- 14 Ekim 2020
- 3.614
- 6.961
- 88
Ben yemek yerken yorulduğum için genelde yatıyorum hepKızlar eğer ki yapabiliyorsanız her yemekten sınra uzanın biraz . Hamile bayanlar için iyi birsey bu . Bebek içinde aynı şekilde
Laktozsuz da aynı etkiyi yaratıyor bendeBenimde laktoz duyarliligim var ozellile sutte diger urunlerde pek sıkınti olmasa da careyi laktozsuz sut icmekte buldum biraz da miktarini azalttim mesela bir su bardagi yerine bir cay bardagi iciyorum
Merhaba diyetisyen takibi almanız çok güzel bende ilk doğumumda süt diyeti için gitmiştim rica etsem listenizi paylaşabilir misiniz herkese ayrı yazılır biliyorum ama neler var merak ettim
Bebegi hala hissetmiyorum tam batmalarim soldada sagdada oluyo yemege dikkat edeyim o zaman çok sagolYemek fazla yiyince de olur miden baskı yapar yukarı akcigerlerine kalbine ondan olabilir bide bebek ne tarafında bnm de sağımda yemeği kaçırınca sırtımın ortasına Boyle bişey saplanıyor gibi oluyor sağımdan Boyle nefes almakta zorluyor
Benim 4-5 gün ağrıdı canım kaldıramadı kolumu. Ondan sonra geçti şükür.Tetenoz aşısından sonra kolunuz kaç gün ağrıdı? 2gündür kaldıramıyorum kolumu
Çokmuş ya 4-5 gün daha ağrır o zamanBenim 4-5 gün ağrıdı canım kaldıramadı kolumu. Ondan sonra geçti şükür.
Şüphelendiği bir şey var mı peki doktorun?Ewt canım 1 aydır bendede var malesef bende dün tekrardan tahli verdim
Yok canım pazartesi kontrolum var tahlillerime göre söylerŞüphelendiği bir şey var mı peki doktorun?
1t haftalıkken yoğun bir kanamam oldu. Hastanede yattım biraz. Hastaneden çıktım ama yatak istirahati verdiler. Plasenta aşağıda ve ara ara kanama devam ediyor. O yüzden sürekli yatmak zorundayımGeçmiş olsun yok ben kötü niyetli Olmadığınızı anladım zaten. Bir kaç çevremde de bu tarz Bi yorumlar oldu ona istinaden öyle yazdım ben de sanırım kusura bakmayın bebekler hepimizin hassas noktası sanırım. Sağlıkla gelsinler Allah hepimizin yardımcısı olsun özel değilse sizin sağlık sorunu nedir
Merhaba evet herkesin farklı gerçekten, başka bir hamile arkadaşımın listesi benimkinden çok farklı mesela, en basitinden onda sütlü tatlılar da var bende yokO yüzden direkt listeyi paylaşmak yerine genel hatlarını paylaşayım daha doğru olur sanki.
Kahvaltı: Bu zaten klasik kahvaltı, 2 adet haşlanmış yumurta var ama bana çok fazla geldiği için 1 tane yiyorum, gerisi peynir, zeytin, domates, salatalık, biber, yeşillik. Yumurta haşlanmış dışında omlet/menemen de olabilir.
Beyaz ekmek hiç yemiyorum, ekmekler tam buğday, çavdar veya kepekli ekmek.
Ara öğün 2 ya da 3 kere yapıyorum acıkma durumuma göre, günde mutlaka 1-2 bardak süt ya da kefir, onun yanında da 1 adet meyve var.
Yine ara öğün olarak badem, kuru üzüm, kuru kayısı, leblebi yenebilir.
Öğle yemeği olarak tatlı/tuzlu pankek, önceki günden kalan yemek, hurma topları vs yenebilir.
Yemeklerin yanında ben genelde su ya da ayran içiyorum, normalde de hiç gazlı içecek içmiyordum gerçi. Akşam yemeklerinde haftada 1 balık (buna daha hiç uyamadım), onun dışında tavuk/ et yemeği, (haftada en az 1 kere) kurubaklagil yemeği, sebze yemeği oluyor. Yemeklerin yanında mutlaka yoğurt veya yağsız bol salata var.
Olabildiğince paketli gıdalardan uzak duruyorum ve içinde tatlandırıcı olan hiçbir şey yemiyorum (çok zararlıymış). Günde 2-2,5 lt de su içmeye çalışıyorum.
Genel olarak böyle umarım yardımcı olmuştur
Bende öyle zaten yatmak gerekiyor son aya kadar yapabiliyorsak bol bol dinlenmek . 36 haftadan ssonra da bol bol ayakta durmak temizlik yürüyüş spor yapmakBen yemek yerken yorulduğum için genelde yatıyorum hep
Teşekkür ederimDolu dolu yazmışsınız saolun bende kendim dikkat ederek yemeye çalışıyorum aslında kilodan da değil midem o kadar rahatsız ki paketli ürün asla yiyemiyorum şuana kadar 3 kilo aldım.58le kaldım 61 le devam ediyoruz bakalım kaçla bitircez. Sizede diyetinizde sebat diliyorum kolay gelsin
Benimde gündüz yaptığım en fazla sportif hareket markete giderken yürüyüş yapmak.Bende öyle zaten yatmak gerekiyor son aya kadar yapabiliyorsak bol bol dinlenmek . 36 haftadan ssonra da bol bol ayakta durmak temizlik yürüyüş spor yapmak
Benimde doktorum ayrılıyor yeniden bir doktor bulmak çok sinir bozucuBirazdan doktor randevum var hayırlısıyla bakalım inşallah kızım iyidir bu arada yeni tanışacaz doktorumuzla umarım yıldızımız tutar önceki doktor ayrılcakmış bende gitmedim son randevuya
Benim midem çöplük gibi yaa. Hamileyken her şeyi yiyebiliyorum ve cok cok yiyorum. Normalde aşırı iştahlı bir insan değilim ama hamilelikte oluyor çözemedim sebebiniTeşekkür ederimBen de mideden çok çekiyorum bu ara, aynı şekilde paketli gıda veya dışarıdan bir şey yersem mahvoluyorum. Midem o kadar şişiyor ki bazen patlayacak gibi hissediyorum artık kendimi. Beslenmeyle biraz dengelemeye çalışıyorum bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?