- 19 Ocak 2021
- 616
- 1.109
- 63
Ben de okuduklarıma inanamıyordum, ama ilk mesajlara uyarı ve kuralları hatırlatma olarak yazdığım mesaja gelen cevaplarda dozun çok daha artırmasını, katliamlardan bahsedilmesini görmek beni de şok etti.Burada ne korkunç şeyler yazılıyor böyle ya... Girip belki gebelikle ilgili bir şeyler öğreniriz, paylaşırız diye iki mesaj okuyayım dedim sinirim zıpladı. Ayıp ya anne olacak insanların üslubuna bakın. Savaş, ölüm, işkence, katliam hele de sivillerin öldürülmesi hangi ülke, millet olursa olsun lanetlenmeli. Buraya barbarca şeyler okumaya girmiyoruz, bir daha bu tip mesajlara denk gelirsem üyeliğimi kapatıp bir daha da bu siteye uğramayacağım.
19+5’im 2.5 kiloo bende şoklardayım nerdeyse 2 haftada aldım yaniGünaydın kızlar bugün tartıldım yaklaşık 5 kilo almışım. Çok almışım sanki. Sizde durumlar nasıl???
Günaydın kızlar bugün tartıldım yaklaşık 5 kilo almışım. Çok almışım sanki. Sizde durumlar nasıl???
Ben de tam 5 kilo almışımGünaydın kızlar bugün tartıldım yaklaşık 5 kilo almışım. Çok almışım sanki. Sizde durumlar nasıl???
Ben zaten hayatımın en yüksek kilosunda hamile kaldığım için (pandemi sağolsun)Günaydın kızlar bugün tartıldım yaklaşık 5 kilo almışım. Çok almışım sanki. Sizde durumlar nasıl???
Çok güzel acıklamıs ve ayetleri hadisleri kullanarak alıntı yapmıssınız.Günlerdir yazılanları okuyorum, okuyorum. 2 kelam yazsak vay Yahudi sevici diyeceksiniz diye susup duruyorum. Yukarıda bir anne adayının bakın altını çizdim anne adayının böyle nefret kusması akıl alır gibi değil. Nerede kaldı Müslüman hoşgörüsü?
Başlığa asla siyaset ve din katılmaması kati bir site kuralıdır ama cahillere edecek dayanaklı 3-5 cümlem var ;
Hz. Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur: “Senden ilişkisini kesenle sen ilişki kur. Sana zulmedeni bağışla, sana kötülük edene de iyilikle mukabelede bulun.”
Onlar, Allah’a ve ahiret gününe inanırlar; iyiliği emreder, kötülükten menederler! (Ali İmran 114)
O vakit Allah’tan bir rahmet ile onlara yumuşak davrandın! Şayet sen kaba, katı yürekli olsaydın, hiç şüphesiz, etrafından dağılıp giderlerdi. Şu halde onları affet; bağışlanmaları için dua et; iş hakkında onlara danış. Kararını verdiğin zaman da artık Allah’a dayanıp güven. Çünkü Allah, kendisine dayanıp güvenenleri sever. (Ali İmran 159)
Ey İnananlar! Allah için adaleti ayakta tutup gözeten şahidler olun. Bir topluluğa olan öfkeniz sizi adaletsizliğe sürüklemesin; adil olun; bu, Allah’a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah’tan sakının, doğrusu Allah işlediklerinizden Haberdar’dır. (Maide 8)
Yahudilerin katli vacip diyenlere ;
“Sonunda verdikleri misakı bozdukları için onları lanetledik de kalplerini kaskatı yaptık.” (Maide 13)
Ama Ayetin sonunda Hz. Muhammed’e hitaben Yahudiler için şöyle denildiğini de göz ardı etmemek gerekir;
“Bununla birlikte onları affet, ellerini tut. Çünkü Allah güzellikleri sergileyenleri sever.” (Maide13)
Nitekim başka ayetler de bunu vurgular:
“Musa kavminden bir topluluk var ki, hakka kılavuzluk eder ve yalnız hakka dayanarak adaleti gözetir.” (Araf 159)
“Şu bir gerçektir ki, iman edenler, Yahudiler, Sabiiler ve Hıristiyanlardan Allah’a ve ahiret gününe inanıp hayra ve barışa yönelik iş yapanlar için korku yoktur. Tasalanmayacaklardır onlar.” (Maide 69)
Görüldüğü gibi Kur’an Yahudilerin hepsini ayni kefeye koymamış, hatta doğruya inananları Yahudi, Hıristiyan, Müslüman diye ayırmamış hepsine kendi katında aynı değeri vermiştir.
Sonuçta lanetli olanlar bir devirde yanlışa yönelen Yahudiler olarak mütalaa edilmelidir.
Biraz okuyun(ki OKU diye başlar kutsal kitabımız), biraz araştırın, çocuk yetiştireceksiniz cahil çocuklar yetiştirmeyin. Ariel markasını İsrail başbakanın adı Ariel diye Yahudi malı sanan cahillikten bir kurtulun. Kullandığı internet alt yapısı Yahudi şirketi, elinde ki telefon Yahudi malı, bindiği araba Yahudi markası ama dondurmasını yemeyelim. Komik
Yazık gerçekten yazık, gebelik başlığında yer alan nefret söylemlerine bak..
"Yaratılanı severim yaratandan ötürü” Yunus Emre
Not : Konuya din ve siyaset karıştırdığım için hepinizden özür dilerim ve artık buraya nokta koyacağınızı umuyorum. Lütfen konu dışı mesaj artık olmasın. Evinizde, sokaklarda, komşunuzda dilediğiniz siyaseti yapın ama bu sitede sakın!
Kızlar hafta sonu kabine açıklama yapacak kapanmayla ilgili idari izin iptal edilebilir hamilelerle ilgili acaba idari izinli olanlarda çağrılacak mi geri benim 3 haftam kaldı izin için çok ediseliyin
Ben zaten hayatımın en yüksek kilosunda hamile kaldığım için (pandemi sağolsun), çok fazla kilo almadım, sanki 1 kg gibi. Ama göbeğim kocaman, sanki ikizlere hamileyim :)
Çok güzel acıklamıs ve ayetleri hadisleri kullanarak alıntı yapmıssınız.
Fakat burda ne yazık ki sizinde uslup hatanız var...
Herkesin kendıne ait dogruları vardır kımse kımseyi inandıgı seyler adına yargılayamaz fakat sizin sergılemiş oldugunuz cocuk yetiştireceksiniz CAHİL COCUKLAR yetiştirmeyın soylemını de kadın klubu sıtesıne ve siz adminatörüne yakıstıramadım
Madem uzun zamandır bu konusmaları takıp edıyordunuz olay tatsızlasmadan hıc bır annemızin kalbi kırılmadan olaya müdahale etseydiniz
Burda hepımız bırbırımızın tecrubelerinden faydalanmak ve heyecanımızı paylasmak üzere toplandık kırıcı yorumlar yapmaya ne sızın ne de biz kullanıcıların hakkı yok olmayacaktır...
İnşaAllah bu yasadıgımız son kırgınlık olur güzel anılar ve tecrübeler paylasmak ümidiyle
herkese bol hoşgörülü günler diliyorum
Ins hersey cok guzel olcak. Benim daha zamani bile belli dgl yarinki kontrolde alcam randevuyu simdiden cok heycanliyim. Seninki az kalmisValla canım bende pazartesi detaylı ultrasyonum kalbim kut kut atiyo
Ben 2.5 -3 kilo aldımGünaydın kızlar bugün tartıldım yaklaşık 5 kilo almışım. Çok almışım sanki. Sizde durumlar nasıl???
Canım doktorun da uygun görürse suyu aromalandırıp içmeyi denesen? Ben bazen su şişemin içine zencefil ve limon dilimi atıp aroma veriyorum. İçmesi daha zevkli yapıyorKızlar merhaba ben 6kilo verdim .Gebelik şekerim olduğu için çok dikkatliyim bakalım nasıl devam edecek .Ama en çok su içmekte zorlanıyorum 3L su içmek çok zor geliyor .Şekerden dolayı farklı içeceklerde tüketemiyorum .Bu gidişimde doktor suyu çok beğenmedi .Artırmalısın dedi
Merhaba canim bende en son 6 kg almistim bu hafta kendimi protesto ettim tartilmiyorumGünaydın kızlar bugün tartıldım yaklaşık 5 kilo almışım. Çok almışım sanki. Sizde durumlar nasıl???
0+5teyim. İlk gebeliğin bgn sürekli sol kasigima şiş saplanır gibi oldu. Hatta canim yandı.Bebek hareketi miydi acaba? Çok heyecanlandım şimdi.Sağlıkla gelsin 30 yıllık tecrübesi var adamın aslında ama bilmiyorum bakalım hayırlısı
Sağlıkla gelsin. Sanırım kesinleşmiş senin diğer mesajında yazıyordu
Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah
Şimdi arkadaşım cinsiyet neden aklıma gelmesin şükürsüz ya da cinsiyetçilik yapan biri değilim evde 2 tane abla bekliyor soruyor kardeşlerini her gün isim koyuyorlar merak ediyorlar ben de annesi olarak merak ediyorum birşeyler almak istiyorum 3. De olsa hevesleniyorum ilkmiş gibi kızda deseydi doktor yine merak edip soracak emin olamayacaktım benim tavrım doktorun ilgili davranmayıp ketum olup az konuşması.17. 18. Haftada artık cinsiyet nedir diye de bakıp bilgi verir doktorlar. Ama önce herkes tabikide sağlığına bakar onu merak eder ben de eşimde küçük bir bebek daha istedik özledik. Çok şükür 2 kızım var sağlıkla olmayanından da tatmak istedik hakkımızda hayırlısı neyse sen bize Onu ver Allahım diye dua ettim hep yoksa kız erkek ne fark eder hepsi evlat bu kadar anne olmayı bekleyen kötü şeyler yaşayan insanlar varken çok şükür Allah her istediğimizde aratmadı verdi. Allah isteyen herkesin de kucağını doldursun
Sağlıkla gelsin maşallah
Sanki ben de alttan bakınca cihaz oynattığı zaman bacak arasında gördüm bir şey. 3. Gebeliğim ama ikisine de 12. Haftada kız dedikleri için erkek bebekler hakkında pek tecrübeli değilim açıkçası
Bazen hissetmemen normaldir ben de bugün çok az hissettim sanki oysa geçen gün bildiğin ilk defa gelme attı çok netti
22 den sonra falan daha net hissedilir bence
Sağlıkla gelsin maşallah bana da doktor her gittiğimde bir şey demiş miydim diyor 12. Haftada erkeğe benziyor demiştiniz diyorum görünüyor görünüyor bişeyler diyor Tamam da ne görünüyoryani adamda 30 yıllık doktor bakalım hayırlısı
Bazen bıçak batması gibi hissettiklerin de bebek oluyor bebek o tarafa doğru basıyor belki ve kasıklara ağrı giriyor bazen karnın bir tarafı sertleşiyor içten bir zonklama gibi karnına bir şey çarpması klasik derler kelebek kanadı kuş kanadı gibi... Ben ilk 16 haftada hissettim bu hafta baya baya tekme hissettim 17 haftamdayım ama ultrasonda 18 çıktı
20+5teyim. 3 kg aldim. Ama zaten çok kiloluyum.Günaydın kızlar bugün tartıldım yaklaşık 5 kilo almışım. Çok almışım sanki. Sizde durumlar nasıl???
Aslında limon dilimi atıyorum ama su içmek mide bulantısı yapıyor bende .Canım doktorun da uygun görürse suyu aromalandırıp içmeyi denesen? Ben bazen su şişemin içine zencefil ve limon dilimi atıp aroma veriyorum. İçmesi daha zevkli yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?