2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Ben de İstanbul'dayım. Kadın doğum bölümün olduğu polikliniğin önünde var perinatolog. Hep o hastaneye gittiğim için orada devam etmeyi düşünüyorum.
Bana 1 ay sonrasına gün al dedi anca oluyormuş. Bu aylarda ayrıntılı ultrasonla bakılıyormuş, acil bir durumun olmadığı sürece bana gelmene gerek yok oraya gittiğinde dedi.
Eğer eşim bugün randevu alır ve ücretle ilgili bişey öğrenirse muhakkak yazarım.

Cinsiyeti kesin olarak öğrendim sonunda erkeğe benzetmişti bir öncekinde bu defa kesin erkek dedi
Hayırlı olsun. Rabbim sağlıcakla doğmasını nasip etsin inşallah
Ben üç hafta üst üste gittim her defasında kız dememiştim demi dedi. Sonunda dedim doktor hanım biliyorum erkekGerçi kız olsa da fark etmez dedim. Olur mu ona göre her şeyi mavi alırsın bı bakmışsın pembeye dönmüş tam da doğum günüme anneler günü denk geldiği için arkadaşlarım bebek hediyesi almışlar hepsi de erkek kıyafetleri, eşyalar. Doktora dedim arkadaşlarım da hep erkek eşyaları almış, ya gördün mü diyor. Ama tam 3 hafta üst üste kız demedim demi dedi

Sağlık ocağına kayıt açtırın doktorunuzda kan idrar testi istesin hemen yaparlar.

Sağlık ocağında kayıt açtırınca ilk önce kan idrar testi yapıyorlar. Sonra ara ara kontrole gidiyorsunuz. Bu haftalarda yine çağırıyorlar bı daha kan idrar veriliyor. Yani bana öyle yapıldı. Ayrıca tetanos aşısı oluyorsunuz.
Benim özel durumumdan dolayı ( kanda enfeksiyon) 3 hafta kan verdim.

Allah bağışlasın canım bir şey fark ettiği yok da dediğin gibi emin olmak istiyor insan annem bile örgü örecekmiş ona göre
Maşallah gözünüz aydın
Allah razı olsun canım

Kızlar bende medical parka gidiyodum orda ayrıntılı ultrasyona 700 dediler perinotolog çok iyi bir doktormus doç. Ben ona yaptırırım ortalama fiyat genelde 500 200 lira için kötü bir yere gitmek istemiyorum türkiyede zaten 200 tane perinotolog var diye biliyorum gerçekten iyisine denk gelmek zor

Kızlar 20 haftayim tartıldım bugün 8 kilo almisim
Maşallah kız diğer gebeliği dede 30 kg çok bende Perşembe günü tartilcsm sen gibi 76 kgdim şimdi balkalim 21. Haftada kaç kg almış olucam öğrencem dikkat et sen yine canım
Bende ilk defa tartıda 50yi görmenin garip sevinci, çatlakların verdiği sinirle yiyorum azcık sağlıklı şeyler yemem lazım Bi sıkıntım o. Gece 1de makarna falan yiyorum
Bende dün gece kalan patates kızartması ile salatayı yedim hemde gece saat 1
Cinsiyeti kesin olarak öğrendim sonunda erkeğe benzetmişti bir öncekinde bu defa kesin erkek dedi
Hayırlı olsun canim bende Perşembe günü yine sorcam değişiklik olsun istemiyom

Valla canım ağrısı çok oluyo mahvetmişti beni. Ilk gebeligimde olduğum için bunda şükür gerek kalmadı
Benim hafif sızlıyor şuan canım bakalım ağrımaz inşallah.
Makarnayı bende seviyorum çoban salatayla enfes gidiyor herkesin evinde olan ve herkesin sevdigi yemek bence
Tam bir makarna delisiyim, 7/24 her türlüsünü yiyebilirim
Valla bende öyleyim canım. Sürekli karbonhidrat, hamur işi istiyor canım ama dikkat etmek lazım
Canım aile hekimliğinde gebelik kaydı açıp her ay kan ve idrar tahlili alıyorlar izlem için. Sende gidip açtır. Bazı hemşireler arayıp çağırıyor, bazen de sen gidiyorauj. İdrar tahlili mutlaka yaptır canım enfeksiyon gebelikte sık rastlanan bir durum, tehlikeli olabilir. Önlemini almış olursun.
Kol ağrısı yapıyor canım kızımda da ağrımıştı
Bende hafif sızlama var şuanda canım. Bir gün su değdirme yeter dedi. Ağrı kızarıklık yapabilir dedi.
Hayırlı olsun canım sağlıkla al kucağına
Kızlar moralim çok bozuldu benim doktor işten ayrılıyormuş mesleğe ara vereceğim dedi şimdi hangi doktora gitsem onu düşünüyorum bakalım araştırcam
AA niye ki ya? Mutlaka iyi bir doktor daha bulursun canım araştırmak lazım.

Kızlar kan tahlili de tsh 2.83, T3 2.88, T4 0.66 çıkmış. Tsh geçen aya göre yükselmiş. 6 nisanda verdiğim kanda 2.31 çıkmış. 2.5 üstü troid için ilaç mı kullanmak lazım?

İdrarda yine enfeksiyon var. Leu 25 çıkmış. Bitmiyor bir türlü bu lanet enfeksiyon ya

Birde kolestrole ait tüm değerler yüksek çıkmış. Bu aralar çok yumurta istiyor canım. Günde en az sabah kahvaltısında üç tane kırıp yiyorum ondan yüksek çıkmış olabilir mi? Tehlikeli mi kolesterol yüksekliği?

Kızlar bu tetanoza bazı doktorlar gerek yok diyorlar, hiç öyle bir doktorunuz oldu mu çok arastirmadim ama bana da çok elzem gelmiyor doğrusu, çoğumuz özel hastanede dogurucaz, küflü bıçakla mi kesecekler
Canım bende öyle düşünüyordum ama sadece neşter olarak düşünmemek lazım. Mesela dikiş dikerken iğne batar, yemek yaparken bıçak keser falan. Gebelikte ekstra tedbirli olmak gerektiği için yapıyorlar sanırım

Enfeksiyona dair fikrim yok ama üç yumurta da biraz fazla değil mi kız iyi miden alıyor masallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…