24. Haftada bulantıya sebeb olan hormon en düşük seviyesine geliyor biraz daha sabırBen hiç ilaç kullanmadım ama hergün bulantı yaşadım bazen kustum bazen bulantı şeklinde günü geçirdim.şu an 16. Haftamdayım 3 gün normal geçiyor iki gün kesin bir sabah yada akşam bir kere çıkarıyorum .Bende artık bulantı ilacı istesem mi diye düşünmeye başladım .Çok şiddetli bulantı yaşamıyorum gibi geldiği için hiç istememiştim ama artık yoruldum bende .
Yemek yiyebiliyorsaniz baslamayin benceBen hiç ilaç kullanmadım ama hergün bulantı yaşadım bazen kustum bazen bulantı şeklinde günü geçirdim.şu an 16. Haftamdayım 3 gün normal geçiyor iki gün kesin bir sabah yada akşam bir kere çıkarıyorum .Bende artık bulantı ilacı istesem mi diye düşünmeye başladım .Çok şiddetli bulantı yaşamıyorum gibi geldiği için hiç istememiştim ama artık yoruldum bende .
Yemek yiyebiliyorum çok şükür .Bu süreçte 5kilo verdim ama beslenme şeklimi değiştirdiğim daha sağlıklı beslendiğim için .Umarım biran önce bulantılar biterYemek yiyebiliyorsaniz baslamayin bence
Şükür bende şeker sıkıntısı yok aksine aç kalınca kan sekerim düşüyor sanırım ellerim titrer baism döner sende o zaman gebelikte şeker sorunu oluyor geçmiş olsun:) benim doktorum yalnız şekeri kesmemi söylemişti. tam kesemedim, ama çok azalttım tatlıyı çikolatayı
Amin canımİnşallah canım darısı başına ben yine de emin olmak istemiyorum demin doğum yapan bi tanıdıkla konuştum 4. Ay erkek deyip 5. Ay kız demişlero yüzden detaylı ultrasona kadar kaptırmıycam kendimi artık
6. Aya kadar nasıl anlamamış Dr lar da hayret vallaAmin canımbenim arkadaşımda malesef öyle oldu 5. Aya kadar kız dediler 6. Ayda gitti erkek dediler yüzde yüz yinede bir kaç defa soRmak lazım belli olmuyot bebisler de annelerini kandırıyor
Olur elbette canım inşallah kendini gösterir gitmeden tatlı bir şeyler tüket de hareket etsin minnoşHanımlar haftaya carsamba randevum var. O gün 16+1 haftalık oluyoruz. Devlet Hastanesi'ne gideceğim. Cinsiyeti belli olur mu acaba.
canım en erken 8. gün yapmalısın belki bir fikir verir ama çıkmazsa ilaçlarını kesme ve test gününe kadar devam et hayırlı olsun rabbim tamamına erdirsinKızlar bugün dondurulmuş embriyo transferinin 4.günü erken mi test için yoksa var mı
Maalesef vallahi öyle olmuş6. Aya kadar nasıl anlamamış Dr lar da hayret valla
Bence olur ama devlet hastanelerindeki cihazlar eskiyse bilemem.Hanımlar haftaya carsamba randevum var. O gün 16+1 haftalık oluyoruz. Devlet Hastanesi'ne gideceğim. Cinsiyeti belli olur mu acaba.
Ben dün gittim 16+4 dük ama cihaz eski olduğu için doktor ben bu cihazla göremem ki bu haftada dedi.Hanımlar haftaya carsamba randevum var. O gün 16+1 haftalık oluyoruz. Devlet Hastanesi'ne gideceğim. Cinsiyeti belli olur mu acaba.
Canım benim catlama ignesinin etkisi 10 günde bitmiştiPeki çatlatma iğnesi etkisi tek iğne kaç günde geçer
Canim bende 3 kutu zofer 3 kutu prilam kullanmistim ama inan fayda bile etmiyordu yerinde olsam yavaştan artık onları bırakırım bünye bir zaman sonra alisio onlara ogluma hamileyken hiç içmedimYani ben ilacla bile cok iyi olmuyorum. Aynen yani mecburuz gibi bi sey. Prilam da fayda etmedi. Zoferle bile olmuyor bazen
Ya ben iki gündür iftardan sonra uzandığımda balık kayar gibi birşeyler hissetmeye başladım karnımda, daha önce hissetmiyordum, inşaAllah bebeğin hareketleridir gözlemdeyim iki gündür
Ben hissetmiyorumaslında birkaç gün önce bebek olduğunu düşündüğüm bir şeyler hissetmiştim, hatta emindim yani çünkü tam ultrasonla bakılan yerdeydi. Hatta ertesi gün falan da hissettim. Ama birkaç gündür tik yok. Gerçi benimki daha küçük ama yine de hissetmek istiyorum
Maalesef ben hala hissedemiyorum. İkinci bebeğim. Daha erken hissetmem gerek normalde ama yok. Sürekli acaba iyi mi diye merak ediyorum. Elimde olsa her gün gidip ultrasondan bakacam.Ben hissediyorum canım 4-5 gündür. Bu günde net olarak emin oldum. Karnımda kıpırdamayı bile gördümsabahları acıkınca dürtüyor
Çoğu kişi alttan muayne yaptırma diyor. benım yavrumun kalbı 8 haftaya girerken durdu 3kere vajinal kontrole gırdım ben cok erken ogrenmıstım hamılelıgı. Kesın ondan durdu dıye benı korkutan da cok oldu13. Haftama girdim canım ama görüntü 11+3 ken gitmiştim doktora ozamana ait .Birde benim doktorum 12. Haftaya kadar vajinal kontrol ediyor .Görüntüler o yüzden daha net.karından belki bu kadar net belli olmayabilir hatta ölçüm bile değişiyor.
Öncelikle kaybın için çok ama çok üzüldüm .Allah sağlıkla kucağına alacağın evlatlar nasip etsin .Tatlım mutlaka pıhtılaşama testi yaptır .Kan pıhtılaşmasından dolayı da durmuş olabilirÇoğu kişi alttan muayne yaptırma diyor. benım yavrumun kalbı 8 haftaya girerken durdu 3kere vajinal kontrole gırdım ben cok erken ogrenmıstım hamılelıgı. Kesın ondan durdu dıye benı korkutan da cok oldubende kendımı suclasım bır daha hamıle kalırsa evde testle ogrenır 8 haftalık dan sonra doktora gıderım dedım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?