2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Ya bende çok anlamam ama 17 ye yeni girdim 16+3 bende gebelik şekeri var ve diyetle besleniyorum .O yüzden kafama taktım Cumartesi kendi doktorumda randevum var bakalım o ne diyecek .Öyle ne dese takacak bir şey bulunuyor
Mutlaka buluyor bende iyi mi falan diye kafama takıyorum şimdi gittiğimde 17haftalık olacak bebeğim :)

Ya bende çok anlamam ama 17 ye yeni girdim 16+3 bende gebelik şekeri var ve diyetle besleniyorum .O yüzden kafama taktım Cumartesi kendi doktorumda randevum var bakalım o ne diyecek .Öyle ne dese takacak bir şey bulunuyor
Aa dikkat et canim rutin kontrollerde mi ortaya cikti sekerin acaba ?

Aa dikkat et canim rutin kontrollerde mi ortaya cikti sekerin acaba ?
Pcos vardı bende canım hamilelik öncesinde de şekere yatkınlık olabilir diye ilaç kullanıyordum .Hamile kaldıktan sonra sağlık ocağı açlık ve tokluk şekerlerimi ölçtü .Tokluk 170 çıkınca endokrine gittim .Bir hafta evde takip yaptık .Doktorum tokluk şekerlerini yüksek buldu .Gebelik şekeri olduğu için düzene girmesi için insüline başlattı .Çok şükür şekerim düzenli gidiyor .Sanırım hamilelerde 24 te falan bakılıyor bana 13 te bakıldı

dün o kadar net hissettim ki tamam artık hep düzenli hissederim sandım bugün tık yok normal demek ki sağ olun kızlar
Canım ilk hissetmeye başladıysan düzensiz hissetmen çok normal. Bende yeni yeni düzenli hissetmeye başladım. O da uzandığım zamanlar net hissediyorum

Kızlar göğüslerim inanılmaz kaşınıyor. Çatlama ya da başladılar. Çatlağı ilk gördüğüm andan itibaren kantaron yağı sürmeye başladım her gece. Şimdi de gündüzleri bio oil çatlak yağı sürüyorum ama tenim yağı emince kaşınma geri başlıyor. Kaşıdıkça da çatlıyor sanırım. Yok mu bir çözümü?

Ben ilk gebeliğimden biliyorum canım bir çözüm bulamamıştım. Kaşımamaya çalış

Anladim canim insuline derken igne mi. Bazi kisiler glukofen kullaniyorda ondan sordum. Benim de tok oldugum halde sekerim 71 cikmis. Daha dogrusu aclik kan sekeri yaziyordu. Aclik tokluk olarak ayri bakilmiyorsa eger tok oldugum halde 71 ciktigi icin endiselenmistim. Doktor normal dedi ama. Bende de pko var reglim duzensizdi 1 yil kadar glukofen kullanmistim o esnada reglim duzene girmisti. Baya kg da vermistim ama sonra aldim hep onlari :)

Ben henuz yağ kullanmaya baslamadim. Dun doktora sorucaktim unuttum Doktorlariniz mi tavsiye ediyor acaba ?

Slm kızlar bende 5 gündür bebeğimin hareketlerini Hissetmiyorum. Acile gittim şükür bebeğim çok iyi kalp atışlarını dinledik bebeğim asagidadi birde cinsiyetini de öğrendik bir oğlum oluyor şükür Rabbim e bugün güzel haberleri almak nasip oldu

Canım gliforu hamilelikte önermiyor doktor 12.haftaya kadar kullandırıyorlar .Bana da o yüzden açlık ve tokluk ayrı ayrı şekere baktılar .iğne kullanıyorum canım ben şimdi .Birde baya baya tatlı hiçbir şey yemiyorum ,ekmek ,makarna ,pirinç gibi hiç bir şey yok sebze ve şeker oranı düşük meyve .valla ilk zamanlar çok zorlandım ama şimdi bu şekilde beslenmeye alıştım .Geçici süre sonuçta .Sen de dikkat et çok kilo alma .Genelde Gebelik şekeri hamileliğin son dönemlerinde çıkıyor ben kilolu hamile kaldım .Şimdi 74 e düştüm boyum 1.74 doktor yinede 5-6kilo alarak bitirmen gerekiyor dedi :)Aşerme bana hayal yani

Canım hayırlı olsun maşallah ,Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin

Canim benim 2li testte sadece yas riski cikti. 2 kez nipt testi verdim,örnek yetersiz dendi. Cuma günü amniyosentez yaptıracağım. Korkunu anlıyorum. Dua etmekten ve sağlık dilemekten başka yapacak bir şeyimiz yok.
Anladım neden öyle olmuski acaba kacinci haftada test verdiniz acaba

Burnunuzu parmaklarınızla sıkın içerden nefesinizi balon gibi kontrollü şişirin. Benim doktroum onu önermişti hep yaşıyorum ben. Tık diye bir açılma sesi geliyor aman çok zorlamıyın.

Ben ilk gebeliğimden biliyorum canım bir çözüm bulamamıştım. Kaşımamaya çalış
Kaşımayayım diyorum bir bakmışım unutmuş kaşıyorum az irademe hakim olmam lazım
Ben henuz yağ kullanmaya baslamadim. Dun doktora sorucaktim unuttum Doktorlariniz mi tavsiye ediyor acaba ?
Benimde çok erken çatlama ya başladı sanırım canım. Bana doktor lierac önerdi ama çok pahalı geldiği için almadım. Evde doğal kantaron yağım vardı. Ondan sürüyorum. Birde bio oil çatlak yağı aldım onu kullanıyorum.

Ben de bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum, evham yapıp doktora gitmek de istemiyorum bir yandan, daha yeni gittim çünkü ama aklım hep orada. İlk bebeğim olduğu içindir belki.

Allah yardımcın olsun canım suni sancı ile normal doğum gibi düşmesini mi istiyorlar ?

Bende bastan hizli kilo aldim asiri istahim vardi ve bulantiyi kessin diye hep tuzlu hamur isi yedim. Benimde 174 :) benim canim baya tatli istiyor ya ilk zamanlarda da tatli tukettim baya. Arada kontrolluyum ama. Ozaman sen kilo almak yerine kilo verdin.
Canim allah yardimcin olsun insallah. Canini hic sıkma olacaktir rahat ol. Yeterki sana zarari olmasin. Insan boyle bir durumda hemen evine gitmek istiyor cok iyi biliyorum ama sen saglikli ol ki hem vucud hem kafa olarak daha kolay atlatabil. Rabbim yardimcin olsun. Birdaha kotu olaylar yasatmasin insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…