- 13 Aralık 2016
- 723
- 847
- 53
- 37
Ye anam niye düşünüyon sankiKızlar canım çok hamburger istiyor. Yesem sıkıntı olur mu?
Teşekkür ederim inşallah ciddi birşey yoktur bugün kontrole gideceğim, herkese çok teşekkür ederim cevaplar içinÖncelikle geçmiş olsun canım. Benimde o civarda sanırım ağrı falan yokken çok çok azıcık kırmızı leke gibi peçeteye gelmişti. Kabız da değildim acaba ıkınırken mi geldi diye de düşünmedim. Bir daha gelmeyince gitmedim doktora. Ama ihmal etme. Kanama alanları bazen içerde oluşup dışarı da dökülmeden kanamaya devam ediyormuş.
Dışarıdakiler daha lezzetli geliyor ya amaanCanım ben 2 kere yedim (hatta biri dündü), yerken iyi de sonra anamdan emdiğim süt burnumdan geldiNe zaman dışarıdan yesem midem mahvoluyor, o gün kendime gelemiyorum. Bence evde kendin yapabilirsin, en güzeli kendi hazırladığın en azından ne yediğini biliyorsun.
Amaan ne olcak sanki demiYe anam niye düşünüyon sankihergün yemiyon sonucta
Kesinlikle katılıyorum. Hafta sınırının manası ne anlamak mümkün değil.. Bir hak tanınmamış, tanınan hakkı amirin insafına teslim etmek nedir? Yani artık o hak olmaktan çıkıyor. Kimi elinden gelse yaşlıya hastaya bile gel dokuz beş canın pahasına çalış diyecek ki diyenler var. Hamileler açısından da aynı şey. Biz aşı olamıyoruz, bitti yani, sırf bu sebepten verilmesi lazım o iznin. Kaç tane hamile vefat etti allah korusun, amirin isteğine bırakılacak şey mi bu... Aman işte neresi mantıklı ki bunda mantıklı olsun...Bizim müdür elinde olsa kronikler dahil herkesi işe çağıracak. Anladığım kadarıyla her birimde uygulama da farklı amirine göre bence bu da olmamalı, herkes için geçerli tek bir kural olmalı. Bir ara hafta fark etmeksizin tüm hamileler izinliydi, ona rağmen kardeş müdürlükteki hamileler idari izinliyken, bizde işe çağırıldı. Şimdi de aynı şey 10 yaş altı çocuğu olanlar için geçerli, biri gidiyor biri gitmiyor. Bence de kaldırmamaları lazım, hatta 24 hafta sınırı da kalkmalı. 20. haftasındaki kadın aynı riski taşımıyor mu neye göre bu hafta bir belirleniyor bir belirlenmiyor ben anlamıyorum.
Ben de gofret ve çikolata yiyorum bir haftadır. Hamburger iki kere yedim, biri vegan burgerdi ama.Kaç gündür aklımda, içine yeşillik koydurmadan yemek istiyorum ama etinden bişey olur mu korkuyorum
Abarti miktarda bir sividan bahsetmiyorsan hiç sanmıyorum canım. O kadar basit bir şey değil yani. Muhtemelen hormonlardan kaynaklı akıntıdir veya eşinden kaynaklı meni falandır, endişelenmeKızlar bişey sorucam bugün 2 kez ilişki oldu ilkinde değil ama ikincide sıvı akıntım oldu. Yani amniyon sıvısına keseye bebeğe bi zararı yoktur dimi? Korktuğum gelen sıvının amniyon sıvısı olduğuolamaz dimi öyle bişey?
Abartı miktar olup olmadığının çok farkında değilim canım çünkü hemen tuvaletimi yaptım. Enfeksiyondan korktuğum için ilişki sonrası tuvalete giriyorum hemen. Yani çok canım sıkıldı bugün de pazarAbarti miktarda bir sividan bahsetmiyorsan hiç sanmıyorum canım. O kadar basit bir şey değil yani. Muhtemelen hormonlardan kaynaklı akıntıdir veya eşinden kaynaklı meni falandır, endişelenme
Ye gitsin bende yedim canına eziyet etmeKızlar canım çok hamburger istiyor. Yesem sıkıntı olur mu?
Acilde tabiki vardır canım, bence boşa telaslaniyorsun benzer şeyleri ben de yaşadım ama amniyon sıvısı olduğunu hiç düşünmedim, hamilelikten kaynaklı fazla ıslanma veya tersi kuruluk olabiliyor herkeste çünkü. Sen bilirsin istersen git acile canımAbartı miktar olup olmadığının çok farkında değilim canım çünkü hemen tuvaletimi yaptım. Enfeksiyondan korktuğum için ilişki sonrası tuvalete giriyorum hemen. Yani çok canım sıkıldı bugün de pazardoktoruma mesaj attım ama olmadı gün içinde devlete gitsem doktor vardır illa ki dimi
Doktorum cevaplamış şakır şakır ve yoğun bi akıntı amniyon sıvısı demiş. Bide ilişki sonrası akıntı normal demiş. Ya ben tuvalete girdiğim için anlayamamış olabilir miyim dedim ama anlarım herhalde yaAcilde tabiki vardır canım, bence boşa telaslaniyorsun benzer şeyleri ben de yaşadım ama amniyon sıvısı olduğunu hiç düşünmedim, hamilelikten kaynaklı fazla ıslanma veya tersi kuruluk olabiliyor herkeste çünkü. Sen bilirsin istersen git acile canım
BenHamileyken korona olan oldu mu?
Hadi ya çok geçmiş olsun. Ben korona olmadım ama mevcut durumdan dolayı biraz korkuyorum. Bilgi verir misiniz acaba, kaçıncı haftada korona oldunuz, hastalık ve tedavi süreci nasıldı?
11-12 hafta arasında oldum canım. Ağır atlattım malesef. Cok çok yoğun, kendimi yerlere atacak ve inleyecek kadar bel ağrısı ile başladı. İnanılmaz çok kustum, zaten hiçbir şey yiyemiyordum safra kusuyordum sürekli. Bulantı ilacı kullanıyor olmama rağmen etki etmedi asla ve ilacı da kusuyordum zaten. Ambulans çağırdık, çünkü eşim de koronaydi kendimiz gidemedik. Serum verdiler ama çok bir işe yaramadı. Kan sulandırıcı başlattı doktor, on gün evde onu yaptık. Kusmalarim birkaç gün devam etti, 4-5 kg verdim. Yoğun bir öksürük başladı sonra, tat-koku kaybettim. Bu süre içerisinde zaten 10 gün pek ayağa kalkamadım. Çok halsiz olduğum için genelde yatar pozisyondaydim. Artık iyiyim ayağa kalkıyorum demem 12 günü falan buldu, hiçbir belirtimin kalmaması da 20 günü bulmuş olabilir. Böyle bir serüvenHadi ya çok geçmiş olsun. Ben korona olmadım ama mevcut durumdan dolayı biraz korkuyorum. Bilgi verir misiniz acaba, kaçıncı haftada korona oldunuz, hastalık ve tedavi süreci nasıldı?
Bulursam vegan olanına bakayım BiBen de gofret ve çikolata yiyorum bir haftadır. Hamburger iki kere yedim, biri vegan burgerdi ama.
Canım zannetmiyorum ben amniyon sıvısı olduğunu. İlişkide benimde bazen öyle sıvılar geliyor ki bende şaşırıyorum. Büyük ihtimal hormonlar dan dolayı kayganlık yaşıyorsun, onun sıvıları. Bazen akacak kadar çok olabiliyor. Ya da eşinin sıvıları da olabilir. Eğer doktora gidene kadar içim rahat etmez diyorsan eczanede sanırım normal akıntı ve amniyon sıvısını ayırt eden turnusollu pedler var. Nöbetçi eczane yakınsa almayı düşünebilirsin. Bence değildir ama sabah doktoruna gidene kadar için rahat etmiş olur hem.Kızlar bişey sorucam bugün 2 kez ilişki oldu ilkinde değil ama ikincide sıvı akıntım oldu. Yani amniyon sıvısına keseye bebeğe bi zararı yoktur dimi? Korktuğum gelen sıvının amniyon sıvısı olduğuolamaz dimi öyle bişey?
Öyle yapıcam artık aklıma geliyor kokusu burnumda hepYe gitsin bende yedim canına eziyet etme
Canım benim yeni doğum yapmış komşuma da bağırsaklarında parlaklık var demişti. Sonra başka doktorda yine ayrıntılıya girdi çocuk sapasağlam çıktı. Bazen makineden vs yanlış görebilme ihtimalleri oluyor. Başka doktora mı görünsen acaba?Kızlar geçen hafta yani 20. Haftamda detaylıya girdim kalbinde beyaz leke gördü doktor . Tek başına bir sıkıntı değil dedi ama yine de çocuk kardiyolojisine yönlendirdi böyle bir durum yaşayan var mı ?
Ben yaklasik ayda bir yiyorum. Surekli yemedikten sonra hicbisey olmaz bosa kendine de bebege de eziyet etme benceKızlar canım çok hamburger istiyor. Yesem sıkıntı olur mu?
Ay canım gitmedim gitmedimmmdaha 3 gün var, pzt gideceğim. Sizleri bile stres ettim di mi gün sayarak vallahi geçmedi yahu, sanki bir ay değil bir yıl gibi geldi
Ewt canım ben yeni atlattimHamileyken korona olan oldu mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?