- 30 Kasım 2015
- 405
- 248
- 103
Soğuk iç canım dolaba koy sıcak mide bulantısı yapıyorAslında limon dilimi atıyorum ama su içmek mide bulantısı yapıyor bende .İki gündür baya zorluyorum mecbur içicem sonra sıkıntıya düşmeyeyim diye bulana bulana içiyorum
Yanlış anlamışsınız yazdıklarımı ben kendi durumumdan kaynaklı yazdım onları. Ilk gebeliğim tedaviyle oldu çok uğraştık bunda da çok farklı sıkıntılarımız var sağlık problemi olunca insanın önceliği farklı oluyor yani gariplik sizde değil bizde aslında onu demek istemiştim ama yanlış anlatmışım sanırım. Niyetim kötü değildi.Sağlıkla gelsin 30 yıllık tecrübesi var adamın aslında ama bilmiyorum bakalım hayırlısı
Sağlıkla gelsin. Sanırım kesinleşmiş senin diğer mesajında yazıyordu
Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah
Şimdi arkadaşım cinsiyet neden aklıma gelmesin şükürsüz ya da cinsiyetçilik yapan biri değilim evde 2 tane abla bekliyor soruyor kardeşlerini her gün isim koyuyorlar merak ediyorlar ben de annesi olarak merak ediyorum birşeyler almak istiyorum 3. De olsa hevesleniyorum ilkmiş gibi kızda deseydi doktor yine merak edip soracak emin olamayacaktım benim tavrım doktorun ilgili davranmayıp ketum olup az konuşması.17. 18. Haftada artık cinsiyet nedir diye de bakıp bilgi verir doktorlar. Ama önce herkes tabikide sağlığına bakar onu merak eder ben de eşimde küçük bir bebek daha istedik özledik. Çok şükür 2 kızım var sağlıkla olmayanından da tatmak istedik hakkımızda hayırlısı neyse sen bize Onu ver Allahım diye dua ettim hep yoksa kız erkek ne fark eder hepsi evlat bu kadar anne olmayı bekleyen kötü şeyler yaşayan insanlar varken çok şükür Allah her istediğimizde aratmadı verdi. Allah isteyen herkesin de kucağını doldursun
Sağlıkla gelsin maşallah
Sanki ben de alttan bakınca cihaz oynattığı zaman bacak arasında gördüm bir şey. 3. Gebeliğim ama ikisine de 12. Haftada kız dedikleri için erkek bebekler hakkında pek tecrübeli değilim açıkçası
Bazen hissetmemen normaldir ben de bugün çok az hissettim sanki oysa geçen gün bildiğin ilk defa gelme attı çok netti
22 den sonra falan daha net hissedilir bence
Sağlıkla gelsin maşallah bana da doktor her gittiğimde bir şey demiş miydim diyor 12. Haftada erkeğe benziyor demiştiniz diyorum görünüyor görünüyor bişeyler diyor Tamam da ne görünüyoryani adamda 30 yıllık doktor bakalım hayırlısı
Bazen bıçak batması gibi hissettiklerin de bebek oluyor bebek o tarafa doğru basıyor belki ve kasıklara ağrı giriyor bazen karnın bir tarafı sertleşiyor içten bir zonklama gibi karnına bir şey çarpması klasik derler kelebek kanadı kuş kanadı gibi... Ben ilk 16 haftada hissettim bu hafta baya baya tekme hissettim 17 haftamdayım ama ultrasonda 18 çıktı
Şimdiden 8 kiloGünaydın kızlar bugün tartıldım yaklaşık 5 kilo almışım. Çok almışım sanki. Sizde durumlar nasıl???
Benimde laktoz duyarliligim var ozellile sutte diger urunlerde pek sıkınti olmasa da careyi laktozsuz sut icmekte buldum biraz da miktarini azalttim mesela bir su bardagi yerine bir cay bardagi iciyorumSelam kızlar. Benim laktoz intöleransım var. Süt tüketemiyorum ama peynir yoğurt kefir vs gibi şeyler gebelik dolayisiyla günlük tüketmek zorundayım. Bunlarda karnımda şişlik ve gaz olarak bana geri dönüyor. Siz de gaz ağrıları yaşıyor musunuz? Nasıl çözüyorsunuz? Karnım çatlayacak gibi ama doğal yolla çıkaramıyorum maalesef ki. İlaçta kullanamıyorum bildiğiniz bir yöntem varsa yazarsanız çok sevinirim. Masa başı çalıştığım için yürüyüş yapamıyorum hareket için yada sürekli oturamıyorum ağrıdan.
Öyle yapmaya başladım canım .Biraz daha iyi gidiyor böyle .Soğuk iç canım dolaba koy sıcak mide bulantısı yapıyor
Çok sevindim canım .İçin rahatlamıştır .Kızlar dayanamadim bugün tekrardan doktora gittim 10 dakka boyunca baktı şükür sorun yok dedi
Kızlar doktorum vitamin için elevit yazmış ya. Ben regenesis max kullanıyordum. Eczacı bunun yerini tutmaz dedi ama bilemedim doktor yazınca. Napsam sizce, kullanan var mı elevit
Bende regnesis kullanmaya basladim 14 haftamdan sonra 18im 2 gundur bitti bulamadim burda bi eczaneden istettik en son gelince devam edecem diger ilaci bilmem ama regnesisden memnundumKızlar doktorum vitamin için elevit yazmış ya. Ben regenesis max kullanıyordum. Eczacı bunun yerini tutmaz dedi ama bilemedim doktor yazınca. Napsam sizce, kullanan var mı elevit
Ewt canım 1 aydır bendede var malesef bende dün tekrardan tahli verdim1 aydan fazladır afedersiniz ishalim doktora gittim tahlil yaptırdım ama hiçbir şeye bağlayamadılar. Ne yaptıysam geçmedi de, hamilelikte böyle bir şey yaşayan var mı acaba?
Geçmiş olsun yok ben kötü niyetli Olmadığınızı anladım zaten. Bir kaç çevremde de bu tarz Bi yorumlar oldu ona istinaden öyle yazdım ben de sanırım kusura bakmayın bebekler hepimizin hassas noktası sanırım. Sağlıkla gelsinler Allah hepimizin yardımcısı olsun özel değilse sizin sağlık sorunu nedirYanlış anlamışsınız yazdıklarımı ben kendi durumumdan kaynaklı yazdım onları. Ilk gebeliğim tedaviyle oldu çok uğraştık bunda da çok farklı sıkıntılarımız var sağlık problemi olunca insanın önceliği farklı oluyor yani gariplik sizde değil bizde aslında onu demek istemiştim ama yanlış anlatmışım sanırım. Niyetim kötü değildi.
Yemek fazla yiyince de olur miden baskı yapar yukarı akcigerlerine kalbine ondan olabilir bide bebek ne tarafında bnm de sağımda yemeği kaçırınca sırtımın ortasına Boyle bişey saplanıyor gibi oluyor sağımdan Boyle nefes almakta zorluyorKizlar sol sirt kismim tek taraf cok fazla agriyor yatarkende zorlaniyorum 18 haftaligim sizce nedendir yasayan varmi doktor imkanim 20. Haftada gidecem ama agrilarim cok bu arada 2 gune 1 bebe aspirini aliyom ama bebe aspirini kesmiyo tabi kan basinci icin kullaniyom bebe aspirinini napayim bu agriya ben ve sizce hangi organdan dolayidirki sol taraf sirt bi de kizlar yogurt sut tuketmiyorum ama beyaz köy peyniri ve kaşar ve yumurta tuketiyorum her gun kalsiyum eksikligimi acaba dedimde
Hadi gözün aydın canım sağlıkla gelsin inşallahBir erkek anası daha geliyoooo
Merhaba diyetisyen takibi almanız çok güzel bende ilk doğumumda süt diyeti için gitmiştim rica etsem listenizi paylaşabilir misiniz herkese ayrı yazılır biliyorum ama neler var merak ettimCanım ben de aynı durumdayım, ilk aylar bulantı yüzünden ekmeğe abandığım ve sürekli yattığım için böyle oldu tabii. 3 haftadır diyetisyen kontrolündeyim çok şükür kilo alma hızım azaldı. Bu aylardan sonra zaten artık bebek çok hızlı bir şekilde büyümeye başlıyor o yüzden çok normal, diyetisyenim de her hafta birkaç yüz gram almam gerektiğini söyledi zaten. Hatta hiç kilo almadığım bir hafta “Böyle de olmamalı” diyip porsiyonlarımı büyüttüElbet kilo alacağız ama önemli olan bebişe de faydası olan şeyler yiyerek kilo almak, ben daha çok o yüzden diyetisyene başladım zaten. Kadın doğum doktoru da 5 kg aldığımı öğrenince “Daha en fazla 8-10 kg alabilirsin” dedi, eğer normal halin de kiloluysa bu daha da az olabilir tabii, zayıfsan biraz daha esnetebiliyorlar.
Bu arada fıstık ezmesi/fıstık yemeye başladım kahvaltılarda azar azar, alerjen besinlerle bebek anne karnında tanışırsa daha sonra o besinlere karşı alerjisinin olma ihtimali azalıyormuş çünkü. Sizin de alerjiniz yoksa ufak ufak bu tür besinlerden arada yiyebilirsiniz kızlar.
Buna kesinlikle katılıyorum ilk hamileliğimde sevip sevmediğim herseıi Yedim oğlumun hiçbıseye alerjisi olmadıMerhaba diyetisyen takibi almanız çok güzel bende ilk doğumumda süt diyeti için gitmiştim rica etsem listenizi paylaşabilir misiniz herkese ayrı yazılır biliyorum ama neler var merak ettim
Masallah canımBir erkek anası daha geliyoooo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?