Sağlık ocakları kanı şehir laboratuvarına gönderiyor yani devlet laboratuvarı. En azından benim bulunduğum şehirde öyle. Bu dönemde devlet hastanesine gitme riskini almazdım ben ki tsh için aynı laboratuvarda yaptırmak daha güvenilir sonuç verir her zaman. Ben tüm tahlillerimi aile hekimliğinden yaptırıyorum. Özel hastane Doktorumda hiç bir şey demedi. Hatta soruyor tahlil isteyince, ister bizde ister aile hekiminde yaptırın diye .Kızlar özeldeki doktorlarımız sağlık ocağında yapılan kan testleri hakkında ne diyor acaba.. Özeldeki doktorum kan testinr bakıp sağlık ocağında yaptırabilirsin dedi ama aynı hastanedeki başka bi doktor sağlık ocağına güvenmiyorum devlet hastanesinde veya özelde yaptır demiş son 2 aydır tiroid testini sağlık ocağına veriyordum içime şüphe düştü arkadaş öyle diyince..
Amin inşallah canım bütün bebişleri Rabbim sağlıkla sıhhatle dünyaya getirmeyi nasip etsinCok sevindim canım Allah bağışlasın oğlunubizimkide rahat uzanmış keyfi yerindedi
Amin amin inşallah canımAmin inşallah canım bütün bebişleri Rabbim sağlıkla sıhhatle dünyaya getirmeyi nasip etsinkeyifleri iyi olsun inşallah ya minnoşların heyecanla bekliyoruz
Dereotu tiroide iyi geliyor normalde bol bol tüketin bu dönemde zararı da yok şifa olur inşallahValla canım 1inci tremestrde 2inin altıdaydi şimdiki kanda 3.'ün üstüde cıktı şaşırdım bende salı günü doktoruma randevum var o zmana kadar geçmi olur diye endişe etme ye başladım ben
salı gününe kadar bi şey olmaz bence, ama tiroid bebeğin gelişimi için önemli hamilelikte, mutlaka endokrinologa gösterin, ya da kendi doktorunuz yardımcı olsun.Valla canım 1inci tremestrde 2inin altıdaydi şimdiki kanda 3.'ün üstüde cıktı şaşırdım bende salı günü doktoruma randevum var o zmana kadar geçmi olur diye endişe etme ye başladım ben
Sizin değerleriniz kaçtı acabasalı gününe kadar bi şey olmaz bence, ama tiroid bebeğin gelişimi için önemli hamilelikte, mutlaka endokrinologa gösterin, ya da kendi doktorunuz yardımcı olsun.
Ben zaten ilaç kullanıyrdum, hamilelikle birlikte 3-4 haftada bir test yaptırıyorum, TSH'ıma göre doktor ilacımı ayarlıyor.
Kıyamam şükür sağlıklıymışKızlar merhaba çok aktif takip edemiyorum ama yine de denk geldiğim şeyler oluyo burda :) şimdi sizinle başımdan geçen olayı paylaşayım. 20+5 te yani dün tetanoz aşısı için sağlık ocağına gittim ufak bi cihazla kalp atışını dinleyelim dedi ve duyamadı. Tabi korktum aynı cihazdan bir tane daha getirdi yine duyamadı. Uyuyo herhalde daha çok küçük gibi şeyler söyledi ve sonunda “sen yine de doktoruna bi görün istersen” dedi. Ben zaten öldüm öldüm dirildim. Her neyse hemen doktorumu aradım ve endişelenmemem gerektiğini bu haftada o cihazla duyulmamasının çok normal olduğunu içimin rahat etmesi için gidebileceğimi söylerken ben zaten yolda gidiyordum:) şu da var sabah ben hareketlerini hissetmiştim aslında korkmamam gerekirdi ama işte eşim de ben de çok paniğiz zaten. Gittim doktora çok şükür tıkır tıkır atıyo kalp kendi de hareketli gelişimi de iyi. Detaylıya gireceğim önümüzdeki hafta diye muayeneye bayram sonrası gitmemiştim. Velhasıl sağlık ocağındaki cihazlarda olur da kalp atışı duyulmaz ise çok korkmayın. Zaten o haftalarda hareketler hissediliyor hareket takibi yapın ve benim gibi çok ağlamayın yani sağlık ocağı ile kendi doktorum arasındaki 45 dakikalık süre boyunca ağladım
Düzenli her gün hissetmeye ne zaman başladın canım? Ben bugun hissetsem yarın hissetmiyorum dahaKıyamam şükür sağlıklıymışevet insan ister istemez telaşlanır bende aynı şeyi yaşasam hayal edemiyorum Allah tan hateketleri hissetmeye başladıkta herhün içim rahat uyuyabiliyorum
Canım ama 17.hafta da çok normal bende ilk hep öyleydi hatta 1 gün hissedip 3 gün hissetmiyodum bebek hareketi olduğundan bile emin olamıyordum. Ben tam bayramın birinci günü öğlen uzandım elimi karnıma koydum ve ilk kez o kadar belirgin hissettim hatta yarım saat içinde neredeyse 15 20 hareket tam o günü beklemiş bayram hediyesiDüzenli her gün hissetmeye ne zaman başladın canım? Ben bugun hissetsem yarın hissetmiyorum daha
Anladım canım hadi bir hafta daha bekleyeyim bakalımCanım ama 17.hafta da çok normal bende ilk hep öyleydi hatta 1 gün hissedip 3 gün hissetmiyodum bebek hareketi olduğundan bile emin olamıyordum. Ben tam bayramın birinci günü öğlen uzandım elimi karnıma koydum ve ilk kez o kadar belirgin hissettim hatta yarım saat içinde neredeyse 15 20 hareket tam o günü beklemiş bayram hediyesicanım yavrum, sonra hergün hissettim yaklaşık 8 9 gündür hergün hissediyorum dönmesini tekmelerini, bayramın birinci günü 18.haftanın 5.gününde hissettim o kadar net hateket, 17+4 ten itibaren yani her gün
Hoş geldin canım keşke burdan yazsaydın birebir aynısı kızımın hamileliğinde başıma geldi hemşirenin bizim cihazlar iyi değil ondan duymamamış olabiliriz demesine rağmen hastaneye gidip kalp atışını duyana kadar kahrolmuştum üstelik hareketlerini hissetmiyordum gelmiş geçmiş olsun inşallah bir daha böyle sıkıntı yaşamazsınızKızlar merhaba çok aktif takip edemiyorum ama yine de denk geldiğim şeyler oluyo burda :) şimdi sizinle başımdan geçen olayı paylaşayım. 20+5 te yani dün tetanoz aşısı için sağlık ocağına gittim ufak bi cihazla kalp atışını dinleyelim dedi ve duyamadı. Tabi korktum aynı cihazdan bir tane daha getirdi yine duyamadı. Uyuyo herhalde daha çok küçük gibi şeyler söyledi ve sonunda “sen yine de doktoruna bi görün istersen” dedi. Ben zaten öldüm öldüm dirildim. Her neyse hemen doktorumu aradım ve endişelenmemem gerektiğini bu haftada o cihazla duyulmamasının çok normal olduğunu içimin rahat etmesi için gidebileceğimi söylerken ben zaten yolda gidiyordum:) şu da var sabah ben hareketlerini hissetmiştim aslında korkmamam gerekirdi ama işte eşim de ben de çok paniğiz zaten. Gittim doktora çok şükür tıkır tıkır atıyo kalp kendi de hareketli gelişimi de iyi. Detaylıya gireceğim önümüzdeki hafta diye muayeneye bayram sonrası gitmemiştim. Velhasıl sağlık ocağındaki cihazlarda olur da kalp atışı duyulmaz ise çok korkmayın. Zaten o haftalarda hareketler hissediliyor hareket takibi yapın ve benim gibi çok ağlamayın yani sağlık ocağı ile kendi doktorum arasındaki 45 dakikalık süre boyunca ağladım
Evet çok stresli bir durum ama artık hareketini hissetmek insana bi rahatlık veriyo tabi ben o sırada bunu söylerken içime çok büyük kuşku da düşmüştü:) çok şükür yolundaymış ama Allah her birimizin evlatlarını sakınsınKıyamam şükür sağlıklıymışevet insan ister istemez telaşlanır bende aynı şeyi yaşasam hayal edemiyorum Allah tan hateketleri hissetmeye başladıkta herhün içim rahat uyuyabiliyorum
Ya balım İnan buraya yazmak aklıma bile gelmediHoş geldin canım keşke burdan yazsaydın birebir aynısı kızımın hamileliğinde başıma geldi hemşirenin bizim cihazlar iyi değil ondan duymamamış olabiliriz demesine rağmen hastaneye gidip kalp atışını duyana kadar kahrolmuştum üstelik hareketlerini hissetmiyordum gelmiş geçmiş olsun inşallah bir daha böyle sıkıntı yaşamazsınız
Öyle canım öyle Allah esirgesin iyi olsunlar da amanEvet çok stresli bir durum ama artık hareketini hissetmek insana bi rahatlık veriyo tabi ben o sırada bunu söylerken içime çok büyük kuşku da düşmüştü:) çok şükür yolundaymış ama Allah her birimizin evlatlarını sakınsın
Ya balım İnan buraya yazmak aklıma bile gelmediNeden dersen belki beklemiş olsam yazardım ama öyle bişey oldu ya ben ebeye nasıl ya daha biraz önce hareket ediyordu dedim uyuyodur ya daha küçük ama sen görün vs vs derken beynimde şimşekler çaktı valla o an önce eve gelip eşimi de alıp doktora koşmak oldu işim. Bir de doktorumun söylediği biz sağlık ocaklarındaki cihazlarla kalp atımı dinlemeyin diyoruz bizi dinlemiyolar çünkü bu durumla çok karşılaşıyoruz dedi. Hatta ileriki haftalarda yine duyulmayabiliyo korkma dedi. He bi de şöyle bi durumum varmış plasenta bebeğin çaprazında gibi cihaz önüne kalmış bu da duyulmamasında etkili olmuş olabilir dedi. Ben 5 yıl yaşlandım tabi
merhaba, ben de 18+5 im şu anda ama hissetmiyorumCanım ama 17.hafta da çok normal bende ilk hep öyleydi hatta 1 gün hissedip 3 gün hissetmiyodum bebek hareketi olduğundan bile emin olamıyordum. Ben tam bayramın birinci günü öğlen uzandım elimi karnıma koydum ve ilk kez o kadar belirgin hissettim hatta yarım saat içinde neredeyse 15 20 hareket tam o günü beklemiş bayram hediyesicanım yavrum, sonra hergün hissettim yaklaşık 8 9 gündür hergün hissediyorum dönmesini tekmelerini, bayramın birinci günü 18.haftanın 5.gününde hissettim o kadar net hateket, 17+4 ten itibaren yani her gün
Çok belli değil zaten canım odaklanman lazım sırt üstü uzandığımda bir kıpırtı gibi hissediyorum ben de 20. Haftadamerhaba, ben de 18+5 im şu anda ama hissetmiyorumacaba kilolu olduğum için mi (70 kiloyum)
KıyamamAnladım canım hadi bir hafta daha bekleyeyim bakalım
Normal bi durumdur bence benim doktorum 23 e kadar yolu var demişti hissetmek için canım kiloyla ilgisi var mıdır bi fikrim yok ben 54 kilo falanım, ama öyle otururken yürürken vs zaten çok çok belli bişey olmuyor sırt üstü uzandığımda çok hissediyorum onun dışında gün içi çok nadir, hissetmiyorum hattamerhaba, ben de 18+5 im şu anda ama hissetmiyorumacaba kilolu olduğum için mi (70 kiloyum)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?