2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Benimde laktoz duyarliligim var ozellile sutte diger urunlerde pek sıkınti olmasa da careyi laktozsuz sut icmekte buldum biraz da miktarini azalttim mesela bir su bardagi yerine bir cay bardagi iciyorum
Laktozsuz da aynı etkiyi yaratıyor bende süt içmesem de peynir ve yoğurt çok tüketiyorum onlarda süt içeriyor

Kızlar idrarda biraz lökosit görülmüştü benim. Leu değeri 25di. Aile hekimi yanma ve kaşınma yoksa mühim değil, her gebelikte olan şey genelde dedi. Vücut hassas olduğu için görülüyor, bol bol suya devam et dedi.

Merhaba diyetisyen takibi almanız çok güzel bende ilk doğumumda süt diyeti için gitmiştim rica etsem listenizi paylaşabilir misiniz herkese ayrı yazılır biliyorum ama neler var merak ettim

Merhaba evet herkesin farklı gerçekten, başka bir hamile arkadaşımın listesi benimkinden çok farklı mesela, en basitinden onda sütlü tatlılar da var bende yok O yüzden direkt listeyi paylaşmak yerine genel hatlarını paylaşayım daha doğru olur sanki.

Kahvaltı: Bu zaten klasik kahvaltı, 2 adet haşlanmış yumurta var ama bana çok fazla geldiği için 1 tane yiyorum, gerisi peynir, zeytin, domates, salatalık, biber, yeşillik. Yumurta haşlanmış dışında omlet/menemen de olabilir.

Beyaz ekmek hiç yemiyorum, ekmekler tam buğday, çavdar veya kepekli ekmek.

Ara öğün 2 ya da 3 kere yapıyorum acıkma durumuma göre, günde mutlaka 1-2 bardak süt ya da kefir, onun yanında da 1 adet meyve var.

Yine ara öğün olarak badem, kuru üzüm, kuru kayısı, leblebi yenebilir.

Öğle yemeği olarak tatlı/tuzlu pankek, önceki günden kalan yemek, hurma topları vs yenebilir.

Yemeklerin yanında ben genelde su ya da ayran içiyorum, normalde de hiç gazlı içecek içmiyordum gerçi. Akşam yemeklerinde haftada 1 balık (buna daha hiç uyamadım), onun dışında tavuk/ et yemeği, (haftada en az 1 kere) kurubaklagil yemeği, sebze yemeği oluyor. Yemeklerin yanında mutlaka yoğurt veya yağsız bol salata var.

Olabildiğince paketli gıdalardan uzak duruyorum ve içinde tatlandırıcı olan hiçbir şey yemiyorum (çok zararlıymış). Günde 2-2,5 lt de su içmeye çalışıyorum.

Genel olarak böyle umarım yardımcı olmuştur

Bebegi hala hissetmiyorum tam batmalarim soldada sagdada oluyo yemege dikkat edeyim o zaman çok sagol

1t haftalıkken yoğun bir kanamam oldu. Hastanede yattım biraz. Hastaneden çıktım ama yatak istirahati verdiler. Plasenta aşağıda ve ara ara kanama devam ediyor. O yüzden sürekli yatmak zorundayım

Dolu dolu yazmışsınız saolun bende kendim dikkat ederek yemeye çalışıyorum aslında kilodan da değil midem o kadar rahatsız ki paketli ürün asla yiyemiyorum şuana kadar 3 kilo aldım.58le kaldım 61 le devam ediyoruz bakalım kaçla bitircez. Sizede diyetinizde sebat diliyorum kolay gelsin

Teşekkür ederim Ben de mideden çok çekiyorum bu ara, aynı şekilde paketli gıda veya dışarıdan bir şey yersem mahvoluyorum. Midem o kadar şişiyor ki bazen patlayacak gibi hissediyorum artık kendimi. Beslenmeyle biraz dengelemeye çalışıyorum bakalım

Bende öyle zaten yatmak gerekiyor son aya kadar yapabiliyorsak bol bol dinlenmek . 36 haftadan ssonra da bol bol ayakta durmak temizlik yürüyüş spor yapmak
Benimde gündüz yaptığım en fazla sportif hareket markete giderken yürüyüş yapmak. Pazartesiden itibaren yogaya başlıyorum ama.

Birazdan doktor randevum var hayırlısıyla bakalım inşallah kızım iyidir bu arada yeni tanışacaz doktorumuzla umarım yıldızımız tutar önceki doktor ayrılcakmış bende gitmedim son randevuya
Benimde doktorum ayrılıyor yeniden bir doktor bulmak çok sinir bozucu

Kızlar yine ben, yine gaz sancısı... karnım davul gibi, gazdan balon gibi oldum. Gaz için hamileyken kimyon içen oldu mu? Ne geçirir bu gazı, inanılmaz rahatsızım

Benim midem çöplük gibi yaa. Hamileyken her şeyi yiyebiliyorum ve cok cok yiyorum. Normalde aşırı iştahlı bir insan değilim ama hamilelikte oluyor çözemedim sebebini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…