2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Benim doktorum aşıyı olmamı önerdi, yabancı web sitelerine baktığımda da hamilelere aşı olması öneriliyor. Sebebi de hamilelerin koronayı normal insanlardan daha ağır geçirmesi bizim bağışıklık sistemimiz baskılandığı için şu anda korona olursak bayağı kötü olabiliriz malesef

benim daha sıram gelmedi, o yüzden nihai kararımı vermedim, ama şu andaki görüşüm aşı çıkarsa yaptırırım sanırım.

Geçen acı bademin konferansına katıldım zoomda. Doktorlar hala diyor, etkisini bilmiyoruz diye. Belki 5-10 yıl sonra o çocuklarda bir şey olabilir, bilemeyiz diyor.
Evet korona hamileyken ağır geçirilebiliyor, ben geçirdim mesela. Ama etkisi bilinmeyen bir aşıdansa..

Ben de idari izni bekleyenlerdenim kizlar. Ins kalkmaz. Bizde 10 yas alti cocugu olanlar hala idari izinli onlarinki dewam ediyo simdilik. Ama 1 haziranda kesin kaldircaklar. Bakalim hamileleri napcaklar?
10 yaş altı kızım var 3.5 yaşında sağlıkçı oldugum için muafız biz. Lakin hamişlerin 24 ünü kaldırmasınlar ya bnm hemşire arkadasım ilk doz aşılı oldugu halde covid oldu kızcağız yazık değil mi ya

Bizim müdür elinde olsa kronikler dahil herkesi işe çağıracak. Anladığım kadarıyla her birimde uygulama da farklı amirine göre bence bu da olmamalı, herkes için geçerli tek bir kural olmalı. Bir ara hafta fark etmeksizin tüm hamileler izinliydi, ona rağmen kardeş müdürlükteki hamileler idari izinliyken, bizde işe çağırıldı. Şimdi de aynı şey 10 yaş altı çocuğu olanlar için geçerli, biri gidiyor biri gitmiyor. Bence de kaldırmamaları lazım, hatta 24 hafta sınırı da kalkmalı. 20. haftasındaki kadın aynı riski taşımıyor mu neye göre bu hafta bir belirleniyor bir belirlenmiyor ben anlamıyorum.

Aynen 24 20 10herneyse hamile hamiledir yani verin idari iznini bir hamile mi çevirecek herşeyi ben şu pandemi virus olayından sağlıkçılara yapılan haksızlıklardan nefret ettim her bir kule farklı uygulama yapıyor idarecilere kaldı herşey kimse senin nasıl risk içinde oldugun felan umurlarında değil işleri dönsün yeter ki..mecburen gidiyorum bi sürü kredi borcumuz var bakanlık değiştirmeye de dayı lazım oda bizde yok valla bu yöneticilerin işlerine akıl sır ermez ağzın açılsa men edilirsin meslekten vs vs işte Allah sağlık versin tüm hamişleri anneleri evlatlarına bağışlasın kızlar inanın çok doluyum bu sisteme

Amin canım cümle evlatları

Sizlere katiliyorum kizlar. Heryerde farkli bi uygulama war. Ayni bakanlikta bazi illerde esnek calisma warken bazilarinda yok hatta ilceden ilceye bile degisiyor durumlar. 10 yas alti cocugu olanlar bizde gelmiyo ablam gidiyo mesela. Mudurler kafalarina gore takiliyo mesai saatlerini bile degistiriolar artik. Ben gida kontroloruyum. Pandemi basladigindan beri bizi surekli korona denetimlerine gonderdiler. Gece hafta sonu bayram.hep calistik. Ama asiya gelince yok. Saglikcilarla denetime cikioz biz asisisiz. Zamaninda asi yapsalardi simdi bu kadar stress girmiycektim. Bir suru insanla temas ediyoz sonucta bebek de olunca kaptim mi kapcam mi diye surekli gerginim. Allah bizleri ve bebeklerimizi korusun kizlar

Günaydın Ekim anneleri Benim iki gün önce biraz yorgunluk sonrası akşam adet ağrısı gibi sancım oldu ve yatmadan önce tuvalette peçeteye bir iki damla kırmızı renkli kan geldi,çamaşırımda yoktu.Kan sulandırıcı hap ve iğne kullanıyorum rahat olmaya çalışsam da biraz stresli bir gebelik geçiriyorum.Sabah kalktığımda o adet ağrısı gibi ağrı geçmişti.Ama dün de sol yumurtalık tarafımda zonklama şeklinde garip bir ağrı vardı,kanama leke olmadı.Aynı ağrının 14. haftada da olduğunu hatırlıyorum bir gün sürüp geçmişti.Ama o birgün önceki adet ağrısı ve minik kan beni korkuttu.Doktorumla da görüştüm ama başına böyle birşey gelen var mı 16. hafta civarı?

Günaydın canım. Benim de 17. haftada kanamam oldu ama damla şeklinde değil de sulu şekilde. Hemen doktora gittik iyiki de gitmişiz. Düşük tehlikesi olmuş. Bir hafta boyunca az az geldi özellikle lavobaya çıkarken. Hala korkuyorum bişey olacak diye. Böyle şeyler ihmal edilmemeli.

Canım merhaba ben 16. Haftamda hiç ağrı yaşamadan çok beli belirsiz bir lekelenme yaşadım .O gün bekledim ama ertesi gün yine çok hafif leke farkedince doktora gittim .Her şey yolundaydı .Bende kan sulandırıcı iğne kullanıyorum bu arada .Doktorum bana doğuma kadar progesteron fitil kullanmamı söyledi her gece bir tane tedbir amaçlı .

Bence kesinlikle doktora gitmelisiniz ben asla durmazdım

Öncelikle geçmiş olsun canım. Benimde o civarda sanırım ağrı falan yokken çok çok azıcık kırmızı leke gibi peçeteye gelmişti. Kabız da değildim acaba ıkınırken mi geldi diye de düşünmedim. Bir daha gelmeyince gitmedim doktora. Ama ihmal etme. Kanama alanları bazen içerde oluşup dışarı da dökülmeden kanamaya devam ediyormuş.

Kızlar canım çok hamburger istiyor. Yesem sıkıntı olur mu?

Canım ben 2 kere yedim (hatta biri dündü), yerken iyi de sonra anamdan emdiğim süt burnumdan geldi Ne zaman dışarıdan yesem midem mahvoluyor, o gün kendime gelemiyorum. Bence evde kendin yapabilirsin, en güzeli kendi hazırladığın en azından ne yediğini biliyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…